WoWAquatic B wrote:'ajde ti nazad na tribinuecstase wrote:Prijatelj(ica) - Osoba suprotnog spola s nekom očitom fizičkom manom zbog koje je seks s tom osobom nezanimljiv, što naravno čini tu osobu pogodnom za razgovor i zajedničko opijanje.
Muško ženska prijateljstva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ecstase
#126 Re: Muško ženska prijateljstva
- Dioda
#127 Re: Muško ženska prijateljstva
ecstase wrote:Prijatelj(ica) - Osoba suprotnog spola s nekom očitom fizičkom manom zbog koje je seks s tom osobom nezanimljiv, što naravno čini tu osobu pogodnom za razgovor i zajedničko opijanje.
- Michun
#128 Re: Muško ženska prijateljstva
On se ovo samo saliecstase wrote:Prijatelj(ica) - Osoba suprotnog spola s nekom očitom fizičkom manom zbog koje je seks s tom osobom nezanimljiv, što naravno čini tu osobu pogodnom za razgovor i zajedničko opijanje.
- planamac
#130 Re: Muško ženska prijateljstva
Kad bi 'neko' (bilo kako:) precizno definisao prijateljstvo bilo bi mnogo lakše biti dorečen u iznošenju sopstvenog pogleda i složiti se ili ne s nekim/nečijim mišljenjem ovako – 'sve je moguće'...
Naravno da je moguće prijateljstvo između žene i muškarca!
Druga stvar je ako to (prijateljstvo;) nekome isključuje fizički (seksualni:) kontakt i/ili čak fizičku privlačnost, onda su tu 'u igri' neki drugi 'faktori' koji više govore o onome ko tako poima stvari i odnose nego o samoj prirodi prijateljstva uopšte.
Besmislenost najčešćih 'argumenata' , tipa ''redovito će barem jedno da poželi điđi-miđi''; ''neko uvijek poželi nešto više''..., kojim se potkrijepljuje stav da je prijateljstvo između žene i muškarca nemoguće se vrlo dobro ogleda u činjenici da ljudi uvijek žele nešto (više) a da ih od ostalih živih bića razlikuje upravo to što su (ili bi barem trebali biti) u stanju kontrolisati nagone, htijenja, porive, želje... ovisno o tome kakve će posljedice takvo ponašanje imati.
Ako 'to' iz bilo kog razloga nekome ne odgovara, onda je isključeno da se protivno volji jednog od prijatelja bilo šta čini, a ako su saglasni, prekomponovanje odnosa, kako međusobnih tako i onih sa drugima, je neminovno...
I tako, obično ljudi ne znaju 'bil' piškili il' bi kakili', pa 'seru' i drugima i sebi po odnosima i životu, a da ne pričamo kad na scenu stupe posljedice (neodgovornog ponašanja) kakvo tek uneređenje tada nastupi...
Elem, da ponovim – prijateljstvo između žene i muškarca je moguće!, samo što ljudi (pre)često nisu spremni platiti „cijenu“ nečega takvog, već čim 'se digne' ili 'ovlaži' to bude „problem“ tj. više ne bude prijateljstvo - ma, nemojte kasti!?!; u stvari - ono to nikad nije ni bilo.
Druga stvar je ako to (prijateljstvo;) nekome isključuje fizički (seksualni:) kontakt i/ili čak fizičku privlačnost, onda su tu 'u igri' neki drugi 'faktori' koji više govore o onome ko tako poima stvari i odnose nego o samoj prirodi prijateljstva uopšte.
Besmislenost najčešćih 'argumenata' , tipa ''redovito će barem jedno da poželi điđi-miđi''; ''neko uvijek poželi nešto više''..., kojim se potkrijepljuje stav da je prijateljstvo između žene i muškarca nemoguće se vrlo dobro ogleda u činjenici da ljudi uvijek žele nešto (više) a da ih od ostalih živih bića razlikuje upravo to što su (ili bi barem trebali biti) u stanju kontrolisati nagone, htijenja, porive, želje... ovisno o tome kakve će posljedice takvo ponašanje imati.
Ako 'to' iz bilo kog razloga nekome ne odgovara, onda je isključeno da se protivno volji jednog od prijatelja bilo šta čini, a ako su saglasni, prekomponovanje odnosa, kako međusobnih tako i onih sa drugima, je neminovno...
I tako, obično ljudi ne znaju 'bil' piškili il' bi kakili', pa 'seru' i drugima i sebi po odnosima i životu, a da ne pričamo kad na scenu stupe posljedice (neodgovornog ponašanja) kakvo tek uneređenje tada nastupi...
Elem, da ponovim – prijateljstvo između žene i muškarca je moguće!, samo što ljudi (pre)često nisu spremni platiti „cijenu“ nečega takvog, već čim 'se digne' ili 'ovlaži' to bude „problem“ tj. više ne bude prijateljstvo - ma, nemojte kasti!?!; u stvari - ono to nikad nije ni bilo.
vasionka wrote:Moguća. Dugotrajna. Čak i ukoliko postoji hemija.
Mislim da je magična riječ za egzistiranje i funkcionisanje ovih prijateljstava rad na sebi. Nikada nisam više dobrovoljno korigovala svoje ponašanje no u društvu (muškog) prijatelja.
Tvrdim da je dugotrajno muško-žensko prijateljstvo, koje je pod pritiskom hemije to i ostalo do kraja, savršena priprema za uzbudljivu, dužu seksualnu vezu sa drugim muškarcem/ženom.
Na koncu, i da se desi sex, dva il' tri, prijateljstvo je moguće revitalizirati i nastaviti dalje. Mislim da su oni koji su imali kvalitetna (i burna) muško-ženska prijateljstva dobrano sposobniji za civilizovane i značajno manje neugodne prekide veza/razvode brakova.
- ecstase
#131 Re: Muško ženska prijateljstva
Koliko muskaraca bi moglo imati za prijateljicu lupam Laetitiu Castu? 
- Michun
#133 Re: Muško ženska prijateljstva
Ovu zenu je koliko se sjecam ostavio muz jer jer po njegovim rijecima odn. pisanju tabloida ona hladna.ecstase wrote:Koliko muskaraca bi moglo imati za prijateljicu lupam Laetitiu Castu?

Sta ti znas ko kome moze biti prijatelj ili ne na osnovu izgleda. Leticija je mozda ko lutka al' mozda ti ne bi htio snjom ni kafu piti jer je glupa/bezobrazna/nekulturna...
- Dioda
#134 Re: Muško ženska prijateljstva
planamac wrote:I tako, obično ljudi ne znaju 'bil' piškili il' bi kakili', pa 'seru' i drugima i sebi po odnosima i životu, a da ne pričamo kad na scenu stupe posljedice (neodgovornog ponašanja) kakvo tek uneređenje tada nastupi...
- burek_in_space
#135 Re: Muško ženska prijateljstva
21. Sep. 2010. 16:28 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» nuraH
30 dana
» nuraH
30 dana
-
PalaSa Marsa
#136 Re: Muško ženska prijateljstva
Podapisujem @planamac.Dioda wrote:planamac wrote:I tako, obično ljudi ne znaju 'bil' piškili il' bi kakili', pa 'seru' i drugima i sebi po odnosima i životu, a da ne pričamo kad na scenu stupe posljedice (neodgovornog ponašanja) kakvo tek uneređenje tada nastupi...
- no_crnjak
#137 Re: Muško ženska prijateljstva
ecstase wrote:Koliko muskaraca bi moglo imati za prijateljicu lupam Laetitiu Castu?
pa nije Jana xD
- pustopoljina
#138 Re: Muško ženska prijateljstva
svidja mi se kako razmislja planamacplanamac wrote:Kad bi 'neko' (bilo kako:) precizno definisao prijateljstvo bilo bi mnogo lakše biti dorečen u iznošenju sopstvenog pogleda i složiti se ili ne s nekim/nečijim mišljenjem ovako – 'sve je moguće'...
Mislim da je magična riječ za egzistiranje i funkcionisanje ovih prijateljstava rad na sebi. Nikada nisam više dobrovoljno korigovala svoje ponašanje no u društvu (muškog) prijatelja.
Tvrdim da je dugotrajno muško-žensko prijateljstvo, koje je pod pritiskom hemije to i ostalo do kraja, savršena priprema za uzbudljivu, dužu seksualnu vezu sa drugim muškarcem/ženom.
Na koncu, i da se desi sex, dva il' tri, prijateljstvo je moguće revitalizirati i nastaviti dalje. Mislim da su oni koji su imali kvalitetna (i burna) muško-ženska prijateljstva dobrano sposobniji za civilizovane i značajno manje neugodne prekide veza/razvode brakova.
- erni3
#139 Re: Muško ženska prijateljstva
Aquatic B wrote:Hrpetina gluposti.
Prijateljstvo je veza između dvoje ljudi koja se temelji na međusobnom uvažavanju, poštovanju i povjerenju - tu su ponekad presudan faktor godine, ali nikako spol. Ako niste u stanju ostvariti prijateljstvo s osobom suprotnog spola onda ste, po mom skromnom mišljenju, teško psihološki neodrasli. Ako imate taj problem da biste automatski pufukali ili imate 0 poštovanja prema suprotnom spolu, uopće ne razumijem kako mislite funkcionirati na profesionalnom, a kamo li privatnom polju. Samo otvaranje ovakvih tema me fascinira. Valjda nikad niste imali braću i sestre pa vam je suprotni spol totalni misterij.
Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo!
- ljubav_aha
#140 Re: Muško ženska prijateljstva
planamacplanamac wrote:Kad bi 'neko' (bilo kako:) precizno definisao prijateljstvo bilo bi mnogo lakše biti dorečen u iznošenju sopstvenog pogleda i složiti se ili ne s nekim/nečijim mišljenjem ovako – 'sve je moguće'...
- hakazvaka
#141 Re: Muško ženska prijateljstva
ne mogu da vjerujem...Komšinica wrote:Ja sam imala prijatelja punih 7 godina, zaista smo bili najbolji prijatelji. Kada je našao djevojku, današnju suprugu, ona to nije tolerisala. Prekinuli smo svaki kontakt, i sad kada se sretnemo prođemo jedno pored drugog bez pozdrava, kao dva stranca.
ja bih uvijek, uvijek, uvijek odabrao prije svoju najbolju prijateljicu nego bilo koju djevojku.
prvenstveno iz razloga sto bi mi sama cinjenica da mi djevojka zabranjuje da se druzim sa nekim, rekla mnogo o njoj
- Chemist
#142 Re: Muško ženska prijateljstva
Mene samo zanima postoji li ijedan muskarac koji ne bi u neka doba usao sa prijateljicom u intimni odnos. Jako, jako rijetko...
-
*mima*
#143 Re: Muško ženska prijateljstva
Chemist wrote:Mene samo zanima postoji li ijedan muskarac koji ne bi u neka doba usao sa prijateljicom u intimni odnos. Jako, jako rijetko...
Usao ili pokusao ili pomislio?
- Chemist
#144 Re: Muško ženska prijateljstva
Moja percepcija je sljedeca, vodeci racuna o evoluciji i evolutivnoj razlici muskarca i zene.
Muskarac po defaultu zeli intiman odnos sa zenom, nebitno kojom.
Muskarac koji ima prijateljski odnos sa zenskom individuom svoje nagone i porive kontrolise i ne ispoljava ih u smislu da "zeli" sa njom intiman odnos. Ako se ovako gleda onda je prijateljstvo moguce. Naravno, treba voditi racuna i o tome da je precepcija intimnih odnosa kod muskarca i kod zene u mnogome razlicita!
Muskarac po defaultu zeli intiman odnos sa zenom, nebitno kojom.
Muskarac koji ima prijateljski odnos sa zenskom individuom svoje nagone i porive kontrolise i ne ispoljava ih u smislu da "zeli" sa njom intiman odnos. Ako se ovako gleda onda je prijateljstvo moguce. Naravno, treba voditi racuna i o tome da je precepcija intimnih odnosa kod muskarca i kod zene u mnogome razlicita!
- Urban B.
#145 Re: Muško ženska prijateljstva
Pomislio bi skoro svaki,pokusao rijetko koji a usao slabo koji!*mima* wrote:Chemist wrote:Mene samo zanima postoji li ijedan muskarac koji ne bi u neka doba usao sa prijateljicom u intimni odnos. Jako, jako rijetko...
Usao ili pokusao ili pomislio?
- Boom71
#146 Re: Muško ženska prijateljstva
Svi mozemo imati neki svoj,pocetni stav.
Ni u sta se nemoze zaklet niti na osjecanja uticati.
Pobjeci se moze,to da.

Pobjeci se moze,to da.
- vaca
#147 Re: Muško ženska prijateljstva
Realno tako je.Boom71 wrote:Svi mozemo imati neki svoj,pocetni stav.
Pobjeci se moze,to da.
Ja sam nekako od malena imala klip da su drugovi kao braća. Bilo mi čak fuj odvratno kad se desilo poneko muvanje, jebote ko incest sam to doživila u tim mladim godinama...
Nešto ga mislim da sada znam kako drugu biti drug.....a kada i primjetim određene naklonosti, poglede i slično, mislim da znam vratiti odnose na početni kolosjek. Ne koketiram s njima, oni znaju i one moje ne tako simpatične momente.
Imam podosta drugara.
A prijatelja....tek ponekog....al vrijede za 10
-
Smoki
#148 Re: Muško ženska prijateljstva
po meni to ne postoji
-
Rosalie20
#149 Re: Muško ženska prijateljstva
Po meni postoje,imam prijatelja koji mi je jako blizak i uvijek je tu za mene.niko me ne moze bolje nasavjetovati,nasmijati i oraspoloziti kao on
svo slobodno vrijeme provodimo zajedno,samo se nadam da ce tako i ostati kada on nadje djevojku

- erni3
#150 Re: Muško ženska prijateljstva
Jos malo pa ce biti nemoguca i musko-muska prijateljstva jebote...
Sta je vama ljudi, postoje neki koji vise cjene prijateljstvo od komada pizde.
Sta je vama ljudi, postoje neki koji vise cjene prijateljstvo od komada pizde.