Ja sam se osvrnuo na naše pravdanje time što "oni igraju u superjakim utakmicama". Papeta nisam ni spomenuo, u tom kontekstu.vicious wrote:Polako, treba malo realnije sagledati stvari. Prije svega, Francuska sa SP i Francuska sad su dvije različite ekipe. Oni su i od Bjelorusije nesretno izgubili, napadali cijelu utakmicu, imali šansi, ali nije lopte htjela u gol. Ima takvih dana. I onda, kako se to obično dešava, prime ga iz ničega par minuta prije kraja.elSaik wrote:Imam. Nerealan sam u pogledu prognoze da ćemo im zabiti 3 komada za 20 minuta i onda odmarati za Albaniju, ALI nisam nerealan kada kažem da smo prva reprezentacija koja je od njih izgubila u posljednjih 9 zvaničnih utakmica. Doduše, valjda je tu negdje i Kostarika bila. Kina, čovječe, KINA! Bjelorusija! Pa Litvance su likovi teže dobili nego nas. Ne govorim ja ništa zbog poraza. Nekad dobiješ, nekad izgubiš, ali mi njih napali nismo kako treba, a to pravdamo time što su oni, kao, igrači velikih timova. Pa kako to da jedino kada naša repka igra onda je to odlučujući faktor. Kipar ode i zabije 4 komada usred Portugala, ali ne, kad taj Portugal igra protiv nas e onda je "oni igraju u superjakim timovima". Kako to da Južna Afrika bez po muke uništi Francuze, ali ne kad mi igramo onda "oni imaju Benzemu". Norveška ih je dobila. I njih i Portugal. NORVEŠKA. Ista ona Norveška koju smo mi opalili po ušima u gostima sa rezervnom ekipom, čovječe.ultima_palabra wrote: Drug, ti imaš neku nevjerovatnu mržnju prema Francuzima, ne znam zbog čegaJa ih isto ne volim, ali ti dopuštaš da ti to zamagli objektivno mišljenje. Sa Blancom će se oni vrlo brzo vratiti među 7-8 najjačih reprezentacija na svijetu.
Ja ne pravdam naš poraz time što oni "igraju u velikim timovima". Ali zar nisi vidio sinoć da su u svakom momentu bili brži, jači, odlučniji... od naših igrača? E sad, do čega je to, da li do fizičke pripremljenosti, volje, motivacije... možemo samo nagađati i palamuditi po forumima.
Činjenica je da smo mi uvijek, ali baš uvijek padali u utakmicama sa jačim protivnicima, koje su bile od neke važnosti. Znači psihološki.
A što se tiče Portugala i Kipra... da nije Pape i za to kriv što smo ispali u baražu?
Sve je to uredu što vi pišete, ali mi ćemo biti ekipa uz Luksemburg koja JEDINA neće uzeti nijedan bod ovoj Francuskoj. Živi bili pa vidjeli. Ispade da jedino protiv nas igraju te superzvijezde. To je sva poenta moje priče. Svi mogu uzimati velikim bodove samo mi ne možemo.
To što neko radi za 5.000€ ne znači da mora biti čkapi.