Premium segment okrsaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Kojeg od navedenih biste najprije parkirali u garazu?

Audi A8
17
30%
BMW 7
17
30%
Mercedes S klasa
23
40%

Total votes: 57

mišmaš

#126 Re: Premium segment okrsaj

Post by mišmaš »

ma nije to to opet :D nego još uvijek čekam da neko uradi mjenjač sa baš jednom brzinom :D automatik je okej, al opet jbg 4-5 brzina ima :-D
respo

#127 Re: Premium segment okrsaj

Post by respo »

ne znam onda kako je sa ovim elektricnim automobilima
kod njih postoji mogucnost da su sa jednom brzinom ustvari da uopste nemaju mjenjac
bar teoretski je moguce a sad nisam nikad obracao paznju za to kod elektricnih
emko1234

#128 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

respo wrote:
emko1234 wrote: generalno kod nas je najveci problem sto ljudi ne znaju da procjene situaciju i da kad citaju izmedju redova ne znaju da procitaju..prvo ne pokusavam nikoga da promjenim..pokusavam samo da dokazem nekim ljudima ovdje da ja znam vise o audiju nego sto oni znaju,a prave se da znaju sve o svemu..kad smo konkretno kod mjenjaca moj drug je uzeo tu b8-icu s tim mjenjacem 5 mjeseci nakon sto sam ja uzeo svoju b7-icu i glupo mi je kad mi dodje neki konj da ga ne imenujem i kaze mi nesto tipa nemas ti pojma..ja ako vozim audija znam sto ga vozim i znam za sta sam dao pare..i vjeruj mi da ih nisam nasao na ulici i dobro sam proucio gradivo..pricam o marki koju vozim za razliku od ljudi ovdje koji pricaju o autima i markama koje bi rado vozili..ne zelim nikog da uvrijedim..postujem tudje misljenje samo me nervira krivljenje cinjenica..to je sve..
ako pokusavas da dokazes drugima koliko znas o audiju
pokusaj i sebi dokazati da drugi znaju mnogo vise o drugim markama od audija a neki cak i vise o audiju nego ti
ti pokusavas da dokazes da to sto si kupio audija i vozas ga ispade da si odmah njihov inzinjer dizajner mehanicar i da eto znas st si kupio to auto

ja cu ti reci sto si kupio
vidio da se ljudi loze na audi i ti se lozis na audi zbog izgleda zbog motora 8.0 64v zato jer se skoro svaka okrece
i zinula guzica i eto ga audi u garazi
babo kupio ili se zavalio u kredit 20 godina
i nema odmah umjesto oznake invalid ide oznaka clan mense u oblasti audi
a to ako neko ne vozi neko auto ne znaci da ne zna o njoj
pola mehanicara voza dvicu a znaju bruku marki auta u dusu
tako da ako nisi mehanicar male su sanse da ista znas konkretno osim sa interneta bruke brojki klinaca palaca sto je napisala fabrika ili neki strucnjaci i forumasi
valbone* nerovoza me hvata kad vidim da pljujete po necemu sto bi rado vozili a ne mozete,pisete stvarima o kojima nemate pojma i jos se usto pravite pametni..nerovoza me isto hvata kad je lik ko respo koji ima bling bling farove na svom auticu mene stavlja u isti kos sa 90% likova koje on poznaje i koje opisao u postu iznad..respo prijatelju..auto je otplaceno prosle godine..babo mi nije uzeo kredit nego sam ja uzeo pare od proslog auta i dodao kesa jos ko ucesce sto je bilo vise od 70% cijene auta i onda sam ostatak platio na kredit..ako te bas zanima od svojih para koje sam zaradio radeci u babinoj firmi,samo recimo ja ne zovem nit sam ikad zvao babo..uvijek tata i stari..taj isti babo il tata je imao audija 80 1990 dok je tvoj vjerovatno vozao jugu il stojadina..sivi 1.8s sa 90 konja ako te bas zanima..nisu svi ko ti srecom..nisam mehanicar sto samo po sebi ne znaci da ako sjednem u auto znam samo upalit i tocit gorivo..radi mog posta ce neko pomislit da pljujem po nekome ko nema il ima manje al daleko je od toga..ovdje ima razumnih lljudi kojim skidam kapu i s kojim kad udjem u konfrontaciju misljenja ne moram das spustam ovako nisko da bi im objasnjavao stvari..ljudi koji nemaju kompleksa ko ti kad neko ima bolje auto,curu,mobitel i slicne pizdarije..na kraju krajeva nisam ovdje da bi se hvalio nego da bi s tim ljudima razmjenio misljenje o necemu..ljudi kosto je johtra citroen shlauf 530 ado i jos da ih ne nabrajam sve redom..tako respo ja te razumijem al ovo nije mjesto za tebe..
shlauf

#129 Re: Premium segment okrsaj

Post by shlauf »

Hvala jarane kad me nisi zaboravio :D
Ja uvijek kažem da jedni drugima trebamo da pomognemo koliko je u našoj mogućnosti i znanju a da nikog ne **jebajemo do iznemoglosti. Treba naći kompromis u svemu.
Sjetih se sad svog Ljubiše što zbog njega popih ban mjesec dana. :D

Aleeee aleeeeeeeeeeee :dance:
Blobi

#130 Re: Premium segment okrsaj

Post by Blobi »

emko1234 wrote:
respo wrote:
emko1234 wrote: generalno kod nas je najveci problem sto ljudi ne znaju da procjene situaciju i da kad citaju izmedju redova ne znaju da procitaju..prvo ne pokusavam nikoga da promjenim..pokusavam samo da dokazem nekim ljudima ovdje da ja znam vise o audiju nego sto oni znaju,a prave se da znaju sve o svemu..kad smo konkretno kod mjenjaca moj drug je uzeo tu b8-icu s tim mjenjacem 5 mjeseci nakon sto sam ja uzeo svoju b7-icu i glupo mi je kad mi dodje neki konj da ga ne imenujem i kaze mi nesto tipa nemas ti pojma..ja ako vozim audija znam sto ga vozim i znam za sta sam dao pare..i vjeruj mi da ih nisam nasao na ulici i dobro sam proucio gradivo..pricam o marki koju vozim za razliku od ljudi ovdje koji pricaju o autima i markama koje bi rado vozili..ne zelim nikog da uvrijedim..postujem tudje misljenje samo me nervira krivljenje cinjenica..to je sve..
ako pokusavas da dokazes drugima koliko znas o audiju
pokusaj i sebi dokazati da drugi znaju mnogo vise o drugim markama od audija a neki cak i vise o audiju nego ti
ti pokusavas da dokazes da to sto si kupio audija i vozas ga ispade da si odmah njihov inzinjer dizajner mehanicar i da eto znas st si kupio to auto

ja cu ti reci sto si kupio
vidio da se ljudi loze na audi i ti se lozis na audi zbog izgleda zbog motora 8.0 64v zato jer se skoro svaka okrece
i zinula guzica i eto ga audi u garazi
babo kupio ili se zavalio u kredit 20 godina
i nema odmah umjesto oznake invalid ide oznaka clan mense u oblasti audi
a to ako neko ne vozi neko auto ne znaci da ne zna o njoj
pola mehanicara voza dvicu a znaju bruku marki auta u dusu
tako da ako nisi mehanicar male su sanse da ista znas konkretno osim sa interneta bruke brojki klinaca palaca sto je napisala fabrika ili neki strucnjaci i forumasi
valbone* nerovoza me hvata kad vidim da pljujete po necemu sto bi rado vozili a ne mozete,pisete stvarima o kojima nemate pojma i jos se usto pravite pametni..nerovoza me isto hvata kad je lik ko respo koji ima bling bling farove na svom auticu mene stavlja u isti kos sa 90% likova koje on poznaje i koje opisao u postu iznad..respo prijatelju..auto je otplaceno prosle godine..babo mi nije uzeo kredit nego sam ja uzeo pare od proslog auta i dodao kesa jos ko ucesce sto je bilo vise od 70% cijene auta i onda sam ostatak platio na kredit..ako te bas zanima od svojih para koje sam zaradio radeci u babinoj firmi,samo recimo ja ne zovem nit sam ikad zvao babo..uvijek tata i stari..taj isti babo il tata je imao audija 80 1990 dok je tvoj vjerovatno vozao jugu il stojadina..sivi 1.8s sa 90 konja ako te bas zanima..nisu svi ko ti srecom..nisam mehanicar sto samo po sebi ne znaci da ako sjednem u auto znam samo upalit i tocit gorivo..radi mog posta ce neko pomislit da pljujem po nekome ko nema il ima manje al daleko je od toga..ovdje ima razumnih lljudi kojim skidam kapu i s kojim kad udjem u konfrontaciju misljenja ne moram das spustam ovako nisko da bi im objasnjavao stvari..ljudi koji nemaju kompleksa ko ti kad neko ima bolje auto,curu,mobitel i slicne pizdarije..na kraju krajeva nisam ovdje da bi se hvalio nego da bi s tim ljudima razmjenio misljenje o necemu..ljudi kosto je johtra citroen shlauf 530 ado i jos da ih ne nabrajam sve redom..tako respo ja te razumijem al ovo nije mjesto za tebe..
Ne daj se emko :D :D, ubise te dusmani :D... Iskuliraj samo, nema potrebe za ovim stvarima ;)
respo

#131 Re: Premium segment okrsaj

Post by respo »

ako su fabricki farovi bling bling onda svaka cast :-)
po postovima se da zakljuciti kome je ovdje mjesto a kome ne
al ajd eto pravi se pametan
i prije svega nemam kompleks nize vrijednosti a posebno sto se tice audija
da imam vozio bi nekog bmw-a mercedesa ili audija jer je to zaboga premium marka
za sto imam mogucnost ali jednostavno ne zelim
tako da tebi ostavljam prostor da i dalje hvalis audi posebno svog
i babinog sivog kojeg je vozio 90-e dok su ostali imali juge ili stojadine ili nisu imali auta nikako
tvoje receno u postu iznad samo potvrdjuje ono sto sam napisao
citroen

#132 Re: Premium segment okrsaj

Post by citroen »

Al ste se raspucali,milim da je vrijeme za drugu temu.....BMW GT vs Audi 7 vs Mercdes CLS vs Porsche Panamera vs Aston Martin Rapide :D
emko1234

#133 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

ja sam svoje rekao..ne namjeravam se niskim vise raspravljat na ovakav nacin jer ce se naci neko ko ce protumacit pogresno neki od mojih navoda i uvrijedit se..shlauf* duze nema potrebe da se zahvaljujes,ja se isto slazem da smo tu da pomognemo jedni drugima na bilo koji nacin..blobi* nije mene ni gore ubilo,ni pticija gripa ni kravlje ludilo :D..citroen ako je vrijeme za novu temu daj da se krene :D
respo* ;-)
respo

#134 Re: Premium segment okrsaj

Post by respo »

jah
jeben kompleks a?
Chemist

#135 Re: Premium segment okrsaj

Post by Chemist »

Wow, hocemo li to poceti spominjati sta su nam ocevi i djedovi vozili u proslom stoljecu???
Kako god, premalo dobrih informacija, previse suplje price, i da i ovaj post spada u ovo posljednje...
ljudozder

#136 Re: Premium segment okrsaj

Post by ljudozder »

emko1234 wrote: valbone* nerovoza me hvata kad vidim da pljujete po necemu sto bi rado vozili a ne mozete...
...taj isti babo il tata je imao audija 80 1990 dok je tvoj vjerovatno vozao jugu il stojadina.
eto opet on svoje tjera :D ne vrijeđaj me s ovim boldiranim :D Audija kad bi mi neko poklonio prodo bi ga odma i kupio nekog Jeepa, Chryslera, Dodgea ili u evropskom slučaju Renaulta :D
i samo da kažem da je moj babo, tata ili stari vozio Renaulta kad su svi vozili gofla :D ajmo sad temu otvorit čiji je babo šta vozio dok su svi nešto drugo vozili :D
shlauf

#137 Re: Premium segment okrsaj

Post by shlauf »

Može komforno, evo:
Moj stari je kupio 1972. godine novog tristaća, ZASTAVA 1300 De Luxe. Ovo De Luxe je podrazumjevalo sljedeće: središnji naslon za ruke na zadnjoj klupi, pepeljare na zadnjim vratima nisu bile na tapacirungu (skaj) već u ručkama, parcijalno paljenje brisača preko potenciometra, unutrašnji kederi od pliša, podni tepih (itison) a ne gume i još nekih sitnica, ne mogu se sjetiti jer je bilo davno. Jah, mjenjač je bio na volanu, 1296 ccm, 60 KS, Weber karburator sa 2 grla, 4 brzine + rikverc ... :D Sjećam se i registracije: SA* 568-27

Aleeee aleeeeeeeeee :dance:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#138 Re: Premium segment okrsaj

Post by corolla02 »

Evo i od mene: otac kupio svoje prvo auto '73 i bila polovna Buba, da bi je zamijenio u Bosna Autu (Sarajevo) za Skodu '78 (novu) 120 LS koja je bila ziva do '93 :D Reg. CP * 202-76
Last edited by corolla02 on 13/09/2010 22:51, edited 1 time in total.
whow

#139 Re: Premium segment okrsaj

Post by whow »

Evo da se i ja umjesam Honda Ridgeline rules :lol:
emko1234

#140 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

whow wrote:Evo da se i ja umjesam Honda Ridgeline rules :lol:
hahahahaha..eo znam kakva salva topovska ide na mene sad al stari mi rece da je prvo auto koje je dobio i vozio bio neki mali prastari fiat :D
emko1234

#141 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

ljudozder wrote:
emko1234 wrote: valbone* nerovoza me hvata kad vidim da pljujete po necemu sto bi rado vozili a ne mozete...
...taj isti babo il tata je imao audija 80 1990 dok je tvoj vjerovatno vozao jugu il stojadina.
eto opet on svoje tjera :D ne vrijeđaj me s ovim boldiranim :D Audija kad bi mi neko poklonio prodo bi ga odma i kupio nekog Jeepa, Chryslera, Dodgea ili u evropskom slučaju Renaulta :D
i samo da kažem da je moj babo, tata ili stari vozio Renaulta kad su svi vozili gofla :D ajmo sad temu otvorit čiji je babo šta vozio dok su svi nešto drugo vozili :D
svakom njegovo bracika dok god pricamo iskreno i objektivno o drugim stvarima i naravno zadrzavamo pravo na vlastito misljenje..bilo je i afekta priznajem al i ja sam samo covjek i imao mi je babo jeepa lareda grand cheerokija :D
hookah

#142 Re: Premium segment okrsaj

Post by hookah »

@emko zna stari sta valja :D svaka cast :thumbup: btw pozdrav za normalnu diskusiju, pa makar se i pljuvalo ono sta gotivim
ljudozder

#143 Re: Premium segment okrsaj

Post by ljudozder »

emko1234 wrote:
ljudozder wrote:
svakom njegovo bracika dok god pricamo iskreno i objektivno o drugim stvarima i naravno zadrzavamo pravo na vlastito misljenje..bilo je i afekta priznajem al i ja sam samo covjek i imao mi je babo jeepa lareda grand cheerokija :D
Hahahaha nešto kontam nisi ti toliko loš čojk :D Znači ipak imate i iskustva s vozilima :P
emko1234

#144 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

pa eto..nemoj da se sam hvalim,uvijek lose zavrsi na kraju :D
hookah

#145 Re: Premium segment okrsaj

Post by hookah »

a jelde da grand ide nenormalno moćno :D
Libyano

#146 Re: Premium segment okrsaj

Post by Libyano »

Romeo 80 wrote:E jes vam izbor...
Hebo vas ta kuruza, treba imati stila.

Ja bih izabrao ovo! :)

Image
Image
Image
Image

Okani se kopija, evo ti original :D
Zadnji kraj je skinut bez imalo stida... :-)
emko1234

#147 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

hookah wrote:a jelde da grand ide nenormalno moćno :D
ide ide al nenormalno mocni i trosi iako je kasnije preko firme i jedan dizel grand bio u opticaju..2.8 crd sa 160 i nesto konja..al opet po gradu bord 13.8 pokaze :D al nema sta,upecatljivo auto :D stari 5.9 limited je najbolji i najbrzi dzip u kojem sam se vozio ikad :D
ljudozder

#148 Re: Premium segment okrsaj

Post by ljudozder »

emko1234 wrote:
ide ide al nenormalno mocni i trosi iako je kasnije preko firme i jedan dizel grand bio u opticaju..2.8 crd sa 160 i nesto konja..al opet po gradu bord 13.8 pokaze :D al nema sta,upecatljivo auto :D stari 5.9 limited je najbolji i najbrzi dzip u kojem sam se vozio ikad :D
Jarane svaka čast :D :thumbup:

i nije 2.8 CRD, nego 2.7 sa 163 konje i oko 400 Nm na 1800 rpm :D ubija brate :D

hahaha đe nađe 5.9, rijetki su kod nas prilično, većinom su 5.2 il 4.0 :D Zvijer ba, nema dalje :D
177kW / 237 hp / 4050 rpm
Torque: 472/3050 Nm/RPM
Uh da mi se đe kako dokopat :D
emko1234

#149 Re: Premium segment okrsaj

Post by emko1234 »

ljudozder wrote:
emko1234 wrote:
Jarane svaka čast :D :thumbup:

i nije 2.8 CRD, nego 2.7 sa 163 konje i oko 400 Nm na 1800 rpm :D ubija brate :D

hahaha đe nađe 5.9, rijetki su kod nas prilično, većinom su 5.2 il 4.0 :D Zvijer ba, nema dalje :D
177kW / 237 hp / 4050 rpm
Torque: 472/3050 Nm/RPM
Uh da mi se đe kako dokopat :D
ja se recimo nisam nikad vozio u dizel dzipu s manje konja koji brze ide..licno sam vozio tog u hrv na autoputu 200 okruglo..i to je za nepovjerovat kako navlaci brzinu..a prve dvije brzine bas lijepi za sjediste jos petak motor koliko ja znam..
a ovaj 5.9 mi je ostao upecatljiv jos iz 97-98 kad su rpijatelji mojih staraca dosli na more dole kod nas i taj lik svicarac ga vozio..ja sam bio dijete tad imao 12-13 godina al se jos sjecam onog zvuka kad je poceo preticat na onom ulazu u makarsku nizbrdica pa uzbrdica..to nije zvuk to je grmljavina.. ma strasan auto..nema price :D
hookah

#150 Re: Premium segment okrsaj

Post by hookah »

to kralju :D nek troši kolko hoće kad tako zagrmi jebiga ja volim to i šta ću :mrgreen: i zbog tog između ostalog volim amerikance, nisu to neki tehnološki i tehnički vrhunci, spejs šatlovi, al ima ono nešto da podivljaš kad voziš :D vozio sam se i u novom mustangu, i to je ono što osjećaš nekako snagu pod nogama, imaju evropljani neki i više konja, al ne znam nešto je ubilo zvijeri u njima, ako nisu elektronike i pičke materine, ali drukčiji je osjećat imat u rukama (i nogama) mašinu od 300 konja i 6000 kubika, a drukčije isto toliko konja al 3000 kubika... šta ću jbg u svemu sam se vozio, al nekako amerikanci su fkt brutalni što se toga tiče, a između ostalog to i izuzetne off road i on road sposobnosti jeepa wj su me navele da uzmem jednog, od 4.7 litara... i jbg troši malo više, al dokle mogu sipat i vozit ću :D nekih 17-18-19 je po gradu, na otvorenom 13-14... kul :thumbup: čepanje uzbrdo zna i do 22-23 uzimat, al nije belaj :mrgreen:
Post Reply