BHF_Manijak wrote:Ljubav_aha,samo jedna mala molbica,pa je ispuni molim te,eto kad te molim!!!Ok je sve, respektujem tvoje stavove, tvoja razmisljanj i misljenja,tvoj je zivot, ali MOLIM TE ne povezuj to sa islamom,niti nama soli pamet sta mi treba da radimo i kako to da radimo!Izjasni se kako hoces, budista/krscanka/jevrejke/rastafarijanke itd itd itd samo molim te to svoje praktikovanje NE POVEZUJ sa islamom, jer to islama nije ocima vidjelo to sto ti radis!!!Svakog od nas vjernika,savrseno zaboli briga sta ti mislis o nasem namazu,postu,zekatu,vjeri,itd, MI klanjamo i postimo i sve ostalo radimo,a ti radi sta hoces i kako hoces,samo nemoj plaho nam pametovati i govorit kako TI ne vidis cilj i svrhu!Ako je ti sinko ne vidis,mi je itekako vidimo!
Ko zanegira Allahov FARZ, ne videci svrhu u njemu i udovoljavajuci svojim prohtjevima i potrebama glumeci folozofa i onog ko hoce da mu se Bog licno obraca te da mu pojasni za sta je sta, nema sanse da se izjasni muslimanom!!!!
Vozdra!
nikad nikome nisma naspiala sto i kako da vjeruje u Boga i kako da obalvja molitve,samo sam pitala sto je sustina prakticiranja ramazanskog posta