Ubistvo u Zenici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Skyfox

#126 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Skyfox »

drugi put kad bude upozorenje o sadrzaju video clipa nema sanse da cu ga otvoriti STRASNO!!! :(
amrica

#127 Re: Ubistvo u Zenici

Post by amrica »

Pera Trta wrote:
amrica wrote:Ova ce se izvuci jer ima istoriju psihickih bolesti, lijeci se vec godinama, pise da je ukrala auto ocu... Koja godinica u nekom svicarskom sanatoriju i... eto je nazad.
Psihički bolesnici ne bi trebali voziti auto....zar ne?

Pa pise i da, najvjerovatnije, nema vozacku dozvolu....

@priorat, mislim da gore nego u Jagomiru ne moze biti.
ari_selfsufficient

#128 Re: Ubistvo u Zenici

Post by ari_selfsufficient »

Ovo je uzasno ,mogli su i ovi pješaci nastradati...A najviše me brine što niti jedan od ovih ostalih voazača nije zaustavio i pokušao pomoći,zar danas niko nema mrvicu ljudskosti i humanosti,sramota...

Zna li iko da li je utvrđen identitet nastradalog??
metronom

#129 Re: Ubistvo u Zenici

Post by metronom »

10000000000000% dajem glas na izborima stranci koja ce vratiti smrtnu kaznu za ovakve slucajeve!!!
kamen spoticanja

#130 Re: Ubistvo u Zenici

Post by kamen spoticanja »

meni je sad jedna stvar nejasna...ona kao narkoman(ako je kao takva registrirana) ne moze dobiti neku drakonsku kaznu...bar je takva praksa da sada bila...ima li neko da mi to pravno protumaci...kakav je zakon u sustini...jer znam da je nedavno bio slucaj u zenici isto...neki narkic ukrao pare s recepcije hotela,kamere ga snimile ,policija privela i odmah poslije pustila...jer je narkoman...znam da je poslije vlasnik hotela uzeo pravdu u svoje ruke pa je i njega policija privela i da su oderali u novinama...
ali ako je tako ko ce odgovarati za ovaj zlocin...jel ona mora imati staratelja...jel mora biti u komuni...nije valjda da ce pojesti vuk magarca :x
GAU 8

#131 Re: Ubistvo u Zenici

Post by GAU 8 »

ari_selfsufficient wrote:Ovo je uzasno ,mogli su i ovi pješaci nastradati...A najviše me brine što niti jedan od ovih ostalih voazača nije zaustavio i pokušao pomoći,zar danas niko nema mrvicu ljudskosti i humanosti,sramota...

Volio bih tebe vidjeti da ti raskomadano tijelo doleti pod noge.
samo malo

#132 Re: Ubistvo u Zenici

Post by samo malo »

Moj komsija meni pokaze karton lijecenog narkomana (lijeci se negdje na Gorici) i sa osmijehom kaze "mogu sad ubiti nekoga, necu odgovarati".

Mislim da je u pravu.

Isto vazi i za ovu ubicu sa snimka, nazalost.

Jucer mi taksista kaze da ima jarana cuvara u jednom od nasih zatvora, kriminalci uzivaju sve povlastice, izmisljaju koje ce lijekove piti (necu Bosnalijek, hocu Plivu, stvorite mi!) imaju izlaz u grad i tako dalje, a novi zakon kaze da svaki kriminalac ako ima novaca moze platiti slobodu, dan zatvora sto maraka pa puta kazna...

Serem se ja u ovu drzavu.
callmethebreeeze

#133 Re: Ubistvo u Zenici

Post by callmethebreeeze »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... enici.html

sto se nije lijecila, ako je bolesna...
:-) :-)
ari_selfsufficient

#134 Re: Ubistvo u Zenici

ari_selfsufficient je napisao/la:Ovo je uzasno ,mogli su i ovi pješaci nastradati...A najviše me brine što niti jedan od ovih ostalih voazača nije zaustavio i pokušao pomoći,zar danas niko nema mrvicu ljudskosti i humanosti,sramota...

Ja zaista nisam primjetila da je tijelo raskomadano...Ali svejedno,trebali su zaustaviti se,pogledati je li sve ok...Zaboga ako u ovom slučaju griješim izvinjavam se,ali ima mali milion drugih situacija kada čovjek izdahne pred očima drugih...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#135 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Pera Trta »

samo malo wrote:Moj komsija meni pokaze karton lijecenog narkomana (lijeci se negdje na Gorici) i sa osmijehom kaze "mogu sad ubiti nekoga, necu odgovarati".

Mislim da je u pravu.

Jucer mi taksista kaze da ima jarana cuvara u jednom od nasih zatvora, kriminalci uzivaju sve povlastice, izmisljaju koje ce lijekove piti (necu Bosnalijek, hocu Plivu, stvorite mi!) imaju izlaz u grad i tako dalje, a novi zakon kaze da svaki kriminalac ako ima novaca moze platiti slobodu, dan zatvora sto maraka pa puta kazna...

Za ubistvo ne može odgovarati samo onaj za koga se može psihijatrijskim vještačenjem dokazati da U TRENUTKU ubistva nije bio uračunjiv. Većina narkomana su svjesni svega što rade, osim ako su baš u tripu, jedino tada se može reći da nisu baš prij svijesti.
Nadrogirati se i sjesti za volan isto je kažnjivo kao i napiti se i sjesti za volan.
Pusti te seljačke priče "imam papir, ne mogu mi ništa". Neka se jednom neko od tih kabadahija nađe u situaciji da napravi neko sranje, pa da vidimo mogu li.
callmethebreeeze

#136 Re: Ubistvo u Zenici

samo malo wrote:Moj komsija meni pokaze karton lijecenog narkomana (lijeci se negdje na Gorici) i sa osmijehom kaze "mogu sad ubiti nekoga, necu odgovarati".

Mislim da je u pravu.

za narkomane ne znam, ali naravno da se psihicki bolesnici ne osudjuju na zatvorsku kaznu, vec na lijecenje. i sjede dok se ne izlijece.
problem je, ako se ne varam, sto toga kod nas nema. znam da je bio slucaj jednog ubice ovdje kojeg su svedi osudili na psihijatrisko lijecenje i poslali ga u bih, medjutim nakon dolaska u bosnu, lik biva pusten jer kod nas, bar tad, nije postojala mogucnost te vrste izdrzavanja kazne.
Risto Kuglarić

#137 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Risto Kuglarić »

Mislim da je u pravu.

Dan zatvora je 100KM samo za prekršaje, a ne za krivična djela.

A to u zatvoru što pričaš da se dešava, je istina, i ne samo to. Čuvari se (s pravom) boje kriminalaca, pa im baš i ne uzimaju stvari koje je nedozvoljeno imati u zatvoru, kao npr. mobitele, droge... za vikend se normala izlazi (što je na kraju krajeva i u skladu sa zakonom)... u zatvorima i nema mjesta pa čak i osuđeni za ubistva čekaju na slobodi na izvršenje kazne i tako... ljepotica.
hedonism

#138 Re: Ubistvo u Zenici

Post by hedonism »

Samo da napisem, amidza mi je jucer pricao da je covjek koji je ubijen Zdravko, iz Klopca (pored Zenice, odakle je i ubica)... Covjeku se prosle godine od humanitarne pomoci napravila kucica jer je zivio u nekoj supi. Biciklo koji je vozio je isto nedavno dobio na poklon. Nije kao niko identifikovao jer zivi sam, nema porodicu... :(
ari_selfsufficient

#139 Re: Ubistvo u Zenici

hedonism wrote:Samo da napisem, amidza mi je jucer pricao da je covjek koji je ubijen Zdravko, iz Klopca (pored Zenice, odakle je i ubica)... Covjeku se prosle godine od humanitarne pomoci napravila kucica jer je zivio u nekoj supi. Biciklo koji je vozio je isto nedavno dobio na poklon. Nije kao niko identifikovao jer zivi sam, nema porodicu... :(
:sad: :sad: :sad: Nek´ mu je rahmet duši :sad: :sad:
kv99

#140 Re: Ubistvo u Zenici

Post by kv99 »

Bas jucer neki tip postavlja temu na forumu : kako da se onemoguci snimanje kamere pri brzoj voznji :twisted: I sto je jos gore skupila se "ekipa" koja ga podrzava sa savjetima sta i kako . I onda pocnu da se pravdaju kako nije problem brza voznja jer su auta bolje prilagodzena, da politicari postavljaju kamere da bi pljackali narod itd-itd. A i ovdje vidim : za sve je kriva drzava i politicari ali nije kriv onaj koji brzo vozi i koji svakodnevno gaze i ubijaju ljude.
samo malo

#141 Re: Ubistvo u Zenici

Post by samo malo »

Slazem se Pero, to je kabadahijska prica, ali hajde ti u ovoj drzavi vjeruj u pravosudje. Njega su vec privodili, nekoliko puta, zbog rasturanja droge. Nije dana robijao.

Inace, u normalnim drzavama biciklisti imaju svoje staze (pola trotoara, recimo, predvidjeno za bicikliste, sa spustenim trotoarom ili ulegnucem na silasku na semafor, sa posebnim semaforima za bickliste)

Kod nas nemaju, pa voze po ulici.

Eto, nisam ni sumnjao da je ubijeni neki bogatas, sirotinja uvijek prva strada.
atko

#142 Re: Ubistvo u Zenici

Post by atko »

I ovo preseravanje kako su ljudi zaobilazili kako ovo kako ono... prvo stalo je par auta koji su bili direktni sudionici na raskrsnici i pozvali su policiju odmah ... drugo ... svako normalan ne uziva u prizoru raskomadanog covjeka na cesti i nastojace da se skloni sa lica mejsta ... trece to je cin ubistva i svako je u shoku ... ja ne vidim sta su ljudi vise mogli uraditi
samo malo

#143 Re: Ubistvo u Zenici

Post by samo malo »

kv99 wrote:Bas jucer neki tip postavlja temu na forumu : kako da se onemoguci snimanje kamere pri brzoj voznji :twisted: I sto je jos gore skupila se "ekipa" koja ga podrzava sa savjetima sta i kako . I onda pocnu da se pravdaju kako nije problem brza voznja jer su auta bolje prilagodzena, da politicari postavljaju kamere da bi pljackali narod itd-itd. A i ovdje vidim : za sve je kriva drzava i politicari ali nije kriv onaj koji brzo vozi i koji svakodnevno gaze i ubijaju ljude.
Jarane, ukucaj na youtube "300 km/h" i sve ce ti se samo kasti :x
(ne)forumas

#144 Re: Ubistvo u Zenici

Post by (ne)forumas »

Nebrojeno ljudi je dobilo papir da su "ludi" kako bi izbjegli sluzenje armije u ratu, a sada su na polozajima, direktori, ovo ono. Cudo je to kako mozes biti lud kada ti treba, a odmah zatim odjednom budes sasvim normalan kada situacija ne iziskuje da budes lud. Volio bih da nadju snimak neke nadzorne kamere na kojem se moze vidjeti ko je bio na mjestu vozaca i koliko je ljudi bilo u autu. Snimak sa prethodnog semafora ako postoji ili nekog objekta...
Cuba Libre

#145 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Cuba Libre »

P.S. Ovo na kraju je najjače
(The picture of the dog is mine, I am an artist)

Koja bolest. Vjerovatno se ubila kokainom ponovo i sjela za volan.....
callmethebreeeze

#146 Re: Ubistvo u Zenici

kv99 wrote:Bas jucer neki tip postavlja temu na forumu : kako da se onemoguci snimanje kamere pri brzoj voznji :twisted: I sto je jos gore skupila se "ekipa" koja ga podrzava sa savjetima sta i kako . I onda pocnu da se pravdaju kako nije problem brza voznja jer su auta bolje prilagodzena, da politicari postavljaju kamere da bi pljackali narod itd-itd. A i ovdje vidim : za sve je kriva drzava i politicari ali nije kriv onaj koji brzo vozi i koji svakodnevno gaze i ubijaju ljude.
to je zato sto je drzava jadna i cemerna. citavo drustvo je kao tijelo koje razjeda rak. kancerogone celije su inkompetetnni politicari, kriminalci kao idoli, korumpirano skolstvo i mediji koji sire jezik mrznje i primitivizam.
svuda u svijetu se desavaju ovakve stvari. i u svedskoj imas psihickih bolesnika koji autom ulijecu u masu i kretena koji zlostavljaju zivotinje, ali u normalnim i uredjenim drzavama takve stvari su ekcesi.

ja ne opravdam ove pozive na linch i smrtnu kaznu, ali ih razumijem. mozda bih i sam tako mislio da zivim u bih.
goibos

#147 Re: Ubistvo u Zenici

Post by goibos »

GAU 8 wrote:
ari_selfsufficient wrote:Ovo je uzasno ,mogli su i ovi pješaci nastradati...A najviše me brine što niti jedan od ovih ostalih voazača nije zaustavio i pokušao pomoći,zar danas niko nema mrvicu ljudskosti i humanosti,sramota...

Skupljala su se u ratu i raskomadanija tijela... ali smo tada nekako više bili ljudi nego što smo danas...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#148 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Truba »

šokantno
meni ne izlazi iz glave ovaj događaj
valjda što vozim bajk
odmah sam pomislio kako poginuli nema nikoga nigdje čim je identificiranje išlo teško...

cura očito nije sva svoja... a i otac joj
žalosno... nešto kontam moglo je više poginulih biti...

kako li se osjećaju oni što su prešli pješački pa sada gledaju snimak
ako je nama muka u želudcu :cry:
sofist

#149 Re: Ubistvo u Zenici

Post by sofist »

Cini mi se da covjek ima kapu na glavi, jadan, ponio da se zastiti od sunca. I kako prestaje da vrti pedale kad prilazi raskrsnici, iako je vidljivo da nema auta on je na oprezu. Vidi se da je starog kova, sve radi po ps-u, ali ovakvo ludilo nije mogao da predvidi. :(

Place mi se. :(
Rimbo

#150 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Rimbo »

Evo u temi o radaru kod marshalke masa njih se buni zasto je spustena dozvoljena brzina na 50, pa mashtaju da li se tu moze 60 ili 70 voziti, a da se radar ne aktivira! :x
Mene je licno uvijek strah kada prelazim sam - a narocito sa djecom - neku raskrsnicu na Bulevaru Mese Selimovica/Ulici Zmaja od Bosne.
Pa 50 km/h unutar grada je normala u svim gradovima evrope.
Locked