ne sporim ja tu nista Mr. Detroitcorolla02 wrote:Bem ga Corolla, mozda bi se mi na forumu trebali sakupiti pa skupiti sta love za te jadne doktore. Isti si ko moj punac, taj u novinama cita samo crnu hroniku.detroit-mercy wrote:O cistacici si previse prasine podigoi drugom pa ovo zaobilazim u sirokom luku
![]()
Da im je toliko lose kao sto ti kazes ne bi se 5000+ studenata prijavljivalo za 400 mjesta u medical schoool, nadji mi jos jednu profesiju u Americi gdje je tolika navala na skolu.
Ne znam sta pokusavas da kazes, da je doktorima lose, da je u Americi lose gdje je trenutna nezaposlenost oko 9.7%, variara od drzave do drzave.
Ili mozda hoces doktore kao dole kod nas da imaju 0 odgovornosti, pacijent umre a on jos od familije lovu uzme. Kada je kod nas ijedan doktor izgubio licencu, ili to kod nas dokotri ne prave greske.
Sta mislis da u Sveckoj ili Njemackoj doktori ne gube licence.
Ne kontam ti pricu uopste.
Sve se svodi na kuknjavu, ovaj izgubio posao, onaj izgubio kucu.
Iskreno, zaboli me za svakog ko je izgubio, sto nije zivio spram svojih mogucnosti. I ovo se odnosi na sve od doktora do radnika.
Osnovno pravilo ti je da imas cash love za minimum jednu godinu da ti ni cent ne udje u kucu a da zivis i da moze da platis sve obaveze koje imas.
A to sto to nekima guzica zine pa bi da zive izvan svojih mogucnosti nije greska sistema nego ljudske gluposti. Da ne idem dalje, koliko poznajes nasih ljudi za koje znas da po primanjima ne bi trebali da zive u mjestima kojima zive ili da voze sta voze. Hebiga, svi se u SUVima rodili haman, niko nece da vozi Aveo ili Yaris nego svi be haman Tahoe ili ne znam sta vec. I onda kriv drugi, da ti ne duzim imam u familiji takvih, kupovali kuce meni se vrtilo u glavi od kolicine glupsti koju prave pa se onda uzme Lincoln, jer hebiga nemoze nista manje od toga. I onda ti ti isti dodju kroz sest mjeseci i kukaju kako im nevalja u Americi![]()
Pa sta hoces, sam pao sam se ubio. Niko ne razmislja na malo duze staze, svako bi daj mi sad i daj mi odmah.
Narvno,moze se desiti i da doktor izgubi licencu sto se desava u svim uredjenim drzavama samo ne kod nas (kada si cuo da je kod nas neki doktor izgubio licencu), medjutim mrsko mi traziti sad ali se vjerovatno moze naci koliki procenat doktora gubi licencu u USA od ukupne doktorske populacije, ja licno vjerujem da je taj broj zanemariv (medjutim na nacin na koji ti to predstavljas, stice se dojam da ih pola gubi licencu).
Druga stvar, ako neko prikriva svoje stvarno stanje a u cilju da bi nekog impresionirao to nije niti problem sistema niti moj licni problem nego problem doticne osobe, koja ce se kad tad morati suociti sa realnoscu.
To bi bilo isto ko kada bi ti npr. tvrdi da svaku noc guzis Kim Kardashian, sada je li to problems sistema, moj problem ili jednostavno tvoj problem sa kojim se moras suociti a to je da ne guzis Kim Kardashian