Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Post Reply
vaučer

#126 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by vaučer »

Meni je drago da ćeš glasati za njega, to jest da ćeš glasati uopće. :thumbup:
shkembe

#127 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by shkembe »

vaučer wrote:Meni je drago da ćeš glasati za njega, to jest da ćeš glasati uopće. :thumbup:
aaaa pa vjerujem da ti je "drago"!!
travnik

#128 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by travnik »

Duje Parangal wrote:dakle zbog cega je komsic ovoliko popularan? zato sto je kao "zeljko" dao par izjava i zato sto mu konkurencija nije "haris".

zamislite da je bosana ustrojena onako kako bi zeljko deklarativno volio - jedan predsjednik? tad bi mu konkurencija bio haris i tad bi se izbori morali dobijati na drugacije izjave. zapravo, tad mu nikakve izjave ne bi pomogle. mozda bi morao da pokaze sta stvarno zna, a ne zna nista. a i da zna, opet bi mu konkurencija bio haris.

dakle zeljko je prozvod sistema. upala mu kasika u med da sa par izjava moze pobjedit "martina" a zalaze se za bosnu u kojoj ce se takmicit sa "harisom".

ko biva, on bi da srusi sistem zahvaljujuci kojem je na poziciji i zato nam je drag pa cemo ga izglasat kako bi sutra mogao "haris" sam da vlada.
To je bit cijele priče!!!!
travnik

#129 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by travnik »

shkembe wrote:ja nisam hrvat mada me tako deklarisu ja sam bosanac srecem i dusom bosanac katolicke vjeroispovjesti!nenavijam za Dinamo nenavijam ni za hajduk ali zato navijam za ZELJU a bgm i za ZELJKA i glasacu srcem i dusom za njega i boli me ba za nekog debila iz mostara "VELIKOG HRVATA" za koga ce on glasat i ako mu se nesvidja Zeljko i to me boli briga ima nas katolika puno koji ce glasat za Zeljka i tako da niko nema pravo rec da on muslimane zastupa!!
1. Deklariraj se kako se osjećaš, a "cenzura" ti se šta drugi misle
2. Ne radi se da mora biti "VELIKI HRVAT" već o volji većine Hrvata (malih, srednjih i velikih :) ), pa neka oni odluče koće ih zastupati, mali, srednji ili veliki Hrvat. Kada mogu S i B to, ne znam zašto ne bi mogli i H.
3. Dinamo i Hajduk!? A jesu li i to postale mjere hrvatstva? Bas sam prije godinu dana ima raspravu sa, kako ti kažeš "velikim Hrvatima" u pokušaju da ih uvjerim da Thompson i njegove nacionalističko-fašističke pjesme i koreografije nisu nikakakva mjera hrvatstva, a sad ti uvodiš još Dinamo i Hajduk.
4. On prvenstveno zastupa svog ljubljenog Vođu, a za njega, to je svima jasno, većinom glasaju Bošnjaci. Naravno, glasaju i drugi, ali u ukupnom broju glasova, to je više-manje svima jasno, imaju mnogo manje učešće.
nosara

#130 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by nosara »

travnik wrote:
2. Ne radi se da mora biti "VELIKI HRVAT" već o volji većine Hrvata (malih, srednjih i velikih :) ), pa neka oni odluče koće ih zastupati, mali, srednji ili veliki Hrvat. Kada mogu S i B to, ne znam zašto ne bi mogli i H.
3. Dinamo i Hajduk!? A jesu li i to postale mjere hrvatstva? Bas sam prije godinu dana ima raspravu sa, kako ti kažeš "velikim Hrvatima" u pokušaju da ih uvjerim da Thompson i njegove nacionalističko-fašističke pjesme i koreografije nisu nikakakva mjera hrvatstva, a sad ti uvodiš još Dinamo i Hajduk.
4. On prvenstveno zastupa svog ljubljenog Vođu, a za njega, to je svima jasno, većinom glasaju Bošnjaci. Naravno, glasaju i drugi, ali u ukupnom broju glasova, to je više-manje svima jasno, imaju mnogo manje učešće.
DrugaGimnazija

#131 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by DrugaGimnazija »

A da li se iko upitao sta bi multi-stranka kao sto je SDP trebala da radi u ovako nakaradno postavljenom sistemu?! Ne mozemo ocekivati da oni kazu: "U redu. Sistem je diskriminatorski i nacionalisticki. Mi, eto, se necemo kandidovati."

Sistem treba mijenjati, a sistem je danas 95% nastrojen prema nacionalistickim strankama, tako da nema smisla mijenjati samo ovih 5% gdje jedna multinacionalna stranka ima prednost.
BSn

#132 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by BSn »

zeljko bi mogao i ispusiti, jer se nece pojavljivati u tv-debtama za hr. clana predsjednistva, posto ne zeli da ucestvuje u tim nacionalnim tv-podjelama.

sto se tice toga da za njega glasaju svi gradjani federacije, a ne samo hrvati :-) , vrlo je jasno covjek objasnio da je radmanovicevo izborno tijelo rs i da se on bori za svaki glas u rs-u i da on u svakom svom istupu govori kako predstavlja rs, a ne srbe ili srbe iz rs-a.

isto tako, po ustavu i zakonima koje su donjeli ovi koji su ih donjeli, u federaciji se kristo, junior, komsic, utemeljitelj i ostali bore za glasove iz federacije. nekome uskracivati pravo da se istovremeno bori i za bosnjacke i hrvatske i srpske i "ostale" glasove je malo :roll: . ovjek samo koristi ono sto mu zakon zemlje nudi. kazu da se lagumdzija (iz istog tog sdp-a) nije kandidirao, jer zna da ne bi prosao. istom tom logikom je sasvim normalnoo da se zeljko kandirao, jer je osjetio da za poziciju hr. clana predsjednistva ima sanse, bas zbog toga sto ima dovoljno podrske medju ziteljima federacije. sve je prosto k'o pasulj.

sto se tice preglasavanja i nemogucnosti pojedinih da izaberu clana predsjednistva... pa, znam ljude koji su bili medju onih 15k (ili koliko vec) koji su glasali na proslim izborima za mirnesa ajanovica, ali su ih ostali preglasali i na tu poziciju doveli lepog. nesto nisam vidio da su oni spremni da bacaju floskule o tome kako su preglasani i kako njihova volja nije zadovoljena. :D hajm'o malo zivjeti po zakonima ove zemlje i po njenoj demokratiji, pa kakva je da je.
BSn

#133 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by BSn »

...
sammo

#134 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by sammo »

DrugaGimnazija wrote:A da li se iko upitao sta bi multi-stranka kao sto je SDP trebala da radi u ovako nakaradno postavljenom sistemu?! Ne mozemo ocekivati da oni kazu: "U redu. Sistem je diskriminatorski i nacionalisticki. Mi, eto, se necemo kandidovati."

Sistem treba mijenjati, a sistem je danas 95% nastrojen prema nacionalistickim strankama, tako da nema smisla mijenjati samo ovih 5% gdje jedna multinacionalna stranka ima prednost.
SDP je probosnjacka stranka...
ht_90

#135 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

ma nek je i probosnjacka, problem je sto nije ono cime se predstavlja....
Socijaldemokratska Partija... Socijaldemokriati svijeta se stide nasih socijaldemokrata, i nezavisnih a bogami i zavisnih...
Duje Parangal

#136 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Duje Parangal »

DrugaGimnazija wrote:A da li se iko upitao sta bi multi-stranka kao sto je SDP trebala da radi u ovako nakaradno postavljenom sistemu?! Ne mozemo ocekivati da oni kazu: "U redu. Sistem je diskriminatorski i nacionalisticki. Mi, eto, se necemo kandidovati."

muliti-stranka po kojem rezonu?
DrugaGimnazija

#137 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by DrugaGimnazija »

Duje Parangal wrote:

Ako pogledas izborne liste, naci ces Srbe, Hrvate, Bosnjake i Ostale. Kod nemulti-stranaka ces naci "ciste" liste.
nosara

#138 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by nosara »

ht_90 wrote:ma nek je i probosnjacka, problem je sto nije ono cime se predstavlja....
Socijaldemokratska Partija... Socijaldemokriati svijeta se stide nasih socijaldemokrata, i nezavisnih a bogami i zavisnih...
:lol:
nosara

#139 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by nosara »

sammo wrote:

I prosrpska i prohrvatska u odnosu na srbe i hrvate koji ovu zemlju smatraju domovinom...

Oni drugi mogu da ga puse... Jako... :D
Duje Parangal

#140 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Duje Parangal »

DrugaGimnazija wrote:
Duje Parangal wrote:

Ako pogledas izborne liste, naci ces Srbe, Hrvate, Bosnjake i Ostale. Kod nemulti-stranaka ces naci "ciste" liste.

ja mislim da su to bosanci po nacionalnosti.

p.s.

i seseljeva stranka je isto multietnicka.

http://www.tracarenje.com/Estrada/Sulej ... zetom.html
travnik

#141 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by travnik »

nosara wrote:
travnik wrote:
Bolje je šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju. A. Lincoln
nosara

#142 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by nosara »

travnik wrote: Bolje je šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju. A. Lincoln
Pa poslusaj milog pokojnika... :D
ht_90

#143 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

nosara wrote:
sammo wrote:

I prosrpska i prohrvatska u odnosu na srbe i hrvate koji ovu zemlju smatraju domovinom...

jesil ti srbin ili hrvat koji smatra bih svoju domovinom? izvini sto pitam
nosara

#144 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by nosara »

ht_90 wrote:
nosara wrote:
sammo wrote:

jesil ti srbin ili hrvat koji smatra bih svoju domovinom? izvini sto pitam
Ko pita ne skita... Ali odgovor nema nikakav znacaj... 8-)

Domovina se brani glasovanjem za Zeljka Komsica... TO JE BITNO... :wink:
ht_90

#145 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

hahahaha
domovina se brani glasom zeljka komsica..XD cuj...
retorika na nivou treceg rajha XD
Mrs.Zurbrigen

#146 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Mrs.Zurbrigen »

joj, bas mi je zao tih hrvata. em ih je malo, pa ne mogu izabrati "svog" predsjednika, em nisu dovoljno pro-bosanski, pa ih se svako malo psuje nacionalistima, fasitima, ustasama, slusateljima thompsona i slicnim... :sad:
ht_90

#147 Re: Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Post by ht_90 »

Mrs.Zurbrigen wrote:joj, bas mi je zao tih hrvata. em ih je malo, pa ne mogu izabrati "svog" predsjednika, em nisu dovoljno pro-bosanski, pa ih se svako malo psuje nacionalistima, fasitima, ustasama, slusateljima thompsona i slicnim... :sad:
ma haj... jos malo, par godina... nazalost, i to "em ih je malo" , nece bit...
"veliki je odljev mozgova, sa ovih naših prostora!
Mrs.Zurbrigen

#148 Re: Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Post by Mrs.Zurbrigen »

ht_90 wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:joj, bas mi je zao tih hrvata. em ih je malo, pa ne mogu izabrati "svog" predsjednika, em nisu dovoljno pro-bosanski, pa ih se svako malo psuje nacionalistima, fasitima, ustasama, slusateljima thompsona i slicnim... :sad:
mozak kao esencijalni dio ljudskog tijela? ili mozak kao pars pro toto za znanje, obrazovanje, pamet, inteligenciju?
travnik

#149 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by travnik »

nosara wrote:
travnik wrote: Bolje je šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju. A. Lincoln
Pa poslusaj milog pokojnika... :D
Eto opet si prozborio i ....
nosara

#150 Re: Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Post by nosara »

ht_90 wrote:
:lol:

Bjezanija iz BiH je sukus politike adezea... :D Ali gdje je tu mozak...?
Last edited by nosara on 03/09/2010 19:24, edited 1 time in total.
Post Reply