Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#126 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

BSn wrote:
Pera Trta wrote: Koliko sam upratio, i taj ZIZ je neka generička dječija emisija, tipa Hajatovci i slično. Dakle, voditelji tj. glumci, neke lutke i djeca i uglavnom najavljuju sadržaje u okviru te emisije, a to su uglavnom strani crtani i serije za djecu. Dakle, ni to čak nije potpuno domaći (a originalan nije uopšte) proizvod.

Znaci, za citavu subotu ostadosmo samo na 30 minuta "Mozaika religija", bez reklama.

Pa, bolji program od njih ima OBN i TV KISS.
pa kada to kažete direktoru programa Zvonimiru Jukiću on vam mrtav hladan kaže to tržište traži
a kad mu kažete da je FTV JRTS a ne komercijalana televizija on počne pričat kako bi razniji lobiji sve dali strancima i privatnim televizijama a drćavna televizija bi figurativno postojala

ali prema ovome što vidim
FTV nema svoju opravdanost
BSn

#127 Re: Federalna televizija

Post by BSn »

Da, upravo to o cemu pisete... Meni je BHT prije (dok sam ga intezivnije pratio) bio jedna od najboljih, jer su odradjivali posao javnog servisa. Fokus im je bio na umjetnickim filmovima (a ne Stiven Segal i Bad Spenser), imali su "Figure" koje su meni bile super i sva im je produkcija (dosta siromasna, ali ono sto su imali) bila upravo nekomercijalna i davali su prostor "drugacijem pogledu", a ne samo mainstream-u. Imali su i onu "Kod kuce je najbolje" poslije, koja je bila nedjeljom oko ponoci (opet po meni super muzicka emisija), bez folka i trenutno modernog pop-folka pod markicom popa.
Ne znam kakva je situacija sada na BHT-u, osim sto znam da je ovo "Kod kuce" postala porodicna emisija (sto se meni bas i ne svidja, al' O.K. je koncept, jer ga niko ovdje ni ne nudi).

FTV, doduse, to nikada nije ni imala. Oni su od pocetka glumili komercijalnu televiziju i bezobrazno uzimali i lovu od pretplate i laktali se sa komercijalnim za sponzore.
Medjutim, oni danas vise nemaju nsita za ponuditi. MTV Igman ima mnogo vise emisija iz vlastite produkcije, nego li oni. Forsiraju reprize repriza, Crna Hronika, Viza, te "milion" nekih hrvatskih safunjara i fuls filmovi poput "Banana Joe" i slicni.
StupskaBitanga

#128 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

BSn wrote:Da, upravo to o cemu pisete... Meni je BHT prije (dok sam ga intezivnije pratio) bio jedna od najboljih, jer su odradjivali posao javnog servisa. Fokus im je bio na umjetnickim filmovima (a ne Stiven Segal i Bad Spenser), imali su "Figure" koje su meni bile super i sva im je produkcija (dosta siromasna, ali ono sto su imali) bila upravo nekomercijalna i davali su prostor "drugacijem pogledu", a ne samo mainstream-u. Imali su i onu "Kod kuce je najbolje" poslije, koja je bila nedjeljom oko ponoci (opet po meni super muzicka emisija), bez folka i trenutno modernog pop-folka pod markicom popa.
Ne znam kakva je situacija sada na BHT-u, osim sto znam da je ovo "Kod kuce" postala porodicna emisija (sto se meni bas i ne svidja, al' O.K. je koncept, jer ga niko ovdje ni ne nudi).

FTV, doduse, to nikada nije ni imala. Oni su od pocetka glumili komercijalnu televiziju i bezobrazno uzimali i lovu od pretplate i laktali se sa komercijalnim za sponzore.
Medjutim, oni danas vise nemaju nsita za ponuditi. MTV Igman ima mnogo vise emisija iz vlastite produkcije, nego li oni. Forsiraju reprize repriza, Crna Hronika, Viza, te "milion" nekih hrvatskih safunjara i fuls filmovi poput "Banana Joe" i slicni.
:thumbup: srž
StupskaBitanga

#129 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Samo ću dodati
Zašto i zbog čega FTV nije kao Slobodna Bosna istražila slučaj Đapo u Brčkom?
Zašto njihove informativne emsiije liče na sve ali ne na kvalitetnu i pravu informativu
Studio im se raspada
Dijaloške emisije Budi bog s nama katastrofa živa-Osvrt S.A u novom broju SB je odlilčan
Dokumentarne emisije više ne postoji
Istraživačko novinarstvo također već novinarsto iz mahale, frizeraja
Emisije za djecu mlade emisije o kulturi ekologiji životu-također

sli mi zato po 10000x gledamo jugoslovenske filmove i Bakirovo svršavanje na pomen Zlatka Lagumdžije
Mislim haloooo
kenijada

#130 Re: Federalna televizija

Post by kenijada »

Sinoćnja emisija Odgovorite ljudima tj. “performans” urednice I voditeljice doslovno me natjerao da se registrujem I iznesem svoj stav. Način na koji je Elma Kazagić sinoć vodila emisiju školski je primjer kako se to ne ne radi, nego ne smije raditi. Elma Kazagić sebi je dala za pravo da bude Bog I batina, sudija, tužitelj I porota…. Cijelu emisiju je u isto vrijeme I postavljala pitanje I odgovarala I zaključivala I komentarisala, prekidala sagovornike prije nego izgovore prvi slog jer zaboga ona zna bolje “odgovoriti ljudima”. Urednica Kazagić sinoć je doslovno izvrijeđela mene kao gledaoca. Apsolutno ne dozvoljavam da voditelj pa bio on/ona I urednik donose zaključke u moje ime, popuju mi sa ekrana šta je ispravno, a šta ne I pokušavaju nametnuti svoje mišljenje i stav. Meni kao gledaocu ne treba ni vaspitačica, ni učiteljica ni profesorica, meni treba VODITELJ (čitaj posrednik) neko ko će mi dati informaciju, neko ko će usmjeravati razgovor sa gostima u studiju…. Na kraju I neko od koga se može učiti kako voditi kulturan dijalog, a ne mahati rukama, cinično se smijati, prekidati goste kada za to uopše nema potrebe. Pitam se jesu li gosti sinoć uopšte trebali u emisiji. Koja je bila njihova funkcija? Svaki odgovor bilo kojeg gosta bio je dovršen ili interpretiran sa dodatnim zaključkom od strane voditeljice jer neko, po procjeni voditeljice, nije dao dovoljno oštar odgovor pa ga je ona još “zašiljila”, drugi nije shvatio šta treba odgovoriti pa je odgovorila ona, treći opet valjda po njenoj procjeni laže kad zine pa mu nije dala ni zinuti……strašno, nedopustvo, iritantno, degutantno….!

Gospođo Kazagić, idući put u emisiji ugostite samu sebe, otvorite telefone I 45 minuta “odgovarajte ljudima” …. Vama gosti nisu potrebni, Vi sve znate, ekspert ste opšte prakse!

PS. Apsolutno ne ulazim u to odakle je Elma Kazagić rodom, gdje je prije radial I šta je radila, kako izgleda, koje joj je boje kosa, koja je tema emisije, ko lobira za koga, da li je vegetarijanac ili nije….to me ne interesuje tj. nije tema ovog posta….sve što sam napisala vezano je isključivo za njen način rada kao urednika/novinara/voditelja i kako ga ja doživljavam kao gledalac. Držim do toga da imam pravo komentarisati jer je riječ o nečemu što nam I kako prezentuje javna televizija.
NightSkyWalker

#131 Re: Federalna televizija

Post by NightSkyWalker »

Ja sam ZA to da FTV prestane trositi pare nas porezkih obveznika i nastavi sa svojim smecem, ili da mi i dalje placamo a da oni postanu prava nezavnisna/profesionalna televizija koja sluzi gradjanima a ne odredjenim partijama i pojedincima. Ali naravno, svaka kritika na racun te kriminalne televizije bi bila prokomentarisana kao udar na uredjivacku politiku. :roll: :x ...koju *ebenu uredjivacku politiku :?:
NightSkyWalker

#132 Re: Federalna televizija

Post by NightSkyWalker »

KANTONALNI MUP KAO SLUŽBENU TAJNU TRETIRA PROCEDURU I TROŠKOVE JEDNOIPOGODIŠNJE POLICIJSKE ZAŠTITE „SAMOUGROŽENOG“ NOVINARA BAKIRA HADŽIOMEROVIĆA!?[/b]

Slobodna Bosna je prije nekoliko mjeseci, pozivajući se na izvore iz MUP-a Kantona Sarajevo, otkrila da jednomjesečna policijska zaštita Bakira Hadžiomerovića, urednika magazina Šezdeset minuta na Federalnoj televiziji, kantonalni MUP (odnosno porezne obeznike) košta oko 25 hiljada maraka. Budući da su mjere intenzivne policijske zaštite „štićenog lica“, ugroženog novinara Hadžiomerovića (u tri smjene na tim je poslovima svakodnevno angažirano 6 policajaca koji danonoćno bdiju nad njegovim stanom, njim osobno i članovima obitelji) počele u ljeto prošle godine, ispostavlja se da je za nepunih dvadeset mjeseci policijska zaštita urednika magazina „Šezdeset minuta“ koštala poreske obveznike blizu pola miliona maraka!?

Sve je počelo krajem ljeta 2010 godine kada je anonimni zatvorenik iz KPZ Zenica uputio pismo Upravi policije Federacije u kojem je tvrdio kako je bio na sastanku u hotelu Radon Plazza na kojem se nekolicina kriminalaca
(pomenuta su, pored ostalog, imena Fahrudina Radončića i Nasera Kellmendija) dogovarali da likvidiraju Bakira Hadžiomerovića.
Vrlo brzo na ovu informaciju je regiralo Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo (tužitelj Oleg Čavka), saslušalo sve vinovnike tog navodnog dogovora, ali i autora famoznog pisma i ustanovilo da je ova priča najobičnija konstrukcija bez ikakvog osnova.
U cijelu stvar se, međutim, umiješao i lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija, koji je u jednoj televizijskoj emisiji poručio policiji da bi, umjesto što istražuje njegove partijske drugove (afera „reket“), ona trebala zaštiti život „jednog novinara kojem se prijeti likvidacijom“ (Hadžiomerovića). Tako se dotadašnja „diskretna“ policijska pratnja koju je Hadžiomerović prije toga imao pretvorila u sistematično organiziranu policijsku kampanju. Desetine policajaca u posljednjih godinu i pol zarađuju hljeb tako što u stopu prate „štićeno lice“ Hadžiomerovića, ali i njegovu suprugu i djecu, od kuće, posla, kafane, privatnih i javnih derneka, svadbi i sahrana, obilaska shopping centara, posjete zoološkom vrtu...

„Slobodna Bosna“ se početkom ove nedjelje obratila komesaru policije Kantona Sarajevo Vahidu Ćosiću sa nekoliko pitanja vezanih za angažman njegovih policajaca, zakonski osnov toga angažmana, novac koji se troši u svrhu zaštite novinara Hadžiomerovića. Iako nam je usmeno obećano da ćemo u dogovrenom roku dobiti odgovore, to se, nažalost, nije desilo. „Slučaj Hadžiomerović“ je, očito, svojevrsna tabu tema u sarajevskim policijskim strukturama.
Budući da „SB“, uprkos najboljoj volji, nije uspjela doći do traženih odgovora, za nadati se da će to iščeprkati neustrašivi novinari istraživači „najgledanijeg televizijskog magazina - 60 minuta“.
Slobodna Bosna
StupskaBitanga

#133 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Ovaj godin što se maksuz registrovao sva mu čast jer je fdao pravu definiciju stanja i te GROZNE emisije ite nazovi voditeljice
ultima_palabra

#134 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

Jel gledao iko kako se pokvarila traka u subotu navečer kad su puštali Audiciju :-) Dva puta zaredom je nestajalo slike, a išao je ton... pa puste reklame. Baš me zanima jel odgovara iko za takve gafove, pa nije Vogošća ili Behar :oops:
ja.neron

#135 Re: Federalna televizija

Post by ja.neron »

to je jedina traka Audicije i ja imam isti snimak samo što ja ne puštam reklame kod tih kratkih prekida :D dok gledam Audiciju
StupskaBitanga

#136 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

ultima_palabra wrote:Jel gledao iko kako se pokvarila traka u subotu navečer kad su puštali Audiciju :-) Dva puta zaredom je nestajalo slike, a išao je ton... pa puste reklame. Baš me zanima jel odgovara iko za takve gafove, pa nije Vogošća ili Behar :oops:
Drug moj da ti vidiš njima opreme na FTV
Katastrofa živa
kao da smo još uvijek u 1984
Been

#137 Re: Federalna televizija

Post by Been »

Joj što su mi komčini ovi što "neće platiti pretplatu" :D A desetog u mjesecu ne možeš prići Pošti od "vjernih" platiša :lol: :lol:
video

#138 Re: Federalna televizija

Post by video »

StupskaBitanga wrote:Drug moj da ti vidiš njima opreme na FTV
Katastrofa živa
Kad si to ti gledao njihovu opremu :shock: da nisi davne 1984 :lol: :lol:
Mojne shiriti dezinformacije ;-)
karanana

#139 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

katastrofalna kvaliteta slike. da te oci zabole gledajuci filmove ili emisije iz studija kao sto je dnevnik. nema im od mene ni feninga.
StupskaBitanga

#140 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

video wrote:
Katastrofa živa
nažalost jesam i to je živa katastrofa
i da raspitao sam se i vecina opreme je tu od 84 kada je izvršena totalna zamjena uređaja zbog olimpijade
Been

#141 Re: Federalna televizija

Post by Been »

Neka sam se ja podsjetio na "Orlovi rano lete", hvala im na sve četiri strane !

We love FTV ! :D :D
poznanik

#142 Re: Federalna televizija

Post by poznanik »

StupskaBitanga wrote:
video wrote:
Katastrofa živa
nažalost jesam i to je živa katastrofa
i da raspitao sam se i vecina opreme je tu od 84 kada je izvršena totalna zamjena uređaja zbog olimpijade

Pa da gledaoci ažurnije plaćaju rtv taksu, možda bi bilo para za kupovinu modernije opreme... :-)

Uostalom, šta gledaocima treba da znači moderna, ako tv program nije kvalitetan? Šta je bitnije: tv oprema ili kvalitetni, obrazovani, pismeni i sposobni novinari?
nino90

#143 Re: Federalna televizija

Post by nino90 »

pa evo do sad su svi koji su koristili fiksni telefon morali placati tako da su imali love
poznanik

#144 Re: Federalna televizija

Post by poznanik »

reni-90 wrote:pa evo do sad su svi koji su koristili fiksni telefon morali placati tako da su imali love
Jest, ali u Sarajevu. A u Posušju, npr, i tamo je Federacija na snazi... :-)
karanana

#145 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

koliko im se para nadavalo i takse platilo, mogli su nabaviti nesto bolje opreme. a ovako raja vide da se pare daju a nikakvog progresa i sad im raja sve manje i manje placa. uostalom, opet kazem, placam pdv drzavi koja od toga mora da zbrine i drzavnu televiziju. ne razumijem potrebu za dupliranjem placanja poreza.
poznanik

#146 Re: Federalna televizija

Post by poznanik »

karanana wrote:koliko im se para nadavalo i takse platilo, mogli su nabaviti nesto bolje opreme. a ovako raja vide da se pare daju a nikakvog progresa i sad im raja sve manje i manje placa. uostalom, opet kazem, placam pdv drzavi koja od toga mora da zbrine i drzavnu televiziju. ne razumijem potrebu za dupliranjem placanja poreza.
@karanana, a koliko im se to para nadavalo, imaš li ikakav podatak, ili to samo onako pišeš, napamet?
karanana

#147 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

poznanik wrote:
karanana wrote:koliko im se para nadavalo i takse platilo, mogli su nabaviti nesto bolje opreme. a ovako raja vide da se pare daju a nikakvog progresa i sad im raja sve manje i manje placa. uostalom, opet kazem, placam pdv drzavi koja od toga mora da zbrine i drzavnu televiziju. ne razumijem potrebu za dupliranjem placanja poreza.
@karanana, a koliko im se to para nadavalo, imaš li ikakav podatak, ili to samo onako pišeš, napamet?
nemam tacan podatak. dabogda da ga i oni imaju a kamoli ja. ali znam da se ranije, prije 4-5-6 godina, puno vise para skupljalo od rtv takse i da je puno vise raje placalo. opet kazem, tada mozda nije bilo unificiranog poreznog sistema iz kojeg bi se budzetom moglo odvojiti za trosak rada drzavne tv. danas to postoji pa neka od toga finansiraju programe.
Been

#148 Re: Federalna televizija

Post by Been »

Halo dječki, idemo svi gledati Principa umjesto da nam rušite Javni RTV Servis ! :D :D
mayab

#149 Re: Federalna televizija

Post by mayab »

Eto počela jos jedna od repriza tzv. Nase male klinike!
Ne mogu vjerovati da to gledaoci traze, koji odron, majko moja :zzzz:

Image
fedor

#150 Re: Federalna televizija

Post by fedor »

mayab wrote:Eto počela jos jedna od repriza tzv. Nase male klinike!
Ne mogu vjerovati da to gledaoci traze, koji odron, majko moja :zzzz:

Image
Ma to je izgovor, gledaoci traže, ko to još gleda!!!? :lol: :lol:
Locked