Sinusi
Moderator: anex
- drug_profi
#126 Re: Sinusi
To ti je prilicno tesko za stomak.
Razbija sluz u cijelom disajnom traktu i lijeci prirodnim supstancama, raznim etericnim uljima koja su u kapsuli.
Meni je recimo bilo prilicno mucno od ovih kapsula, ali imali su nekog efekta.
Dok recimo za GeloSitin sprej za nos od iste ove kuce imam samo rijeci pohvale. Otvara sinuse, podmazuje sluzokozu i smiruje otok, jednostavno sam se bolje osjecao sa tim sprejom, mada sam se lijecio konvencionalnim lijekovima (antibiotik, kapi za nos). Pomogao je da sve lakse prodje.
Razbija sluz u cijelom disajnom traktu i lijeci prirodnim supstancama, raznim etericnim uljima koja su u kapsuli.
Dok recimo za GeloSitin sprej za nos od iste ove kuce imam samo rijeci pohvale. Otvara sinuse, podmazuje sluzokozu i smiruje otok, jednostavno sam se bolje osjecao sa tim sprejom, mada sam se lijecio konvencionalnim lijekovima (antibiotik, kapi za nos). Pomogao je da sve lakse prodje.
- vjesticanametli
#127 Re: Sinusi
ove tablete su odlicne i izaci ce iz tebe svasta
na nos i na usta sekret ide od ovoga
ja sam ih uzimala u kombinaciji sa sinupret tabletama i mogu samo reci
ja sam ih uzimala u kombinaciji sa sinupret tabletama i mogu samo reci
- sheilak
#128 Re: Sinusi
ovaj GeloSitin sprej je odličan, sezamovo, narančino i limunovo ulje, fino miriše baš, ali je i djelotvoran, meni dodje baš kao melem. a tablete su prejake, ja ih nisam mogla koristiti.drugi profil wrote:To ti je prilicno tesko za stomak.
- vjesticanametli
#129 Re: Sinusi
kod mene jos zezaju sinusi i danas kupila ove tablete
a dala mi je doktorica bila neke uz antibiotike i primjetila sam da mi je kosa opadala uzasno i prekinem s tim
sad ove tablete uzela i ima da se razvalim
a dala mi je doktorica bila neke uz antibiotike i primjetila sam da mi je kosa opadala uzasno i prekinem s tim
sad ove tablete uzela i ima da se razvalim
- graue_maus
#130 Re: Sinusi
http://uspesnazena.com/alternativna-med ... e-bolesti/
evo da dam preporuku za ovu melem , napravila sam ga za prijateljicinu svekrvu , nije mi stalo sve u teglu, malo je ostalo ....ja sam taj ostatk ostavila kod mene u frizider ......
prije 2 sedmice glavobolja , nos i usi zacepljeni ono ko kad ronis .......to je bilo ujutro do navecer imala sam osjecaj da me neko ciglom lupio u facu .......nema pojma na nos disati ......kod kuce sam uzela ovaj melem i prstom sam usi i nos iznutra namazala ........popila caj i legla 2 sata .......nisam mogla da vjerujem da mi je pomoglo , mazala sam jos par dana i bilo sve bolje i bolje ...........stoji da se trebaju tamponi napravit , ali ja nepodnosim u nosu nista ..........jako lako se napravi i nije skupo , ja sam uzela maslinovo ulje .........
evo da dam preporuku za ovu melem , napravila sam ga za prijateljicinu svekrvu , nije mi stalo sve u teglu, malo je ostalo ....ja sam taj ostatk ostavila kod mene u frizider ......
prije 2 sedmice glavobolja , nos i usi zacepljeni ono ko kad ronis .......to je bilo ujutro do navecer imala sam osjecaj da me neko ciglom lupio u facu .......nema pojma na nos disati ......kod kuce sam uzela ovaj melem i prstom sam usi i nos iznutra namazala ........popila caj i legla 2 sata .......nisam mogla da vjerujem da mi je pomoglo , mazala sam jos par dana i bilo sve bolje i bolje ...........stoji da se trebaju tamponi napravit , ali ja nepodnosim u nosu nista ..........jako lako se napravi i nije skupo , ja sam uzela maslinovo ulje .........
- manekenka u penziji
#131 Re: Sinusi
i ja imam problema sa sinusima, ne kisem samo kada spavam i to poprilicno ide na zivce.
cula sam da usmrkavanje curokotovog ulja pomaze, samo sto ja sada ne smijem konzumirati curokot pa ne mogu ni pokusati.
takodjer ima tigrova mast da se kupi u marsu 1,80 KM i preporucuju se uz nju napraviti tamponi u usima i nosu jer je sve to povezano, pa ako se nakanim i dobijem kakve rezultate, javim vam. ako nista drugo, mozda nekome pomognu ove informacije.
cula sam da usmrkavanje curokotovog ulja pomaze, samo sto ja sada ne smijem konzumirati curokot pa ne mogu ni pokusati.
takodjer ima tigrova mast da se kupi u marsu 1,80 KM i preporucuju se uz nju napraviti tamponi u usima i nosu jer je sve to povezano, pa ako se nakanim i dobijem kakve rezultate, javim vam. ako nista drugo, mozda nekome pomognu ove informacije.
- vjesticanametli
#132 Re: Sinusi
graue maus hvala ovo cu def. probati
cekam sada srijedu da se ocarapim
so i carapa da grijem
cekam sada srijedu da se ocarapim
- vjesticanametli
#133 Re: Sinusi
dobih jucer japansko ulje i samo sto sam pomirisala sinusi procurili
nista mi nije pomoglo vec mjesecima, glava i dalje boli i to samo desna strana strana
sad me uz sve to boli i grlo
nista mi nije pomoglo vec mjesecima, glava i dalje boli i to samo desna strana strana
sad me uz sve to boli i grlo
-
sane
#134 Re: Sinusi
Probajte inhaliranje s 2-3 kapi čurokota i kasika meda u vrelu vodu i sve to u inhalator
svaki dan 2-3 puta se inhalirati
svaki dan 2-3 puta se inhalirati
-
The BEN10
#135 Re: Sinusi
Šta je ova tema zamrla, svi izliječili sinuse kapima od krastavca?Beauty01 wrote:@agent zero
Ako se odlucis na operaciju, javi kako je proslo..Zato sto bih i ja kad bih operisala, operisala maksilarne..A NE ZNAM da li postoji endoskopska za maksilarne..Ja imam cistu u desnom maksilarnom..
@questio
Ja sam zadovoljna. Nije sad da sam druga osoba, i dalje šmrćem ko i čitav život ali pomogle su da izađe puuuno sekreta)
-
DZONPI
#136 Re: Sinusi
Ja juce od hecima nos vec 2 mjeseca zacepljen ko sef gledala mi nekom lampom kaze izgleda imas polipe u lijevoj nozdrvi.Idem uskoro specijalisti.Jel imo neko ova cuda u nosu.Sve sam probo ali zacepljeno djaba.
- Nisrin
#137 Re: Sinusi
Ja godinama imam problema, preslo u hronicni sinusitisi, zasjenjenje lijevkog maksilarnog sinusa, devijacija septuma itd hahaha
Sve sam probala i na kraju mi pomogne prah od mentola, koji kosta 2 eura, u Njemackoj...
SCHNEEBERG, uper je za prehladu i sinuse, vrijedi proibati, dosta ga dodje za tako malo novca
Fino usmrkas i bude ti lakse!!!
Sve sam probala i na kraju mi pomogne prah od mentola, koji kosta 2 eura, u Njemackoj...
- vjesticanametli
#138 Re: Sinusi
sta oporavak ....vidis da smo pomrliThe BEN10 wrote:Šta je ova tema zamrla, svi izliječili sinuse kapima od krastavca?Beauty01 wrote:@agent zero
Ako se odlucis na operaciju, javi kako je proslo..Zato sto bih i ja kad bih operisala, operisala maksilarne..A NE ZNAM da li postoji endoskopska za maksilarne..Ja imam cistu u desnom maksilarnom..
@questio
Ja sam zadovoljna. Nije sad da sam druga osoba, i dalje šmrćem ko i čitav život ali pomogle su da izađe puuuno sekreta)
-
Fridana
#139 Re: Sinusi
Cao,
ja sam, prije par godina, imala problema sa sinusima. To je izgledalo ovako: bol/pritisak u predjelu korijena nosa, sluz koja mi se slijevala niz zdrijelo, pretjerana osjetljivost na hladnocu... Uz to sam imala sicca sindrom ili sindrom suhih ociju, sto znaci da su mi oci konstantno bile nadrazene, pekle su me, suzile. Rijetki su bili trenuci kada nisam izgledala umorno i osjecala se tako. Receno mi je da ce to tako ostati, da redovne koristim vjestacke suze...da dolazim na kontrole...
. puno sam citala sta bih, kako bih...a onda sam to pustila kraju. nisam vise isla na kontrole. tabletama se ne volim kljukati pa za sinuse nisam nista koristila, pogotovo ne antibiotike.
promijenila sam stil zivota. shvatila sam da ne pijem dovoljno vode pa sam pocela piti. caj sam svakako voljela, tada sam pila caj od koprive (bez secera), jednostavno mi je prijao, kasnije kamilicu, kako mi dodje. (ne valja pretjerivati ni sa cim) povremeno sam pila i omega 3 tablete (da malo podmazem). mama je dobro primijetila kako jedem samo nemasno pa sam opcenito pocela da unosim i vise masnoca. voljela sam se svakako uvijek necim baviti, boraviti u prirodi i istrazivati ju, s tim sam nastavila. Tema bolest mi se bila popela na vrh glave i poslala sam ju do vraga. Tako je sve krenulo...
Ovo je bio spisak onoga, cega se mogu sjetiti. I da, bijeli luk, naravno! on je i jedino cime se lijecim, kada primijetim da bi me moglo sastaviti. tada isjeckam jedan malo veci cesanj, dodam jogurt i popijem (ovako je meni bar fino a gotovo da se i ne cuje, bar ja tako mislim a ono oko mene ljudi
). ne pamtim kada sam zadnji put bila prehladjena. vi koji ga ne volite, ebiga, steta. ni sa vampirima vise problema nemam
.
moje stanje se postepeno popravljalo, nisam ni skuzila, jednostavno sam se bavila zivotom. i onda jedan dan skontam Hei,pa vidi sto sam svjeza. vidi sto sam lijepa :O !
i gdje je taj sicca sindrom, s kojim sam se trebala patiti do kraja zivota?
"neka ti hrana bude lijek",Hipokrat.
limun, limunada bez secera, grejp...to je za organizam kao ona tableta, koja cisti masinu za ves od kamenca.
drasticne rezultate sam postigla odricanjem od slatkisa i sokova. - zao mi je, ljudi.
ne uspijevam uvijek odoljeti cokoladi,a i ne mora se vala biti pacenik. ali kada se covjek rijesi ovisnosti o seceru, to vise i nije frka. cak se i prestane osjecati potreba za tim.
jos nesto, stop prejedanju. ako vam je dosadno potrazite zanimaciju, druzite se, plesite, citajte, ucite jezik, pretrazujte internet. ima toliko mogucnosti.
koga vise zanima, postoji nacin prehrane , dijeta ili stil zivljenja pod nazivom Zivot u zoni. Osnovna ideja je da obroci treba da sadrze 40% ugljikohidrata,30%proteina i 30% masti. Mislim da je slicno onome sto je meni pomoglo. Malo mi je tu previse planiranja za svaki dan, ali onima koji mozda bas to vole, te da imaju nekakav koncept, bi se mogla svidjeti.
dosta je toga, mozda djeluje kao previse odricanja, nekome ko bas uziva u slatkim grijesima i sl.
kada shvatim koliko mi se kvalitet zivota promijenio, ne mogu vjerovati da sam mogla onako funkcionisati. osjecala sam duznost da napisem svoje iskustvo (kada sam uocila ovaj naslov), nadam se da ce nekome pomoci.
pozz i sretno
ja sam, prije par godina, imala problema sa sinusima. To je izgledalo ovako: bol/pritisak u predjelu korijena nosa, sluz koja mi se slijevala niz zdrijelo, pretjerana osjetljivost na hladnocu... Uz to sam imala sicca sindrom ili sindrom suhih ociju, sto znaci da su mi oci konstantno bile nadrazene, pekle su me, suzile. Rijetki su bili trenuci kada nisam izgledala umorno i osjecala se tako. Receno mi je da ce to tako ostati, da redovne koristim vjestacke suze...da dolazim na kontrole...
promijenila sam stil zivota. shvatila sam da ne pijem dovoljno vode pa sam pocela piti. caj sam svakako voljela, tada sam pila caj od koprive (bez secera), jednostavno mi je prijao, kasnije kamilicu, kako mi dodje. (ne valja pretjerivati ni sa cim) povremeno sam pila i omega 3 tablete (da malo podmazem). mama je dobro primijetila kako jedem samo nemasno pa sam opcenito pocela da unosim i vise masnoca. voljela sam se svakako uvijek necim baviti, boraviti u prirodi i istrazivati ju, s tim sam nastavila. Tema bolest mi se bila popela na vrh glave i poslala sam ju do vraga. Tako je sve krenulo...
Ovo je bio spisak onoga, cega se mogu sjetiti. I da, bijeli luk, naravno! on je i jedino cime se lijecim, kada primijetim da bi me moglo sastaviti. tada isjeckam jedan malo veci cesanj, dodam jogurt i popijem (ovako je meni bar fino a gotovo da se i ne cuje, bar ja tako mislim a ono oko mene ljudi
moje stanje se postepeno popravljalo, nisam ni skuzila, jednostavno sam se bavila zivotom. i onda jedan dan skontam Hei,pa vidi sto sam svjeza. vidi sto sam lijepa :O !
"neka ti hrana bude lijek",Hipokrat.
limun, limunada bez secera, grejp...to je za organizam kao ona tableta, koja cisti masinu za ves od kamenca.
drasticne rezultate sam postigla odricanjem od slatkisa i sokova. - zao mi je, ljudi.
ne uspijevam uvijek odoljeti cokoladi,a i ne mora se vala biti pacenik. ali kada se covjek rijesi ovisnosti o seceru, to vise i nije frka. cak se i prestane osjecati potreba za tim.
jos nesto, stop prejedanju. ako vam je dosadno potrazite zanimaciju, druzite se, plesite, citajte, ucite jezik, pretrazujte internet. ima toliko mogucnosti.
koga vise zanima, postoji nacin prehrane , dijeta ili stil zivljenja pod nazivom Zivot u zoni. Osnovna ideja je da obroci treba da sadrze 40% ugljikohidrata,30%proteina i 30% masti. Mislim da je slicno onome sto je meni pomoglo. Malo mi je tu previse planiranja za svaki dan, ali onima koji mozda bas to vole, te da imaju nekakav koncept, bi se mogla svidjeti.
dosta je toga, mozda djeluje kao previse odricanja, nekome ko bas uziva u slatkim grijesima i sl.
kada shvatim koliko mi se kvalitet zivota promijenio, ne mogu vjerovati da sam mogla onako funkcionisati. osjecala sam duznost da napisem svoje iskustvo (kada sam uocila ovaj naslov), nadam se da ce nekome pomoci.
pozz i sretno
- agent_zero
#140 Re: Sinusi
Narode, jeli neko naručivao ove kapi od divljeg krastavca od lika sa ove fb stranice https://www.facebook.com/lijecenje.sinusa? Kakva su iskustva, jeli zaista to divlji krastavac ili prodaje Boga pitaj šta u tim bočicama?
Što prije bi mi trebao odgovor ako znate išta o ovoj stranici, opet imam probleme sa sinusima.
Što prije bi mi trebao odgovor ako znate išta o ovoj stranici, opet imam probleme sa sinusima.
-
DZONPI
#141 Re: Sinusi
Molim ovu forumasicu sto je uzimala ove mentol kapi da kaze kako se zovu da narucim i ja ja sam blizu u Holandiji pa mogu i sam otic uzet.Plizz.
-
LeoBa
#142 Re: Sinusi
Moj savjet je nabavka kadice za nos, bar ja to tako zovem. to prakticiraju svi jogisti, i ta kadica je dobra i učinkovita, ponajviše jer nije agrivna kao kupljene kapi i preparati po ljekarnama. U kadicu se stavi voda i onda se posebno ulijeva u jednu pa u drugu nosnicu, dok se kroz drugu nosnoce ispušta nakupljeni višak. Meni je pomoglo pa svakako preporučam 
- vjesticanametli
#143 Re: Sinusi
ako mislis na mene onda je to japansko ulje.....uzeto u DE u apoteciDZONPI wrote:Molim ovu forumasicu sto je uzimala ove mentol kapi da kaze kako se zovu da narucim i ja ja sam blizu u Holandiji pa mogu i sam otic uzet.Plizz.
- agent_zero
#144 Re: Sinusi
Ikoagent_zero wrote:Narode, jeli neko naručivao ove kapi od divljeg krastavca od lika sa ove fb stranice https://www.facebook.com/lijecenje.sinusa? Kakva su iskustva, jeli zaista to divlji krastavac ili prodaje Boga pitaj šta u tim bočicama?
- friskyoreo
#145 Re: Sinusi
Ja sam htio da kupim, ali taj dan kad sam bio u Sa, taj covjek koji prodaje nije bio u sa. Rekao mi da odem u neku apoteku, imaju te njegove kapi, ali nisam mogao naci.agent_zero wrote:Ikoagent_zero wrote:Narode, jeli neko naručivao ove kapi od divljeg krastavca od lika sa ove fb stranice https://www.facebook.com/lijecenje.sinusa? Kakva su iskustva, jeli zaista to divlji krastavac ili prodaje Boga pitaj šta u tim bočicama?
Što prije bi mi trebao odgovor ako znate išta o ovoj stranici, opet imam probleme sa sinusima.![]()
Cuo sam da u Gracanici ima neki doktor, kao lijeci sinuse... Napravi kao neke pretrage, i onda ti ukapa kapi, i onda izbacis svega i svacega. I ljudi govore kao pomogne im, nemaju vise glavobolja i problema. Kontam da i on radi s tim kapima, jer to je taj efekat. Samo sto on jednu "terapiju" naplacuje oko 300 KM.
- agent_zero
#146 Re: Sinusi
Meni je jedino sumnjivo što prodaja tj. reklama ide samo preko facebook stranice. Nikakvog farmaceutskog certifikata da je medicinski sigurno i testirano, liste sastojaka, ko pravi kapi... Ništa osim broja mobitela i facebook stranice.
One hrvatske "sinabel" i one srbijanske "sinbio" to sve imaju, znaš od koga i šta kupuješ + certifikate da je medicinski sigurno i testirano.
One hrvatske "sinabel" i one srbijanske "sinbio" to sve imaju, znaš od koga i šta kupuješ + certifikate da je medicinski sigurno i testirano.
- Simple Man
#147 Re: Sinusi
Pozdrav ljudi,
da se upisem u knjigu posjetilaca.
Da li u Sarajevu ima neki specijalista za sinuse ? Bas specijalista gdje bi me neko dostojno pregledao ?
Ili svi kojima mozemo otici su doktori ORL ili specijalisti ORL ?
Bio sam kod par ORL specijalista ali nisu mi nista konkretno rekli.
Posljednja dijagnoza je bila, ako te ne boli glava - ne diraj...kad te zaboli, javi se i tada ti je operacija
Hvala!
Da li u Sarajevu ima neki specijalista za sinuse ? Bas specijalista gdje bi me neko dostojno pregledao ?
Posljednja dijagnoza je bila, ako te ne boli glava - ne diraj...kad te zaboli, javi se i tada ti je operacija
Hvala!
- agent_zero
#148 Re: Sinusi
Ne može ti niko pregledati sinuse, jer su u kostima lica. Dakle jedino da uradiš i doneseš RTG snimak, pa da vide.Simple Man wrote:Pozdrav ljudi,
Posljednja dijagnoza je bila, ako te ne boli glava - ne diraj...kad te zaboli, javi se i tada ti je operacija![]()
Hvala!
U Sa jedino tri doktora - Fočo, Mandilović i Volić.
- Simple Man
#149 Re: Sinusi
Hvala Agent.agent_zero wrote:Ne može ti niko pregledati sinuse, jer su u kostima lica. Dakle jedino da uradiš i doneseš RTG snimak, pa da vide.Simple Man wrote:Pozdrav ljudi,
Posljednja dijagnoza je bila, ako te ne boli glava - ne diraj...kad te zaboli, javi se i tada ti je operacija![]()
Hvala!
U Sa jedino tri doktora - Fočo, Mandilović i Volić.
Zar nema neki pregled sondama, kamerama ?
RTG nam ne govori mnogo, samo se vidi neka sjena na lijevom sinusu. Sve dijagnoze su bazirane na pretpostavkama, sta bi to moglo biti.
Pretpostavljam da na netu mogu naci kontakte navedenih doktora
- friskyoreo
#150 Re: Sinusi
Ja sam kupio ove sto se prodaju preko FB neki dan i poceo sam ih koristiti. Za sada ne mogu reci da li su djelotvorne ili nisu.. Ne bi bilo fer da iznosim stavove jos uvijek.agent_zero wrote:Meni je jedino sumnjivo što prodaja tj. reklama ide samo preko facebook stranice. Nikakvog farmaceutskog certifikata da je medicinski sigurno i testirano, liste sastojaka, ko pravi kapi... Ništa osim broja mobitela i facebook stranice.
Ali sto se tice toga, to si u pravu. Uz pakovanje ne dodje nikakvo uputstvo, samo broj telefona i da se koriste po 2 kapi 2 puta dnevno. Istrazivanjem na internetu o tom divljem krastavcu sam saznao da postoji mogucnost komplikacija o kojima prodavac uopste ne obavjestava kupca. A da ne pominjem ona standardna upozorenja.
Sve mi je to nekako prilicno amaterski, da ne kazem sarlatanski... Ali nadam se da ce biti kakve nafake od toga.. I plus, mislim da je cijena prilicno velika, jer ova bocica je tako mala. Ne znam sad tacno, provjerit cu da li pise na njoj, ali cisto sumnjam da ima vise od 10-15 ml proizvoda tu...
Gdje se mogu kod nas nabaviti te sinamel i sinbio i koja je cijena?