Svakako se trudim biti neko ko nije površan, u bilo čemu. Tipa da učestvujem u raspravi, kao neki "goreprisutni", ne tiBHF_Manijak wrote:Pa sta ti velis na to sve....Ili cisto objasnjavas sta islam veli o tome,ali si licno skeptik?VerticalHairFactor wrote:Ja ne bih ulazio u to šta svako ponaosob od nas špekulira o djelima koja će raditi, ukoliko uopće vjeruje u jednu takvu osobu, ali Dedžal, varalica dakle, govori o prirodi onoga što on jeste, prema islamskoj tradiciji. Ta djela jesu neuobičajena, ali ne i nadnaravna uz adekvatna pomagala, kojima on neće oskudijevati, prema toj istoj tradiciji.
Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
-
VerticalHairFactor
#126 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
-
Bitte_Halt_ja_ja
#127 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
izbrisao sam vecinu svog posta jer sam shvati oda mi je mrsko diskutovati i bezveze nekog nervirati, pa sam ostavio samo on osto me stvarno interesuje
ali evo kao sto rece ovaj autobot, licno ne vjerujem u nista od ovog o cemu pisete ali kad bi nasao sebe u tome tj direktno sam naveden i dje i kad cu biti ubijen kao i sta cu raditi za nekih 30 godina, najkasnije za 30 godina kad bi ljudima pokazivao svoje x-men slicne moci bi shvatio da me ceka maranje od jaceg lika i pobjegao...u njemacku
ali evo kao sto rece ovaj autobot, licno ne vjerujem u nista od ovog o cemu pisete ali kad bi nasao sebe u tome tj direktno sam naveden i dje i kad cu biti ubijen kao i sta cu raditi za nekih 30 godina, najkasnije za 30 godina kad bi ljudima pokazivao svoje x-men slicne moci bi shvatio da me ceka maranje od jaceg lika i pobjegao...u njemacku
- Optimus Prime
#128 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Evo godinama si na podforumu i jos nisi shavtio sta je ateizam.BHF_Manijak wrote:Pa fazon je sto i taj nece priznavati niti Islam niti Poslanika a.s,pa sto da vjeruje necemu sto ne prizna...Nesto poput ateiste danasnjeg...Uzmi primjer faraona i Musa,smatrao se Bogom,tiranizirao je narod,a bilo mu je jos receno kad je Musa bio u kolijevci,da ce se pojaviti momak koji ce ga glave kostati...Optimus Prime wrote:
Ja sam ateista zbog toga sto nema nikakvih dokaza o postojanju boga ili autenticnosti kurana.
Kada bi u hadisima nasao detaljne opise dogadjaja iz mog zivota mislim da bi mi to bio dovoljan dokaz ili bi se barem zamislio i iz predostroznosti kliznuo daleko od Mahdija.
"Ti njih opominjao ili ne opominjao,oni nece da vjeruju...", eto nesto na ovaj fazon su ti ljudi,kako Kur`an kaze!Dzabe sva upozorenja i nagovjestaji kad neko ne zeli da vjeruje,pa tako ni dedzal!
Kur`anom je opisan tacno nevjernik kakav je,pa kad im kazes o strahotama dzehennema,da pocu da vjeruju,oni nece...
@Bitte halte, po tvojoj logici,kakva svrgha zivota i trud,kad cemo ionako jednom umrijeti?!
Ateisti ne vjeruju u Allaha zato sto nema dokaza o autenticnosti kurana.
Jedno u hadisima u dlaku opisano prorocanstvo koje bi se do zadnjeg detalja ispunilo bi bio jedan takav dokaz.
zamisli da nadjes jednu hiljadu godina staru knjigu koja detaljno opisuje dozivljaje iz tvog zivota (u bocu) i na kraju knjige pise da ce te neki Mehdi likvidirati. Ja mislim da bi se zamislio.
- BHF_Manijak
#129 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Eto sacekaj ti razvoj dogadjaja pa mozda i dodjes tobe,ha ya...Sad ce to jos malo,ako dozivis,blago tebi,moces biti vjernik jer ce se obistnit sve iz hadisa i Kur`ana u koje ti ne vjerujes,pa ces onda povjerovati jer se obistinilo i mirna Bosna,ha ya
Budi mi pozdravljen!
"Cekajte,a i Mi cemo sa vama cekati!"
- Optimus Prime
#130 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Hehe,BHF_Manijak wrote:Eto sacekaj ti razvoj dogadjaja pa mozda i dodjes tobe,ha ya...Sad ce to jos malo,ako dozivis,blago tebi,moces biti vjernik jer ce se obistnit sve iz hadisa i Kur`ana u koje ti ne vjerujes,pa ces onda povjerovati jer se obistinilo i mirna Bosna,ha yaBudi mi pozdravljen!
Ti znas da ja ovo pisem samo hipoteticki.
Naravno da se ova i vise nego absurdna prorocanstva nece ispuniti posto su pisana od strane neukih ljudi iz 7. stoljeca a nikako od nekog superiornog bica koje poznaje buducnost.
Last edited by Optimus Prime on 29/07/2010 03:29, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#131 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Pa eto, ako se "slucajno" obistini,sjeti se da si nekad davno i ti na Saxu bio dio te rasprave i tog "prorocanstva" pa izgovori sehadet... 
-
VerticalHairFactor
#132 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
E sad, pojavit će se, prema islamskoj tradiciji, onda kada ga se gotovo i ne bude spominjalo - tako da je ovo možda najbolji odgovor pokretaču teme.
No ring bell, Jose?
No hable lingua bosnica?
Mislim da vjerovanje ili nevjerovanje u sve te predaje nema veze sa time da li će on sjesti za Sa-x forum, kojeg očigledno tada neće biti prema ovom navodu gore, mislim da je sve što ide na relaciji teisti-ateisti daleko temeljitijeg karaktera, da bi banaliziranje bilo čega imalo presudnu ulogu po pitanju određenja spram ljudske svrhovitosti, zbivanja na zemlji, razloga za to zbivanje, razloga za ljudsku tradiciju itd.
No, verificiranje svega, po mom mišljenju, mora biti princip svakog pametnog čovjeka, i ljudi u cjelini. Bez banaliziranja i pojednostavljivanja stvari na neadekvatan način.
No ring bell, Jose?
No hable lingua bosnica?
Mislim da vjerovanje ili nevjerovanje u sve te predaje nema veze sa time da li će on sjesti za Sa-x forum, kojeg očigledno tada neće biti prema ovom navodu gore, mislim da je sve što ide na relaciji teisti-ateisti daleko temeljitijeg karaktera, da bi banaliziranje bilo čega imalo presudnu ulogu po pitanju određenja spram ljudske svrhovitosti, zbivanja na zemlji, razloga za to zbivanje, razloga za ljudsku tradiciju itd.
No, verificiranje svega, po mom mišljenju, mora biti princip svakog pametnog čovjeka, i ljudi u cjelini. Bez banaliziranja i pojednostavljivanja stvari na neadekvatan način.
-
Bitte_Halt_ja_ja
#133 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
pa kako ce biti vjernik kad nece vjerovati nego ce znati kroz dokaze. Bas mi je to nekako samo po sebi kontradiktorno kad ovi kvazinaucnici dokazu cuda svoje vjere i samim tim poniste i onu boziju: "necu dokazivati nego mi vjerujte na rijec", i sve koje ubjede svojim glupostima automatski navode na grijeh jer vise ne vjeruju nego dokazano(materijalno) znaju. Kroz pronalazenje materijalnih dokaza o cudesima svoje vjere istovremeno dokazuju da bog nije toliko mocan jer njegova volja je bila da se vjeruje bez mat. dokaza a oni eto ipak uspjese kontra njegovoj volji.BHF_Manijak wrote:Eto sacekaj ti razvoj dogadjaja pa mozda i dodjes tobe,ha ya...Sad ce to jos malo,ako dozivis,blago tebi,moces biti vjernik jer ce se obistnit sve iz hadisa i Kur`ana u koje ti ne vjerujes,pa ces onda povjerovati jer se obistinilo i mirna Bosna,ha yaBudi mi pozdravljen!
Sto opet stavlja u pitanje mnoge druge bozije tvrdje tipa: nije moguce moje rijeci promjeniti itd.
- vox-populi
#134 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Pa zato i pitam, da sklonim sva ova bogatstva, zene, djecu, auta dok sva ta frka ne prodje.BHF_Manijak wrote: Neka tebe u Munchenu,manje ce te glava bolit,tamo ionako sve imate potaman,rahatluk,zene,auta,djecu,bogatstva itd...Sta ces se ti ba bezze zamarat ovim podforumum,to ti je opijum za ljude,stipu to ba,nego ti se svoj S klase prihvati i furaj svoj film,ha ya...CUj nakvi Dedzdzali,nakve Mehdije,nesto...Daj ba...
- KotromanichII
#135 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
ko mu garantuje da ce docekati sutrasnji dan, ili cak da veceras nece otici na onaj svijet ???? A znamo ko ode na onaj svijet nevjerujuci u Boga i poslanika Muhammeda sa onim cime je dosao, tek onda pravi problemi nastaju, i to oni najgori.Eto sacekaj ti razvoj dogadjaja pa mozda i dodjes tobe,ha ya...Sad ce to jos malo,ako dozivis,blago tebi,moces biti vjernik jer ce se obistnit sve iz hadisa i Kur`ana u koje ti ne vjerujes,pa ces onda povjerovati jer se obistinilo i mirna Bosna,ha ya Budi mi pozdravljen!
-
LSD
#136 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Ovaj nesretnik se interesuje i raspituje za nešto u šta zapravo vjeruje kao i u CrvenkapicuOptimus Prime wrote:Kao ateista smatram dolazak Isusa, Mehdija i Dedzala u istoj mjeri vjerodostojnim kao i Crvenkapicu.
Nisam imao namjeru da se javljam ali posto me nesto interesuje ipak cu morati.
Ono sto me interesuje je to da li Dedzal u biti zna da je vec mrtav to jest da li zna kako ce zavrsiti (posto se cini da cak i forumasi sa oskudnim opstim znanjem poznaju ishod price)i da li ta spoznaja ima ikakvog utjecaja na njegovo ponasanje u buducnosti.
-
callmethebreeeze
#137 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
ne znamo, ali se prica o tome. jos se niko nije vratio s onog svijeta da nam kaze sta nas tamo ceka.KotromanichII wrote:ko mu garantuje da ce docekati sutrasnji dan, ili cak da veceras nece otici na onaj svijet ???? A znamo ko ode na onaj svijet nevjerujuci u Boga i poslanika Muhammeda sa onim cime je dosao, tek onda pravi problemi nastaju, i to oni najgori.Eto sacekaj ti razvoj dogadjaja pa mozda i dodjes tobe,ha ya...Sad ce to jos malo,ako dozivis,blago tebi,moces biti vjernik jer ce se obistnit sve iz hadisa i Kur`ana u koje ti ne vjerujes,pa ces onda povjerovati jer se obistinilo i mirna Bosna,ha ya Budi mi pozdravljen!
-
LSD
#138 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Kako nije?? pa gdje je bio Eliazer prije nego što ga je Isa a.s. proživio svojom mudžizom 
-
callmethebreeeze
#139 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
eh, ovaj, ne znam da li bi to proslo na sudu.LSD wrote:Kako nije?? pa gdje je bio Eliazer prije nego što ga je Isa a.s. proživio svojom mudžizom
- derion
#140 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
E, raja, da vam sada ne objašnjavam previše, ali nema dolaska ni Isusa, ni Mehdija ni Hakale još barem stotinjak godina, 100% provjereno. Zato, ništa se ne brinite za sebe (i svoju djecu)!
-
udrch
#141 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Allah d.š. i Njegov Poslanik nisu ostavili puno informacija o Dedžalu i njegovom dolasku..
Oni koji vjeruju ne trebaju nasjedati na provakacije, pa u svojoj prevelikoj želji da dokažu tačnost navode hadise čija vjerodostojnost nije potvrđena..suzdržite se od toga..ionako kod mnogih nećete postići željenu reakciju..
NIN je ovdje dosta toga zakuhao zahvaljujući postu o predznacima sudnjeg dana za koje se ne može u potpunosti reći da su zaista tačni..a kada i sam nisi siguran u vjerodostojnost nečega onda je suvišno raspravljati i krajnje drsko, pa tako i ja neću da raspravljam o nečemu u što nisam siguran..
Neću se osvrnuti na predznake koje ne mogu logički objasniti tipa: mjesec se raspolutio, izlazak sunca sa zapada, pojava jedžudža i medžudža jer njihovo objašnjavanje samo će produbiti jaz između nas..ja kao vjernik vjerujem da kod mog Gospodara nije ništa nemoguće..On kada nešto hoće kaže: Budi i ono bude..
Nin je svjesno pokušao negirati ono za što logički ne postoji dokaz ni "za" ni "protiv", pa je usput imao i navijače koji se pozivaju na nauku, a on naučno nije ništa dokazao..ja ne mogu dokazati da se mjesec zaista raspolutio (postoji događaj koji se povezuje sa ovim predznakom, ali ja ga nisam vidio niti imam sliku ili video uradak da to dokažem), niti mogu dokazati da sunce može izaći sa zapada..Nin ne može dokazati suprotno svejedno što je iznio neke argumente..mi smo premali da bi o tome znali nešto više..
Ono što mogu dokazati, a što je Nin svjesno preskočio jeste:
1. Osvajanje Jerusalema
2. Velika bitka između muslimana u Medini nakon koje su Medinom tekli potoci krvi
3. Osvajanje Konstantinopolisa
4. Mongolsko rušenje Bagdadskog hilafeta, njihovi zločini i kasnije prihvatanje Islama
5. Velika vatra u Hidžazu (ovo je navedeno kao da se nije dogodilo, ali je ovaj događaj zabilježen i ako bude trebalo iskopaću podrobne podatke o ovoj vatri..ne sjećam se godine, mislim da se radilo oko 200 godine po hidžri i vatra je gorila nekoliko mjeseci)
Ovo su potpuno opipljivi događaji koje je Poslanik predvidio..a da ne bi bilo zabune, stavite se u kontest vremena u kojem je ovo rečeno, Poslanik je u vrijeme kada je govorio o osvajanju dva izuzetna grada bio komadant vojske jačine današnjih OS BiH
, a govorio je o osvajanju Moskve i Vašingtona od strane vojske koja u pravom smislu i ne postoji..ovo su opipljivi dokazi da je bio nešto više od običnog "čobana" iz VII stoljeća..
Zatim predviđanje bratoubilačkog rata i to baš u Medini i on se baš desi u Medini, ne u Meki, Kufi, Basri..
Zatim predviđanje mongolskog osvajanja i njihova nemilosrdnost i zvjerska ubijanja i što je najveća vjerovatnoća da se može predvidjeti da će ti isti divljaci prihvatiti Islam i biti njegovi nosioci nedugo potom..
Ako postoji naučni dokaz da je ovo obični "čoban" mogao znati molim vas prosvijetlite i mene da ne srljam dalje..
Uzgred, pregledao sam kompletno predavanje sa početka teme..vrlo dobro predavanje i vrlo logična objašnjenja..
Volio bih da nam Nin ( s obzirom da je jako upućen ) samo odgovori ko je oformio grupu Mlada Bosna i ko ju je finansirao, te gdje je taj lik živio? ( ovaj dio oko Gavrila Principa mi se jako svidio i zbog njega sam pregledao čitavo predavanje iako mi se u početku činilo pomalo dosadnim)..
Oni koji vjeruju ne trebaju nasjedati na provakacije, pa u svojoj prevelikoj želji da dokažu tačnost navode hadise čija vjerodostojnost nije potvrđena..suzdržite se od toga..ionako kod mnogih nećete postići željenu reakciju..
NIN je ovdje dosta toga zakuhao zahvaljujući postu o predznacima sudnjeg dana za koje se ne može u potpunosti reći da su zaista tačni..a kada i sam nisi siguran u vjerodostojnost nečega onda je suvišno raspravljati i krajnje drsko, pa tako i ja neću da raspravljam o nečemu u što nisam siguran..
Neću se osvrnuti na predznake koje ne mogu logički objasniti tipa: mjesec se raspolutio, izlazak sunca sa zapada, pojava jedžudža i medžudža jer njihovo objašnjavanje samo će produbiti jaz između nas..ja kao vjernik vjerujem da kod mog Gospodara nije ništa nemoguće..On kada nešto hoće kaže: Budi i ono bude..
Nin je svjesno pokušao negirati ono za što logički ne postoji dokaz ni "za" ni "protiv", pa je usput imao i navijače koji se pozivaju na nauku, a on naučno nije ništa dokazao..ja ne mogu dokazati da se mjesec zaista raspolutio (postoji događaj koji se povezuje sa ovim predznakom, ali ja ga nisam vidio niti imam sliku ili video uradak da to dokažem), niti mogu dokazati da sunce može izaći sa zapada..Nin ne može dokazati suprotno svejedno što je iznio neke argumente..mi smo premali da bi o tome znali nešto više..
Ono što mogu dokazati, a što je Nin svjesno preskočio jeste:
1. Osvajanje Jerusalema
2. Velika bitka između muslimana u Medini nakon koje su Medinom tekli potoci krvi
3. Osvajanje Konstantinopolisa
4. Mongolsko rušenje Bagdadskog hilafeta, njihovi zločini i kasnije prihvatanje Islama
5. Velika vatra u Hidžazu (ovo je navedeno kao da se nije dogodilo, ali je ovaj događaj zabilježen i ako bude trebalo iskopaću podrobne podatke o ovoj vatri..ne sjećam se godine, mislim da se radilo oko 200 godine po hidžri i vatra je gorila nekoliko mjeseci)
Ovo su potpuno opipljivi događaji koje je Poslanik predvidio..a da ne bi bilo zabune, stavite se u kontest vremena u kojem je ovo rečeno, Poslanik je u vrijeme kada je govorio o osvajanju dva izuzetna grada bio komadant vojske jačine današnjih OS BiH
Zatim predviđanje bratoubilačkog rata i to baš u Medini i on se baš desi u Medini, ne u Meki, Kufi, Basri..
Zatim predviđanje mongolskog osvajanja i njihova nemilosrdnost i zvjerska ubijanja i što je najveća vjerovatnoća da se može predvidjeti da će ti isti divljaci prihvatiti Islam i biti njegovi nosioci nedugo potom..
Ako postoji naučni dokaz da je ovo obični "čoban" mogao znati molim vas prosvijetlite i mene da ne srljam dalje..
Uzgred, pregledao sam kompletno predavanje sa početka teme..vrlo dobro predavanje i vrlo logična objašnjenja..
Volio bih da nam Nin ( s obzirom da je jako upućen ) samo odgovori ko je oformio grupu Mlada Bosna i ko ju je finansirao, te gdje je taj lik živio? ( ovaj dio oko Gavrila Principa mi se jako svidio i zbog njega sam pregledao čitavo predavanje iako mi se u početku činilo pomalo dosadnim)..
-
udrch
#142 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Možda!?!?!?derion wrote:E, raja, da vam sada ne objašnjavam previše, ali nema dolaska ni Isusa, ni Mehdija ni Hakale još barem stotinjak godina, 100% provjereno. Zato, ništa se ne brinite za sebe (i svoju djecu)!
Ali ima nestanka nafte i večine resursa bez kojih današnji svijet ja ne mogu da zamislim..
Naučno je dokazano da se nafta (energija koja danas pokreće svijet) stvarala stotinama hiljada godina uz asistenciju najveće snage na svijetu koji mi poznajemo: vjernici će reći uz asistenciju Boga, ateisti uz asistenciju prirode i vremena..svejedno, na kraju je to isto, jer ja vjerujem da Bog ništa nije stvorio čarobnim štapićem, nego uspostavom zakona koji vladaju i koje mi poznajemo..
Do 2042. godine je ostalo još 32 godine..ne postoji niko na svijetu ko trenutno može dati konkretan odgovor šta će pokretati svijet za 32 godine..postoje priče nekih naučnih krugova da će svijet pokretati vjetar, voda, plima, biogorivo i sl..ok, sve da i prihvatim da biogorivo može da zamjeni naftu, nije mi jasno gdje ćemo da uzgajamo potrebne sirovine..za 32 godine nećemo moći da proizvedemo dovoljno hrane da se čovječanstvo prehrani ( ovo nisam ja rekao, to dokazuju isti naučni krugovi), pa mi nije jasno gdje ćemo da uzgajamo toliku repicu..
Sve i da to možemo, ja mislim da više nemamo vremena..za 30 godina se neće ništa spektakularno promjeniti u iznalaženju načina da se dobije lahko dostupna energija koja će da pokreće sve ovo..
Zbog toga mislim da nas čeka neizvjesnih 30-tak godina..
A opet bih se vratio na predavanje sa početka teme, kakva je trenutna situacija sa Iranom i Izraelom uopšte nije isključeno ubrzavanje procesa nestanka nafte..
- Azamo
#143 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
derion wrote:E, raja, da vam sada ne objašnjavam previše, ali nema dolaska ni Isusa, ni Mehdija ni Hakale još barem stotinjak godina, 100% provjereno. Zato, ništa se ne brinite za sebe (i svoju djecu)!
Hahahahahaha,odavno,ali baš odavno se nisam ovako nasmijo'
- Azamo
#144 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
udrch wrote:Možda!?!?!?derion wrote:E, raja, da vam sada ne objašnjavam previše, ali nema dolaska ni Isusa, ni Mehdija ni Hakale još barem stotinjak godina, 100% provjereno. Zato, ništa se ne brinite za sebe (i svoju djecu)!
Ali ima nestanka nafte i večine resursa bez kojih današnji svijet ja ne mogu da zamislim..
Naučno je dokazano da se nafta (energija koja danas pokreće svijet) stvarala stotinama hiljada godina uz asistenciju najveće snage na svijetu koji mi poznajemo: vjernici će reći uz asistenciju Boga, ateisti uz asistenciju prirode i vremena..svejedno, na kraju je to isto, jer ja vjerujem da Bog ništa nije stvorio čarobnim štapićem, nego uspostavom zakona koji vladaju i koje mi poznajemo..
Do 2042. godine je ostalo još 32 godine..ne postoji niko na svijetu ko trenutno može dati konkretan odgovor šta će pokretati svijet za 32 godine..postoje priče nekih naučnih krugova da će svijet pokretati vjetar, voda, plima, biogorivo i sl..ok, sve da i prihvatim da biogorivo može da zamjeni naftu, nije mi jasno gdje ćemo da uzgajamo potrebne sirovine..za 32 godine nećemo moći da proizvedemo dovoljno hrane da se čovječanstvo prehrani ( ovo nisam ja rekao, to dokazuju isti naučni krugovi), pa mi nije jasno gdje ćemo da uzgajamo toliku repicu..
Sve i da to možemo, ja mislim da više nemamo vremena..za 30 godina se neće ništa spektakularno promjeniti u iznalaženju načina da se dobije lahko dostupna energija koja će da pokreće sve ovo..
Zbog toga mislim da nas čeka neizvjesnih 30-tak godina..
A opet bih se vratio na predavanje sa početka teme, kakva je trenutna situacija sa Iranom i Izraelom uopšte nije isključeno ubrzavanje procesa nestanka nafte..
Zato sam ja sebi ugradio plin u auto,jer sam čuo da će nestati nafte,a buraz mi ima benzinca,tako da ćemo se mi moći vozati
- Optimus Prime
#145 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Ne vjerujem ni u Vilenjake i Orke ali sam sa nestrpljenjem cekao Povratak kralja, iz Trilogije Gospodar prstenova. Knjiga mi se nije dala citati!LSD wrote:Ovaj nesretnik se interesuje i raspituje za nešto u šta zapravo vjeruje kao i u CrvenkapicuOptimus Prime wrote:Kao ateista smatram dolazak Isusa, Mehdija i Dedzala u istoj mjeri vjerodostojnim kao i Crvenkapicu.
Ono sto me interesuje je to da li Dedzal u biti zna da je vec mrtav to jest da li zna kako ce zavrsiti (posto se cini da cak i forumasi sa oskudnim opstim znanjem poznaju ishod price)i da li ta spoznaja ima ikakvog utjecaja na njegovo ponasanje u buducnosti.![]()
...smiješno,zalosno,dvolicno itd.
A sto se tice ove fantazije, tu me je interesovalo do kojeg stepena su vjernici spremi vjerovati u ocite nebuloze da bi zadrzali iluziju o ispravnosti svoje vjere.
Last edited by Optimus Prime on 03/08/2010 19:33, edited 1 time in total.
-
LSD
#146 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Pa ima li išta u šta ti vjeruješ??Optimus Prime wrote:Ne vjerujem ni u Vilenjake i Orke ali sam sa nestrpljenjem cekao Povratak kralja, iz Trilogije Gospodar prstenova. Knjiga mi se nije dala citati!LSD wrote:Ovaj nesretnik se interesuje i raspituje za nešto u šta zapravo vjeruje kao i u CrvenkapicuOptimus Prime wrote:Kao ateista smatram dolazak Isusa, Mehdija i Dedzala u istoj mjeri vjerodostojnim kao i Crvenkapicu.
Ono sto me interesuje je to da li Dedzal u biti zna da je vec mrtav to jest da li zna kako ce zavrsiti (posto se cini da cak i forumasi sa oskudnim opstim znanjem poznaju ishod price)i da li ta spoznaja ima ikakvog utjecaja na njegovo ponasanje u buducnosti.![]()
...smiješno,zalosno,dvolicno itd.
- Optimus Prime
#147 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Pa vjerujem da je zemlja okrugla. Za to postoje vrlo cvrsti dokazi!LSD wrote: Pa ima li išta u šta ti vjeruješ??jesi li baš 100% nevjernik u bukvalnom smislu?? šta god da ti covjek pomene ti ne vjeruješ....da kažem da je Zemlja okrugla - ne bi vjerovao garant.
-
LSD
#148 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
kakav crni cvrst dokaz...neuracinjivi šizofrenik nema cvrtsog dokaza da je takav...e jedino da cekaš kad ce te opaliti nekim cvrstim predmetom u lobanju kad ga prenese, kao "cvrst dokaz" da je neuracinjiv.Optimus Prime wrote:Pa vjerujem da je zemlja okrugla. Za to postoje vrlo cvrsti dokazi!LSD wrote: Pa ima li išta u šta ti vjeruješ??jesi li baš 100% nevjernik u bukvalnom smislu?? šta god da ti covjek pomene ti ne vjeruješ....da kažem da je Zemlja okrugla - ne bi vjerovao garant.
Onaj bivši košarkaš zaklao rođenu mater svoju pa nemaju cvrstih dokaza da ga strpaju u ludnicu vec ga vratiše na posao, među ljude ponovo
- Optimus Prime
#149 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
Ne mijenja cinjenicu da vi komlpetnu vjeru bazirate na temelju hiljade godina starih knjiga, sumnjivog porijekla.LSD wrote:kakav crni cvrst dokaz...neuracinjivi šizofrenik nema cvrtsog dokaza da je takav...e jedino da cekaš kad ce te opaliti nekim cvrstim predmetom u lobanju kad ga prenese, kao "cvrst dokaz" da je neuracinjiv.Optimus Prime wrote:Pa vjerujem da je zemlja okrugla. Za to postoje vrlo cvrsti dokazi!LSD wrote: Pa ima li išta u šta ti vjeruješ??jesi li baš 100% nevjernik u bukvalnom smislu?? šta god da ti covjek pomene ti ne vjeruješ....da kažem da je Zemlja okrugla - ne bi vjerovao garant.
Onaj bivši košarkaš zaklao rođenu mater svoju pa nemaju cvrstih dokaza da ga strpaju u ludnicu vec ga vratiše na posao, među ljude ponovo
Premalo za bilo koga ko ima imalo skepese u sebi.
-
callmethebreeeze
#150 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?
u to da je zemlja okrugla se mozes uvjeriti googlajuci.
u postojanje boga ne mozes. mozes samo vjerovati.
u postojanje boga ne mozes. mozes samo vjerovati.