Prva gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
extraordinary

#126 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by extraordinary »

semirDAX wrote:
vi ste bili dobra generacija, onda poslije vas 3 bezveze, pa smo opet mi ove godine haos napravili zadnji dan :mrgreen:

Gdje ste haos generacijo :D Šta ti znaš šta smo mi napravili zadnji dan? :D
frfi.

#127 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by frfi. »

semirDAX wrote: vi ste bili dobra generacija, onda poslije vas 3 bezveze, pa smo opet mi ove godine haos napravili zadnji dan
a ti si se kao ponosni prvacic(u vrijeme te generacije) druzio sa matuarntima i poslije toga sa svim generacijama pa znas kako su oni svi kul a ostali nisu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
da, napravili su lom i zbog toga su im nisu organizovali maturu, znam s kim god sam pricala od te generacije, rekao mi je da im je crnjak sto nije bilo profesora i da su im ti isti ljudi falili na maturi, jer to nije to bez njih
btw ako je tebi uber kul razbijanje i razvaljivanje stolica, ma svaka cast :roll:
i da, nemoj sad molim te reci da je razlog ovog posta to sto moja generacija nije po tvom misljenju uber kul :-)

kad smo kod posljednjeg dana, nama je bilo odlicno, prvo smo prosli svim ucionicama naravno i u zbornicu su nas jedva pustili(zbog nasih prethodnika :-D ), a pamtim genijalnu situaiciju-kad smo iznad cheke sjeli na glavnu cestu i zaustavili saobracaj :-D poslije u vozdru..

@chengaba-necemo ulaziti u detalje, vec sam previse ljudi skontala da znam na ovom forumu, ne treba mi jos jedno :-D :-D nista licno, nadam se da se razumijemo :-D :-D
nadala se ja, registrovacu se na forum i biti amonimna i lupetati gluposti-ahaaaa, ne mogu ni virtualno biti maca, odma na 5 poznatih naletim :lol: :lol: :lol:

aaa i sjecate li se kada je bila prica da ce nam staviti kafe aparat da imamo, ali nisu iz nekog preprepreglupog razloga-ja se ne sjecam kojeg :-) nesto je bilo kao, bacat cete case od kafe okolo pa zato eto ne moze kafe aparat :-)
Alkos

#128 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by Alkos »

Ima li iko od ovih starijih generacija?! :-D
VenomousV

#129 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by VenomousV »

sad mene zanima ko je ko jer vas makar izvidjenja znam :D (generacija 04-08)

nisu zabranili dernecenje posljednji dan poslije vas iz 2006. mi smo dernecili, a bogme i oni generaciju prije nas :)

ATRIUM!! trcanje na malom odmoru na pus pauzu... aj mis atrium =(
frfi.

#130 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by frfi. »

nama su zamalo zabranili, bas su se neckali hoce li dati ili nece, i pravo su nam prijetili da ne bismo kakve belaje(kao prethodnici :D ) napravili :-D
al je super proslo :-D :-D
bas bi bilo steta da se ukine ono trcanje i potpisivanje, to mi je super tradicija :-D
iskreno, mene ne vezu neki osjecaji za atrium, mene vise vezu za pomodorino i borbu da se dodje na red za krisku pice :-) :-D
semirDAX

#131 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by semirDAX »

frfi. wrote:
semirDAX wrote: vi ste bili dobra generacija, onda poslije vas 3 bezveze, pa smo opet mi ove godine haos napravili zadnji dan
a ti si se kao ponosni prvacic(u vrijeme te generacije) druzio sa matuarntima i poslije toga sa svim generacijama pa znas kako su oni svi kul a ostali nisu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
da, napravili su lom i zbog toga su im nisu organizovali maturu, znam s kim god sam pricala od te generacije, rekao mi je da im je crnjak sto nije bilo profesora i da su im ti isti ljudi falili na maturi, jer to nije to bez njih
btw ako je tebi uber kul razbijanje i razvaljivanje stolica, ma svaka cast :roll:
i da, nemoj sad molim te reci da je razlog ovog posta to sto moja generacija nije po tvom misljenju uber kul :-)

kad smo kod posljednjeg dana, nama je bilo odlicno, prvo smo prosli svim ucionicama naravno i u zbornicu su nas jedva pustili(zbog nasih prethodnika :-D ), a pamtim genijalnu situaiciju-kad smo iznad cheke sjeli na glavnu cestu i zaustavili saobracaj :-D poslije u vozdru..

@chengaba-necemo ulaziti u detalje, vec sam previse ljudi skontala da znam na ovom forumu, ne treba mi jos jedno :-D :-D nista licno, nadam se da se razumijemo :-D :-D
nadala se ja, registrovacu se na forum i biti amonimna i lupetati gluposti-ahaaaa, ne mogu ni virtualno biti maca, odma na 5 poznatih naletim :lol: :lol: :lol:

aaa i sjecate li se kada je bila prica da ce nam staviti kafe aparat da imamo, ali nisu iz nekog preprepreglupog razloga-ja se ne sjecam kojeg :-) nesto je bilo kao, bacat cete case od kafe okolo pa zato eto ne moze kafe aparat :-)
haj pošto me naružiste moram se i opravdati :mrgreen: ja sam generacija '06/'10, a većinom sam znao tariju raju jer sam visio u atriumu sve 4 godine (nije baš da se ponosim time, al' bilo je lijepo) :-D poslije našeg posljednjeg dana škole mislim da nije bilo marke štete u školi, bili smo fini :mrgreen: samo smo malo zaustavili saobraćaj, posjedali na cestu kod vječne vatre, napravili ogromnuu gužvu :-D i nemojte me ružiti više, nisam loše mislio xD

pozdrav svoj djeci naše drage!
chengaba

#132 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by chengaba »

frfi. wrote: @chengaba-necemo ulaziti u detalje, vec sam previse ljudi skontala da znam na ovom forumu, ne treba mi jos jedno :-D :-D nista licno, nadam se da se razumijemo :-D :-D

Uživaj u anonimnosti! ;-)
Ja se baš i ne mogu skrivati tako iza nicka. :D
addy_sa

#133 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by addy_sa »

pamela :D

pedagogica koja je predavala psihologiju.. urnebes na svakom času :D

hadzimurtezic, Kemija, kontrolni kad da ne razumijes pitanje a ne da dajes odgovor.. a kad te pita na tabli to je još neizvjesnije :-)
dobardabar

#134 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by dobardabar »

Sjeca li se ko Ane Fabok? "Dosta prica zadnja klupa", e sad, puuunoo godina nakon zavrsetka prve gimnazije, ona mi je kona u haustoru. Starica...nikad se ne bi reklo da je tolike godine bila profa.
alibaba_i_30_godina

#135 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by alibaba_i_30_godina »

dobardabar wrote:Sjeca li se ko Ane Fabok? "Dosta prica zadnja klupa", e sad, puuunoo godina nakon zavrsetka prve gimnazije, ona mi je kona u haustoru. Starica...nikad se ne bi reklo da je tolike godine bila profa.
Aaa Teta Raketa je bila odlicna ... :mrgreen: :mrgreen:

Kaze: "Necu ja vise pitati dobrovoljce, necu, sada cu nekog prozvati .... aaa ti se javljas, koji si broj i kako se zoves?" :mrgreen: :lol:
Bosanka551

#136 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by Bosanka551 »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=85761

Ovjde mozete procitati nesto vise o projektu ucenika Prve gimnazije, koji nosi naziv "Kino Prve gimnazije". :)

Stranice na Facebook-u :).

http://www.facebook.com/GradSarajevo?re ... 39614&ap=1
PapakizSarajeva

#137 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by PapakizSarajeva »

Alkos wrote:Ima li iko od ovih starijih generacija?! :-D
Koja starija generacija te interesuje ?

Moja generacija su : Branko Djuric, Sasa Petrovic, Miroslav Pilj, Admir Glamocak, ...

Od svih ovdje pobrojanih profesora jedino se sjecam Esrefe Gacanin i Ljilje Agoston ... Za ove ostale nisam nikada cuo, dok mi i sin nije upisao Prvu gimnaziju ...
madame

#138 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by madame »

Haos generacija 2002-2006 na aparatu, da l' se čujemo?
Mi smo bili fkt jedina generacija bez mature, al' haj čovjek se snađe pa sam sebi organizuje. Glupo je bilo bez profesora, al' mi smo se na kraju opet moćno proveli. Ja kontala šale se ljudi kad su rekli da nam neće organizovati maturu, bila je priča ove ekipe iz generacije da je slomljena stolica-dvije, a profe su pričale da smo doslovno cijelu školu srušili. Šta je istina? Nemam pojma, ja sam taj dan svakako bila odsutna psihički i kunem se ništa pokvarila nisam. Previše sam voljela tu školu, i tek sad kad je daleko iza mene to vrijeme skontam kako je predobro bilo.

Kad dođeš i prođeš faks, fali ti čak i Kvisko, a kamo li tek Suada: "Kad joj je dobar friz, nemoj da te pita, dobit ćeš keca.".Živa istina, žena živući paradoks. I profesorica Dušanka mi fali. Samo onu s fizičkog nisam gotivila, tjerala me je da radim ritmičku gimnastiku, a ja košarku igrala tad već 7 godina, pa sam bila malo klocasta u tim ženskim stvarima. I da, uspjela mi je zgaditi odbojku, ne mogu je gledat' ni na tv-u.
MirzaZ

#139 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by MirzaZ »

PapakizSarajeva wrote:
Alkos wrote:Ima li iko od ovih starijih generacija?! :-D
Koja starija generacija te interesuje ?

Moja generacija su : Branko Djuric, Sasa Petrovic, Miroslav Pilj, Admir Glamocak, ...

Od svih ovdje pobrojanih profesora jedino se sjecam Esrefe Gacanin i Ljilje Agoston ... Za ove ostale nisam nikada cuo, dok mi i sin nije upisao Prvu gimnaziju ...

To su mala raja. :thumbup: Imal ko stariji.( a da je ziv, naravno).
alica.k

#140 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by alica.k »

NeyDan wrote:
dobardabar wrote:Sjeca li se ko Ane Fabok? "Dosta prica zadnja klupa", e sad, puuunoo godina nakon zavrsetka prve gimnazije, ona mi je kona u haustoru. Starica...nikad se ne bi reklo da je tolike godine bila profa.
Aaa Teta Raketa je bila odlicna ... :mrgreen: :mrgreen:

Kaze: "Necu ja vise pitati dobrovoljce, necu, sada cu nekog prozvati .... aaa ti se javljas, koji si broj i kako se zoves?" :mrgreen: :lol:
fabokica je kod nas tri puta ispitivala istog ucenika, a ocjenu upisala na tri razlicita imena...
javi se jednom, na svoje ime, upise mu 4.
javi se drugi put, kad je prozvala nekog drugog, upise mu 5.
javi se frajer treci put, kad je prozvala jos jednog ucenika, i upisa mu opet 4.

sjecam se tacno pitanja, sva tri puta ga pitala kartografiju :D

edit: wow digla sam temu, lol.
Ajvi

#141 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by Ajvi »

Ah, Prva gimnazija... Mnogo lijepih i manje lijepih uspomena :) Moja generacija 2001-2005 i nije nesto posebno bila, ali je bilo fine raje i lijepih derneka :) Mnogo dana i kafa ispijenih u Berlinu, razrednici Oskar pa Munira ... Drago mi je sto sam isla u tu skolu, sve u svemu :D :bih:
Baudelaire

#142 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by Baudelaire »

Kako samo fali ta škola. Odrastosmo preko noći. Nikad mi neće biti dobar izlazak kao petkom iz druge smjene poslije škole, niti će biti bolje kafe od one dnevne iz Berlina. Da ne govorim da bolju raju od one iz Gimnazije nećeš nikad naći, mada mi ta raja ne fali jer ih viđam svaki dan :D
lakijemalonervozan

#143 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by lakijemalonervozan »

wewa wrote:a vi ste svi mladi, izgleda :lol:
ako vam nije Behma predavala, nemamo o cemu pricati :skoljka:
nego sta nego mi je predavala i veli "ti si, mala, rekorder, da si bar poljoprivredni, ali ne, ti rekorde u pricanju na casu obaras" :lol:
wewa

#144 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by wewa »

lakijemalonervozan wrote:
nego sta nego mi je predavala i veli "ti si, mala, rekorder, da si bar poljoprivredni, ali ne, ti rekorde u pricanju na casu obaras" :lol:
ipak ce ostati zapamcena po onom: sta je, momci? vama se ne dize kad ja ulazim? :lol: :lol: :lol:
žulijan asanž

#145 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by žulijan asanž »

wewa wrote:
lakijemalonervozan wrote:
ipak ce ostati zapamcena po onom: sta je, momci? vama se ne dize kad ja ulazim? :lol: :lol: :lol:
:D

jel makar dobra bila? :D
wewa

#146 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by wewa »

žulijan asanž wrote:

jedino u dusi - zena pred penziju :-D
žulijan asanž

#147 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by žulijan asanž »

wewa wrote:
žulijan asanž wrote:

jedino u dusi - zena pred penziju :-D
:oops:
♥ Julianna ♥

#148 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by ♥ Julianna ♥ »

Vidi ovih štrebera iz Prve :-D
almedina1899

#149 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by almedina1899 »

Profesorica Petra i profa Oskar još su tu :) Na času likovnog uvijek predobro :-D
A kako profesorica Petra objasni...nema dalje. Na času sve naučiš :-D
almedina1899

#150 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by almedina1899 »

addy_sa wrote:pamela :D

pedagogica koja je predavala psihologiju.. urnebes na svakom času :D

hadzimurtezic, Kemija, kontrolni kad da ne razumijes pitanje a ne da dajes odgovor.. a kad te pita na tabli to je još neizvjesnije :-)

Profesorica Hadžimurtezić sad je direktorica :)
Post Reply