NK Dinamo Zagreb

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#126 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:Pa dovoljno dobro poznaješ nogomet da ti sve bude jasno šta se desilo. PAOK je imao svu taktičku prednost i fino je iskoristio. Ništa sinoć nije ovisilo o Dinamu i Vahi. Grci imali aktivan rezultat, teren pogodan za defanzivu, izbalansiran sastav, fizički jači i spremniji, kohezivniji i uigraniji a nasuprot sebe imali onakav Dinamo koji mora ganjati rezultat po onakvom terenu a nema čim (neizbalansirana ekipa sa igračima koje trener nije birao, koja se tek treba disciplinirati i složiti i još bez par važnih igrača).

Kako kaže veliki guru Osim: ''Često se zaboravlja da u fudbalu ima i neki protivnik i da bi i on isto volio pobijediti'' i to je to. Sinoć se za sve pitao PAOK, imao je sve predispozicije za dobar rezultat i iskoristio ih murinjovski: dao Dinamu loptu a uzeo prostor. I sad Vaha kriv i Alač nešto zna... Alač je indeksov Tiro, zna pametovati i pljuvati a u nogomet se razumije k'o Mara u kriv Q...
Ma prvi put čitam i uopšte čujem za tog Alača... samo kažem da ima pravo u nekim stvarima, mada je lako biti general poslije bitke. Bio sam podobro skeptičan što se tiče prolaska Dinama i prije utakmice.
Jeste PAOK imao taktičku prednost, a sad Alač želi reći da bi veliko trenersko ime i njegovih 900k evrića per annum to trebalo prevazići... sa onakvim igračima možda ipak nemoguće.
Šef

#127 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Šef »

ultima_palabra wrote:Ne znam, nemam inače nekih posebnih osjećaja ni za Dinamo ni za Hajduk, ali je po meni ovo bio dobar potez OBN-a... zbog Vahe i Ibričića, ali i Saše i Adisa sam pratio skoro svaku tekmu i nervirao se čak... nekako ljepše nego gledati Man City, Juve i ostale kojima se ovo takmičenje ni ne igra :roll:
Adis je dobar, izrasta možda i u najboljeg komentatora u BiH. Onaj klovn mu samo smeta sa svojim glupim upadicama i poltronskim izjavama. U početku je možda i bio zanimljiv sad se ponavlja i dosadan je.
Ridjobrki

#128 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Ridjobrki »

Ma ja dugo čitam index i komentare Dragišića i Alača redovno preskačem, da hoću taj pristup i način pisanja čitao bih Avaz i Fadila Mandala.

Vahinih 900k imaju drugu svrhu (uz plaćanje nesumnjivog stručnjaka), zamazivanje očiju javnosti i skretanje fokusa sa Mamića. Otkako je Vaha došao mediji su im dobili zanimljivog i kompetentnog lika koji je stranac sa rezultatima a priča njihov jezik. Ja veselja! A kao lik je zajeban i ne šljivi ih pet posto, pravi protuotrov za purgersku malograđanštinu...
samo malo

#129 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by samo malo »

Bosanski_kralj wrote:
Ridjobrki wrote:Navijam za Dinamo (onaj nekadašnji zagrebački, gospodski - ovaj čobanski podnosim, ničija nije do zore sjala) ali prije će laste i rode prezimiti u Europi nego oni. Hrvatski mediji znaju napraviti finu sliku ali sve je to Bogu plakati...
Hrvatski mediji znaju često preuveličati stvari, nahvaliti i izdugnuti nekog prosječnog sportistu, da ti se to jednostavno mora zgaditi. Npr..."Ljubičić če preuzeti 1. mjesto na listi od Federera...", "Mandžukić/Lovren/Badelj su svjetske klase...", "Mi smo bolji od Engleza u nogometu :oops: " itd.
Pa oni su dva puta tukli te Engleze, dakle u to vrijeme su bili bolji od njih.

Ovo sa svjetskim klasama, to je kao samo problem hrvatskih medija? Dzeko najbolji napadac na svijetu, Pjanic najveci talenat na svijetu, BiH svjetska velesila, haj ono malo u svom dvoristu da se cisti.
Lovren kakav je da je, placen je 10 miliona eura. Kad neki nas klub zaradi toliko za nekog igraca (sto trenutno granici sa SF-om), nasi mediji ce ga proglasiti novim Pjanicem, ili nesto slicno. Lako vidjet trun u tudjem, a ne vidjet balvan u svom oku.

Dinamo je medijski prenapuhana ekipa, zagrebacki novinari pate od izmisljanja mitova, a Mamic je tu ionako da dobro zaradi. Jebe se njega za proljece.
Ridjobrki

#130 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Ridjobrki »

Ako odemo u tu priču otići ćemo predaleko. Ovo je tema od Dinamu, a on je u Hrvatskoj. Moramo li na svakoj temi o Džeki?
JThomas

#131 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by JThomas »

ne može na silu.

ne može na silu.

ne može na silu.

ne može na silu.

ponavljam se, znam, al' i milion puta da ponovim nije previše.
Obuca9

#132 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Obuca9 »

Pravi razlog zašto Dinamo nije dočekao proljeće u Evropi:

:lol: :lol: :lol:
Šibicar

#133 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Šibicar »

:lol: Samo mi nije jasno kako su mu dopustili da unese harmoniku na tribinu. :shock:
ganjeta

#134 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by ganjeta »

Cevljanovici na Maksimiru :mrgreen:
Bordolini

#135 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Bordolini »

Šibicar wrote::lol: Samo mi nije jasno kako su mu dopustili da unese harmoniku na tribinu. :shock:
bosancerosi su je unijeli u dijelovima i na brzinu sklopili pa razvukli pjesmu :lol:
rakija se vidi, siguran sam da je i suho meso tu negdje bilo. Selo veselo. :lol:
Chivas1

#136 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Chivas1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ja mislio kod nas bude cirkus kad je vazna tekma :lol: :lol:
Ustvari ovo i jesu bosancerosi :lol: :lol: :lol: :lol: Koja budaletina trebas bit pa da u sred Zagreba zapjevas "Bosno moja divna mila " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a o harmonici da ne govorim :lol: :lol:
samo malo

#137 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by samo malo »

Dok druge sportske organizacije i klubovi spavaju i kucaju na vrata načelnika Općine Visoko tražeći neke budžetske mrvice, neumorna Uprava FK "Zanatlija" sprema novo iznenađenje. Na poziv Amre Peternel, Visočanke koja je zaposlena u NK Dinamo Zagreb, "Zanatlije" ponovo organizuju odlazak u Zagreb na utakmicu Lige UEFA između Dinama i PAOKA iz Soluna. To je fazna utakmica našem treneru Vahidu Halilhodžiću i ekipi iz Zagreba u borbi za naredni krug takmičenja. Iskustva koja "Zanatlije" nose sa prvog putovanja u Zagreb na derbi Dinamo - Hajduk su neopisiva, pa je tako za očekivati da ovo bude još bolje iskustvo. Poseban kuriozitet odlasku na Maksimir predstavlja i dosadašnja postava ljudi koji su se prijavili za putovanje, između ostralih tu su: Halim Zukić, Ivo Ištuk, Kemal Ahmetović, Avdo Kurdija, Goran Andijanić, Nedžad Sirćo, Rešad Mamelam, Neven Krajišnik, Mustafa Radončić, Adnan Jašarspahić, Dario Božić, Nusret Smajović, Kenan Šečerović ...

Broj mjesta je ograničen, karte za utakmicu opet časti Dinamo i Zdravko Mamić posredstvom Amre Peternel (djevojački Hodžić) dok zainteresovani plaćaju samo put (50KM) koji je ustvari obaveza Zanatlija za iznajmljivanje autobusa.

Utakmica se igra 15.12.2010.godine u 19:00 sati na stadionu Maksimir. Polazak iz Visokog je u 08:00h ispred stadiona Luke. Odmor prilikom putovanja predviđen u Doboju i Bosanskom Brodu. Povratak u Visoko planiran je odmah nakon utakmice. Prilikom eventualne uplate putnik je obavezan predočiti ličnu kartu i izvršiti uplatu. Prijave se vrše u prostorijama FK "Zanatlije" na stadionu Luke svaki dan od 16:00 - 18:00 sati, najkasnije do 10.12.2010.godine.

eto to su ti.... :D
Edin H.

#138 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Edin H. »

Zamolio bih Zanatlije da i dalje nastave podrzavati Dinamo, ali da ni pod slucajno ne dolaze na utakmice nase reprezentacije, posto i bez njih imamo dovoljno primitivizma :oops:
nellington

#139 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nellington »

Evo i reportaže sa prošle posjete belom Zagreb gradu :)

Jesu ovo oni sa mezom u golu, iz dokumentarca na FTV? :lol:
Baron_Samedi

#140 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Baron_Samedi »

Najbolje je bilo kad je onaj Batan reko " I Khan je prodo Ligu Prvaka, pa mogu i ja..."
north

#141 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by north »

hz__semir wrote:Pravi razlog zašto Dinamo nije dočekao proljeće u Evropi:

:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jao,jao, pa je li moguće da i tamo ima ovoga, fali samo još malo kajmaka, sira i malo na koso meze i teferič bi bio zagarantovan :lol:

I još jednom :shock:
samo malo

#142 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by samo malo »

Braca Mamici ovog vikenda gosti Londona, sastancili sa Primorcem i Vengerom, i sa menadzerima Chelsea i Manchestera, tema sesije prodaja Vrsaljka (18) i Kovacica (16), Mamici traze 18 miliona funti za obojicu, Englezi nude najvise 15, uglavnom za Vrsaljka a tinejdzer ide u paketu.

Mamic bi i eskimima prodao led.
simonese

#143 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by simonese »

Dinamo je smece(uvijek bio)
Obuca9

#144 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Obuca9 »

BiH-x

#145 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by BiH-x »

hz__semir wrote:Pravi razlog zašto Dinamo nije dočekao proljeće u Evropi:

:shock: Jesu li ovi Bosnjaci ili BiH Hrvati?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#146 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by 1946 »

Visočaci (ili Visočani :roll: ) :D
ultima_palabra

#147 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by ultima_palabra »

Skrenuo je on pofino... kad mu vidiš pogled i prenose dok govori :shock: Desi se to kad živiš odvojen od realnosti...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#148 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by 1946 »

Meni nije jasno samo kako niko od ovih novinara da mu odgovori. Je li to Mamić baš toliki strah i trepet ili su ljudi fakat hladnokrvni? Haj ove djetinje uvrede tipa "smrdiš", "neošišan si" ( :roll: ) i treba iskulirat, ali da mi ovako psuje opsovao bih i ja njemu 100x gore
veljaca

#149 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by veljaca »

1946 wrote:Meni nije jasno samo kako niko od ovih novinara da mu odgovori. Je li to Mamić baš toliki strah i trepet ili su ljudi fakat hladnokrvni? Haj ove djetinje uvrede tipa "smrdiš", "neošišan si" ( :roll: ) i treba iskulirat, ali da mi ovako psuje opsovao bih i ja njemu 100x gore
Zasto se spustati na taj nivo ?
Bolje mu je na sudu uzeti par desetina tisuca kuna ... :lol: :lol: :lol: :lol:
north

#150 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by north »

http://www.youtube.com/watch?v=6lisgXW_ ... re=related

:shock: Ovaj je stvarno za luđačke košulje....nekažu džaba stari ljudi, bože zdravlja i zdrave pameti :roll:

Jao pacijenta sviju mi :-)
Post Reply