najcudnija kafa u zivotu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Komšinica

#126 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Komšinica »

MAN-lion's coach wrote:
Komšinica wrote:
Mislim da i samo jedan roditelj, bilo otac ili majka, apsolutno mogu djetetu pružiti sve što mu je potrebno za normalan život.
Mogu u finansijskom/materijalnom smislu.Za ostatak ti se čini.Reći će dijete za 20-30 godina kada bude imalo svoje kakvi su to osjećaji pa onda ja nisam osjetio ili nisam imao,ili na kraju krajeva možda neće ni imati osjećaja prema svom djetetu.Možda je to ružno ali može se desiti.
Čekaj, jesam li ja nešto pogrešno skontala ili ti misliš da se može desiti da ja sutra kada budem imala svoje dijete, s obzirom da sam imala samo jednog roditelja, neću moći imati osjećaje prema svom djetetu kao recimo ti ili neko drugi koji je imao oba roditelja?

Čitam već par puta post i ne mogu da skontam šta si htio reći, ustvari ne mogu da vjerujem da si mislio to što si napisao. Ako sam ja dobro skontala, ja zaista ne znam šta bih ti rekla. Ostavio si me bez teksta. :roll:

Ako nisam dobro skontala onda sorry!
Last edited by Komšinica on 24/07/2010 18:37, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#127 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Officer Crabtree »

Ko o čemu, žene o djeci...

Kako to da sam ja se fokusirao na seks sa prijateljicom u ovom slučaju?
Michun

#128 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Michun »

zelenashica wrote:
bez_ideje wrote:Nista........izgleda da ovdje otvoreno i posteno ne pali......nego i dalje lagat da je na pilulama,busit kondome i napijat potencijalni genetski materijal i sl.....razvezli ljudi nasiroko,jel ona sebicna,nije li sebicna,treba li je udavat,ne treba li.........a dobit ce ona dijete kako god,suplja prica totalno!
Upravu si bezidejna,haman pa je iskrenost izgubila na cijeni :sad: ...vala više cijenim ove koje otvoreno i iskreno kazu da zele "samo" dijete nego one koje to urade na prevaru.
To da li je sebična ili nije ja ne bi komentarisala jer je jako glupo željom za djetetom a nemanjem partnera za isto nazvati sebičnošću.
Apsolutno :thumbup: i za jedan i drugi post. Postenje i iskrenost se isplati ovdje al u paprama. Bolje su one kojima kasni jedan mjesec a one vec treci trudne pa je gotova stvar i moraju se udati. :shock:
Da postoji banka sperme u BiH vjerovatno cura iliti zena ne bi pitala jarana nego bi izabrala iz kataloga. Kao da je njoj bilo lako odluciti se i to pitati.
Osim toga, ko misli da ona vise voli biti singl mom nego imati muza i kompletnu porodicu...je idiot. A moze biti i da je zena lezbejka pa ne zeli musko za partnera. Zavisi koja je genereacija ali ako je 70 a vjerovatno jeste...vecina su ozenjeni, ozenjeni sa ovima koje buse kondome i ne piju tablete pa razvedeni i uz to mrze zenski rod, poginuli u jebenom ratu, migirirali, pukli ko livade od PTSPa, itd. Ionako je i prije bio manjak muskaraca a tek sad :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#129 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Truba »

hm nisam citao sve komentare

cura je poštena i iskrena svaka čast na tome :)
ako niste zeljeli pokvariti prijateljstvo mozda je moglo nesto od cuda u epruveti ne znam kako to hoda
Zlata M.

#130 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Zlata M. »

... jedno je - steci dijete u braku, sa vjerom da ce sve trajati dok nas smrt ne rastavi ... pa se, u slucaju razvoda ili smrti djetetovog oca, pomiriti sa sudbinom takvom kakva jeste, i ciniti ono najbolje moguce, da dijete sto bezbolnije prebrodi ...
I nesto sasvim drugo - svjesno kreirati tu sudbinu.
radiostar

#131 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by radiostar »

Officer Crabtree wrote:Ko o čemu, žene o djeci...

Kako to da sam ja se fokusirao na seks sa prijateljicom u ovom slučaju?
:thumbup:

ljudi se ne fokusiraju na ono sto je vazno :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#132 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Truba »

moj tata je super lik
medjutim cesto je bio na terenu
godinama u libiji iraku kuvajtu jordanu vise ne znam gdje nije bio omarska visegrad sve po 15 dana
+ trogodisnje izbjeglistvo
nabesa se tu barem 15 godina da nismo zajedno
veoma me je to boljelo ali mora se zivjeti... nikad nismo ostvarili neku bliskost :cry: :cry: :cry:

tako da ne znam za djecu bez oba roditelja... drugo je slucajnost neka razvod nesretan slucaj
ali planski...
medjutim djetetu ne mora nista nedostajati ako ima dobru majku
ne znam nisam pametan :cry:
MAN-lion's coach

#133 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by MAN-lion's coach »

........
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:02, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#134 Re: najcudnija kafa u zivotu

.......
plejka2

#135 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by plejka2 »

MAN-lion's coach wrote: Nadalje nisam hendikepirana ni na koji način kao što je neko pomenuo odranije u postovima,nego su hendikepirani oni koji to misle tako.
Prvo nemoj vrijedjat.Ako ne razumijes sta znaci hendikepiran za jednog roditelja ne moras davati takve komentare.
radiostar

#136 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by radiostar »

komi wrote:moj tata je super lik
medjutim cesto je bio na terenu
godinama u libiji iraku kuvajtu jordanu vise ne znam gdje nije bio omarska visegrad sve po 15 dana
+ trogodisnje izbjeglistvo
nabesa se tu barem 15 godina da nismo zajedno
veoma me je to boljelo ali mora se zivjeti... nikad nismo ostvarili neku bliskost :cry: :cry: :cry:

tako da ne znam za djecu bez oba roditelja... drugo je slucajnost neka razvod nesretan slucaj
ali planski...
medjutim djetetu ne mora nista nedostajati ako ima dobru majku
ne znam nisam pametan :cry:
ispustate poentu... uopste se ne radi o tome kako ce tom djetetu biti s jednim, oba ili bez ijednog roditelja. kaze covjek da mu je ta cura prijateljica, i eto dosli ste do zakljucka da ona o njemu ima jako visoko misljenje, obzirom da je bas njega 'odabrala' da ga tako nesto pita. ali ja sad pitam, sta ona ustvari misli o njemu, ako mu kaze 'hajde mi napravi dijete, i pusti me da ja brinjem o njemu, da ga odgajam, a ne zelim da ti budes i na kakav nacin umijesan'. e hajde vi sad meni recite, ako covjek ima u sebi imalo onog neceg ljudskog, da li bi mogao to uraditi, da onda jednostavno nastavi zivot znajuci da ima dijete tamo negdje???

ja mislim da je to sebicno s njene strane, mislim da poenta nije da se porodice zasnivaju na takav nacin. i mislim ako hoce vec na takav nacin da se brine o nekome ili necemu, da voli i da bude voljena, neka sebi nabavi stene ili macku...
MAN-lion's coach

#137 Re: najcudnija kafa u zivotu

.....
Zlata M.

#138 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Zlata M. »

radiostar wrote:
ispustate poentu... uopste se ne radi o tome kako ce tom djetetu biti s jednim, oba ili bez ijednog roditelja. kaze covjek da mu je ta cura prijateljica, i eto dosli ste do zakljucka da ona o njemu ima jako visoko misljenje, obzirom da je bas njega 'odabrala' da ga tako nesto pita. ali ja sad pitam, sta ona ustvari misli o njemu, ako mu kaze 'hajde mi napravi dijete, i pusti me da ja brinjem o njemu, da ga odgajam, a ne zelim da ti budes i na kakav nacin umijesan'. e hajde vi sad meni recite, ako covjek ima u sebi imalo onog neceg ljudskog, da li bi mogao to uraditi, da onda jednostavno nastavi zivot znajuci da ima dijete tamo negdje???

ja mislim da je to sebicno s njene strane, mislim da poenta nije da se porodice zasnivaju na takav nacin. i mislim ako hoce vec na takav nacin da se brine o nekome ili necemu, da voli i da bude voljena, neka sebi nabavi stene ili macku...
tOcno ! :) ( izmedju ostalog ... )
plejka2

#139 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by plejka2 »

MAN-lion's coach wrote:
plejka2 wrote:
MAN-lion's coach wrote: Nadalje nisam hendikepirana ni na koji način kao što je neko pomenuo odranije u postovima,nego su hendikepirani oni koji to misle tako.
Prvo nemoj vrijedjat.Ako ne razumijes sta znaci hendikepiran za jednog roditelja ne moras davati takve komentare.
U kom smislu hendikepiran?
Nego,nam protumači.Da te ne bi "vrijeđali".
Hendikepiran,uskracen....za jednog roditelja.Jel ti sad jasnije?
MAN-lion's coach

#140 Re: najcudnija kafa u zivotu

......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:56, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#141 Re: najcudnija kafa u zivotu

........
zelenashica

#142 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

MAN-lion's coach wrote:
zelenashica wrote: Moram da se tek sad uključim i demantujem tvoje ovo boldirano.Jednostavno mislim i da samo jedan roditelj moze pružiti djetetu jako puno,čak mozda i više nego oba roditelja ponekad.Sve je to individualno.
Naravno da ne treba uskratiti nikome ljubav za dijete i obrnuto.....ali ne treba ni misliti da dijete koje ne raste uz oba roditelja možda čak nije i sretnije od djeteta koje raste uz jedno dijete.

Ja ne moram svoja lična iskustva da iznosim ovdje po forumu da bi nekome nešto dokazala kada doživiš od mase sve i svašta onda bi volio da imaš 100 očeva i 100 mama,jer narod voli pljuvati,valjda su ga tako podigli.A uostalom demantovati boldirano ne možeš ni u kojem slučaju bar što se mog iskustva tiče.Sve je individualno kako kažeš ali ipak se demantuješ u uvodu.
Nadalje nisam hendikepirana ni na koji način kao što je neko pomenuo odranije u postovima,nego su hendikepirani oni koji to misle tako.
Kao prvo demantovala sam tvoju tvrdnju u kojoj ti generalno pristupaš.Moj demant se odnosio na to da ti na osnovu jednog iskustva ne bitno čijeg nemaš pravo generalizovati pojam sretnog i zadovoljnog djeteta koji zivi sa samo jednim roditeljem.
Nadalje,...gdje ja pomenu hendikep :? mislim da je ponajbolje da prvo usaglasiš postove ko je i gdje šta napisao pa isto pominješ u citiranju mojih postova gdje se "hendikep" uopšte ne pominje. :wink:
ps. I ko je uopšte tražio tvoje lično iskustvo?Ja samo rekoh i ponavljam da si ti ta koja je generalizovala stvari( ne bitno na osnovu čijeg iskustva)a ja dematovala generalizaciju ......upravo ovdje u rečenici "sve je to individualno" :wink:
MAN-lion's coach

#143 Re: najcudnija kafa u zivotu

......
MAN-lion's coach

#144 Re: najcudnija kafa u zivotu

......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:55, edited 1 time in total.
zelenashica

#145 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

MAN-lion's coach wrote:
zelenashica wrote:
zelenashica wrote: Jednostavno mislim i da samo jedan roditelj moze pružiti djetetu jako puno,čak mozda i više nego oba roditelja ponekad.
ps. I ko je uopšte tražio tvoje lično iskustvo?Ja samo rekoh i ponavljam da si ti ta koja je generalizovala stvari( ne bitno na osnovu čijeg iskustva)a ja dematovala generalizaciju ......upravo ovdje u rečenici "sve je to individualno" :wink:
Jednostavno si iznijela svoje mišljenje koje može a i ne mora biti tačno.Još?
Bas tako iznijela svoje misljenje ...ali postoji i ona druga opcija da ni tvoje misljenje ne mora biti tačno.JOŠ??? :oops:
zelenashica

#146 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

MAN-lion's coach wrote:
ronhill wrote:
kako ste glupi tolko ba? cuj dijete bez jednog roditelja je udure, pa jebem vas u mozgove idiotske dje vi zivite? nije ovo retardirana amerika gdje je udure da imas 2 oca il 2 majke il da su ti roditelji brat i sestra jbte!

Evo,nađoh,nego mi se neko puno nađe prozvan iako
nije
pomenuo riječ hendikep
jelte? :!:
Daaaaaaaaaa....ali opet pitanje kakve veze tvoj citat na moj post ima sa ovim :lol: ovo zelenashica nije ni rekla ni napisala stoga.......................... ;-)
MAN-lion's coach

#147 Re: najcudnija kafa u zivotu

.......
zelenashica

#148 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

MAN-lion's coach wrote:
S toga gdje je multiquote?
Jaranice nemam vala namjeru s tobom razglabati do besvijesti...ama ti mislis da je dijete sretno samo uz oba roditelja ja ne mislim tako i mirna Bosna,pardon djeca...helem za mene sa tobom ova tema završena,poštujem tvoje mišljenje i džaba ti ga ali vala iznesoh i svoje mišljenje i džaba mi :wink: ....a hendikep tamo gdje si našla tako i ostavi.Moji prsti nisu otipkali ni H od hednikepa...stoga ....crta. :sax:
MAN-lion's coach

#149 Re: najcudnija kafa u zivotu

............
zelenashica

#150 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

MAN-lion's coach wrote:
zelenashica wrote:
MAN-lion's coach wrote:
S toga gdje je multiquote?
Jaranice nemam vala namjeru s tobom razglabati do besvijesti...ama ti mislis da je dijete sretno samo uz oba roditelja ja ne mislim tako i mirna Bosna,pardon djeca...helem za mene sa tobom ova tema završena,poštujem tvoje mišljenje i džaba ti ga ali vala iznesoh i svoje mišljenje i džaba mi :wink: ....a hendikep tamo gdje si našla tako i ostavi.Moji prsti nisu otipkali ni H od hednikepa...stoga ....crta. :sax:

Može jedna isprekidana....ahahha
Ne moraš mi se na privat obraćati i s toga i boldirati.
Makar ono što boldaš onda uredno i pročitaj.
"...Neko je pomenuo..." s toga ako se osjećaš kao neko radije nemoj.Nego kiša je pala pa valjda je popustilo. :dance:
To što sam ti na private poslala boldirani dio je bilo samo da te poštedima javnog eksponiranja i tvoje pogrešne konotacije :D al hajde de mene je popustilo kiša pala,...al haman tebi kiše još nema :oops:

Odo ja curice draga sa svojom klinkom partiju šaha razbaciti,da ne bude kako zarad tate ostade uskraćena za znanje šaha. :evil:
Nego znaš bona ne treba ni učemu biti tako isključiv ko zna šta kome život nosi,možda baš i ti sutra postaviš sličnu temu jer kao ni djevojka iz priče nisi pronašla nekog s kim bi mogla podijeliti roditeljstvo,nikad se ne zna.Nije lijepo nikad nešto isključivo tvrditi bez da ne poznaješ stvarne motive i dešavanja.
Meni je recimo naumpalo i to da je možda djevojka u nekom segmentu i "nepoželjna" za brak,ili da je nedaj Bože sa nekom zdravstvenom manom :sad: ....pa zar je treba lišiti majčinstva?Možda čak i da voli nekog drugog za kojeg zna da ne može imati dijete s njim...ama gomilu je opcija......uvijek stavi sve na vagu pa onda vagaj.
Ja samo opet tvrdim i podvlačim:Sve je to individualno .Nikad se ne zna možda je samohrani roditelj hiljadu puta sposobniji da usreći dijete koje je žarko želio nego oba roditelja zajedno koja su možda dobila dijete eto reda radi ili slučajno.To ne znaš ni ti a ni ja.Samo haman sam ja dovoljno starija od tebe da spuštene lopte gledam na svijet oko sebe. :wink:
Post Reply