Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Frank Sinatra

#126 Re: Horde Zla

Post by Frank Sinatra »

north wrote: ok, možda ja nešto ne znam, što ti znaš, ja sam se malo isključio iz toga, ali u svakom slučaju ti i svi ostali koji ste sada na sjeveru imate veliki respect!!!
51 je u pravu u potpunosti. Njemu se dalo nekoliko sansi da se izvuce iz ralja agenture. Otvoren mu je bio izlaz do samog kraja, medjutim i on se na kraju kompromitovao sto je u to doba bilo jedno od najvecih razocarenja. Iz ove perspektive gledajuci nemamo zbog cega zaliti jer je na kraju sam otisao do tacke sa koje nema povratka. Vrata su bila svima otvorena, a njemu mozda najvise. Naglasio sam "bila" zato jer vise nisu ni odskrinuta.

Sirko je jedini iz te generacije koji je ostao dosljedan sebi kada se povukao zbog one situacije dok smo bili domacini na Grbavici kad je vidio cemu to vodi i odlucio da to vise nije za njega. Povukao se ali je ostao na raspolaganju na neki sebi svojstven nacin. Jedno vrijeme je pokusavao da napravi ono sto je on volio zvati "most" izmedju generacija. Na kraju je i on shvatio da od toga nece biti nista. Sada zivi nekim drugacijim zivotom u odnosu na ta vremena kada je bio u navijackoj top formi ali se sigurno za njega moze reci da je bio i ostao Hz. Dobar posao je napravio sa Horde Zla arhivom koju je skupio i objavio na nekoliko DVD-a. Negdje su bile objavljene price o ljudima, bivsim hordashima, koji su dali zivote za ovu zemlju. Volio bi kada bi se jos tome posvetio i pomogao da sacuvamo od zaborava te ljude, a ne sumnjam da ce to i uraditi jer se po njegovom angazmanu dalo zakljuciti da mu je to jedan od ciljeva.
north

#127 Re: Horde Zla

Post by north »

B-Faza wrote:
north wrote:
upaljac83 wrote:Vidja li ko Djineta na tekmama, istoku ili zapadu?
Na zapadu ga nema sigurno, znam da je prošle godine redovno pratio reprezentaciju na gostovanjima, i mene baš zanima dolazi li ikako,ali ima na zapadu nekoliko predratnih hordaša, pored mene redovno sjedi lik koji je tvorac predratnog transparenta GANG EVIL!!!
Znam da Mai i ostali Pitici dodju na istok,takodjer Kimuna kao i Ramljaka sam dosta puta vidio,mislim da Djine ne dolazi vise,et toliko od mene
P.S.Kad vec evocirate uspomene zar Horde nisu imale Alipasino pod svojim okriljem,vidim da ne spominjete nikako..
Naravno, ne mogu se sad tačno sjetiti, mislim da je mali Campo sa Alipašina (ili je dobrinjac...ne mogu se stvarno sjetiti), ali na Alipašnu je baš bila bruka pitara.....Ma bilo nas je svugdje: Đine - Č.Vila, Fićo - Pofalići, mislim da je Hase sa Alipašina, ali nisam ni to siguran..........
north

#128 Re: Horde Zla

Post by north »

Frank Sinatra wrote:
north wrote: ok, možda ja nešto ne znam, što ti znaš, ja sam se malo isključio iz toga, ali u svakom slučaju ti i svi ostali koji ste sada na sjeveru imate veliki respect!!!
51 je u pravu u potpunosti. Njemu se dalo nekoliko sansi da se izvuce iz ralja agenture. Otvoren mu je bio izlaz do samog kraja, medjutim i on se na kraju kompromitovao sto je u to doba bilo jedno od najvecih razocarenja. Iz ove perspektive gledajuci nemamo zbog cega zaliti jer je na kraju sam otisao do tacke sa koje nema povratka. Vrata su bila svima otvorena, a njemu mozda najvise. Naglasio sam "bila" zato jer vise nisu ni odskrinuta.

Sirko je jedini iz te generacije koji je ostao dosljedan sebi kada se povukao zbog one situacije dok smo bili domacini na Grbavici kad je vidio cemu to vodi i odlucio da to vise nije za njega. Povukao se ali je ostao na raspolaganju na neki sebi svojstven nacin. Jedno vrijeme je pokusavao da napravi ono sto je on volio zvati "most" izmedju generacija. Na kraju je i on shvatio da od toga nece biti nista. Sada zivi nekim drugacijim zivotom u odnosu na ta vremena kada je bio u navijackoj top formi ali se sigurno za njega moze reci da je bio i ostao Hz. Dobar posao je napravio sa Horde Zla arhivom koju je skupio i objavio na nekoliko DVD-a. Negdje su bile objavljene price o ljudima, bivsim hordashima, koji su dali zivote za ovu zemlju. Volio bi kada bi se jos tome posvetio i pomogao da sacuvamo od zaborava te ljude, a ne sumnjam da ce to i uraditi jer se po njegovom angazmanu dalo zakljuciti da mu je to jedan od ciljeva.
Ok, hvala na informaciji, stvarno nisam znao da se sam udaljio i okrenuo leđa, znam ga odavno, i u tim vremenima je bio rega lik...Ne pamtim kad sam ga zadnji put vidio....

Pozdrav!
Voovoozela

#129 Re: Horde Zla

Post by Voovoozela »

Frank Sinatra wrote:

Jutros bio na Kantonu...
Imamopobjednika

#130 Re: Horde Zla

Post by Imamopobjednika »

Voovoozela wrote:Jutros bio na Kantonu...
Povodom?
Mr Hiccup

#131 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

north wrote:pored mene redovno sjedi lik koji je tvorac predratnog transparenta GANG EVIL!!!
A..... ili P...?

zar nisu obojica u njemackoj?
north

#132 Re: Horde Zla

Post by north »

Mr Hiccup wrote:
north wrote:pored mene redovno sjedi lik koji je tvorac predratnog transparenta GANG EVIL!!!
A..... ili P...?

A.... ako mislilmo na istog lika, a mislim da ne mislimo....jer ovaj nisam siguran da ima veze sa Njemačkom.....koliko ja znam.....
Doduše možda ih je dvojica - trojica radila na ovom projektu :D Ali znam sigurno da ovaj frajer ima veze sa transparentom.....

A da, kod legendi HZ smo zaboravili legendarnog Peđu, prvog koji je uveo baklju na sjever......
mekaba

#133 Re: Horde Zla

Post by mekaba »

upaljac83 wrote:Vidja li ko Djineta na tekmama, istoku ili zapadu?

Za Kosevo neznam.Ja sam ga vidio i pricao s njim u Genku pred tekmu Belgija-BiH.Zapustio malo stomak al je bio u svom elementu (navijackom).Djine je dobra raja.
mekaba

#134 Re: Horde Zla

Post by mekaba »

-LIBERO- wrote:
The 51st State wrote:steta sto je najbolji dio te generacije iz raznoraznih okolnosti prepustilo vodstvo grupe pojedinim nabrojanim i jos nekim ne spomenutim, to nas je unazadilo par godina, ali eto zavrsila se ova nasa bitka...
Ma rat je nas kao grupu najvise zeznuo,vecina stare garde poslije rata se bila dosta ohladila. Ta neka poslijeretna i ratna generacija Hz je isto tako bila veliki kapacitet,ali vecinu tih momak je pokosila droga,al' bili su jako perspektivni u tom navijackom smislu,a dosta ih se i raelilo sirom svijeta.

Kasnije se napravio taj neki vakum,gdje nije bilo dovolno te neke srednje generacije,i vecinom je bila ,TADA,piculadija i nesto ovih starijih koji su se vratili na tribinu,na zalost od tih starijih vratila se najslabija moguca ekipa (ljudski gledano) i frakcija..hebi ga.

Ali ko zna sto je i to dobro ;-) . Sadasnja glavna ekipa na sjeveru je ojacala i jako se uvezala i organizovala bas zbog svih tih problema kroz koje se proslo,na zalost najvise napravljenih od "nasih" ljudi.

Zato sjever danas i jeste toliko jak,ojacao i stasao u jako jebenom okruzenju i periodu...sada jak k'o BETON :D :dance: :thumbup:

Izvinite na nenajavljenom uletu,stara garda samo vi nastavite,fino je citati neka sjecanja prijeratna :thumbup:

Interesantno je da danas kada odes na istok,mozes vidjeti bas generacijski smjestene bivse sjevere,poznate face,generacije odrasle na sjeveru u nekim svojim vremenima. Mnogi nisu upuceni ali mislim da je nas istok jedna od najljudjih NE ULTRAS tribina u bivsoj YU. Na toj tribini ima godine i godine odradjenih sezona na sjeveru,po gostovanjima bivse Yu i bas zanimljivih likova sa dosta navijackog iskustva.

Ne znam,ne bih zelio nesto kao da potenciram ili slicnO,jer takve se stvari rade iz srca i sa emocijama onako spontano,ali zamislite transparent na istoku "Pitari",a sa jedne strane grb grAda sa druge kluba,ako na transu Hz na sjeveru. :mrgreen: .

Mislim da je pola raje sa istoka raja koja je nekada bila na sjeveru.To je neumitno jer se ljudi sa godinama povlace jer dolaze mladji.Znam da dosta pitara nikad nije htjelo da ide na sjever kada su se HZ preselile.Vjerni svom istoku.Istok je jebena tribina do boga.Vrijedi otici radi provala.Ma istok je tetar na svoj nacin.Puno dobro zvuci kad se navija 3,2,1 istok grmi a o sjeveru da ne pricam,zapad malo slabije al je ok.
Mr Hiccup

#135 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

north wrote:
Mr Hiccup wrote:
A..... ili P...?

A.... ako mislilmo na istog lika, a mislim da ne mislimo....jer ovaj nisam siguran da ima veze sa Njemačkom.....koliko ja znam.....
Doduše možda ih je dvojica - trojica radila na ovom projektu :D Ali znam sigurno da ovaj frajer ima veze sa transparentom.....

A da, kod legendi HZ smo zaboravili legendarnog Peđu, prvog koji je uveo baklju na sjever......
http://www.bordocaffe.com/content/view/16/120/

http://www.bordocaffe.com/content/view/55/

;)

jedan je A. "krivac" za gang evil, a naveden je u oba intervjua, odnosno i sam je jedan dao :)
mekaba

#136 Re: Horde Zla

Post by mekaba »

junkers wrote:
mekaba wrote::mrgreen:
junkers wrote:ma mislio sam na arifa brku-super mario,a savo mi je ko djetetu baš ono izgledo ko pravi golman,pa ante rajković pokojni keli,repčić,sušić,savić...zajebana ekipa pravo :evil:
Moja prva tekma je bila SA-OFK Beograd 2:1 jos je igrao Vahidin Musemic Spenser.Imao sam 7 -8 godina i tu tekmu ne zaboravljam.Navijaci su za mene bili nesto najljepse.Zbog SA sam ponavljao razrede.To je bilo otislo toliko daleko da smo i na treninge SA posli ici redovno :lol: :lol: :lol:
haha,spenser,dje ti to naumpade,ne sjećam se prve,al mi se urezala protiv magdeburga(ddr)ne znam zašto al igralo se na grbavici

Sjecam se te tekme prijateljska (2:2) a ja bio zaposlen preko studentskog na Grbavici i uvale me na onaj manuelni semafor da upisujem rezultat.Popenju me gore a kasnije dovedu vucjaka ispod semafora i zavezu ga za one stubove sto drze semafor.Nisam smjeo sici sat poslije tekme dok ga nisu odveli.Tad nije postojala ova "nova" tribina.
Voovoozela

#137 Re: Horde Zla

Post by Voovoozela »

Imamopobjednika wrote:
Voovoozela wrote:Jutros bio na Kantonu...
Povodom?
Nisam sluš'o... nešto u vezi CSI...
mekaba

#138 Re: Horde Zla

Post by mekaba »

Sabahudin Baho Topalbecirevic je bio bolesnik SA.Radio je u Varteksu preko puta FIS-a i redovan na gostovanjima.Jednom ja sa jaranom u tramvaju kod higijenskog vrijeme uzas,kisa,hladno vidimo Bahu na stanici za zastavom SA, salom i u bordo djemperu.Baho jarane gdje ces ba´ pitamo ga mi a on odgovara: "pa u Ljubljanu jeboga".Pa skim ides nastavljamo mi sa pitanjima a on na to:"Sam jebiga nece niko"..Halo sam u Ljubljanu :( :( :-) :-) Ma Baho je bio dobra raja a volim ga i danas slusat kad prenosi tekme.Ima starih Hordasa na dobrim mjestima i u politici i u privredi. Bili smo dobri navijaci al ni blizu danasnjoj Argentini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
north

#139 Re: Horde Zla

Post by north »

@ Mr.Hiccup

A da, sad znam o kome se radi, ne mislimo o istome, ali nema veze, i ovaj lik je tad bio u toj ekipici.....

Sviđa mi se ovaj dio kad kaže da se sa malte išlo na gostovanja, s obzirom da sam ja odatle, sjećam se jednom kad su se vraćali sa tekme svrate na Maltu, bila ona čuvena "pekabela" sa sladoledima, odradili je svijumiu roku 5 sekundi, trpaju sladolede, a Đine govori, ovo ću ja svojoj majci ponijeti :lol:

Ma strašna ekipica bila, ali mi se nenormalno dopada ovaj današnji sjever.....
junkers

#140 Re: Horde Zla

Post by junkers »

haha,spenser,dje ti to naumpade,ne sjećam se prve,al mi se urezala protiv magdeburga(ddr)ne znam zašto al igralo se na grbavici[/quote]

Sjecam se te tekme prijateljska (2:2) a ja bio zaposlen preko studentskog na Grbavici i uvale me na onaj manuelni semafor da upisujem rezultat.Popenju me gore a kasnije dovedu vucjaka ispod semafora i zavezu ga za one stubove sto drze semafor.Nisam smjeo sici sat poslije tekme dok ga nisu odveli.Tad nije postojala ova "nova" tribina.[/quote]

traktori i valjci stajali na mjestu te tribine :lol:,jel Pape zabio oba?
fosil

#141 Re: Horde Zla

Post by fosil »

Ima li neko golove, reportazu ili citave tekme protiv HSV-a?
Gusztav

#142 Re: Horde Zla

Post by Gusztav »

fosil wrote:Ima li neko golove, reportazu ili citave tekme protiv HSV-a?
Eeeee, da nam je to, pogotovo onu prvu u Hamburgu, kad oni sa 11 igrača pokušavaju postići četvrti gol protiv naših 8 jer su naša tojica isključena i dali su ga - Hartwig u 95' čini mi se iako tada nije bilo sudijske nadoknade.
Obuca9

#143 Re: Horde Zla

Post by Obuca9 »

Gusztav wrote:
Eeeee, da nam je to, pogotovo onu prvu u Hamburgu, kad oni sa 11 igrača pokušavaju postići četvrti gol protiv naših 8 jer su naša tojica isključena i dali su ga - Hartwig u 95' čini mi se iako tada nije bilo sudijske nadoknade.
U 83' :D

Snimke s te dvije utakmice nažalost nema niko, ja sam pretražio sve, kumio, molio, ali niko nema. A što se tiče nekog detaljnijeg izvještaja, uskoro će biti jedno fino iznenađenje na jednoj finoj stranici :D :D
Gusztav

#144 Re: Horde Zla

Post by Gusztav »

hz__semir wrote:
Gusztav wrote:
U 83' :D

Snimke s te dvije utakmice nažalost nema niko, ja sam pretražio sve, kumio, molio, ali niko nema. A što se tiče nekog detaljnijeg izvještaja, uskoro će biti jedno fino iznenađenje na jednoj finoj stranici :D :D
Reci kad i gdje, što si takav.
Logovan

#145 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

hz__semir wrote: U 83' :D

Jedva čekam 8-)
Obuca9

#146 Re: Horde Zla

Post by Obuca9 »

Gusztav wrote:Reci kad i gdje, što si takav.
Kad: Uskoro :D
Gdje: Samo zbog ljubavi prema bordo boji 8-)
vozač

#147 Re: Horde Zla

Post by vozač »

ja jedino što imam kod kuće je karta za revanš, sa papetom u gro planu, bila je 20 "nečega", ne znam šta je bilo u pitanju koja valuta, al znam da je bilo skupo da bog sačuva, možda kad bi danas bila oko 60-70 KM,

ma cifra bila, glava boli, uši otpadaju
vozač

#148 Re: Horde Zla

Post by vozač »

mekaba wrote:Sabahudin Baho Topalbecirevic je bio bolesnik SA.Radio je u Varteksu preko puta FIS-a i redovan na gostovanjima.Jednom ja sa jaranom u tramvaju kod higijenskog vrijeme uzas,kisa,hladno vidimo Bahu na stanici za zastavom SA, salom i u bordo djemperu.Baho jarane gdje ces ba´ pitamo ga mi a on odgovara: "pa u Ljubljanu jeboga".Pa skim ides nastavljamo mi sa pitanjima a on na to:"Sam jebiga nece niko"..Halo sam u Ljubljanu :( :( :-) :-) Ma Baho je bio dobra raja a volim ga i danas slusat kad prenosi tekme.Ima starih Hordasa na dobrim mjestima i u politici i u privredi. Bili smo dobri navijaci al ni blizu danasnjoj Argentini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bio ja baho i u varteksu kod katedralae, poslije je prešao kod fis-a

a što se tiče odlaska na tekme, tad se išlo na ho-ruk, isto ko i u trst, jbg u trst se išlo ako se zatekneš u gradu i još ima jaran sa autom, upravo naumio do trsta da se malo šta god kupi, bukvalno je bilo hoćemol ... hoćemo, još ako se skupe četvorica za gorivo, ma milina, odeš kući, mazneš pasoš ... idem kod jarana u vikendicu, nema me do prekosutra i zapucaš :D

za tekme na gostovanjima smo imali šeme preko ferijale,
kad se organizuješ i ako nas ima najmanje 5 onda je popust na kartu preko 60%, mi fino napravimo spisak od 5 ljudi, uglavnom raje iz škole i slično, nama preko puta gimnazije bila neka kancelarija, nešto SSO, il je neka konferencija, šta li je, lupe ti omladinski pečat i sa papirom u željeznice,
bilo onde kod vječne vatre da se kupe karte, uzmeš 5 karata za cijenu 2, a kad kreneš naveče samo pokupiš nekoga od raje u gradu, uvijek je bilo raspoloženih (šta je željovaca išlo sa nama na tekme da i ne pričam), jbg interesantnije ti se zezati po splitu, zagrebu ili beogradu nego gledat želju protiv trepče, podijelimo karte i troškove i u voz ... pa gdje osvaneš,
kondukter samo prebroji imamo li svi karte, pogleda spisak, jebe mu se kako se ko zove i ko je upisan :lol:

moram biti nostalgičan, to su stvarno bila vremena
Gusztav

#149 Re: Horde Zla

Post by Gusztav »

vozač wrote:
ja jedino što imam kod kuće je karta za revanš, sa papetom u gro planu, bila je 20 "nečega", ne znam šta je bilo u pitanju koja valuta, al znam da je bilo skupo da bog sačuva, možda kad bi danas bila oko 60-70 KM,

2 cenera!? Ako se navaram, ne znam više ni sam , ali znam što i ti da je to bilo tada puno love.
vozač

#150 Re: Horde Zla

Post by vozač »

Gusztav wrote:
vozač wrote:

2 cenera!? Ako se navaram, ne znam više ni sam , ali znam što i ti da je to bilo tada puno love.
dvadeset, 100%, ma da se izvrneš koja je cifra bila, jesu li oni crveni ceneri , zaista ne znam
Post Reply