51 je u pravu u potpunosti. Njemu se dalo nekoliko sansi da se izvuce iz ralja agenture. Otvoren mu je bio izlaz do samog kraja, medjutim i on se na kraju kompromitovao sto je u to doba bilo jedno od najvecih razocarenja. Iz ove perspektive gledajuci nemamo zbog cega zaliti jer je na kraju sam otisao do tacke sa koje nema povratka. Vrata su bila svima otvorena, a njemu mozda najvise. Naglasio sam "bila" zato jer vise nisu ni odskrinuta.north wrote: ok, možda ja nešto ne znam, što ti znaš, ja sam se malo isključio iz toga, ali u svakom slučaju ti i svi ostali koji ste sada na sjeveru imate veliki respect!!!
Sirko je jedini iz te generacije koji je ostao dosljedan sebi kada se povukao zbog one situacije dok smo bili domacini na Grbavici kad je vidio cemu to vodi i odlucio da to vise nije za njega. Povukao se ali je ostao na raspolaganju na neki sebi svojstven nacin. Jedno vrijeme je pokusavao da napravi ono sto je on volio zvati "most" izmedju generacija. Na kraju je i on shvatio da od toga nece biti nista. Sada zivi nekim drugacijim zivotom u odnosu na ta vremena kada je bio u navijackoj top formi ali se sigurno za njega moze reci da je bio i ostao Hz. Dobar posao je napravio sa Horde Zla arhivom koju je skupio i objavio na nekoliko DVD-a. Negdje su bile objavljene price o ljudima, bivsim hordashima, koji su dali zivote za ovu zemlju. Volio bi kada bi se jos tome posvetio i pomogao da sacuvamo od zaborava te ljude, a ne sumnjam da ce to i uraditi jer se po njegovom angazmanu dalo zakljuciti da mu je to jedan od ciljeva.