Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plejka2

#126 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

xsk wrote: a znam fakat dosta cura koje fakt vole da glume to nesto hard to get, kao cijenice ih neko vise zbog tog. ja licno vise cijenim direktnost i iskrenost :)
Ako ces konkretno o ovom slucaju mislim da samih 6-7 izlazaka sa njim kao i da kazem priznavanjem da joj se svidja sve govori.To sto on nije dovoljno sposoban da uradi nesto vise i ocekuje da ga ona prva poljubi je njegov problem.Ovo sve sam zakljucio iz ovoga kratkog texta mada tu je sigurno bilo puno vise stvari,detalja.... :)
xsk

#127 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by xsk »

plejka2 wrote: Ako ces konkretno o ovom slucaju mislim da samih 6-7 izlazaka sa njim kao i da kazem priznavanjem da joj se svidja sve govori.To sto on nije dovoljno sposoban da uradi nesto vise i ocekuje da ga ona prva poljubi je njegov problem.Ovo sve sam zakljucio iz ovoga kratkog texta mada tu je sigurno bilo puno vise stvari,detalja.... :)
pa ja ne mislim uopste da neko treba da ceka da ga onaj drugi poljubi, ako postoji ta uzajamna privlacnost.
sofist

#128 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by sofist »

plejka2 wrote:
xsk wrote: a znam fakat dosta cura koje fakt vole da glume to nesto hard to get, kao cijenice ih neko vise zbog tog. ja licno vise cijenim direktnost i iskrenost :)
Ako ces konkretno o ovom slucaju mislim da samih 6-7 izlazaka sa njim kao i da kazem priznavanjem da joj se svidja sve govori.To sto on nije dovoljno sposoban da uradi nesto vise i ocekuje da ga ona prva poljubi je njegov problem.Ovo sve sam zakljucio iz ovoga kratkog texta mada tu je sigurno bilo puno vise stvari,detalja.... :)
Mozda joj iz usta damfare, la šante mi kantare. :D
xsk

#129 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by xsk »

sofist wrote: Mozda joj iz usta damfare, la šante mi kantare. :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :lol: :lol: :lol:
Ljuska_u_BaklaFi

#130 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ha ya, ne moze njemu on je doktor :lol:
sofist

#131 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by sofist »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ha ya, ne moze njemu on je doktor :lol:
Logično. :razz: :D :wink:
Ljuska_u_BaklaFi

#132 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

A ja mislila to ima veze sa higijenom :? :razz: :lol:
plejka2

#133 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

Mislim da svaku temu nebi trebali pretvarat u zajebancije.I meni bi bilo lakse napisat slusaj jarane zaboli me decko za tvog jarana ali sam se potrudio ostaviti kako tako normalan komentar.
Juni

#134 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Juni »

Kazes da je cura tek presla dvadeset i nakon toga zakljucujes da se radi o zreloj osobi. :?
Sto tvoj prijatelj ne bari djevojke priblizno istih godina (eto tako negdje 25+), puno veca sansa da su na istoj talasnoj duzini i da to bude jedana fer, ravnopravna i zrela relacija i da cura zna sta hoce. Mislim ovo je samo prijedlog, svako ima svoje razloge i motive...I naravno da ima izuzetaka tj. osoba mladih i zrelih i klipana/klipaca koji nikad ne odrastu, al ipak...
rika

#135 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

Juni wrote:Kazes da je cura tek presla dvadeset i nakon toga zakljucujes da se radi o zreloj osobi. :?
Sto tvoj prijatelj ne bari djevojke priblizno istih godina (eto tako negdje 25+), puno veca sansa da su na istoj talasnoj duzini i da to bude jedana fer, ravnopravna i zrela relacija i da cura zna sta hoce. Mislim ovo je samo prijedlog, svako ima svoje razloge i motive...I naravno da ima izuzetaka tj. osoba mladih i zrelih i klipana/klipaca koji nikad ne odrastu, al ipak...

Pa meni se cini da sam spomenuo da su doticnoj skoro 3 banke ... :roll:
Ali verzija hardvera vrlo cesto ne ide sa verzijom softvera,poznajem jednu kojoj su 43 godine,sanja od ljubavi svog zhivota,zadnjeg udvaraca imala prije godinu i njega je glat odbila jer joj nije bio dovoljno romantican...nego odmah covjek konkretno, "hocel bit sta od nas ili cemo se gledati i vodati za rukice) :D
Jos jedan slucaj malo starije (u ovom slucaju dobro starije) :D :D :D cure koja sanja o nekome s kim ce ici uciti plesati tango...
A eto i taj doticni bi trebao da ide na dzumu
..bi ga,ipak je mala iz tradicionalne porodice ;)
pustopoljina

#136 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

xsk wrote:
plejka2 wrote: Ako ces konkretno o ovom slucaju mislim da samih 6-7 izlazaka sa njim kao i da kazem priznavanjem da joj se svidja sve govori.To sto on nije dovoljno sposoban da uradi nesto vise i ocekuje da ga ona prva poljubi je njegov problem.Ovo sve sam zakljucio iz ovoga kratkog texta mada tu je sigurno bilo puno vise stvari,detalja.... :)
pa ja ne mislim uopste da neko treba da ceka da ga onaj drugi poljubi, ako postoji ta uzajamna privlacnost.
je li ovo pisao neko od generacije '69? ili neko sasvim mlad?
neko treba poceti. a bolje je, ako je to musko.
nema nista pogresnije, nego od zene ocekivati da ti "da". (zaboli me za sve moderne i emancipovane i ravnopravne reakcije). i ja sam za sve to,jos kako- ali ima milenijumska tradicija (a kod nas stvarno jaka) da je "dati" (poljubac ili sta vise) lose= nemoralno=slabo=neposteno=djes' to zeniti= propala si. ta tradicija je u nasu svijest laserom urezana. i kad se boris protiv nje- ona je tu,ne mice ni pedlja.
upravo je to jasno kroz cestu zensku fantaziju o nesto grubljem seksu- mora biti "protiv njene volje" da bi se ona opustila i uzivala. jer,kako da posteno zensko uziva u tako necem prljavom? nemoguce-osim ako je ona sasvim pasivna u tome, nije mogla nista uciniti.
naravno,ne je ne.
ali prosjecna zena zeli da bude osvojena, a prosjecan muskarac kroz osvajanje dobija svoju potvrdu-koja mu je u nekim godinama (nekad citavog zivota) cak i bitnija od samog "poljupca".
znaci- ne pita se "hos mi dati",nego se fino i polako (u neznanju) uzima. ako nece- sve ce to ona tebi reci:nema sanse. nekad jednostavno-nisi ti taj. iz jednog ili milion razloga.
postoje situacije kad se i zensko zaleti, moderno vrijeme cini svoje- ali ono sto covjek na kraju pamti su ipak "konzervativniji pristupi". kad je sve na svom mjestu, po redu.
poljupci se "kradu" i onda su slatki.
i to...pekar...lekar...prosjecna zenska nije kruha zeljna, sponzorusa je relativno mali procenat. a na pocetku svojih dvadesetih ionako misli da je zivot kutija bombonijera- bas nju briga je li on doktor ili radi u veterinarskoj stanici- potreban je peti kec.
taj momak,nije nista pogrijesio-pokusao je poljubiti i dobio poprilicno iskren odgovor. bolje i to,nego da je usla u vezu s njim-samo dok ne pronadje onoga u kojeg ce se zaljubiti. (mislim bolje: ako je on mislio nesto ozbiljno...a gore,ako ni on nije imao nista ozbiljno s njom u planu).
nema razloga da se seli iz grada.
p.s. spomenuo si da je ona na pocetku dvadesetih, a on na pocetku tridesetih.
kasnije si rekao haman joj 30. sad ako je tebi 22 haman 30 :P
Michun

#137 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Michun »

rika wrote:
Juni wrote:Kazes da je cura tek presla dvadeset i nakon toga zakljucujes da se radi o zreloj osobi. :?

Pa meni se cini da sam spomenuo da su doticnoj skoro 3 banke ... :roll:
Ali verzija hardvera vrlo cesto ne ide sa verzijom softvera,poznajem jednu kojoj su 43 godine,sanja od ljubavi svog zhivota,zadnjeg udvaraca imala prije godinu i njega je glat odbila jer joj nije bio dovoljno romantican...nego odmah covjek konkretno, "hocel bit sta od nas ili cemo se gledati i vodati za rukice) :D
Jos jedan slucaj malo starije (u ovom slucaju dobro starije) :D :D :D cure koja sanja o nekome s kim ce ici uciti plesati tango...
A eto i taj doticni bi trebao da ide na dzumu
..bi ga,ipak je mala iz tradicionalne porodice ;)
Ovo boldirano je 100% istina. Danas bas pricam sa poznanikom kako ljude u stvari jako malo znamo...a kad ih upoznamo onda za neke pozelimo da nismo.
CUJ TANGO :D Mislim lijepo je to sto zeli vise i bolje i zabavu bez obzira dal joj je 20 ili 60, ali treba znati od koga to traziti.
pustopoljina

#138 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

mozda je mislila na starijeg lika (za nju) jos sposobnog za horizontalni tango, a nije smjela tako reci :D
plejka2

#139 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

pustopoljina wrote: taj momak,nije nista pogrijesio-pokusao je poljubiti i dobio poprilicno iskren odgovor. bolje i to,nego da je usla u vezu s njim-samo dok ne pronadje onoga u kojeg ce se zaljubiti.
Sve si fino napisala samo ovaj dio je malo pogresan :D
Nije on nju pokusao poljubiti nego je ocekivao poljubac.Tako bar kaze autor texta na pocetku. :)
pustopoljina

#140 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

plejka2 wrote:
pustopoljina wrote: taj momak,nije nista pogrijesio-pokusao je poljubiti i dobio poprilicno iskren odgovor. bolje i to,nego da je usla u vezu s njim-samo dok ne pronadje onoga u kojeg ce se zaljubiti.
Nije on nju pokusao poljubiti nego je ocekivao poljubac.Tako bar kaze autor texta na pocetku. :)
ako je tako:
fali mi smajli: koji-se-udara-mokrom-carapom-po-glavi :)
plejka2

#141 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

pustopoljina wrote:
plejka2 wrote:
ako je tako:
fali mi smajli: koji-se-udara-mokrom-carapom-po-glavi :)
:lol: :lol:
Evo pa zakljuci :D
rika wrote: "jarane izasli smo 6-7 puta do sada,vozim je neku noc kuci,otpratim do pred ulaz i kontam pasce poljubac za laku noc kad ona meni mrtvo hladno
"izvini nemoj se sta uvrijediti svidjas mi se ali nisam zaljubljena u tebe"... :(
Ljuska_u_BaklaFi

#142 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

De bar rika reci tom dr.mr.fr nek' procita ovo malo :lol: da se ne trudimo dzaba :D
xsk

#143 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by xsk »

pustopoljina wrote:
nema nista pogresnije, nego od zene ocekivati da ti "da". (zaboli me za sve moderne i emancipovane i ravnopravne reakcije). i ja sam za sve to,jos kako- ali ima milenijumska tradicija (a kod nas stvarno jaka) da je "dati" (poljubac ili sta vise) lose= nemoralno=slabo=neposteno=djes' to zeniti= propala si. ta tradicija je u nasu svijest laserom urezana. i kad se boris protiv nje- ona je tu,ne mice ni pedlja.
upravo je to jasno kroz cestu zensku fantaziju o nesto grubljem seksu- mora biti "protiv njene volje" da bi se ona opustila i uzivala. jer,kako da posteno zensko uziva u tako necem prljavom? nemoguce-osim ako je ona sasvim pasivna u tome, nije mogla nista uciniti.
naravno,ne je ne.
ali prosjecna zena zeli da bude osvojena, a prosjecan muskarac kroz osvajanje dobija svoju potvrdu-koja mu je u nekim godinama (nekad citavog zivota) cak i bitnija od samog "poljupca".
znaci- ne pita se "hos mi dati",nego se fino i polako (u neznanju) uzima. ako nece- sve ce to ona tebi reci:nema sanse. nekad jednostavno-nisi ti taj. iz jednog ili milion razloga.
postoje situacije kad se i zensko zaleti, moderno vrijeme cini svoje- ali ono sto covjek na kraju pamti su ipak "konzervativniji pristupi". kad je sve na svom mjestu, po redu.
i to...pekar...lekar...prosjecna zenska nije kruha zeljna, sponzorusa je relativno mali procenat. a na pocetku svojih dvadesetih ionako misli da je zivot kutija bombonijera- bas nju briga je li on doktor ili radi u veterinarskoj stanici- potreban je peti kec.
taj momak,nije nista pogrijesio-pokusao je poljubiti i dobio poprilicno iskren odgovor. bolje i to,nego da je usla u vezu s njim-samo dok ne pronadje onoga u kojeg ce se zaljubiti. (mislim bolje: ako je on mislio nesto ozbiljno...a gore,ako ni on nije imao nista ozbiljno s njom u planu).
p.s. [/quote]

mene pitas koje sam godiste? 1975.
pazi, nemam nista protiv toga da zene startuju muskarce i da im prve pridju, naprave prvi korak ili prve ih poljube. ja licno nisam to nikad uradila iz razloga koji se donekle podudaraju s nekim stvarima pomenutim u tvom postu (volim muzevne muskarce, koji imaju inicijative, koji me se ne ustrucavaju a ja sam dovoljno otvorena u svojoj komunikaciji i nemam potrebu da bilo sta glumim) ali sam SVAKI PUT stavila covjeku do znanja da mi se svidja, onako malo indirektnije.
mislim da ne moram sad da ulazim u opise tih nekih suptilnih stvari, posto mislim da i svi znamo o cemu govorim. pogled, osmijeh, itd itd...
a ovo gore sto sam rekla da niko ne mora cekati da ga neko drugi poljubi znaci da - osim ako se radi o BAS stidljivim ljudima, o cemu nisam mjerodavna da govorim posto ja nisam stidljiva pa da ne nagadjam - se meni vrlo cesto desavalo da do tog fatalnog prvog poljupca dodje zajednickim naporom :) mislim, ako smo vec bili vani zajedno, pogotovo toliko puta, vjerovatno se pozdravimo na kraju veceri/dana nekim poljupcem u obraz? mislim, definitivno se ne rukujemo! :o e, ako smo svi zainteresovani, i ako mi se taj neko svidja (a nikad nisam gubila vrijeme na ljude koji mi se ne svidjaju), i ako ima hemije - eto nek' mi neko objasni sta bilo ko od dvoje prisutnih ljudi "ceka"... na tom nekom drugom, trecem vidjenju...
?
rika

#144 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

pustopoljina wrote:
xsk wrote:
naravno,ne je ne.
p.s. spomenuo si da je ona na pocetku dvadesetih, a on na pocetku tridesetih.
kasnije si rekao haman joj 30. sad ako je tebi 22 haman 30 :P
Sorry pustopoljina mali lapsus s moje strane,ona je u "poznijim" 20tim,neprijatno mi ispipivati konkretno godiste jer je i ne poznajem ali je zavrsila fakultet i radi vec par godina..znaci uz malo elementarne matematike godiste ---->poslije smrti Marsala Tita a prije Vucka :)
Slazhem se u svome sto si napisao/napisala,covjek je mozhda previse "o sebi pri sebi",ona ocekuje nesto vise i nisu se nasli...pristup mu nije bio onako kako je ona sebi zacrtala,a postoji mozhda i faktor fizickog "nesvidjanja"...
Uglavnom ni prva ni posljednja...
Juni

#145 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Juni »

izvini, a ja mislila da si napisao da je ona u ranim dvadesetim.
Meni je ta poznanica od 43 bas super, uostalom bitno je da zena zna sta hoce i da nikoga ne zavlaci ;-)
rika

#146 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:De bar rika reci tom dr.mr.fr nek' procita ovo malo :lol: da se ne trudimo dzaba :D
-On je pokusao nju da poljubi,kad su pale "velike rijeci"... :-) :-)

Nego njemu je malo poljuljano samopouzdanje tako da cu napraviti rostilj kod sebe u basti ovu subotu,pozvati jos par zajednickih prijatelja koji imaju vec po 2 djece i isto toliko kredita,pa kad nam oni krenu pricati "nemate pojma koliko ste rahat",ovome ce biti drago sto i nije bilo nista
:D :D :D
plejka2

#147 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

rika wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:De bar rika reci tom dr.mr.fr nek' procita ovo malo :lol: da se ne trudimo dzaba :D
To nisi napisao na pocetku.Kako si krenuo ispast ce da su prije toga svega bili u braku :D
Zbunjes nas ba od godina do poljubca :-)
rika

#148 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

Juni wrote:izvini, a ja mislila da si napisao da je ona u ranim dvadesetim.
Meni je ta poznanica od 43 bas super, uostalom bitno je da zena zna sta hoce i da nikoga ne zavlaci ;-)

Ma da ti onako iskreno kazhem,samo sebe zavlaci,posto misli da izgleda kao Monica Bellucci (a ne izgleda sglave)
A jos bi ona i porodicu i djecu,u 43ecoj da radja???
:run:
rika

#149 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

plejka2 wrote:
rika wrote:
To nisi napisao na pocetku.Kako si krenuo ispast ce da su prije toga svega bili u braku :D
Zbunjes nas ba od godina do poljubca :-)
E'o aktuelne informacije:
On '74 rak u horoskopu
Ona 83 Jiba u hojoskopu...

mislim da sam vam sada sve otkrio :D
plejka2

#150 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

rika wrote:
E'o aktuelne informacije:
On '74 rak u horoskopu
Ona 83 Jiba u hojoskopu...
mislim da sam vam sada sve otkrio :D
Vec sam dao komentar nema veze sada je kasno :)
Jedino da sacekamo Gambirozu ako ovo cita pa neka dadne odgovor na ove horoskopske znakove :)
Post Reply