Ja ne razumijem sta je tvoj problem kad imas takve zelje?
Jesam li ja igdje rekao da vozim pom gradu 213? Ne, nisam, na zalost auto mi nema mogucnost razvijanja te brzine ni na autoputu...
Nego, ovdje se susrecemo sa standardnim zabludama po kojima je problem u brzoj voznji. Nije problem brza voznja kada je kontrolisana i kada je prilagodjena uslovima i vrsti puta. Problem je u nesposobnosti odredjenih vozaca, koji nemaju iskustva i ne znaju procijeniti svoje mogucnosti i uslove na putu, kao taj sto je vozio 213 u gradu, jos kroz krivinu. Onda zbog takvih budala ispadnemo krivi svi mi koji vozimo brze od ogranicenja ali znamo procijeniti gdje i koliko brzo mozemo voziti a da je sigurno. Slijepo pracenje ogranicenja brzine ne znaci sigurnost, cak suprotno, oni koji se toga slijepo drze znaju biti i opasniji.
Ni ja ne zalim te koji tako zavrse, zalim one koji se tu nadju i poginu ni krivi ni duzni, ali ja sam i pored brze voznje dovoljno oprezan da necu tako zavrsiti, to garantujem i to sam do sad vec i dokazao.
Radari koji se postavljaju ne sluze da smanje broj udesa, boli drzavu neka stvar za njih, oni se postavljaju da se obicnim ljudima uzmu pare. Kao sto je neko vec napisao, oni koji voze preko 200 u gradu, oni se ne obaziru na radare i njima nije problem srediti stelu da prodju nekaznjeno ili platiti ogromne kazne, radari sluze da se uzmu pare obicnim ljudima koji predju 20-30km/h preko ogranicenja.