Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
atko

#126 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by atko »

braca wrote:Hajmo sad da se kladimo po karton Chivas Regala da od 50 policajaca koje bismo zaustavili i priupitali da nam pojasne ove nove odredbe, da 49 to nece znati, mozda ni svih 50!

Moja prognoza je da 47 policajaca ne bi imalo pojmaaaa a ni 3 policajke takodjeee :D
Spax

#127 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Spax »

atko wrote:
Spax wrote:Evo iz prve ruke, ogranicenje na glavnoj 50 sve dok nije znakom drugacije naznaceno onda 60 kao npr Put Zivota...
Pu majku im sjebase me sad za 1km/h vozio 62km/h i zaustavise me... :x :x :x :x

I na glavnoj na vise dionica ima znak 60 ... ma ovdje lud zbunjenoggg ... vozi 45 i ne pokusavaj skonat logicki jer nema logikee :-) :roll:

Gdje su te tacno zaustavili ? mozda su te na foru uzeli a mozda ni oni ne znaju :x
Kod Zemaljskog Muzeja ... :-) :x
Urban B.

#128 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Urban B. »

i ovaj zakon kao i svi drugi ce statiti samo normalnim ljudima koje ce policija maltretirat jer su vozili 2-3kmh vise od propisanog a one koju vozaju 200 sa skupim autima nece ni pogledat pa cemo se opet cuditi kakve nam se nesrece desavaju u gradu!!
pilica

#129 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by pilica »

Aktuelna i Otoka prema gradu 70+
Maršalka ostaje na 60+
Ateista

#130 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

krusty wrote:
johntra wrote: Što se tiče kamere na autoputu prema Zenici, mislim da je ta kamera odavno šupljak i da tu samo stoje prazne kutije, jer sa obje strane ne postoje mjerači brzine na asfaltu...ali, ima sada šega situacija kod kamere na Aerodromskom, kako obnavljaju cestu sav stari asfalt su digli, osim onog gdje se nalaze mjerači... :D

rade kamere na autoputu. vjerovatno drugaciji tip kamere koji ne zahtijeva senzore na asfaltu

takve su kamere bile i u mostaru jos prije par godina ja mislim dok ih neko nije polupao

uglavnom ove na autoputu rade, i slikaju sada na 120+
Mislim da su na autoputu postavili senzore jos prije asfaltiranja pa da se zato ne vide.

Ovo sto mi vidimo su tragovi krpljenja asfalta nakon postavljenih senzora, koji su u stvari ispod asfalta. :D
Skyfox

#131 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Skyfox »

ja od danas milim 60 za svaki slucaj... :-?
Obuca9

#132 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Obuca9 »

Skyfox wrote:ja od danas milim 60 za svaki slucaj... :-?
Spusti ti to za još koji kilometar, ko zna radi li ti tabla kako treba :D
video

#133 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by video »

Ja svakakvih komentara prochitah, braco rodjena :lol: :lol:

1. Gdje god postoji znak za shkolu, ne treba dodatno postavljati ogranichenje brzine, jer sam znak shkola povlachi za sobom ogranichenje od 40KM (marshalka)!!!

2. Covjek koji je ushtimao ogranichenje na kamerama (dodushe, objasnio prije osam dana) lijepo napisa
Svi drugi kada su aktivni 71
shto u prevodu znachi da ovi iz MUP-a nemaju dovoljo kamera, pa shaltaju kamere na razlichite pozicije pa ko popushi, popushio je :D :D
Ateista

#134 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Ma nema potrebe, bar se u gradu zna gdje su kamere. :D

Ja vozim normalno, kad naidjem na raskrsnicu sa kamerom usporim ispod 60 (to sam i prije radio za svaki slucaj, i dok su slikale na 81) i cim prodjem raskrsnicu nagazim opet. :D
Obuca9

#135 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Obuca9 »

video wrote:Ja svakakvih komentara prochitah, braco rodjena :lol: :lol:

1. Gdje god postoji znak za shkolu, ne treba dodatno postavljati ogranichenje brzine, jer sam znak shkola povlachi za sobom ogranichenje od 40KM (marshalka)!!!

2. Covjek koji je ushtimao ogranichenje na kamerama (dodushe, objasnio prije osam dana) lijepo napisa
Svi drugi kada su aktivni 71
shto u prevodu znachi da ovi iz MUP-a nemaju dovoljo kamera, pa shaltaju kamere na razlichite pozicije pa ko popushi, popushio je :D :D
Kod Maršalke je ograničenje 50 km/h (a ne 40 KM, šta god to značilo).
madner

#136 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by madner »

Ateista wrote:

Ja vozim normalno, kad naidjem na raskrsnicu sa kamerom usporim ispod 60 (to sam i prije radio za svaki slucaj, i dok su slikale na 81) i cim prodjem raskrsnicu nagazim opet. :D
Sjo picke, prije normala 77 km/h :D
Ateista

#137 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

madner wrote:
Ateista wrote:

Sjo picke, prije normala 77 km/h :D
Nadoknadim ja to kasnije kad nagazim, bitna je prosjecna brzina. :D :skoljka:
eluna

#138 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Ateista wrote:

još mi samo objasni ŠTA je normalno u tvom ponašanju :skoljka:

da mi je znati šta voziš da ti kakav zid od armiranog betona nabacim ispred - da se nadje ..... oni što voze 213 na sat završe ko onaj na malti neku noć - ne žalim ga ni najmanje, ali ovi što su kao fini, ali "nabiru" prosječnu brzinu - ma nagledam se takvih svako jutro do posla :x :x :x :x :x :x :x
Topla voda

#139 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Topla voda »

onaj na marsalci slika na 61,onaj na otoci prema gradu na 71,onaj u binjezevu na 61 i zaboravih gdje je cetvrti trenutno..ne kontam kako u gradu razlika ovakva,al je tako :)
Haris.ba

#140 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Haris.ba »

Topla voda wrote:onaj u binjezevu na 61
Zar pored table za naziv Binježevo nema ograničenje 60? Onda bi kamera trebala da slika na 71?
Ateista

#141 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:
Ateista wrote:

da mi je znati šta voziš da ti kakav zid od armiranog betona nabacim ispred - da se nadje ..... oni što voze 213 na sat završe ko onaj na malti neku noć - ne žalim ga ni najmanje, ali ovi što su kao fini, ali "nabiru" prosječnu brzinu - ma nagledam se takvih svako jutro do posla :x :x :x :x :x :x :x
Ja ne razumijem sta je tvoj problem kad imas takve zelje? :? :?

Jesam li ja igdje rekao da vozim pom gradu 213? Ne, nisam, na zalost auto mi nema mogucnost razvijanja te brzine ni na autoputu...

Nego, ovdje se susrecemo sa standardnim zabludama po kojima je problem u brzoj voznji. Nije problem brza voznja kada je kontrolisana i kada je prilagodjena uslovima i vrsti puta. Problem je u nesposobnosti odredjenih vozaca, koji nemaju iskustva i ne znaju procijeniti svoje mogucnosti i uslove na putu, kao taj sto je vozio 213 u gradu, jos kroz krivinu. Onda zbog takvih budala ispadnemo krivi svi mi koji vozimo brze od ogranicenja ali znamo procijeniti gdje i koliko brzo mozemo voziti a da je sigurno. Slijepo pracenje ogranicenja brzine ne znaci sigurnost, cak suprotno, oni koji se toga slijepo drze znaju biti i opasniji.

Ni ja ne zalim te koji tako zavrse, zalim one koji se tu nadju i poginu ni krivi ni duzni, ali ja sam i pored brze voznje dovoljno oprezan da necu tako zavrsiti, to garantujem i to sam do sad vec i dokazao.

Radari koji se postavljaju ne sluze da smanje broj udesa, boli drzavu neka stvar za njih, oni se postavljaju da se obicnim ljudima uzmu pare. Kao sto je neko vec napisao, oni koji voze preko 200 u gradu, oni se ne obaziru na radare i njima nije problem srediti stelu da prodju nekaznjeno ili platiti ogromne kazne, radari sluze da se uzmu pare obicnim ljudima koji predju 20-30km/h preko ogranicenja.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#142 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Admir_1984 »

Radari koji se postavljaju ne sluze da smanje broj udesa, boli drzavu neka stvar za njih, oni se postavljaju da se obicnim ljudima uzmu pare. Kao sto je neko vec napisao, oni koji voze preko 200 u gradu, oni se ne obaziru na radare i njima nije problem srediti stelu da prodju nekaznjeno ili platiti ogromne kazne, radari sluze da se uzmu pare obicnim ljudima koji predju 20-30km/h preko ogranicenja.
Apsolutno tacno :thumbup:
Skyfox

#143 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Skyfox »

Topla voda wrote:onaj na marsalci slika na 61
cini se da jete, stojim danas na semaforu u suprotnom smjeru ispred MUP-a a kamera blica ko u discu , izbrojao sam da je blicnula 9x, a niko nije "jurio"...
black

#144 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by black »

pa kako cu sad dizne propuhati :mrgreen:
Skyfox

#145 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Skyfox »

black wrote:pa kako cu sad dizne propuhati :mrgreen:
pa isto ko i do sada, samo malo ces skuplje platit ;-)
Ateista

#146 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Na autoputu, cim prodjes onu kameru. :D

A mozes i u gradu, kamera hvata samo kad predjes preko senzora, ne hvata u cijelom gradu. :lol:
dottore

#147 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by dottore »

u mjestu gasaj.... :mrgreen:
eluna

#148 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Ateista wrote:
eluna wrote:
Ateista wrote: Ma nema potrebe, bar se u gradu zna gdje su kamere. :D

Jesam li ja igdje rekao da vozim pom gradu 213? Ne, nisam, na zalost auto mi nema mogucnost razvijanja te brzine ni na autoputu...

Nego, ovdje se susrecemo sa standardnim zabludama po kojima je problem u brzoj voznji. Nije problem brza voznja kada je kontrolisana i kada je prilagodjena uslovima i vrsti puta. Problem je u nesposobnosti odredjenih vozaca, koji nemaju iskustva i ne znaju procijeniti svoje mogucnosti i uslove na putu, kao taj sto je vozio 213 u gradu, jos kroz krivinu. Onda zbog takvih budala ispadnemo krivi svi mi koji vozimo brze od ogranicenja ali znamo procijeniti gdje i koliko brzo mozemo voziti a da je sigurno. Slijepo pracenje ogranicenja brzine ne znaci sigurnost, cak suprotno, oni koji se toga slijepo drze znaju biti i opasniji.

Ni ja ne zalim te koji tako zavrse, zalim one koji se tu nadju i poginu ni krivi ni duzni, ali ja sam i pored brze voznje dovoljno oprezan da necu tako zavrsiti, to garantujem i to sam do sad vec i dokazao.

prijatelju, ko god u ovom gradu vozi preko 100 na sat, kao što ti nagaziš odmah poslije petlje, manijak je koji hoda sa otkočenim pištoljem ......

ti garantuješ da sve imaš pod kontrolom, ma nemoj ..... i Sena je garantovao, sve do jednom ....... dok ne ubiješ sebe ili koga nedužnog ....

još mi samo molim te objasni, kako preskočiš auta čiji vlasnici poštuju ograničenja, kad već nagaziš odmah poslije petlje :? :? :? da pogadjam - makazice, ne dao bog da daš žmigavac nemaš vremena za to - treba dostići "prosječnu brzinu" ......

za takve kao ti je zid svetinja!
Ateista

#149 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:
Ateista wrote:
eluna wrote:

prijatelju, ko god u ovom gradu vozi preko 100 na sat, kao što ti nagaziš odmah poslije petlje, manijak je koji hoda sa otkočenim pištoljem ......

ti garantuješ da sve imaš pod kontrolom, ma nemoj ..... i Sena je garantovao, sve do jednom ....... dok ne ubiješ sebe ili koga nedužnog ....

još mi samo molim te objasni, kako preskočiš auta čiji vlasnici poštuju ograničenja, kad već nagaziš odmah poslije petlje :? :? :? da pogadjam - makazice, ne dao bog da daš žmigavac nemaš vremena za to - treba dostići "prosječnu brzinu" ......

za takve kao ti je zid svetinja!
Kao sto sam i pretpostavljao, generalizujes, svakako da ima i takvih ali ja nisam jedan od tih...

To sto nagazim ne znaci da vozim 100 na sat, ne znam jesam li ikad imao priliku toliko voziti po gradu, samo se ne drzim bas 60 vec vozim malo brze kad mogu i kad nema guzve. Ne "preskacem" nikakva auta i ne ulazim u makazice, cak i pristojno dajem zmigavac uvijek. :D

To sa prosjekom brzine je naravno bila zezancija, ne znam jesi li skontala al' nema veze.

Razlika je samo ta sto se ne drzim striktno ogranicenja vec realnih ulova na putu i volim preticati tmao gdje se to moze, ali nikog ne ugrozavam i siguran sam da nikad i nikog necu ugroziti.

Ayrton Senna je druga prica, on je vozio F1 a i dalje nije razjasnjena njegova smrt.
eluna

#150 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

@ateista

dozvoli molim te,

ako napišeš da kočiš pred petljom i da si to isto radio i kad je radar slikao i na 81, a odmah zatim nagaziš gas, onda se ja presaberem i skontam : "aha, ako radar slika na 81, on prikoči i smanji brzinu na nekih 75, a odmah zatim nagazi gas .... do sljedećeg radara, sigurno pređe stootku .....idiot!"

zašto pišeš na način da ljudi o tebi stiču pogrešno mišljenje??

i zašto svi ljudi na forumima, kad se diskutuje (ako pojedinci uopšte poznaju taj pojam - jer za zdravu i aregumentovanu diskusiju treba malo pameti) o konkretnim primjerima odmah napišu "Generalizuješ" - jel to neko novi moderan izraz, ili je trenutno generalizacija u folu :? :? :? ajd da malo ubacimo u fazon "konkretizaciju" :)
Post Reply