BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Pokerboy11

#126 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Pokerboy11 »

Lud i ponosan wrote:Ipak je sad normala:

Image

Paket 5G, gigant je ovaj telekom, nema sta.
Hahahaha najludji si sviju mi :mrgreen: Jao brzina ti fercera haj sto se ti patis :sad: Vec kad pogledas ove ostale ne mogu da vjerujem :D Image Meni beograd fercera ping a oovo je net od 30 km mada flat . Brzina nije neka ali flat i stabilnost je cisti beton konekcije iskreno ne sjecam se kad je zadnji put nestala :shock: 8-) :dance:
Globus

#127 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Globus »

JEBEM IM MATER JEBEM IM SVE IM JEBEM PA ZASTO UVIJEK VIKENDOM STA SAM JA BOGU SKRIVIO DABOGDA PROPALI SVI REDOM DABOGDA SVI DOBILI OTKAZ IZ TELEKOMA I ZAPOSLILO ONE IZ LUDNICE BOLJI CE BITI..OSJECAM SE KAO DA IMAM DIAL UP .. SKIDA MI 4 KBPS
alibaba_i_30_godina

#128 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

Image

Sada je sve ok, ali maloprije ... :-)
Haris.ba

#129 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Haris.ba »

Zašto ne mogu na windows xp naštimati konekciju bez Bihnet komunikatora? Modem je u bridge modu. Nema šanse da mogu preko "create new internet connection" naštimati. Prije je radilo bez problema. Hvala
atko

#130 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by atko »

Izglda penzosi prikljucili "anamo njihova" TV :D ... pa oko dnevnika kad povuku resurse ode adsl u helac ... :D

Zalosno ... glavesine bht se ponasaju kao slonovi u staklari ... valjda ima i drugih nacina da se privatizuje firma a ne preko ledja korisnika da se obezvrjedjuje :-)
atko

#131 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by atko »

U stvari kad bolje razmilim mozda je ovo flat na bht nacin :D

Obore ti konekciju na nivo dialup-a pa surfaj do mile volje 1G sasvim dovoljno :lol:

Kao u vicku kad mujo ulovi zlatnu ajkulu i trazi da mu je cuna do zemlje, a ova skoci i odgrize mu noge :D
senzibilni

#132 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by senzibilni »

[quote="atko"]U stvari kad bolje razmilim mozda je ovo flat na bht nacin :D

Obore ti konekciju na nivo dialup-a pa surfaj do mile volje 1G sasvim dovoljno :lol:

svakako si upravu, možda nekad bude bolje ali sumnjam
cappy_tempo

#133 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

posto ima veze sa telekomom,a da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja,radi se o sljedecem. nisam platio racun za kucni telefon zbog nekih razloga i juce dosla opomena da se plati dug u roku 8 dana ili ce doci i razmontirati telefonski prikljucak (valjda je telefonski prikljucak moja privatna stvar i stvar zgrade a ne telekoma,isto kao ormari sto se kolju sa logosoftom?) i ajde sve je udure ali gledam mjesece koji nisu placeni i ide 25.10.2009,25.11.2009,25.12.2009,25.03.2010 :shock: odakle sad zadnji racun da je 25.12.2009 pa januar i februar preskoceni pa mart uracunat 14KM a cijelo vrijeme telefon iskljucen zbog neplacanja? :shock: necu da pitam u telekomu jer svi znamo kako su inteligentni tamo drugim rijecima moram se visinske pripreme odraditi pa da odem tamo :-D
ECC

#134 problem sa adsl-om

Post by ECC »

Vozdra svima,
imam problem ovih par dana stalno mi puca konekcija na bihnet adsl modemu Paradigm 2/2+router, konekcija puca svakih 10-15 minuta, OS je winxp pro...imam adsl zadnjih 5 godina i nikada nisam do sada imao ove probleme. Kako rijesiti ovaj problem, prijavio sam danas teh. podrsci provider-a ali ne mislim da ce tako brzo odreagovati, probao sam i sa repariranjem tcp/ip parametara, repariranjem OS-a, raznoraznih tweak alata i nista....
thanks in advance...
pozz :-)
hubke

#135 Re: problem sa adsl-om

Post by hubke »

ECC wrote:Vozdra svima,
imam problem ovih par dana stalno mi puca konekcija na bihnet adsl modemu Paradigm 2/2+router, konekcija puca svakih 10-15 minuta, OS je winxp pro...imam adsl zadnjih 5 godina i nikada nisam do sada imao ove probleme. Kako rijesiti ovaj problem, prijavio sam danas teh. podrsci provider-a ali ne mislim da ce tako brzo odreagovati, probao sam i sa repariranjem tcp/ip parametara, repariranjem OS-a, raznoraznih tweak alata i nista....
thanks in advance...
pozz :-)
Nije do tebe nego do BIHnet-a i NJIHOVE TV. kAKO SU JE UVELI PROBLEMI SE REDAJU KAO NA TRACI. Ukoliko ne ukinu projekat MOJA TV adsl ce definitivno propasti.
neki

#136 Re: problem sa adsl-om

Post by neki »

meni se slicno desilo prije 3 mjeseca...prijavio navece i reagovali su sutradan tj. poslali ekipu. Bila je pretpostavka da je do modema posto je prilicno star (thomson koje su djelili prije 4 godine) ali se na kraju ispostavilo da je ipak problem u centrali.
Ako te ne budu kontaktirali sutra u toku dana zovi ih opet.
Nema nikakve veze sa mojomTV jer su sve izmjene na centralama zbog iptv uradjene u testnom periodu
hubke

#137 Re: problem sa adsl-om

Post by hubke »

neki wrote:meni se slicno desilo prije 3 mjeseca...prijavio navece i reagovali su sutradan tj. poslali ekipu. Bila je pretpostavka da je do modema posto je prilicno star (thomson koje su djelili prije 4 godine) ali se na kraju ispostavilo da je ipak problem u centrali.
Nema nikakve veze sa mojomTV jer su sve izmjene na centralama zbog iptv uradjene u testnom periodu
Ma pusti to suplja. Itekako ima veze sa MOJA TV. Mi smo jedina zemlja u univerzumu koja je iptv pustila preko bakarnih kablova. Dobro da ikako ima ADSL-a
alibaba_i_30_godina

#138 Re: problem sa adsl-om

hubke wrote:
neki wrote:meni se slicno desilo prije 3 mjeseca...prijavio navece i reagovali su sutradan tj. poslali ekipu. Bila je pretpostavka da je do modema posto je prilicno star (thomson koje su djelili prije 4 godine) ali se na kraju ispostavilo da je ipak problem u centrali.
Ma pusti to suplja. Itekako ima veze sa MOJA TV. Mi smo jedina zemlja u univerzumu koja je iptv pustila preko bakarnih kablova. Dobro da ikako ima ADSL-a
Zasto se mijesas i dajes komentare, ciji sadrzaj svakako nije provjeren, kad svakako nisi korisnik BiHnetovih usluga, konkretno ADSL i ne mozes znati do cega je problem? :-) :roll: (sjecam se da si se na temi drugog providera 'hvalio' time)
Tacno je da je bilo problema zbog moja tv, ali su to vecinom rijesili ... :roll:

Ne pamtim kad sam imao posljednji put problem sa konekcijom ... ako ti ne dodju sutra, opet nazovi podrsku. :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#139 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Lud i ponosan wrote:^^

Nesto ti slabo pamcenje, obrati paznju malo na predhodne komentare i pogledaj malo speedtest slicice...
Ako mislis na onaj problem sa brzinom prije nekoliko dana, koji su imali svi korisnici onda ok. Al' nisam nikad imao sam nekih problema a da i drugi korisnici nemaju. To sam htio da kazem. :)
hubke

#140 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

NeyDan wrote:
Lud i ponosan wrote:^^

Nesto ti slabo pamcenje, obrati paznju malo na predhodne komentare i pogledaj malo speedtest slicice...
Ako mislis na onaj problem sa brzinom prije nekoliko dana, koji su imali svi korisnici onda ok. Al' nisam nikad imao sam nekih problema a da i drugi korisnici nemaju. To sam htio da kazem. :)
Ajd znamo da radis u telecomu ne moras nas vise uvjeravati
fole13

#141 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by fole13 »

Taman sam mislio osvjeziti sadrzaj na svom sajtu i raditi do u sitne sate kad ono konekcija katastrofa otvara jedva stranice da bih postao ovu recenicu trebalo mi je 5 min 15g adsl paket jeli i kod vas tako
fole13

#142 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by fole13 »

Hajde ljudi mozete li mi potvrditi jeli kod vas konekcija ok ja se nemogu ni na nalog ulogovati
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#143 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Admir_1984 »

fole13 wrote:Hajde ljudi mozete li mi potvrditi jeli kod vas konekcija ok ja se nemogu ni na nalog ulogovati
mene je zezalo vecers isto. sad je ok, koliko toliko
doktor78

#144 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by doktor78 »

Ja vec 15 dana ne mogu da se konektujem, nema sta nisam pokusavao, prijavio kvar, i kaze operater "Momci ce doci sutra, eventualno prekosutra" :D :D :D
Prodje od tad 15 Bajrama, al' babo Atif ne navrati :run:
Rauber

#145 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Rauber »

Meni vec 15-20 dana veca brzina nego sto placam, bar po speedtestu

Image

Image

Image
-bhfanaticos-

#146 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by -bhfanaticos- »

Jel ovo opet neka globalna zajebancija iz Telecoma?

Ne mogu pregledat stanje racuna...ustvari nemogu se logovat uopste, javlja mi da je sifra pogresna?! :-?
A i e-mail isto trazi sifru, ukucam, nista...kaze pogresna :S

Imal jos neko problema ovih, bice mi lakse :lol:
-bhfanaticos-

#147 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by -bhfanaticos- »

pa jes....bitno je i to...

al sta je sa bihnet sranjem? :D
febo_acm

#148 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by febo_acm »

Image

:sax:
potpuni stranac

#149 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by potpuni stranac »

Image

svašta, do sada mi je maximum bio 1,1.
hubke

#150 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

U petak sam pricao sa nekim ljudima iz BHT-a i pitao sam ih kad ce uvesti flat. Kazu da za tim nema potrebe jer je "Veoma mali broj pretplatnika na MaXI i CITO paketima što ukazuje da korisnicima još uvijek nije potreban flat". DEBILNIJI I GLUPLJI ODGOVOR U SVOM ŽIVOTU NISAM ČUO :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Locked