KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#126 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Nemojte tako, ima i BMW...
- corsa
#127 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Najgore u svemu sto su stradali nevini ljudi, i ovi od kojih su ukrali, kao i ovi od kojih su auta oduzeta. Na slici se vidi i octavia od mog druga, koji je ni kriv ni duzan "popusio" 18500 hiljada. A kupio auto preko oglasa, sve regularno. 
-
emko1234
#128 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
pola ovih auta nema nikave zastite a pola je sredjeno da se ukradu..daj ba nemojte bit djeca..koliko ljudi zivi od te prevare..kupe auto bog zna kako..nadju levata u osiguranju s kojim su u talu,daju mu milju preprave racun osiguraju auto na veci iznos i srede da im ga neko ukrade..da naplate kasko..pa ja znam barem 5 slucajeva koji su na taj fazon..a sto se tice lopova ako ti se naklate ide auto 100%..mislim da je najbolja varijanta kasko plus neka blokada sto ja imam i plus garaza navecer..zaboravio sam reci da mi jedno tele od 55kg hoda oko kuce 
- shlauf
#129 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Umlati to tele od 55 kg.
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
- johntra
#130 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
ma jah, svi sređuju da im se ukrade auto, stopa kriminaliteta je nula, sa tendencijom pada...emko1234 wrote:pola ovih auta nema nikave zastite a pola je sredjeno da se ukradu..daj ba nemojte bit djeca..koliko ljudi zivi od te prevare..kupe auto bog zna kako..nadju levata u osiguranju s kojim su u talu,daju mu milju preprave racun osiguraju auto na veci iznos i srede da im ga neko ukrade..da naplate kasko..pa ja znam barem 5 slucajeva koji su na taj fazon..a sto se tice lopova ako ti se naklate ide auto 100%..mislim da je najbolja varijanta kasko plus neka blokada sto ja imam i plus garaza navecer..zaboravio sam reci da mi jedno tele od 55kg hoda oko kuce
ipak mislim da većina ovih auta ima zaštitu, jer se zna koja je šema kod bošnje kad kupi VW, trk do Hudinija ili kod Zedera...to je postalo pravilo...
-
emko1234
#131 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
nisam rekao da je stopa mala i da svi sredjuju al cinjenica je da se sredjuje..
-
ja1977
#132 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Ovako je neko prokomentarisao clanak:
"mislim da su novinari ovdje trebali ispitati da li su ovi zederi otkljucani, jer ja koliko sam razumio akcija je provedena i zaplijenjena su vozila koja su su se nekad ukrala pa su im prekucani brojevi sasije, tako npr ovdje imamo vlasnika koji nisu znali da je njihovo auto ukradeno, neki su mislili da je njihovo auto uvezeno i ugradili su zeder ili hudiny da bi se ne kraju ispostavilo de su kupili ukradeno auto, to ne znaci da je zeder otkljucan. tako da ste mogli tu stranu price ispitati ili slikati sam zeder a ne samo naljepnice."
vjerovatno je u pravu
"mislim da su novinari ovdje trebali ispitati da li su ovi zederi otkljucani, jer ja koliko sam razumio akcija je provedena i zaplijenjena su vozila koja su su se nekad ukrala pa su im prekucani brojevi sasije, tako npr ovdje imamo vlasnika koji nisu znali da je njihovo auto ukradeno, neki su mislili da je njihovo auto uvezeno i ugradili su zeder ili hudiny da bi se ne kraju ispostavilo de su kupili ukradeno auto, to ne znaci da je zeder otkljucan. tako da ste mogli tu stranu price ispitati ili slikati sam zeder a ne samo naljepnice."
vjerovatno je u pravu
- AmADin_gospo
#133 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
shibonja wrote:Nekad se stvarno divim vozacima vw-a ,valja imat zivce i svako jutro biti spreman na najgore
- nineinchnails
#134 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10316065#4
Barem nesta pozitivno u planini negativnih stvari. Ipak, ne vjerujem da je ovim potezom rijesen problem. Vec sinoc je isped moje zgrade obijeno komsijino auto, tacnije razvaljeno, kao da je neko macolom vrata odvaljivao. Auto ipak nije ukradeno, ali je steta povelika.
Barem nesta pozitivno u planini negativnih stvari. Ipak, ne vjerujem da je ovim potezom rijesen problem. Vec sinoc je isped moje zgrade obijeno komsijino auto, tacnije razvaljeno, kao da je neko macolom vrata odvaljivao. Auto ipak nije ukradeno, ali je steta povelika.
- Rauber
#135 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Moj komentarja1977 wrote:Ovako je neko prokomentarisao clanak:
vjerovatno je u pravu
Pa ne fakat, mogli su ispitati o cemu se radi, jesul ova auta ukradena sa zederom ili su vlasnici naknadno ukradjivali zeder.
Slusao sam bas na radiju o ovoj akciji, ljudi su neznajuci kupovali auta koja su vec ukradena, mogli su oni naknadno ugraditi zeder a mogao im je i neki kriminalac koji prodaje auto ugraditi zeder ne bi li ga lakse prodao.
Iskreno, da sam ja vlasnik hudinya ili zedera ispitao bih pricu i ako se pokaze da su zastite ugradjivane naknadno, normalno bi mi bilo da pokrenem neku tuzbu za losu reklamu, jbt najlakse samo slikati naljepnice bez da se pita kako i sta.
Nego ima li ko dobrog elektricara za preporucit, trebam ugraditi neki prekidac i jos nesto
Moze preporuka na pm.
- Tranquilizer
#136 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
I ja bih isto na pm ako ko imaRauber wrote: Nego ima li ko dobrog elektricara za preporucit, trebam ugraditi neki prekidac i jos nesto![]()
Moze preporuka na pm.
- fidoremilienko
#137 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Ja sam imao sličan slučaj. Bila je neka VW Bora, napucana do bola, a samo 5.000 Eurjah_ wrote:hahha i ja skonta nakon par razmjenjenih mailova, a zanimljivo razliciti ljudi a ista prica, ko fol uplata na western union, eto ja siso vesla, koja ce mu budala uplatit.. a sve englezi i to iz londona, djeluju ko da imaju organizaciju u pm, prica ista potpuno
u fazonu cijena je niska zato sto oni u londonu nemogu voziti, volan na lijevoj strani... gotov sam bio popusio pricu jbte
"ja živim u DE, ali sam trenutno u grčkoj (tamo radim), pa ako možeš ti meni da uplatiš 5.000 Eur, na western union, kako bih ja znao da ste vi ozbiljni kupci, odnosno da ne prelazim toliki put džabe"
Čuj debila....
- drndalo
#138 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Zvonko elektricar kod mljekare u Pofalicima je za preporuciti... Kad sam mu ja prije par godina isao zbog necega, frisko su mu ukrali alat bili, valjda se do sada snabdio...
- sirocco
#139 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
jeli se meni cini ili nema niti jedan passat b6 na ovim slikama

-
Blobi
#140 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Pa opce poznato je da je nizak stepen kradje tih vozila zbog dobrog anti-provalnog sistema.sirocco wrote:jeli se meni cini ili nema niti jedan passat b6 na ovim slikama
![]()
- johntra
#141 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Neće smeće niko... 
- sirocco
#142 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
johntra wrote:Neće smeće niko...
-
pepermint
#143 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Ukrali su meni B6 ,al da vam kazem i olaksali su mi zivot(ne sikiram se vise hocel ga ukrast ili ne) ,imo sam kasko kljuceve i saobracajnu,pare sam dobio za 40 dana ,nikad vise posrani vw 
- Anell
#144 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Kradu se svaka, samo neka vise a neka manje. VW je na udaru, to je svima opste poznato... a npr. nisam cuo nikad da su nekog Fiata ukrali... sto znaci da ne treba bjezati od njih. ˝Izgleda da su sigurni i bez zastite˝.
-
TheGodfather001
#145 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
"Glupani,
ova auta sa naljepnicom "Hudiny" su ukradena sa ugradjenom zastitom. Jedan od ovih kriminalaca je montirao te brave jer je radio za Hudiny. Na vama je da saznate koji je to:)hahahaha... On je isao na teren i otvarao brave blinda vrata, auto brave, katance... Uzimao 50KM za Hudiny, a za sebe tipove:) "
ovaj komentar je isto neko ostavio, i stvarno me zaintrigirao, jer je meni neki decko iz Hudiny-a dolazio da otkljuca blindirana vrata, sada jos i o tome da mislim...
ova auta sa naljepnicom "Hudiny" su ukradena sa ugradjenom zastitom. Jedan od ovih kriminalaca je montirao te brave jer je radio za Hudiny. Na vama je da saznate koji je to:)hahahaha... On je isao na teren i otvarao brave blinda vrata, auto brave, katance... Uzimao 50KM za Hudiny, a za sebe tipove:) "
ovaj komentar je isto neko ostavio, i stvarno me zaintrigirao, jer je meni neki decko iz Hudiny-a dolazio da otkljuca blindirana vrata, sada jos i o tome da mislim...
-
cudotvorac
#146 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
JA KOLIKO ZNAM NITI JEDNO VOZILO IZ SKUPINE PRONADJENIH VOZILA NIJE ZVANIČNO OTUDJENO SA HUDINI ZAŠTITOM
NAVEDENA VOZILA SU SIGURNO OTUDJENA RANIJE , I VRŠENE SU PROMJENE BROJEVA ŠASIJE I DOKUMENATA
RAZMIŠLAJ, PA ZAŠTO SU UKLJUČENI BILI OD REGISTRACIJE SLUŽBENICI OD CARINE KOJI ODJAVLJUJU VOZILA DO OSIGURAVAJUČIH DRUŠTAVA
SVE I JEDNO VOZILO SA HUDINI ZAŠTITOM SU EVIDENTIRANA I NITI JEDNO NIJE PRIJAVLJENO KAO TAKVO DA JE OTUDJENO
PA TI KAO KUPAC SI MOGAO KUPITI TAKVO VOZILO SA DRUGOM SAOBRAČAJNOIM I PREPRAVLJENIM BROJEM ŠASIJE I BROJEM MOTORA A DA POJMA NEMAŠ, I NORMALNO ODEŠ UGRADIŠ HUDINI ,ZEDER ,MULTLOCK... I SUTRA TI DODJE NEKO I KAŽE DA SU TA AUTA OTUDJENA I SA TOM ZAŠTITOM TI ODUZMU VOZILO I POSLE SLIKAJU I KAŽU DA OTUDJENO SA TOM ZAŠTITOM
NA YOUTUBE IMAŠ KAKO SE ZEDER OTVARA, A SVAKI LEVAT ZNA KAKO SE KOD MULT LOCKA PREMOŠTAVA MJENJAĆ U 3 BRZINU, DOK POUZDANO ZNAM ZA HUDINI DA SE NE MOŽE OTVORITI BRZOM METODOM, IPAK BRATE TO JE ŠVICARAC PRAVIO, A LEVAT KOJI PRODAJE JE ZNAO ŠTA ĆE UZET ZA ZASTUPNIŠTVO ,
ZA INFORMACIJU SVE I JEDAN UPOSLENIK KOJI RADI DANAS RADIO JE I PRIJE 11 GODINA,A IMA IH 4,
KAD SU MENI PRVI PUT UGRADILI
, TAKO DA JA MIRNO SPAVAM
NAVEDENA VOZILA SU SIGURNO OTUDJENA RANIJE , I VRŠENE SU PROMJENE BROJEVA ŠASIJE I DOKUMENATA
RAZMIŠLAJ, PA ZAŠTO SU UKLJUČENI BILI OD REGISTRACIJE SLUŽBENICI OD CARINE KOJI ODJAVLJUJU VOZILA DO OSIGURAVAJUČIH DRUŠTAVA
SVE I JEDNO VOZILO SA HUDINI ZAŠTITOM SU EVIDENTIRANA I NITI JEDNO NIJE PRIJAVLJENO KAO TAKVO DA JE OTUDJENO
PA TI KAO KUPAC SI MOGAO KUPITI TAKVO VOZILO SA DRUGOM SAOBRAČAJNOIM I PREPRAVLJENIM BROJEM ŠASIJE I BROJEM MOTORA A DA POJMA NEMAŠ, I NORMALNO ODEŠ UGRADIŠ HUDINI ,ZEDER ,MULTLOCK... I SUTRA TI DODJE NEKO I KAŽE DA SU TA AUTA OTUDJENA I SA TOM ZAŠTITOM TI ODUZMU VOZILO I POSLE SLIKAJU I KAŽU DA OTUDJENO SA TOM ZAŠTITOM
NA YOUTUBE IMAŠ KAKO SE ZEDER OTVARA, A SVAKI LEVAT ZNA KAKO SE KOD MULT LOCKA PREMOŠTAVA MJENJAĆ U 3 BRZINU, DOK POUZDANO ZNAM ZA HUDINI DA SE NE MOŽE OTVORITI BRZOM METODOM, IPAK BRATE TO JE ŠVICARAC PRAVIO, A LEVAT KOJI PRODAJE JE ZNAO ŠTA ĆE UZET ZA ZASTUPNIŠTVO ,
ZA INFORMACIJU SVE I JEDAN UPOSLENIK KOJI RADI DANAS RADIO JE I PRIJE 11 GODINA,A IMA IH 4,
KAD SU MENI PRVI PUT UGRADILI
, TAKO DA JA MIRNO SPAVAM
- respo
#147 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
od tih 4 jedan je pretpostavljam ti
i gasi velika slova
i gasi velika slova
- shlauf
#148 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeee
- kurty
#149 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Otisao sa haverom na more nekad 2001 ili 2002 godine... Skoda FAVORIT... Bila haman na prvoj borbenoj liniji i sva je izresetana... Dio rupa je zakitovan bio, a dio...hmmmm... Hebo najmoderniji i najbolji AIRCODIŠN sta je ono bilo... Puse u koljena, u bubrege, u glavu...Moglo je i puhat po straznici, al' stavio peskir ispod... I dosli mi na obalu (Jadran naravno), nasli smjestaj... Prenjeli sve stvari u sobu i nakon 7 dana dolazimo po auto (bilo nekih 50tak metara od sobe u kojoj smo bili), kad gepek otvoren sirom i vozacev prozor skroz spusten... Skonta jeran da se nakon zadnje ture nosenja stvari nije vratio da zakljuca boli... Mi po autu, kad u gepeku neka dusa od insana ubacila 5kuna... Valjda da se vlasniku nadje za puta
Ocito da favorit nije nikom zapao za okice
Ocito da favorit nije nikom zapao za okice
- mayab
#150 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...
Evo da se pridruzim jednim mojim razmisljanjem-hodam neki dan po naselju i onako gledam aute i kontam, koja je to tuga i nebuloza kad vidis Golfa 2 skoro u raspadu, a na volanu uredno stoji skalamerija od lavlje kandze, i ko zna, mozda ima jos kakvih zastita sto se ne vide na prvi pogled!
Jebote, covjek mora da stiti auto koje realno ne vrijedi NIŠTA!
Jebote, covjek mora da stiti auto koje realno ne vrijedi NIŠTA!