LEZECI POLICAJCI-KAKO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AmADin_gospo

#126 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by AmADin_gospo »

530i wrote:Represija nije riješenje...hajde onda da zabranimo automobile skroz?
može i tako paša, nemoj dva puta ponavljati, kakvih budala po ovoj državi ima često se zapitam što nas me vrate u kameno doba, pa da jašemo konje... ko zna, možda bi i oni smetali nekima pa bi i njima prepone pravili da uh uspore.
AmADin_gospo

#127 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by AmADin_gospo »

može i tako paša, nemoj dva puta ponavljati, kakvih budala po ovoj državi ima često se zapitam što nas me vrate u kameno doba, pa da jašemo konje... ko zna, možda bi i oni smetali nekima pa bi i njima prepone pravili da ih uspore.
Last edited by AmADin_gospo on 31/10/2010 22:16, edited 1 time in total.
madner

#128 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by madner »

neki wrote:sad svima problem lezeci od par cm visine...al zato se svi redovno pentraju po trotoarima... :-) :?
Nikad na trotoar, nigdje lakse sjebat gumu.

Smrt lezecim zaprekama normalne vozne.
Blobi

#129 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Blobi »

Totalno sam protiv lezecih policajaca jer su suvisni. Na cestama imamo sasvim dovoljno rupa koje su vise nego adekvatna zamjnea :D.

P.S.

Ne vidim razlog zasto pojedinci toliko sad sline jer su postavili ovakve lezece. U Mostaru ih kroz cijeli grad. A preko istih prelazim pri brzini od 30 km/h bez ikakvih problema. Jos kad tome dodas da se radi o autu Passat B6, koji ima nadprosjecno tvrd ovjes + 17" niskoprofilne gume, onda skontas da ovi lezeci i nisu neke prepreke :D :D :D
svakako_lud

#130 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by svakako_lud »

AmADin_gospo wrote:
može i tako paša, nemoj dva puta ponavljati, kakvih budala po ovoj državi ima često se zapitam što nas me vrate u kameno doba, pa da jašemo konje... ko zna, možda bi i oni smetali nekima pa bi i njima prepone pravili da ih uspore.
Mislim da si ti jedan od boljih primjeraka ove tvoje tvrdnje....
vozač

#131 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by vozač »

johntra wrote:ma ovo je totalna fula...ova ulica sa slike je duga 50 metara i nikad tu nije bilo nikakvih ekcesa, niti postoji mogućnost razvijanja neke velike brzine...cesta je vrlo prometna i kratka, ulaz od Lorisa je loš i svi uspore tu kad ulaze u ulicu...opet na kraju ove ceste se mora usporiti kad se skreće desno u B.Mutevelića....totalna fula...slična stvar je i na Trgu urađena, samo je taj dio Džamijske nešto duži nego ovaj sa slike...hajde da su na ove ulice stavili po jedan, nego dva... :-)
nisi u pravu jer čim skreneš desno dolaziš na najfrekventnije mjesto, prelaz prema granapu, piceriji, pekari itd., na kojem sam ja vidio udes, u sjećanju mi je ostala krvava i polomljena šajba, to je bilo prije par godina, a samo nekoliko metara dalje, mislim da je to bilo lani, ako se sjećate poginuo je momak u bubi i to niti je bio divlji za volanom, jednostavno žurio na ispit, zanijelo ga i udario u stub. da su bogdo bili ovi ležeći, momak bi bio živ, to je ono što ja znam i po meni sasvim dovoljno da se reaguje, jedan ljudski život je izgubljen

o djeci iz škole ne želim ni polemisati, ko ima dva grama mozga u glavi i još ako mu djeca idu u školu, odobriće ovo što je napravljeno

a kome smeta, šta ću im ja, nek se žale, mi smo se žalili što nema policajaca, pa su ih postavili, sad nek se oni žale pa možda ih i skinu, uvijek je neko zadovoljan, neko nije
johntra

#132 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by johntra »

vozač wrote: nisi u pravu jer čim skreneš desno dolaziš na najfrekventnije mjesto, prelaz prema granapu, piceriji, pekari itd., na kojem sam ja vidio udes, u sjećanju mi je ostala krvava i polomljena šajba, to je bilo prije par godina, a samo nekoliko metara dalje, mislim da je to bilo lani, ako se sjećate poginuo je momak u bubi i to niti je bio divlji za volanom, jednostavno žurio na ispit, zanijelo ga i udario u stub. da su bogdo bili ovi ležeći, momak bi bio živ, to je ono što ja znam i po meni sasvim dovoljno da se reaguje, jedan ljudski život je izgubljen

o djeci iz škole ne želim ni polemisati, ko ima dva grama mozga u glavi i još ako mu djeca idu u školu, odobriće ovo što je napravljeno

a kome smeta, šta ću im ja, nek se žale, mi smo se žalili što nema policajaca, pa su ih postavili, sad nek se oni žale pa možda ih i skinu, uvijek je neko zadovoljan, neko nije
znači, ovdje živim pet godina, balkon gleda direktno na tu cestu...za tih pet godina nikada tu nije bio nijedan ozbiljan udes, doduše, jeste jednom seljak neki sa tričinom izletio tu ispred trafike iz pravca Socijalnog, ali to je bilo u dva ujutro...druga stvar, kao što sam već rekao ulaz u tu cestu je grozan i raja fakat tu sporije ulazi...treće, masu raje da bi skratilo prolaz kroz dva semafora u Topal Osman ulici, koristi parking pored Strojorada kao prečicu...tako da je i tu pažljiva vožnja, jer se pazi ulaz i izlaz sa parkinga, a kad izađeš poslije parkinga imaš samo 20 metara do skretanja u B. Mutevelića i nema šanse za razvijanjem ogromnih brzina, a da ne spominjem da uvijek ima jedno ili dva auta ispred pekare...što se tiča Bube, momak nije išao na ispit i, koliko se sjećam, nisu ni imali vozačke i išli su u Treću gimnaziju...možda griješim, ali mislim da je i Buba bila ukradena...i da, bilo je divljanje u pitanju, prebrzi ulazak u krivinu...da je bilo ležećih, vjerovatno ih ne bi bilo...zato tvrdim da su ovdje ležeći bespotrebni, hajde jedan, ali dva nikako....
Blobi

#133 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Blobi »

Ma kako god, budalu od njegove gluposti nikako ne mozes spasiti. Dzabe je i cijela brigada lezecih policajaca :D
Wind

#134 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Wind »

UP DATE.....

jutros postavise jos 2 lezeca u istoj ulici na grbavici....total 6 + 2 kod pekare = 8 kom.

Image
johntra

#135 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by johntra »

mislim da je u K. Kapetanovića u planu postavljanje i ispred obdaništa, tamo je najprometnije i sa autima i sa pješacima, a plus papci izlijeću iz krivine odozgo ko mahniti....
OptimusPrime

#136 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by OptimusPrime »

Sve je ovo super, samo sta kada padne snijeg... Kako ce ralice cistiti ove dijelove ulice?

Praksa je da se u zimskim mjesecima skidaju lezeci policajci a kod nas je obrnuto.
Jimmy_The_Saint

#137 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma, ono što je njesra jeste kad nisu propisno obilježeni pa se sjebeš, i kad su napravljeni k'o dušmanu pa ih bez treska ne možeš preći ni sa 5 na sat (recimo Neum). A za određene psihijatrije koje prolijeću pored škola drugog i boljeg lijeka sigurno nema. Neka nama ležećih đe god treba. Šta će iko koji kurac voziti 50 na sat po alpašinskim fazama?
johntra

#138 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by johntra »

maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
Blobi

#139 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Blobi »

johntra wrote:maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
Koje je auto u pitanju? Ili imas neke velike felge D:? Ja sam danas prosao tuda pri mozda 25 na sat bez lupanja... :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#140 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Romeo 80 »

johntra wrote:maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
Ma o tome i govorim! Lafo zona 30 km/h a moraš praktički stati ako ne želiš da ti točkovi otpadnu. :-)
530i

#141 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by 530i »

Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
Blobi

#142 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Blobi »

530i wrote:Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
Kroz veliki dio Mostara su ovakvi, pa se moze sa 30 preci sasvim OK. I to sa VW-om koji ima jako tvrd ovjes...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#143 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Romeo 80 »

Blobi wrote:
530i wrote:Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
Kroz veliki dio Mostara su ovakvi, pa se moze sa 30 preci sasvim OK. I to sa VW-om koji ima jako tvrd ovjes...
Ako je stvarno istina to što kažeš, onda je jadan onaj koji od tebe kupi auto. :oops: :run:
Blobi

#144 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Blobi »

Romeo 80 wrote:
Blobi wrote:
Ako je stvarno istina to što kažeš, onda je jadan onaj koji od tebe kupi auto. :oops: :run:
Ja stvarno ne znam sta tu nije OK. Pa nisam jednom presao preko ovakvih lezecih pri toj brzini. Onaj u B-fazi kod djecijeg sela se sasvim ok moze preci pri brzini 20-25, dok su oni u Mostaru napravljeni da vozis 30-40. A onaj ko kupi od mene auto, kad ga budem prodavao je pravi sretnik, jer ja ne zalim pare niti pitam za cijenu na servisu ;-).
Wind

#145 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Wind »

Ovi su još novi...dok se malo izližu...... :D
Blobi

#146 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by Blobi »

Wind wrote:Ovi su još novi...dok se malo izližu...... :D
Ma trebaju taksisti da iscupaju jedan blok iz sredine, pa da ne moraju obje strane auta preko lezeceg... :D
johntra

#147 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by johntra »

Blobi wrote:
Koje je auto u pitanju? Ili imas neke velike felge D:? Ja sam danas prosao tuda pri mozda 25 na sat bez lupanja... :D
17-ke, oca mi... :D ali džaba, stavljam sutra zimunjare 15-ke, pa ću vidjeti...mislim da se isto mora stati...u Mostaru su oni znatno niži, u drugoj ih prođeš kao od šale...
vnm

#148 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by vnm »

trebali bi se oni svakako projektovati preveliki jer se zna da ce vremenom malo da propadnu.
530i

#149 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by 530i »

Blobi wrote:
Može se preći i sa 50, ali.... Doduše i one u Mostaru sam prelazio sa oko 40-tak, bješe to Bulevar? A u Mostaru sam nailazio i na "ležeću četu policajaca", čitavim autom se popneš, pa siđeš na normalan nivo ulice :roll:
Ovi sa ovdje predstavljenih slika i drugdje gdje sam imao priliku prelaziti preko montažnih traže prvu i skoro potpuno stajanje. Jednom sam bio svjedok u autobusu da čovjek uspori, u prvu i polako preko ležećeg. Dok recimo asfaltirane (primjer: Vitez-grad) možeš savladati drugom sa nekih 20-25 kmh.
mahalas505

#150 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO

Post by mahalas505 »

Blobi wrote:Ma trebaju taksisti da iscupaju jedan blok iz sredine, pa da ne moraju obje strane auta preko lezeceg... :D
Kao sto su vjerovatno taksisti uradili ovdje :D :
Blobi wrote:Onaj u B-fazi kod djecijeg sela se sasvim ok moze preci pri brzini 20-25
Post Reply