može i tako paša, nemoj dva puta ponavljati, kakvih budala po ovoj državi ima često se zapitam što nas me vrate u kameno doba, pa da jašemo konje... ko zna, možda bi i oni smetali nekima pa bi i njima prepone pravili da uh uspore.530i wrote:Represija nije riješenje...hajde onda da zabranimo automobile skroz?
LEZECI POLICAJCI-KAKO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- AmADin_gospo
#126 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
- AmADin_gospo
#127 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
može i tako paša, nemoj dva puta ponavljati, kakvih budala po ovoj državi ima često se zapitam što nas me vrate u kameno doba, pa da jašemo konje... ko zna, možda bi i oni smetali nekima pa bi i njima prepone pravili da ih uspore.530i wrote:Represija nije riješenje...hajde onda da zabranimo automobile skroz?
Last edited by AmADin_gospo on 31/10/2010 22:16, edited 1 time in total.
- madner
#128 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Nikad na trotoar, nigdje lakse sjebat gumu.neki wrote:sad svima problem lezeci od par cm visine...al zato se svi redovno pentraju po trotoarima...![]()
Smrt lezecim zaprekama normalne vozne.
-
Blobi
#129 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Totalno sam protiv lezecih policajaca jer su suvisni. Na cestama imamo sasvim dovoljno rupa koje su vise nego adekvatna zamjnea
.
P.S.
Ne vidim razlog zasto pojedinci toliko sad sline jer su postavili ovakve lezece. U Mostaru ih kroz cijeli grad. A preko istih prelazim pri brzini od 30 km/h bez ikakvih problema. Jos kad tome dodas da se radi o autu Passat B6, koji ima nadprosjecno tvrd ovjes + 17" niskoprofilne gume, onda skontas da ovi lezeci i nisu neke prepreke

P.S.
Ne vidim razlog zasto pojedinci toliko sad sline jer su postavili ovakve lezece. U Mostaru ih kroz cijeli grad. A preko istih prelazim pri brzini od 30 km/h bez ikakvih problema. Jos kad tome dodas da se radi o autu Passat B6, koji ima nadprosjecno tvrd ovjes + 17" niskoprofilne gume, onda skontas da ovi lezeci i nisu neke prepreke
- svakako_lud
#130 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Mislim da si ti jedan od boljih primjeraka ove tvoje tvrdnje....AmADin_gospo wrote:može i tako paša, nemoj dva puta ponavljati, kakvih budala po ovoj državi ima često se zapitam što nas me vrate u kameno doba, pa da jašemo konje... ko zna, možda bi i oni smetali nekima pa bi i njima prepone pravili da ih uspore.530i wrote:Represija nije riješenje...hajde onda da zabranimo automobile skroz?
- vozač
#131 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
nisi u pravu jer čim skreneš desno dolaziš na najfrekventnije mjesto, prelaz prema granapu, piceriji, pekari itd., na kojem sam ja vidio udes, u sjećanju mi je ostala krvava i polomljena šajba, to je bilo prije par godina, a samo nekoliko metara dalje, mislim da je to bilo lani, ako se sjećate poginuo je momak u bubi i to niti je bio divlji za volanom, jednostavno žurio na ispit, zanijelo ga i udario u stub. da su bogdo bili ovi ležeći, momak bi bio živ, to je ono što ja znam i po meni sasvim dovoljno da se reaguje, jedan ljudski život je izgubljenjohntra wrote:ma ovo je totalna fula...ova ulica sa slike je duga 50 metara i nikad tu nije bilo nikakvih ekcesa, niti postoji mogućnost razvijanja neke velike brzine...cesta je vrlo prometna i kratka, ulaz od Lorisa je loš i svi uspore tu kad ulaze u ulicu...opet na kraju ove ceste se mora usporiti kad se skreće desno u B.Mutevelića....totalna fula...slična stvar je i na Trgu urađena, samo je taj dio Džamijske nešto duži nego ovaj sa slike...hajde da su na ove ulice stavili po jedan, nego dva...
o djeci iz škole ne želim ni polemisati, ko ima dva grama mozga u glavi i još ako mu djeca idu u školu, odobriće ovo što je napravljeno
a kome smeta, šta ću im ja, nek se žale, mi smo se žalili što nema policajaca, pa su ih postavili, sad nek se oni žale pa možda ih i skinu, uvijek je neko zadovoljan, neko nije
- johntra
#132 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
znači, ovdje živim pet godina, balkon gleda direktno na tu cestu...za tih pet godina nikada tu nije bio nijedan ozbiljan udes, doduše, jeste jednom seljak neki sa tričinom izletio tu ispred trafike iz pravca Socijalnog, ali to je bilo u dva ujutro...druga stvar, kao što sam već rekao ulaz u tu cestu je grozan i raja fakat tu sporije ulazi...treće, masu raje da bi skratilo prolaz kroz dva semafora u Topal Osman ulici, koristi parking pored Strojorada kao prečicu...tako da je i tu pažljiva vožnja, jer se pazi ulaz i izlaz sa parkinga, a kad izađeš poslije parkinga imaš samo 20 metara do skretanja u B. Mutevelića i nema šanse za razvijanjem ogromnih brzina, a da ne spominjem da uvijek ima jedno ili dva auta ispred pekare...što se tiča Bube, momak nije išao na ispit i, koliko se sjećam, nisu ni imali vozačke i išli su u Treću gimnaziju...možda griješim, ali mislim da je i Buba bila ukradena...i da, bilo je divljanje u pitanju, prebrzi ulazak u krivinu...da je bilo ležećih, vjerovatno ih ne bi bilo...zato tvrdim da su ovdje ležeći bespotrebni, hajde jedan, ali dva nikako....vozač wrote: nisi u pravu jer čim skreneš desno dolaziš na najfrekventnije mjesto, prelaz prema granapu, piceriji, pekari itd., na kojem sam ja vidio udes, u sjećanju mi je ostala krvava i polomljena šajba, to je bilo prije par godina, a samo nekoliko metara dalje, mislim da je to bilo lani, ako se sjećate poginuo je momak u bubi i to niti je bio divlji za volanom, jednostavno žurio na ispit, zanijelo ga i udario u stub. da su bogdo bili ovi ležeći, momak bi bio živ, to je ono što ja znam i po meni sasvim dovoljno da se reaguje, jedan ljudski život je izgubljen
o djeci iz škole ne želim ni polemisati, ko ima dva grama mozga u glavi i još ako mu djeca idu u školu, odobriće ovo što je napravljeno
a kome smeta, šta ću im ja, nek se žale, mi smo se žalili što nema policajaca, pa su ih postavili, sad nek se oni žale pa možda ih i skinu, uvijek je neko zadovoljan, neko nije
-
Blobi
#133 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ma kako god, budalu od njegove gluposti nikako ne mozes spasiti. Dzabe je i cijela brigada lezecih policajaca 
-
Wind
#134 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
UP DATE.....
jutros postavise jos 2 lezeca u istoj ulici na grbavici....total 6 + 2 kod pekare = 8 kom.

jutros postavise jos 2 lezeca u istoj ulici na grbavici....total 6 + 2 kod pekare = 8 kom.

- johntra
#135 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
mislim da je u K. Kapetanovića u planu postavljanje i ispred obdaništa, tamo je najprometnije i sa autima i sa pješacima, a plus papci izlijeću iz krivine odozgo ko mahniti....
- OptimusPrime
#136 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Sve je ovo super, samo sta kada padne snijeg... Kako ce ralice cistiti ove dijelove ulice?
Praksa je da se u zimskim mjesecima skidaju lezeci policajci a kod nas je obrnuto.
Praksa je da se u zimskim mjesecima skidaju lezeci policajci a kod nas je obrnuto.
- Jimmy_The_Saint
#137 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ma, ono što je njesra jeste kad nisu propisno obilježeni pa se sjebeš, i kad su napravljeni k'o dušmanu pa ih bez treska ne možeš preći ni sa 5 na sat (recimo Neum). A za određene psihijatrije koje prolijeću pored škola drugog i boljeg lijeka sigurno nema. Neka nama ležećih đe god treba. Šta će iko koji kurac voziti 50 na sat po alpašinskim fazama?
- johntra
#138 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
-
Blobi
#139 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Koje je auto u pitanju? Ili imas neke velike felge D:? Ja sam danas prosao tuda pri mozda 25 na sat bez lupanja...johntra wrote:maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#140 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ma o tome i govorim! Lafo zona 30 km/h a moraš praktički stati ako ne želiš da ti točkovi otpadnu.johntra wrote:maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
-
530i
#141 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
-
Blobi
#142 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Kroz veliki dio Mostara su ovakvi, pa se moze sa 30 preci sasvim OK. I to sa VW-om koji ima jako tvrd ovjes...530i wrote:Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#143 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ako je stvarno istina to što kažeš, onda je jadan onaj koji od tebe kupi auto.Blobi wrote:Kroz veliki dio Mostara su ovakvi, pa se moze sa 30 preci sasvim OK. I to sa VW-om koji ima jako tvrd ovjes...530i wrote:Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
-
Blobi
#144 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ja stvarno ne znam sta tu nije OK. Pa nisam jednom presao preko ovakvih lezecih pri toj brzini. Onaj u B-fazi kod djecijeg sela se sasvim ok moze preci pri brzini 20-25, dok su oni u Mostaru napravljeni da vozis 30-40. A onaj ko kupi od mene auto, kad ga budem prodavao je pravi sretnik, jer ja ne zalim pare niti pitam za cijenu na servisuRomeo 80 wrote:Ako je stvarno istina to što kažeš, onda je jadan onaj koji od tebe kupi auto.Blobi wrote:Kroz veliki dio Mostara su ovakvi, pa se moze sa 30 preci sasvim OK. I to sa VW-om koji ima jako tvrd ovjes...530i wrote:Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.![]()
-
Wind
#145 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ovi su još novi...dok se malo izližu...... 
-
Blobi
#146 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ma trebaju taksisti da iscupaju jedan blok iz sredine, pa da ne moraju obje strane auta preko lezeceg...Wind wrote:Ovi su još novi...dok se malo izližu......
- johntra
#147 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
17-ke, oca mi...Blobi wrote:Koje je auto u pitanju? Ili imas neke velike felge D:? Ja sam danas prosao tuda pri mozda 25 na sat bez lupanja...johntra wrote:maloprije sam prelazio preko šest ovih hepeka u ovoj ulici..prelaženje u drugoj je već loše za podvozje, ne gine full stop i prva lagano...prilaz im jeste ok, ali su ipak malo previsoki....
-
vnm
#148 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
trebali bi se oni svakako projektovati preveliki jer se zna da ce vremenom malo da propadnu.
-
530i
#149 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Može se preći i sa 50, ali.... Doduše i one u Mostaru sam prelazio sa oko 40-tak, bješe to Bulevar? A u Mostaru sam nailazio i na "ležeću četu policajaca", čitavim autom se popneš, pa siđeš na normalan nivo uliceBlobi wrote:Kroz veliki dio Mostara su ovakvi, pa se moze sa 30 preci sasvim OK. I to sa VW-om koji ima jako tvrd ovjes...530i wrote:Takvi su svi ovi montažni, mora se stati skoro skroz, u prvu i lagano preko.
Ovi sa ovdje predstavljenih slika i drugdje gdje sam imao priliku prelaziti preko montažnih traže prvu i skoro potpuno stajanje. Jednom sam bio svjedok u autobusu da čovjek uspori, u prvu i polako preko ležećeg. Dok recimo asfaltirane (primjer: Vitez-grad) možeš savladati drugom sa nekih 20-25 kmh.
-
mahalas505
#150 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Kao sto su vjerovatno taksisti uradili ovdjeBlobi wrote:Ma trebaju taksisti da iscupaju jedan blok iz sredine, pa da ne moraju obje strane auta preko lezeceg...
Blobi wrote:Onaj u B-fazi kod djecijeg sela se sasvim ok moze preci pri brzini 20-25