Nisrin wrote:Hvala na savjetima, ima jedan 5600, 2004. 1.7. motor- A170...
Dosta ocuvan, nov akumulator, dvije zimske gume, registr do septembra---e sad

nece da spusti cijenu, a koliko je realna ne znam...
Ipak to treba i na dijagnostiku odvuci zbog sebe..
Kao neko ko je presao 91000 km sa a klasom i prodao je, a kupac iza mene istu dalje vozi iako je presla vise od 270000 mogu reci :
- auto je slabo po snijegu i sa dobrim gumama
- gume su u zimskoj dimenziji skupe 185/55/15 za auto te klase, ljetna dimenzija 195/50/15 je sad i pristupacna
- sto se tice potrosnje goriva to je reda 5-7 litara (otvorena-grad), kombinovana oko 6,5
- mana na svakom zadnji seleni, ne sjecam se kad sam vidio A klasu prve generacije da joj lijevi zadnji tocak nije kriv
- generalno tvrda voznja zbog niskog profila guma
- problema sa mjenjacem nisam imao, nakon predjenih 25000 sprzio set kvacila, zamajac nije nikad mijenjan, anlaser nije nikad repariran
- cest problem sa saltanjem kod A klase je da nece u 3 i 5. brzinu, kvar je 11km, originalni nov dio
Na kilometrazama preko 200000 i te godine starosti mozes ocekivati sljedece kvarove:
- servo pumpa (izbjegavaj lokve)
- remenicu alternatora provjeriti, zna se sasuti, generalno upitati vlasnika je li mijenjao rolere i pk kais, jer to zna napraviti dodatnih troskova
- grijaci koji prilikom zamjene mogu puci, a onda vadjenje istih moze kostati
- mozes ocekivati i probleme sa senzorima koji su u vezi sa esp/ABS
- nosaci motora i mjenjaca
S motorom i turbinom generalno nisam imao dodatnih troskova izuzev zamjene ulja i filtera.
Realna cijena tog auta ako je uredu je 4000km.