Koji automobil do 13000 km????

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jimmy_The_Saint

#126 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by Jimmy_The_Saint »

zonbirile wrote:prije rata su raja jebala mater fiatu 126,jer komplet porodica ,plus punica krene na more i to u kamp,a on jadan prokuha već u Tarčinu.
Auto-industrija napreduje, ljudski rod tapka u mjestu. :D
zonbirile

#127 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by zonbirile »

Jimmy_The_Saint wrote:
zonbirile wrote:prije rata su raja jebala mater fiatu 126,jer komplet porodica ,plus punica krene na more i to u kamp,a on jadan prokuha već u Tarčinu.
Auto-industrija napreduje, ljudski rod tapka u mjestu. :D
-----------------------------------
sada je samo izbor veći,i interesantno uvijek je kriv auto.
jefferson

#128 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by jefferson »

lalemali wrote:
Yaris nije gradjen da zadovolji luksuz-ukuse vec one ekono-ukuse. Kome se ne svidja, neka ide sa klasom iznad![/quote]

Yaris novijeg datuma i izrade je izrazito luksuzan. Udobniji je i zgodniji za vozit od većine auta OPĆENITO. Prostora nemilice. S njim sam išao na drugi kontinent i ni jednog jedinog problema nisam imao. Naprosto je elita. A pri tom je ekološki svjestan i prihvatljiv kao malo koji drugi. Ljudi ga vozaju svuda i predstavlja bestseller. Gdje god da dolaziš s tim autom, posebno recimo u skandinaviji, gledaju te kao svjesnog i kulturnog čovjeka. U ovom vremenu bi svi trebali voziti "male" aute (Novi yaris nije mali. Ko je sjeo, zna). Bilo bi manje nesreća i manje zagadjenja. Samo siledžijski tipovi ljudi imaju potrebu za velikim mašinama i izvikanim markama. To je kod nas jako izraženo. Prije svega zbog općeg kokuzluka, primitivizma, izoliranosti i sl. Svijest o tome kakva je svrha, korist ili šteta od automobila se definitivno mijenja. Jednom će se promijeniti i kod nas. Tada će se zaostali tipovi što vole pričat o kubikažama i cilindrima i o gluposti tipa UZMEM GA NA AUTOPUTU U PETOBANKI, sami sebi smijati. Vrijeme će ih pregazit.

Ovima što me napadaju ne želim odgovarati jer su njihove priče za žaljenje kao i oni sami. Nisam ovdje da se svadjam, već da pokušam utjecati na ljude da promijene način razmišljanja.

ŠTO VEĆI (JAČI) AUTO, TO VEĆI PAPAK U NJEMU!

VOZITE MALA AUTA I VOZITE POLAHKO!
Ovo je dobra filozofija, posebno ako imas jedno auto i recimo troje djece!
jefferson

#129 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by jefferson »

nuraH wrote:A sad najozbiljnije, pogledajte ovaj auto i opremu...

Ford Mondeo 2.0 TDCI
13.000 KM

Godina: 2004
Gorivo: Dizel
Snaga: kW 85
Mjenjač: Ručni
Boja: tamno plava metalik
Kilometraža: 120000 km

Oprema:
klimatronik (automatska digitalna klima), 5 vrata, xenon, maglo farovi, servo, centralna brava sa daljinskim zaključavanjem, el. podizači stakala, ABS, ESP, 8 zračnih jastuka, original muzika sa komandama na volanu, tempomat, bord kompjuter, grijači u sicevima...

http://www.auto-pijaca.ba/index.php?sel=auto&view=10480
Meni je Mondeo tog godista extra auto! Dobar moment, jedno od najboljih podvozja u klasi!
Jimmy_The_Saint

#130 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by Jimmy_The_Saint »

Evo, da ti zvjezdam i tebe i oftopik i auto i 13.000 maraka. Što si ba nervozan, niko ovde ne dolazi da kupuje auto tuđim parama, nego baš da malo promuhabeti, jel' ga slađe metnuti u auspuh ili tebi u žvalje, kako se u krivini ponaša džip a kako tespih na retrovizoru, i što ću ja na g2 udarat' spojler od 150 mambi, ako se neću na forumu pofalit'.

http://www.bosnasped.ba/index.php?sel=2 ... &view=1055
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#131 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:
Luksuz sa kvalitetom izrade nema nista. kada skines oblogu vrata na Yarisu skontas da cijelu oblogu drze cetiri plasticne stopice, dok je kod drugih minimalno 8 stopica. To samo uzimam za primjer jer je tu Toyota usparala recimo dolar. Kada se sve to razjebe za nekih 60-70.000km, ili kod drugog vlasnika, bit ce ona: nikad vise necu Toyotu kupiti.
Toyota ugled nije stekla zato sto se hvalila kao amerikanci ili koreanci sa "inicijalnoml" kvalitetom, nego zato sto kad dodje do cetvrte ruke i dalje sve je na svom mjestu.
Danasnje Toyote? Tesko bogami da ce biti cvrste kao sto su one bile nekada.
Ja ti kazem da ce Toyota biti u teskim govnima za 10-15g zbog nacina na koji sada prave auta!
Yaris je dovoljno kvalitetan cim se odrzo 10 + godina a radjen da zadovolji ukuse i potrebe urbanih sredina kao familija za drugim autom i po svemu sudeci obavlja tu funkciju, te je u rangu sa svim ostalim auicima iz te klase. Dakle, bez luksuza i sa motorom ili transmisijom koja je peri-deri. Kakav jos kvalitet ti treba kod tako malog auta i tom cijenom!? Sad, Toyota je svjesna bila specificnog dizajna tj. centralnog brzinomjera, te da je to mac sa dvije ostrice za razliku od drugih proizvodjaca koji jedne te iste panele i dizajne koriste 20+ godina. Ja sam svoju Corollu prodo nakon 9 godina i ni jedan dio iz unutrasnjosti nije klepeco, iako je vecina plastika bila, ali sam je prodo radi check engina lampice (to im je najcesca mana one serije iz '98-02) jer ju je nisam mogao vise registrovati (emission problems), a bukvalno joj je sve funkcionisalo kao i prvi dan.

A slazem se s tobom da je Toyota napravila svoj image u 90tim dok su ostali spavali, te da kavlitetom izrade u unutrasnjosti i kvalitetom materijala ona corolla iz 90 tih je bolja od ove zadnje, tad je Toyota bila u usponu te se borila za svoj komad hljeba, bas ko i Huyndai danas, ali motor, transmisija kao i tehnologija su ipak na strani ovih novih. Ali opet ni Corolla ne prestavlja primarno auto u vecini slucajeva pa ni to nije neki an issue za vecinu kupaca.

i da, Toyota pravi manja auta sa nakanom da se lakse mogu servisirati te da ne moras za svaku sitnicu kod dealera ici, i meni je to OK.
Corolla, ja pricam o trzistu BiH!
Yaris se u BiH ne kupuje kao drugo auto, ili djetetu za rodjendan, nego kao primarno auto! Corolla je nedostupna i san mnogim vozacima u BiH, o kakvom ti bolan drugom autu pricas? Na kraju krajeva, Toyota je toliko dobro "radila" u evropi da je Corolli ime promjenila ne bil malo digla prodaju, pa opet vratila itd. U evropi ne mozes prodati automobil samo zato sto se kotrlja i ne kvari, ipak ima tu mnogo vise. Jedna Corolla je primejr pouzdanosti, ali kad je stavis pored Alfe 33 u kojoj se sa svakim paljenjem nesto pokvari, izgleda kao djecija igracka!
Ako je uspjeh to sto se Yaris drzi 10g, vaoooooo, svaka cast.
S tim sto yarisa mogu pojest Opel Corsa, polo, Clio, Fiesta. Yaris je dobar, ali za ono sto treba prosjecnom bosancu bogami ne bas, jer jednostavno se ne uklapa u taj hard core sto drugi imaju.
Klimavi rukohvati, naslonjaci su u yarisu serijska oprema, u Corsi, Cliu, Fiesti i Polu nisu!!!
sve je ovo gore off topic; a ja ti samo navodim da Yaris ko halva ide u Evropi, vise vec ovamo s druge strane bare.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#132 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by Bobi »

Haj jovo nanovo :) , kome se ne svidja tema...ima podforum LJ&S, ko komentarise rad moderatora ima...zna sta ga slijedi :) .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#133 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by Bobi »

Jimmy_The_Saint wrote:Evo, da ti zvjezdam i tebe i oftopik i auto i 13.000 maraka. Što si ba nervozan, niko ovde ne dolazi da kupuje auto tuđim parama, nego baš da malo promuhabeti, jel' ga slađe metnuti u auspuh ili tebi u žvalje, kako se u krivini ponaša džip a kako tespih na retrovizoru, i što ću ja na g2 udarat' spojler od 150 mambi, ako se neću na forumu pofalit'.

http://www.bosnasped.ba/index.php?sel=2 ... &view=1055
Evo glasovali forumashi...slijedi ti ban :) .
olensoner

#134 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by olensoner »

Samo za ljubitelje malih auta:
Image
ljudozder

#135 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by ljudozder »

Ma ko nema para uzeće malo auto, sve ima svoju cijenu. Nisu džaba ljudi izmislili klase auta. Zato kad se voziš u autu niže klase i podere te neko ko vozi auto visoke klase ili SUV nedaj bože, nema te, ni tebe ni tvog auta, sjediniš se s motorom :D
ami8

#136 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by ami8 »

Odoste vi daleko od teme, covjek je pitao koje auto bi mogao kupiti do 13.000 KM. A o ukusima ne vrijedi raspravljati, neko voli mali auto neko veliki a ima i ona kol`ko para tol`ko muzike.
Pa u skladu sa tim, ja bih ti predlozio citroen C3, mislim da se moze uzeti solidan ze te pare, volja ti benzin, volja dizel, sto se tice prostora u unutrasnjosti sasvim je solidan...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#137 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by corolla02 »

ljudozder wrote:Ma ko nema para uzeće malo auto, sve ima svoju cijenu. Nisu džaba ljudi izmislili klase auta. Zato kad se voziš u autu niže klase i podere te neko ko vozi auto visoke klase ili SUV nedaj bože, nema te, ni tebe ni tvog auta, sjediniš se s motorom :D
bas funny :-) i nigdje veze sa stvarnoscu!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#138 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by Romeo 80 »

corolla02 wrote:
ljudozder wrote:Ma ko nema para uzeće malo auto, sve ima svoju cijenu. Nisu džaba ljudi izmislili klase auta. Zato kad se voziš u autu niže klase i podere te neko ko vozi auto visoke klase ili SUV nedaj bože, nema te, ni tebe ni tvog auta, sjediniš se s motorom :D
bas funny :-) i nigdje veze sa stvarnoscu!
Ma ja! :-D Čovjek bi još pomislio da Mini Cooper kupuje sirotinja! :-) :D
ljudozder

#139 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by ljudozder »

jok eto, sirotinja kupuje bentleya i rollsa.

Uredu to, nisam mislio bukvalno, al u 90% slučajeva je tako, osim onih koji imaju još jedno auto više klase, pa kupe i to neko malo zbog nekih svojih razloga :D Sva mala auta su smeće, to je zakon fizike
Bullet Tooth Tony

#140 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
corolla02

#141 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by corolla02 »

ljudozder wrote:jok eto, sirotinja kupuje bentleya i rollsa.

Uredu to, nisam mislio bukvalno, al u 90% slučajeva je tako, osim onih koji imaju još jedno auto više klase, pa kupe i to neko malo zbog nekih svojih razloga :D Sva mala auta su smeće, to je zakon fizike
Vidi se da Grand Cherokee proizilazi indirektno iz tvojih komentara :D; nego de se ti rijesi njeg drug jer je ipak malehan i drzi se ovog, te svi ce ti u komsiluku misliti da si davno *ebo sirotinji znanje koja usput vozi autice a ti budes glavna manga u svom sokaku :wink:
Image
shlauf

#142 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by shlauf »

:lol: :thumbup:

Aleee aleeeeeeeee :dance:
mišmaš

#143 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by mišmaš »

istina je ovo za mala vozila, gdje ste vidili fukaru da vozi limuzinu? nigdje, zna se šta fukare voze :D ko nema para - nema, bože moj, on će uzet golfa il nešto još manje... ostali će barem srednju klasu neku imat i to je to... al dobro je to, da se zna ko je fukara 8-) :dance:
mišmaš

#144 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by mišmaš »

aha
ljudozder

#145 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by ljudozder »

ne može ba tako, ne znam kako ne kontate il šta već... Neko i ko je slabiji sa budžetom kupuje starije auto više klase, nego novo auto neke niže klase, a zašto? Zato što je niža klasa lošija od više klase, iako je novije auto :D Naravno u 90% slučajeva i to, al ne mislim na razliku od 20 godina sad, nego do nekih 6-7 ili manje :D
mišmaš

#146 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by mišmaš »

ma sve fukara do fukare
semirDAX

#147 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by semirDAX »

ado-šampion wrote:
drndalo wrote:Ma jasta, puno su sporiji od naseg omiljenog Golfa 2 D... Koji je kad je nov bio imao 54 KS... :evil:
... i 1600 kubika.

Danas, imaš zujalicu s 1000 kubika i 3 cilindra koja je isto tako teška kao i Golf II D, i kad ta zujalica počne preticat kamion, iskoristi pravac na kojem isti kamion može preći 5 ljudi s normalnih autima. :run:
Generalizujete previše... mislit ćete da lažem, ali prije 10 dana, relacija Lukavac - Sarajevo, Ford Fiesta '99. godina 1.25 16v, vrijeme puta 2 sata i 10 minuta :) tako da te teorije da su sva mala auta smeće padaju u vodu ;)
metar_drva

#148 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by metar_drva »

mala kita se kompenzira velikim autom. zato ja vozim auto od 5 metara
ljudozder

#149 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by ljudozder »

semirDAX wrote:Generalizujete previše... mislit ćete da lažem, ali prije 10 dana, relacija Lukavac - Sarajevo, Ford Fiesta '99. godina 1.25 16v, vrijeme puta 2 sata i 10 minuta :) tako da te teorije da su sva mala auta smeće padaju u vodu ;)
nije u pitanju samo brzina, ne vozim ni ja brzo auto, ne mora auto bit veliko da bi bilo brzo, imaš Renault Clio 3.0 V6 sa 255 konja, koji je brz i jak skroz, al ga nikad ne bi kupio i pored toga što sam veliki fan Renaulta, zašto? Zato što je niža klasa. A to se osim u veličini, ogleda prvo u sigurnosti, zatim u stabilnosti, a zatim i u gotivi :D A što se tiče tih gluposti mala kita se nadoknađuje velikim autom... ima logike, nema šta hahahaha... Samo me zanima šta ako imaš malu kitu, a uz to si i fukara, onda ti valja kupit i malo auto i nema te nigdje :D Valja cijeli život vozit peugeote 206, yaise, golfove, smart i sl...

Mali auto može bit simpatičan, lijepo izgledat, imat dobre vozne osobine, al isto kao što se ne može poredit hotel sa 2 zvjezdice i hotel sa 6 zvjezdica, tako se ni lupam Yaris ne može poredit sa opet lupam Lincolnom (hahaha gdje njega nađo), što govori i sama cijena... Davno su stari ljudi rekli: Ako ne znaš šta je dobro, pitaj šta je skupo :D /to ne vrijedi samo za 80% njemačkog smeća marke Škoda (tu spadaju i vW i Audi i još neki)) :D
semirDAX

#150 Re: Koji automobil do 13000 km????

Post by semirDAX »

ljudozder wrote:
semirDAX wrote:Generalizujete previše... mislit ćete da lažem, ali prije 10 dana, relacija Lukavac - Sarajevo, Ford Fiesta '99. godina 1.25 16v, vrijeme puta 2 sata i 10 minuta :) tako da te teorije da su sva mala auta smeće padaju u vodu ;)
nije u pitanju samo brzina, ne vozim ni ja brzo auto, ne mora auto bit veliko da bi bilo brzo, imaš Renault Clio 3.0 V6 sa 255 konja, koji je brz i jak skroz, al ga nikad ne bi kupio i pored toga što sam veliki fan Renaulta, zašto? Zato što je niža klasa. A to se osim u veličini, ogleda prvo u sigurnosti, zatim u stabilnosti, a zatim i u gotivi :D A što se tiče tih gluposti mala kita se nadoknađuje velikim autom... ima logike, nema šta hahahaha... Samo me zanima šta ako imaš malu kitu, a uz to si i fukara, onda ti valja kupit i malo auto i nema te nigdje :D Valja cijeli život vozit peugeote 206, yaise, golfove, smart i sl...

Mali auto može bit simpatičan, lijepo izgledat, imat dobre vozne osobine, al isto kao što se ne može poredit hotel sa 2 zvjezdice i hotel sa 6 zvjezdica, tako se ni lupam Yaris ne može poredit sa opet lupam Lincolnom (hahaha gdje njega nađo), što govori i sama cijena... Davno su stari ljudi rekli: Ako ne znaš šta je dobro, pitaj šta je skupo :D /to ne vrijedi samo za 80% njemačkog smeća marke Škoda (tu spadaju i vW i Audi i još neki)) :D
Sve to stoji druže, ali tu je uvijek pitanje isplativosti...šta je sa nama običnim smrtnicima kojima je 90% vožnje po ovom našem Sarajevu, gdje je većinom prva, druga, treća pa stani i odlazak jednom godišnje na more ? u takvim uslovima meni se apsolutno ne isplati vozati nekog trolitraša sa 200 ps kad će mi po gradu potrošiti 18 ;) zato lagano mali benzinac sa dovoljno snage (ne negi mrtvac sa 55 ps) i po gradu mi niko ne može ništa :mrgreen: vozdrica
Post Reply