Dok je ovaca, bice i vune.
Sjećate se Miroljuba Petrovića
-
LSD
#126 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Pustite Miroljuba na miru da širi svoje casne i pleminite ideje po BiH
...do juce su se mnogi zaklinjali u njega i njegova izlaganja, a danas je četo ovo ono...ali to više govori o tim nesretnicima nego o samom Miroljubu - koji, uzgred receno, pati o mesijanskog kompleksa (covjek umislio da je Bogom poslan da nam širi svijetlo i mudrost).
- Topla voda
#127 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
eto ti sad pametan,cim nekog pogledas ,znas sta misliLSD wrote:Pustite Miroljuba na miru da širi svoje casne i pleminite ideje po BiH...do juce su se mnogi zaklinjali u njega i njegova izlaganja, a danas je četo ovo ono...ali to više govori o tim nesretnicima nego o samom Miroljubu - koji, uzgred receno, pati o mesijanskog kompleksa (covjek umislio da je Bogom poslan da nam širi svijetlo i mudrost).
da nemas mozda i ti taj mesijanski kompleks?
mani se naknadne pameti i eto ti znao price.koja je razlika znao ili saznao poslije?
ispasti vizionar i prorok?
bitno je saznati..pa kad god..ako je saznanje u pitanju....a ako nije onda je egotripovanje sustina,kako smo neintuitivni i glupi svi osim tebe.
- Jazz_Junkie
#128 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ne samo da je neistina nego cisti bullshit, ali ljude vise vole "uzbudljive avanture" koje im pomazu u ispostanju licnih frustracija na osnovu ignorancije i neznanja. Takvima se doticni moze prodavati kao "geolog". Lik se etablirao u raznim ezotericnim, antisemitskim i klerofasistickim krugovima gdje je velika ikona, kao npr. medju srpskim klerofasistickim maloumnicima iz pokreta "Dveri". Naravno da ce ga slusati i osobe kojima su glavni izvori mudrosti i znanja, umjesto naucnih knjiga, solje, grah i Azirine kasike. Teorije zavjere i "alternativna povijest, nauka itd." ne mogu biti alternativa nauci i prosvjeti. U tu "alternativnu povijest" spada i njegova interpretacija Srebrenice i sada se bivsi poklonici odjednom bune, jer ih se nekako tice. Pa zasto i to ne bi bilo neistina ako mu se priznaje "autoritet" na drugim poljima? Sve je to sastavni dio mentalnog sklopa u kojem dominira "filosofija palanke".Topla voda wrote:to jedno s drugim nema veze....ne mozes ugurati u pricu ezotericna sranja i cetnistvo zajedno,da bi diskreditovao lika.Jazz_Junkie wrote:Miroljub Petrovic je imao ogroman broj pristalica u BiH koji se furaju na teorije zavjere i vjersko-fundamentalisticku interpretaciju svijeta, te ostala ezotericna sranja. Tek ih njegovo negiranje Srebrenice kao nesto opametilo.
meni je ovo drugo dovoljno,da ne zelim cuti kako taj mentalni sklop radi...al ne vuci sve u istu kantu.
ako je on pricao o tome,ne znaci da neko drugi ne prica o tome,mislim na onu prvo o cemu pricas.tako da ako on o tome prica ,ne znaci da je neistina ako je on propagira,iako je pricljivi cetnik.
misao je odvojena od bica,to sam htio reci.
-
breuer
#129 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
gospodine petroviću hvala vam za najsladji smijeh koji me zadesio u zivotu
sve do onog dijela sa srebrenicom
sve do onog dijela sa srebrenicom
-
LSD
#130 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Jel se to sam nađe u mom postu, sviju tiTopla voda wrote:eto ti sad pametan,cim nekog pogledas ,znas sta misliLSD wrote:Pustite Miroljuba na miru da širi svoje casne i pleminite ideje po BiH...do juce su se mnogi zaklinjali u njega i njegova izlaganja, a danas je četo ovo ono...ali to više govori o tim nesretnicima nego o samom Miroljubu - koji, uzgred receno, pati o mesijanskog kompleksa (covjek umislio da je Bogom poslan da nam širi svijetlo i mudrost).
Dok je ovaca, bice i vune.![]()
da nemas mozda i ti taj mesijanski kompleks?
mani se naknadne pameti i eto ti znao price.koja je razlika znao ili saznao poslije?
ispasti vizionar i prorok?
bitno je saznati..pa kad god..ako je saznanje u pitanju....a ako nije onda je egotripovanje sustina,kako smo neintuitivni i glupi svi osim tebe.
-
Woman
#131 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
ostavi ga voditelj zadnjeg da komentarise pitanje, valjda da skonta coek sta ce reci. i ne skonta nista, samo se prosu.
-
Autobus
#132 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Valjda ima utjecaj mjesto na kojem je odrastao ili ljudi sa kojima se družio pa priča ovakve gluposti vezane za Srebrenicu. Ali to nikako ne znači da nema dijelova koji su istiniti u njegovoj cjelokupnoj priči. Ishrana, način života, veličanje porodice su sve stvari od kojih se može izvući dosta dobrih zaključaka.
Čudi me da priča takve stvari o Srebrenici, to već ulazi u teorije zavjere ala Zeitgeist, pa možda i gore. Kao i sa svima, uzmi ono što valja, odbaci što ne valja.
O da, Lamija ili kako se već zove gospođa koja je sjedila pokraj njega, nije mi se svidjela nimalo. Neće pomoći ničemu konstantno ponavljanje rečenice "To su vaše statistike", jer ako ne ponudiš zauzvrat ništa, onda ispadaš veći debil. Nemoj pričati o stvarima o kojima nisi upućena, previše se bila upalila pa se na dosta mjesta vrtila u krug, pričala nebuloze i slično za osobu koja se vodi naukom.
Čudi me da priča takve stvari o Srebrenici, to već ulazi u teorije zavjere ala Zeitgeist, pa možda i gore. Kao i sa svima, uzmi ono što valja, odbaci što ne valja.
O da, Lamija ili kako se već zove gospođa koja je sjedila pokraj njega, nije mi se svidjela nimalo. Neće pomoći ničemu konstantno ponavljanje rečenice "To su vaše statistike", jer ako ne ponudiš zauzvrat ništa, onda ispadaš veći debil. Nemoj pričati o stvarima o kojima nisi upućena, previše se bila upalila pa se na dosta mjesta vrtila u krug, pričala nebuloze i slično za osobu koja se vodi naukom.
- Topla voda
#133 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
pazi,znam da si bistar lik,koliko se god trudio da ne zapamtim, ne mogu.Jazz_Junkie wrote:Ne samo da je neistina nego cisti bullshit, ali ljude vise vole "uzbudljive avanture" koje im pomazu u ispostanju licnih frustracija na osnovu ignorancije i neznanja. Takvima se doticni moze prodavati kao "geolog". Lik se etablirao u raznim ezotericnim, antisemitskim i klerofasistickim krugovima gdje je velika ikona, kao npr. medju srpskim klerofasistickim maloumnicima iz pokreta "Dveri". Naravno da ce ga slusati i osobe kojima su glavni izvori mudrosti i znanja, umjesto naucnih knjiga, solje, grah i Azirine kasike. Teorije zavjere i "alternativna povijest, nauka itd." ne mogu biti alternativa nauci i prosvjeti. U tu "alternativnu povijest" spada i njegova interpretacija Srebrenice i sada se bivsi poklonici odjednom bune, jer ih se nekako tice. Pa zasto i to ne bi bilo neistina ako mu se priznaje "autoritet" na drugim poljima? Sve je to sastavni dio mentalnog sklopa u kojem dominira "filosofija palanke".Topla voda wrote:to jedno s drugim nema veze....ne mozes ugurati u pricu ezotericna sranja i cetnistvo zajedno,da bi diskreditovao lika.Jazz_Junkie wrote:Miroljub Petrovic je imao ogroman broj pristalica u BiH koji se furaju na teorije zavjere i vjersko-fundamentalisticku interpretaciju svijeta, te ostala ezotericna sranja. Tek ih njegovo negiranje Srebrenice kao nesto opametilo.
meni je ovo drugo dovoljno,da ne zelim cuti kako taj mentalni sklop radi...al ne vuci sve u istu kantu.
ako je on pricao o tome,ne znaci da neko drugi ne prica o tome,mislim na onu prvo o cemu pricas.tako da ako on o tome prica ,ne znaci da je neistina ako je on propagira,iako je pricljivi cetnik.
misao je odvojena od bica,to sam htio reci.
znam da si na polju istorije ,mozda i najjaci ovdje,nesvjesno sam to prihvatio.i ako mi nesto treba iz tog polja,tebi cu se obratiti.
ono sto ti zelim nekako doturiti do te tvoje gotove predodzbe,a vjerovatno je to uzalud,je da si jedva docekao da on uradi ovakakve stvari da bi ti mogao ,da mahalaski kazemo...potvrditi tvoje, naspram njegovih teza o stvarima koje se ne ticu rata i bosnjacko-srpskih odnosa,nego teza a pro boga i contra.
u principu,ne volim da mijesam stvari,i ne smatram nista crno bijelim,stoga ti kazem da svaki covjek,koliko god los bio...nesto sto kaze ili uradi,u nekom drugom trenu.. moze pokrenuti pozitvnu energiju .
i ne dopada mi se nimalo zbrda zdola to karakteriziranje nekog,zato sto je karadzicu bio u hagu i snimao klipove,sa drugim njegovim mislima .. sve njegove teorije su kretenluk, jer on je kreten.
..on jeste kreten,al ne znaci da su sve njegove misli kretenske,jer nisu samo njegove...a ti to nameces.
usput,nisam taj neki koji brane te teorije,naprotiv...samo zelim da se ne mijesa sve i da se stvari ,dogadjaji i djela rasclanjuju,koliko god mozemo,ako o njima pricamo vec.
..ne znam kako da doprem do tebe i tvog razmisljanja
-
breuer
#134 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
izvini, koliko si star/a?Autobus wrote:Valjda ima utjecaj mjesto na kojem je odrastao ili ljudi sa kojima se družio pa priča ovakve gluposti vezane za Srebrenicu. Ali to nikako ne znači da nema dijelova koji su istiniti u njegovoj cjelokupnoj priči. Ishrana, način života, veličanje porodice su sve stvari od kojih se može izvući dosta dobrih zaključaka.
greska gospodje lamije jeste sto je uopste dosla u emisiju diskutovati sa šarlatanima i manipulatorima...
-
donBeton
#135 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Bezveze je donekle i to predstavljanje Miroljuba kao wannabe novog vođe, mesijanski kompleks i to... On je samo jedan naučnik čije metode, saznanja i teorije nisu prihvaćene ni u jednoj oficijelnoj akademskoj zajednici i koji je odbačen iz naučnog kruga. Ni prvi ni posljednji i ima ih takvih svugdje po svijetu.
-
breuer
#136 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
naučnik je svaki čovjek koji stiče saznanje uz pomoc naucnih metoda...ako se doticni u zivotu oceso o naucnu praksu ja sam onda nils bohr 
- Dasi
#137 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Neka ti se on svidio a Lamija nije i neka si ga poceo pravdati "jadan nije on kriv nego je odrastao u takvom okruzenju". Petar Lukovic, Natasa Kandic, Cedo Jovanovic i ostali su odrasli u slicnom ako ne i istom drustvu pa nisu negatori genocida. Izgleda da su ipak u pravu Jazz_Junkie i LSD.Autobus wrote:Valjda ima utjecaj mjesto na kojem je odrastao ili ljudi sa kojima se družio pa priča ovakve gluposti vezane za Srebrenicu. Ali to nikako ne znači da nema dijelova koji su istiniti u njegovoj cjelokupnoj priči. Ishrana, način života, veličanje porodice su sve stvari od kojih se može izvući dosta dobrih zaključaka.
-
donBeton
#138 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Pa on je odličan geolog. 
-
Autobus
#139 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Koliko je na kraju vrijedno biti naučnik? Došli smo u situaciju kada kažeš ljudima da si naučnik ili da su stvari koje govoriš naučno potvrđene, ti ljudi kojima govoriš te fraze kao trebaju podrazumijevati da je to što govoriš činjenica ili istina.
Kao da nisu nauka i naučni krug ti koji su se ismijavali mnogim idejama koje su kasnije prihvatili kao normalno, samo da bi ih odbacili za neke druge i to sve u veoma kratkom vremenskom periodu.
Ne znam šta je gore, biti slijepi vjernik ili tvrdoglavi empirista.
Kao da nisu nauka i naučni krug ti koji su se ismijavali mnogim idejama koje su kasnije prihvatili kao normalno, samo da bi ih odbacili za neke druge i to sve u veoma kratkom vremenskom periodu.
Ne znam šta je gore, biti slijepi vjernik ili tvrdoglavi empirista.
-
Autobus
#140 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ma ne pravdam ja njega, niti mi se sviđa nešto posebno, samo razmišljam na glas. Čudno je kada čovjek koji se vodi zdravljem i dobrotom, a pogotovo moralom, priča stvari koje su tako kontradiktorne ovome svemu. Možda je jednostavno manipulator i zao, ali možda i nije. Ne znam ga toliko dobro da sudim tako žarko. Ali to ništa ne pobija činjenicu da ima stvari u njegovoj priči koje se mogu iskoristiti u svakodnevnom životu.Dasi wrote:
Neka ti se on svidio a Lamija nije i neka si ga poceo pravdati "jadan nije on kriv nego je odrastao u takvom okruzenju". Petar Lukovic, Natasa Kandic, Cedo Jovanovic i ostali su odrasli u slicnom ako ne i istom drustvu pa nisu negatori genocida. Izgleda da su ipak u pravu Jazz_Junkie i LSD.
Šta treba da radim, da zbog jedne rečenice koja para uši izbrišem sve koje su smislene?
A Lamija mi se nije svidjela, mogla je mnogo simpatičnije pristupiti svemu. Trebala je imati više znanja, ili se ne upuštati u raspravu. Nije bila ni tamo ni vamo, a završila je emisiju neshvaćeno.
- BiH-x
#141 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
FujRookie wrote:Srebrenica je bila leglo najgorih koljaca i ubica, koje je stitila Evropska Unija. I kao sto se mozda najveci zlocinci u ljudskoj istoriji, kao sto su Stepinac i papa Pije XII proglasavaju blazenim, tako se i likvidacija oko 2000 najgorih bosanskih koljaca, koji su izmasakrirali vise hiljada civila u istocnoj Bosni, proglasava "najvecim genocidom nakon Drugog svetskog rata"
Evo to je momak tačno pročitao.
- Topla voda
#142 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
BiH-x wrote:FujRookie wrote:Srebrenica je bila leglo najgorih koljaca i ubica, koje je stitila Evropska Unija. I kao sto se mozda najveci zlocinci u ljudskoj istoriji, kao sto su Stepinac i papa Pije XII proglasavaju blazenim, tako se i likvidacija oko 2000 najgorih bosanskih koljaca, koji su izmasakrirali vise hiljada civila u istocnoj Bosni, proglasava "najvecim genocidom nakon Drugog svetskog rata"
Evo to je momak tačno pročitao.
to onaj momak,sto se ukljucio u program?
tom decku zelim da kazem da je bio super i da mu cestitam na smirenosti i kuliranju.
bio je bas kakav sam ja kontao da cu biti ,ako uletim na liniju.
al ja vjerovatno ne bih bio takav
-
LSD
#143 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Ljudi, ne želim da pametujem nikome...ali bezveze raspravljamo o obicnom šarlatanu koji možda fino prica i ostavlja neki utisak obicnom covjeku/laiku, ali je i dalje varalica - to mu je osnovno zvanje Varalica
fake....plus što je moralno ološ od covjeka, dok je u stanju pisati takve gadosti i laži u vezi Srebrenice.
Ne bi se trebalo ozbiljno o njemu raspravljati.
- Topla voda
#144 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
s ovim se slazem..sad si to ljepse srocioLSD wrote:Ljudi, ne želim da pametujem nikome...ali bezveze raspravljamo o obicnom šarlatanu koji možda fino prica i ostavlja neki utisak obicnom covjeku/laiku, ali je i dalje varalica - to mu je osnovno zvanje Varalicafake....plus što je moralno ološ od covjeka, dok je u stanju pisati takve gadosti i laži u vezi Srebrenice.
- Dasi
#145 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
"Onda je Ratko Mladic uputio poziv na evakuaciju Srebrenice, a oni koji nisu hteli da je napuste (vojno sposobni muskarci), bili su likvidirani kao sto i zasluzuju ubice i koljaci." Ovo ti je odgovor na ono boldirano.Autobus wrote: Ma ne pravdam ja njega, niti mi se sviđa nešto posebno, samo razmišljam na glas. Čudno je kada čovjek koji se vodi zdravljem i dobrotom, a pogotovo moralom, priča stvari koje su tako kontradiktorne ovome svemu.Možda je jednostavno manipulator i zao, ali možda i nije. Ne znam ga toliko dobro da sudim tako žarko. Ali to ništa ne pobija činjenicu da ima stvari u njegovoj priči koje se mogu iskoristiti u svakodnevnom životu.
Šta treba da radim, da zbog jedne rečenice koja para uši izbrišem sve koje su smislene?
A Lamija mi se nije svidjela, mogla je mnogo simpatičnije pristupiti svemu. Trebala je imati više znanja, ili se ne upuštati u raspravu. Nije bila ni tamo ni vamo, a završila je emisiju neshvaćeno.
Vjerovatno je i u prici Dr. Dabica bilo stvari koje se mogu iskoristiti u svakodnevnom zivotu.
I to nije jedna recenica koja pobija sve njegove "smislene" recenice, tako covjek misli, tako pricao okolo i truje ostale sa svojom propagandom.
Procitaj!
Miroljub Petrovic:
Ja u Sarajevu imam prijatelje i neprijatelje. Dolazio sam i jos uvek dolazim kod prijatelja, a neprijatelji su obicno u misjoj rupi. Da ste citali ovaj forum od pocetka videli biste da o Muslimani govorim vrlo pozitivno, ali o pravim Muslimanima, a ne o evropskim poltronima i kriminalcima koji su bili saucesnici u medjunarodnoj okupaciji bivse Jugoslavije. Karadzic i Mladic su se borili protiv te okupacije, zajedno sa Fikretom Abdicem i drugom postenim Muslimanima (koji nisu savrseni). Vi ste ceo zivot proveli u Sarajevu, napre na jaslama svojih roditelja, a kasnije radeci za komunisticki ili drugi sistem koji je unistavao drzavu i koji je pripremao put za rat. Kasnije ste hteli evropsko zlo i okupaciju, pod plastom "demokracije", a sve one koji su bili protiv okupacije nazivali ste agresorima.
Srebrenica je bila steciste koljaca Nasera Orica koji je pocinio najteze zlocine u istocnoj Hercegovini, i kada su njegovi medjunarodni mentori videli da mu se sprema crna pogibija od vojske RS, formirali su navodno zasticenu zonu da bi ga zastitili. Ali i onda, Naser i njegova ekipa su izlazili iz "zasticene zone" i cinili najteze zlocine. Onda je Ratko Mladic uputio poziv na evakuaciju Srebrenice, a oni koji nisu hteli da je napuste (vojno sposobni muskarci), bili su likvidirani kao sto i zasluzuju ubice i koljaci. Ubijenih je bilo izmedju 900 - 1200 sto je mnogo manji broj od pobijenih od njihove ruke.
Medjunarodna zajednica, uz pomoc Alije, je svesno zrtvovala ove ljude, koji su mogli da se izvuku, da bi optuzili drugu stranu. U pitanju je klasican scenario koji se ponavljao tokom istorije i koji je serviran glupim i naivnim ljudima.
Dakle, sto pre uocite da ste duhovno slepi i da se sa vama manipulise, to bolje za vas. One koje sada smatrate svojim dobrotvorima (NATO i medjunarodnu zajednicu) su ustvari oni koji su vam najveci neprijatelji, a one koje mrzite (Srbe i Jevreje, i njihove saveznike) su vam ustvari najveci prijatelji.
Miroljub Petrovic:
Za vreme Drugog svetskog rata je nekoliko drzava prihvatilo fasizam, a danas je cela Evropska Unija, i skoro ceo svet prihvatio fasizam u mnogo stravicnijoj meri. Srebrenica je simbol jedne od najvece svetske lazi, i predstavlja pravu sliku fasisticke Evrope i njene religije (papizam - satanizam). Srebrenica je bila leglo najgorih koljaca i ubica, koje je stitila Evropska Unija.
I kao sto se mozda najveci zlocinci u ljudskoj istoriji, kao sto su Stepinac i papa Pije XII proglasavaju blazenim, tako se i likvidacija oko 2000 najgorih bosanskih koljaca, koji su izmasakrirali vise hiljada civila u istocnoj Bosni, proglasava "najvecim genocidom nakon Drugog svetskog rata" (da nisu bili likvidirani broj onih koje bi pobili bio bi mnogo veci) . To samo pokazuje da brzo dolazi vreme kada ce njihova braca koljaci (evropljani) zakucati i na nasa vrata. Drzava nam je okupirana, crkva razvaljena od strane ekumenista, i preostalo je da spasavamo zivu glavu, i da se uzdamo u Boga, pa ako dodje trenutak da treba da izginemo da nam Bog da snage da to dostojanstveno podnesemo.
Ja mislim da je ovo vise od jedne recenice koje pobijaju sve njegove price o porodici i zdravom zivotu, koje si vjerovatno i ti znao bez njegovog palamudjenja.
Last edited by Dasi on 19/03/2011 02:49, edited 1 time in total.
- Dasi
#146 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Bravo majstoreLSD wrote:Ljudi, ne želim da pametujem nikome...ali bezveze raspravljamo o obicnom šarlatanu koji možda fino prica i ostavlja neki utisak obicnom covjeku/laiku, ali je i dalje varalica - to mu je osnovno zvanje Varalicafake....plus što je moralno ološ od covjeka, dok je u stanju pisati takve gadosti i laži u vezi Srebrenice.
Autobus, ovo ti pokusavam reci
-
casobuke
#147 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
A evo šta bolesnik kaže o srpskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i kako tumači njihovo stradanje:
"Dakle, Srbi su slali svoju decu na evropske satanske fakultete da postanu darvinisti i ateisti, dakle satanisti prvog reda, i onda je Bog dopustio da ti isti satanisti dodju i pobiju srpsku decu.
Pitanje za tebe: Da li je bolje da se ta deca pobiju i da zapocne jedno novo poglavlje u srpskoj istoriji, ili da ta deca nastave da se skoluju i postanu doktori satanizma, i sire destrukciju na sve strane?"
Na svu sreću, u Bosni ima i pregršt neuke stoke koja o fundamentima nauke zna ništa, ali će zato vrlo radu popušiti svaku fanatičnu sektašku priču o Božijoj gnjevnoj ruci i teorijama zavjerama.
"Dakle, Srbi su slali svoju decu na evropske satanske fakultete da postanu darvinisti i ateisti, dakle satanisti prvog reda, i onda je Bog dopustio da ti isti satanisti dodju i pobiju srpsku decu.
Pitanje za tebe: Da li je bolje da se ta deca pobiju i da zapocne jedno novo poglavlje u srpskoj istoriji, ili da ta deca nastave da se skoluju i postanu doktori satanizma, i sire destrukciju na sve strane?"
Na svu sreću, u Bosni ima i pregršt neuke stoke koja o fundamentima nauke zna ništa, ali će zato vrlo radu popušiti svaku fanatičnu sektašku priču o Božijoj gnjevnoj ruci i teorijama zavjerama.
Last edited by casobuke on 19/03/2011 03:01, edited 1 time in total.
-
Autobus
#148 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
@Dasi,
Pročitao sam to što si postavio, izgleda da je stvarno izgubljen što se tiče Srebrenice i generalno tema vezanih za rat u BiH. Ili mu subjektivnost spriječava uviđanje istine, ili je luđak. Kako god, nemoj misliti da želim braniti čovjeka koji govori takve stvari i nemoj osjećati potrebu da me uvjeravaš u neispravnost njegovih riječi vezanih za Srebrenicu.
Pročitao sam to što si postavio, izgleda da je stvarno izgubljen što se tiče Srebrenice i generalno tema vezanih za rat u BiH. Ili mu subjektivnost spriječava uviđanje istine, ili je luđak. Kako god, nemoj misliti da želim braniti čovjeka koji govori takve stvari i nemoj osjećati potrebu da me uvjeravaš u neispravnost njegovih riječi vezanih za Srebrenicu.
-
casobuke
#149 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Autobus wrote:Valjda ima utjecaj mjesto na kojem je odrastao ili ljudi sa kojima se družio pa priča ovakve gluposti vezane za Srebrenicu. Ali to nikako ne znači da nema dijelova koji su istiniti u njegovoj cjelokupnoj priči. Ishrana, način života, veličanje porodice su sve stvari od kojih se može izvući dosta dobrih zaključaka.
.
Te stvari o zdravoj prehrani i načinu življena će ti reći i svaki prosječan nutricionist detaljnije i preciznije od ovog klero-fanatika, pa sumnjam da će postati medijska zvijezda i steći horde zatupljenih sljedbenika.
A što se tiče veličanja porodice, pa znaš koliko tek dobrih zaključaka na tu temu možeš od hitlera izvući.
-
casobuke
#150 Re: Sjećate se Miroljuba Petrovića
Autobus wrote:@Dasi,
Ali tako lijepo priča o porodici i načinu ishrane
A što se tiče i same ishrane, koliko sam ja uspio skontati, fanatik se zalaže za neku vrstu vegetarijanstva po tumačenju da ljudi imaju crijeva biljojeda. Hajde prvom prilikom otiđi nekom doktoru i posavjetuj se s njim kakve posljedice mnogu nastati od nedovoljnog konzumiranja mesa.