Zabranjeno Pušenje

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
stakasa

#126 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

dezurni_ucenik wrote:
dozadnjekapi wrote:slika i prilika stanja u drzavi ... i jedan i drugi ... prica o zajednistvu, bratstvu, prijateljstvu ... a danas ne mogu jedan drugog ocima vidjeti ... ne samo sejo i nele .. tu su i djuro i ogi i muce i šeki i zena ... svako na svoju stranu otisao ... nele je u pravu kad kaze kako sejo folira raju sa "raja iz sarajeva" a zivi u zagrebu ... sejo opet u pravu kad mu jebe sve zbog "ko ne voli radovana" ... sejo neku pozitivu fura, a nele je opet brutalno iskren ... knjiga mu je realna, mana ono sto mene nervira je prica kako su svi srbi otisli iz sarajeva i nijedan se nije vratio, a s druge strane ne pominje banja luku i koliko je muslimana otislo ... iz te ekipe jedinog koje cijenim je elvis koji im je tata svima bio i ostao ... lik se jednostavno ne bavi politikom niti ga to interesuje.

Djuro najbolje prosao (unovcio). Filmovi sa Angelinom Jolie i Colin Farrelom, talent ziriji, nasa mala klinika. Fino naplatio bosanski humor.
Pa Djuro i jeste najkvalitetniji od njih. Ucio frajer skolu od Brege, sa svakim fino a imaju sta ponudit
P.S & off topic
Postoji li skec gdje Djuro ismijava Slovence?
julisiz es grant

#127 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by julisiz es grant »

dezurni_ucenik wrote:
dozadnjekapi wrote:slika i prilika stanja u drzavi ... i jedan i drugi ... prica o zajednistvu, bratstvu, prijateljstvu ... a danas ne mogu jedan drugog ocima vidjeti ... ne samo sejo i nele .. tu su i djuro i ogi i muce i šeki i zena ... svako na svoju stranu otisao ... nele je u pravu kad kaze kako sejo folira raju sa "raja iz sarajeva" a zivi u zagrebu ... sejo opet u pravu kad mu jebe sve zbog "ko ne voli radovana" ... sejo neku pozitivu fura, a nele je opet brutalno iskren ... knjiga mu je realna, mana ono sto mene nervira je prica kako su svi srbi otisli iz sarajeva i nijedan se nije vratio, a s druge strane ne pominje banja luku i koliko je muslimana otislo ... iz te ekipe jedinog koje cijenim je elvis koji im je tata svima bio i ostao ... lik se jednostavno ne bavi politikom niti ga to interesuje.

Djuro najbolje prosao (unovcio). Filmovi sa Angelinom Jolie i Colin Farrelom, talent ziriji, nasa mala klinika. Fino naplatio bosanski humor.
Najveći kretenizam koji je Đuro napravio, i film čak nazvao po tome, je što je predstavio da Slovenci kao ne znaju šta je kajmak :-) .. pa misle da se maže na džem...biva toliko su odmakli od nas primitivaca :roll:
julisiz es grant

#128 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by julisiz es grant »

I navedite mi primjer jedne efendi fraze :D :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#129 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:efendi fraza...

jebite mi sve ako drale noćas ne iskoči iz groba i ne prepravi tekst.
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#130 Re: Zabranjeno Pušenje

Edin H. wrote:
insomnia78 wrote: Nismo od jucer na forumu “edine”
Hajde nemoj peglati molim te ko Fudo sa odlascima na utakmice reprezentacije, nisi ba Sherlock Holmes. Ja se jesam birvaktile sasvim slucajno registrovao pod pravim imenom, ako ne vjerujes imas moje odobrenje da provjeris sa administracijom.

Premda zaista ne znam zasto bi necije ime trebalo utjecati na politicka i druga razmisljanja, prijatelje sa kojima se druzis i slicno.

Ja iskreno pojma nisam imao kada sam odrastao ko od mojih prijatelja pripada kojoj naciji kada sam odrastao, tako nam komunisti isprali mozak :oops:

Ti si odrastao kasnije u drugim okolnostima, razmisljas drugacije, u vecini stvari se nikada necemo sloziti (nije da nekada nisi u pravu) i to je to.

aaauuu jest ti francuz spustio,napisao edin pod navodnicima,razotkrio te,nisi uopće neko ko u stvarnom zivotu pripada narodu ciji pripadnici imaju izmedju ostalog ime edin,gotov si,priznaj svoj grijeh
kakavdanakneiskustvu

#131 Re: Zabranjeno Pušenje

dezurni_ucenik wrote:Nego, koliko je neletov buraz imao godina? ne pise nigdje.

52
shake69

#132 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

DakleM, moj Kriton i Fedon (e, kada bi to hudi Nesanica iz Francuske znao sta je :)
1. Citam od osnovne poeziju, sta citam, kupujem knjige, i znam sta je pjesnicka sloboda pa mogu ponovo reci da mi je i dalje poetika ZP u ovoj pjesmi jako dvosmislena i prenosiva na Dobrovoljacku. Na Kosevu se najmanje palila svjetla na sehuru :wink: a nekmoli da Drale tu ubada kontekst ´´ne psuju Allaha´´, ma hajte molim vas! Nije sramota fulati u nekoj jezickoj metafori, ali u ovoj pjesmi je najmanje takOvih stilskih figura jebiga, ali dobro. Havana znO!
2. Nije za baciti, ali davno sam cuo na carsiji u drustvu, cak jedna pokrivena sjedila, i to doslo u pricu da su to curice u zenskoj medresi prakticno prihvatile da se pjeva o njima, iako ih malo stid :)
3. Bio sam dijete i vidjao cesto i po Atmejdanu Neleta. Jednom bas nas 2-3 prolazili kroz park i Nele neku u polumraku, bas ko u pjesmi onoj ´´prislonio´´ uz drvo i nama bilo smijesno i htjeli ga zezati. Nije bas bila neka treba, ko sto zvaljo i nije mogo uhvatiti vec samo pjevati ´´noge joj do krajnika´´.To mi je, mislim na to njegovo prisustvo i tu, iako je s Koseva, nekako sve ojacalo tu pricu koju sam cuo i nisam, iskreno dublje ulazio u analizu teksta iako sam znao cak i onaj dodatak ´´jel ti rod´´ i sl. Ako sam profulo, profulo, kad sam fulo opkladu za titulu Liecestera sta je ZP.
A vi se i dalje rugajte... To vecina jedva ceka. Mene ne dotice stav, najvecim dijelom polupismene, pokvarene i sjebane, dokone forumske rulje na ove posljednje dvije stranice ZP.
Selo veselo!
insomnia78

#133 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by insomnia78 »

Evala efendija
ultima_palabra

#134 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ultima_palabra »

Bezveze da ovo moram objašnjavati, ali u New Primitives pokretu posebno mjesto ima "islamski kulturni krug", tako da imaš Ziju, Rizu, Malcolm Muharema, zatim Abida, Ibru Dirku, Reufa, Minku, sabah se čeka sa šejtanom itd... jednostavno po tome su bili prepoznatljivi i izdvajali se od ZG i BG kolega. Naravno da je moglo stajati i "ne psuju Boga", ali ova druga verzija je konzistentnija sa njihovom poetikom i mahalom u kojoj su rasli.
insomnia78

#135 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by insomnia78 »

Ma efendija je profulo cijeli fudbal al gura dalje
ExNihilo

#136 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ExNihilo »

Ništa, po istoj metodologiji onda moramo zaključiti da stih "nije bilo ljepše pod Allahovim svodom", u Lutki s naslovne strane, zapravo pjeva o curi iz medrese koja je "htjela u foto-modele" i slikala se naga za magazin. :|
stakasa

#137 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

shake69 wrote:DakleM, moj Kriton i Fedon (e, kada bi to hudi Nesanica iz Francuske znao sta je :)
1. Citam od osnovne poeziju, sta citam, kupujem knjige, i znam sta je pjesnicka sloboda pa mogu ponovo reci da mi je i dalje poetika ZP u ovoj pjesmi jako dvosmislena i prenosiva na Dobrovoljacku. Na Kosevu se najmanje palila svjetla na sehuru :wink: a nekmoli da Drale tu ubada kontekst ´´ne psuju Allaha´´, ma hajte molim vas! Nije sramota fulati u nekoj jezickoj metafori, ali u ovoj pjesmi je najmanje takOvih stilskih figura jebiga, ali dobro. Havana znO!
2. Nije za baciti, ali davno sam cuo na carsiji u drustvu, cak jedna pokrivena sjedila, i to doslo u pricu da su to curice u zenskoj medresi prakticno prihvatile da se pjeva o njima, iako ih malo stid :)
3. Bio sam dijete i vidjao cesto i po Atmejdanu Neleta. Jednom bas nas 2-3 prolazili kroz park i Nele neku u polumraku, bas ko u pjesmi onoj ´´prislonio´´ uz drvo i nama bilo smijesno i htjeli ga zezati. Nije bas bila neka treba, ko sto zvaljo i nije mogo uhvatiti vec samo pjevati ´´noge joj do krajnika´´.To mi je, mislim na to njegovo prisustvo i tu, iako je s Koseva, nekako sve ojacalo tu pricu koju sam cuo i nisam, iskreno dublje ulazio u analizu teksta iako sam znao cak i onaj dodatak ´´jel ti rod´´ i sl. Ako sam profulo, profulo, kad sam fulo opkladu za titulu Liecestera sta je ZP.
A vi se i dalje rugajte... To vecina jedva ceka. Mene ne dotice stav, najvecim dijelom polupismene, pokvarene i sjebane, dokone forumske rulje na ove posljednje dvije stranice ZP.
Selo veselo!
Sa tackom 3. si nas sve razoruzo. Svjedocio Neletovom prislanjanju, bio na licu mjesta, znas iz prve ruke, tu i dokona forumska rulja ostane zacepljenih usta
kakavdanakneiskustvu

#138 Re: Zabranjeno Pušenje

šta ćemo s ovom ?

Tomahawk11
Globalni moderator

#139 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by Tomahawk11 »

Samo da kažem da sam uživao čitajući temu :mrgreen:
shake69

#140 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

stakasa wrote:
shake69 wrote:DakleM, moj Kriton i Fedon (e, kada bi to hudi Nesanica iz Francuske znao sta je :)
Selo veselo!
Sa tackom 3. si nas sve razoruzo. Svjedocio Neletovom prislanjanju, bio na licu mjesta, znas iz prve ruke, tu i dokona forumska rulja ostane zacepljenih usta
Da, pronasao si se vidim. Ti si taj. Treba ti literature, ozbiljne literature da se udje u ring, a manje dokonog forumanja.
stakasa

#141 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by stakasa »

shake69 wrote:
stakasa wrote:
Selo veselo!
Da, pronasao si se vidim. Ti si taj. Treba ti literature, ozbiljne literature da se udje u ring, a manje dokonog forumanja.
Ne smijem ja u ring, jaci si, priznajem
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#142 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by _BataZiv_0809 »

:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#143 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:Ništa, po istoj metodologiji onda moramo zaključiti da stih "nije bilo ljepše pod Allahovim svodom", u Lutki s naslovne strane, zapravo pjeva o curi iz medrese koja je "htjela u foto-modele" i slikala se naga za magazin. :|
Zato bog koji vozi Mercedes i kiti pevaljke ne ostavlja mjesta proizvoljnim tumacenjima :D
ultima_palabra

#144 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ultima_palabra »

Jeste vi skontali ovaj argument da je gledao Neleta kako zigu?
ExNihilo

#145 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ExNihilo »

Ključno pitanje je da li je prislonio neku iz medrese ili? :D
insomnia78

#146 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:šta ćemo s ovom ?

Ova je poslijeratna. Davor došo tobe
shake69

#147 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:Jeste vi skontali ovaj argument da je gledao Neleta kako zigu?
Prestani se bolan rugati. Nisam ti ja taj koga ces s noge na nogu nabiti ni u kakvoj prici, pa ni na forumu. Javljam se tek ponegdje ovdje i biram neke pozitivne price o Bosni i lijepe memorije gdje je eto i capri o ZP.
Procitaj jos jednom i vidi kontekst price. Covjeka sam tu vidjao i eto povezao s tom pjesmom i pricom koja je do mene dosla u raji.
Vidis kako ti malo minuta treba da potvoris. Kakvo zigu, covjek prislonio koku uz drvo i malo je pipka i zvalji...Nama bilo nesto jer smo vidjeli Neleta.
E jebo ti svoju Posljednju rijec.
Jesi li sad sit i zadovoljan kad tako s visoka se narugas nekome?
ultima_palabra

#148 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by ultima_palabra »

shake69 wrote:
ultima_palabra wrote:Jeste vi skontali ovaj argument da je gledao Neleta kako zigu?
Prestani se bolan rugati. Nisam ti ja taj koga ces s noge na nogu nabiti ni u kakvoj prici, pa ni na forumu. Javljam se tek ponegdje ovdje i biram neke pozitivne price o Bosni i lijepe memorije gdje je eto i capri o ZP.
Procitaj jos jednom i vidi kontekst price. Covjeka sam tu vidjao i eto povezao s tom pjesmom i pricom koja je do mene dosla u raji.
Vidis kako ti malo minuta treba da potvoris. Kakvo zigu, covjek prislonio koku uz drvo i malo je pipka i zvalji...Nama bilo nesto jer smo vidjeli Neleta.
E jebo ti svoju Posljednju rijec.
Jesi li sad sit i zadovoljan kad tako s visoka se narugas nekome?
Ko ti se ruga, samo kažem da ne razumijem kakve to ima veze sa djevojkama iz medrese? To što je medresa u blizini?
radostan dan

#149 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by radostan dan »

stakasa wrote: P.S & off topic
Postoji li skec gdje Djuro ismijava Slovence?
Barut Perić...
pemanapemani

#150 Re: Zabranjeno Pušenje

Post by pemanapemani »

ultima_palabra wrote:Bezveze da ovo moram objašnjavati, ali u New Primitives pokretu posebno mjesto ima "islamski kulturni krug", tako da imaš Ziju, Rizu, Malcolm Muharema, zatim Abida, Ibru Dirku, Reufa, Minku, sabah se čeka sa šejtanom itd... jednostavno po tome su bili prepoznatljivi i izdvajali se od ZG i BG kolega. Naravno da je moglo stajati i "ne psuju Boga", ali ova druga verzija je konzistentnija sa njihovom poetikom i mahalom u kojoj su rasli.
:thumbup:

I bili originalan odgovor jugoslovenske muzike na punk val. https://youtu.be/swwwNx36Agk
Post Reply