Et priznajemŠibicar wrote:Ti baš k'o treba kakva.cyprus wrote:Al sebi u odbranu moram reć da sam testove nuliro (položio bez greške)![]()
BTW. Iz prve...
od koje ste polozili vozacki??
- cyprus
#126 Re: od koje ste polozili vozacki??
-
samo malo
#127 Re: od koje ste polozili vozacki??
Samo prava gospoda mogu reci "ne vozim auto, mene voze u autu" 
-
zelenashica
#128 Re: od koje ste polozili vozacki??
Ja rekla prvi puta da si ti sa tim mislima pogrešno skontao moj prvi post.Vrtimo se oko istog...nema frkeNeyDan wrote: Ti si mene u potpunosti pogresno razumjela.![]()
![]()
![]()
Na ovo sam mislio:Ne vidim kakvu ima korist od toga sto produzava vozacku a ne zeli da vozi.duboka_misao wrote:
samnom radi zena koja je polozila prije 20 godina i nikada nije sjela u auto nakon polaganja ali redovno produzava vozacku
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#129 Re: od koje ste polozili vozacki??
iz prve ali sa stelom
inace, spojena bila gradska i nocna
a testovi, bez greske
a testovi, bez greske
- jutarnji
#130 Re: od koje ste polozili vozacki??
Iz prve, normalno
, doduse testove mi ispunio rodjak koji je tada radio u SJB, ja samo potpisao
Sto se tice izlazaka na voznju mislim da je tu moj tetak apsolutni bosanski rekorder. Polozio je nakon
16og izlaska. Nedavno, kad sam bio u dezeli, sjednem sa njim i...braco mila i draga:sad:
Kad sam izasao iz auto isto k`o da sam se opet rodio.
Sto se tice izlazaka na voznju mislim da je tu moj tetak apsolutni bosanski rekorder. Polozio je nakon
16og izlaska. Nedavno, kad sam bio u dezeli, sjednem sa njim i...braco mila i draga:sad:
Kad sam izasao iz auto isto k`o da sam se opet rodio.
-
saga
#131 Re: od koje ste polozili vozacki??
Mene vala starci pritjerali. I moras i moras, i tacka. I tako polozim, i otada godisnje sjednem jednom, koji krug oko zgrade, cisto malo da se ne zaboravi. I to je to.NeyDan wrote:Nikad mi nije bilo jasno zasto mnoge djevojke poloze vozacki i onda nikad ne voze, ne smiju il' nece?! Zasto ste ga onda polagale i davale tol'ke pare?!
Nesto plaho ne volim da vozim. Valja mislit te na semafore, te na pjesake, te na saobracajne znakove, te na druga auta... nemam ja zivaca
'Vako, kad hodam manje cu stete napravit ako udarim u sta.
- pustopoljina
#132 Re: od koje ste polozili vozacki??
tako nekako...saga wrote:Mene vala starci pritjerali. I moras i moras, i tacka. I tako polozim, i otada godisnje sjednem jednom, koji krug oko zgrade, cisto malo da se ne zaboravi. I to je to.NeyDan wrote:Nikad mi nije bilo jasno zasto mnoge djevojke poloze vozacki i onda nikad ne voze, ne smiju il' nece?! Zasto ste ga onda polagale i davale tol'ke pare?!
Nesto plaho ne volim da vozim. Valja mislit te na semafore, te na pjesake, te na saobracajne znakove, te na druga auta... nemam ja zivaca![]()
kontam-polagacu,kad budem mislila SVOJE voziti...al' jok...polagaces SAD.
...prodje otad 12 bajrama
- alibaba_i_30_godina
#133 Re: od koje ste polozili vozacki??
Znaci vas je lako ubjediti da nesto uraditi protiv svoje volje?!pustopoljina wrote:tako nekako...saga wrote:Mene vala starci pritjerali. I moras i moras, i tacka. I tako polozim, i otada godisnje sjednem jednom, koji krug oko zgrade, cisto malo da se ne zaboravi. I to je to.NeyDan wrote:Nikad mi nije bilo jasno zasto mnoge djevojke poloze vozacki i onda nikad ne voze, ne smiju il' nece?! Zasto ste ga onda polagale i davale tol'ke pare?!
Nesto plaho ne volim da vozim. Valja mislit te na semafore, te na pjesake, te na saobracajne znakove, te na druga auta... nemam ja zivaca![]()
kontam-polagacu,kad budem mislila SVOJE voziti...al' jok...polagaces SAD.
...prodje otad 12 bajrama
Fatajte se volana da vam ne zuti bezveze ta kartica u novcaniku.
- pustopoljina
#134 Re: od koje ste polozili vozacki??
posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji 
- alibaba_i_30_godina
#135 Re: od koje ste polozili vozacki??
Ne izvlaci se sada.pustopoljina wrote:posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji
Zar vam nije mrsko hodati a imate vozacku?!
- pustopoljina
#136 Re: od koje ste polozili vozacki??
hm...nijeNeyDan wrote:Ne izvlaci se sada.pustopoljina wrote:posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji![]()
![]()
mrze mi je 4x kruziti oko centra da nadjem mjesto za parking...pjesice i odem i obavim i vratim se.
- alibaba_i_30_godina
#137 Re: od koje ste polozili vozacki??
Meni je nekad tako mrsko ici negdje bez auta a cesto volim da odem negdje i pjehe, da prosetam i slicno. Mada, sve je to stvar navike. Imam prijatelja koji ne izlazi iz auta. Bukvalno. U supermarket koji mu je od kuce udaljen nekih 50-ak metara ide sa autom. 
-
saga
#138 Re: od koje ste polozili vozacki??
kad mi je mrsko tu je bicikl
inace mrzim u sta se pretvori vecina vozaca, pa ni po hljeb ne mogu bez auta
A mene su 3 godine mucili s tim polaganjem... kad je brat polozio ja rekla, necu! A oni rekli hoces! I zvocali sve do punoljetstva, i et... lakse polozit nego njih slusat. Jer sta ako nekad budem sama kuci s jednim od njih, a njemu pozli, a ne moze hitna doc, pa moram ja vozit
inace mrzim u sta se pretvori vecina vozaca, pa ni po hljeb ne mogu bez auta
A mene su 3 godine mucili s tim polaganjem... kad je brat polozio ja rekla, necu! A oni rekli hoces! I zvocali sve do punoljetstva, i et... lakse polozit nego njih slusat. Jer sta ako nekad budem sama kuci s jednim od njih, a njemu pozli, a ne moze hitna doc, pa moram ja vozit
- pustopoljina
#139 Re: od koje ste polozili vozacki??
meni je ispalo tako nekako- da mi je sve blizu, i da puno brze obavljam stvari bez auta...jedino sto kuci kad idem-idem busom...ali opet- ne vjerujem da bih kao vozac bez iskustva izlazila na autoput.
- alibaba_i_30_godina
#140 Re: od koje ste polozili vozacki??
Pa kako ih opet mislis dovesti do hitne ako ti npr. nisi sjela nekoliko godina za volan.saga wrote:kad mi je mrsko tu je bicikl![]()
inace mrzim u sta se pretvori vecina vozaca, pa ni po hljeb ne mogu bez auta![]()
Mislim da bi opet prije hitna stigla nego ti
- Ady88
#141 Re: od koje ste polozili vozacki??
saga wrote:I mene ovo zanima, i ja sam tad nekad polagala... i onda me vozaj lijevo desno, pa u po skretanja: 'ma ono drugo desno'NeyDan wrote:Inace, ja sam polagao prije 4 godine, 2006. godine. Tada nije bilo nikakvih koverti koje su se izvlacile?! O cemu vi pricate?! Mi smo tada vozili kuda ti oni kazu i koliko dugo oni hoce.![]()
A neki spominju i instruktore u autu za vrijeme polaganja, meni bila samo komisija. Jedan ciko pored i jedan iza mene.
To je pocelo ima 2,3 godine kako mi se cini jer sam ja polozio prije 2 godine i taj je nacin bio, naime imas i na monks.ba vise informacija i detaljne putanje ali uglavnom nema vise da te vozaju kako oni hoce i kuda hoce. Opcine imaju po 5 ruta i svaki broj ima odredene putanje u kojima je sve predvideno, tj.raskrsnice, polukruzno okretanje, rucna, parking, prvensto prolaza itd. Te rute zna tvoj instruktor a i taj iz komisije, tako da prije polaganja vjezbas i pamtis koja je koja putanja i znas unaprijed kad izvuces gdje ces ici.
I da, nema vise da ih bude po dvojica iz komisije, budes ti, tvoj instruktor pored i jedan iz komisije nazad a cini mi se kad padnes 3 puta (ili vise) onda budu dvojica iz komisije nazad.
Zapravo ima dosta promjena, nema ni nocne voznje vise kao nekad, znam lika polagao u Tuzli i komisija mu bila u vozilu, ude on u tunel prode to lagano i pitaju ga "jesi li sta zaboravio"? Kaze on "nisam nista" i obore ga jer nije upalio svjetla u tunelu
- alibaba_i_30_godina
#142 Re: od koje ste polozili vozacki??
Trebali su ga na startu oboriti ako je krenuo bez upaljenih svjetala.Ady88 wrote:saga wrote:I mene ovo zanima, i ja sam tad nekad polagala... i onda me vozaj lijevo desno, pa u po skretanja: 'ma ono drugo desno'NeyDan wrote:Inace, ja sam polagao prije 4 godine, 2006. godine. Tada nije bilo nikakvih koverti koje su se izvlacile?! O cemu vi pricate?! Mi smo tada vozili kuda ti oni kazu i koliko dugo oni hoce.![]()
A neki spominju i instruktore u autu za vrijeme polaganja, meni bila samo komisija. Jedan ciko pored i jedan iza mene.
To je pocelo ima 2,3 godine kako mi se cini jer sam ja polozio prije 2 godine i taj je nacin bio, naime imas i na monks.ba vise informacija i detaljne putanje ali uglavnom nema vise da te vozaju kako oni hoce i kuda hoce. Opcine imaju po 5 ruta i svaki broj ima odredene putanje u kojima je sve predvideno, tj.raskrsnice, polukruzno okretanje, rucna, parking, prvensto prolaza itd. Te rute zna tvoj instruktor a i taj iz komisije, tako da prije polaganja vjezbas i pamtis koja je koja putanja i znas unaprijed kad izvuces gdje ces ici.
I da, nema vise da ih bude po dvojica iz komisije, budes ti, tvoj instruktor pored i jedan iz komisije nazad a cini mi se kad padnes 3 puta (ili vise) onda budu dvojica iz komisije nazad.
Zapravo ima dosta promjena, nema ni nocne voznje vise kao nekad, znam lika polagao u Tuzli i komisija mu bila u vozilu, ude on u tunel prode to lagano i pitaju ga "jesi li sta zaboravio"? Kaze on "nisam nista" i obore ga jer nije upalio svjetla u tunelu
Sto su se sad emancipovali pa se lafa izvlace koverte ... mi smo morali cekati 2-3 sata da komisija dodje sa rucka iz nekog od restorana.
-
saga
#143 Re: od koje ste polozili vozacki??
pih, pa rekla sam da sjednem godisnje jednom, i obrnem koji krug oko zgrade, da ne zaboravimNeyDan wrote:Pa kako ih opet mislis dovesti do hitne ako ti npr. nisi sjela nekoliko godina za volan.saga wrote:kad mi je mrsko tu je bicikl![]()
inace mrzim u sta se pretvori vecina vozaca, pa ni po hljeb ne mogu bez auta![]()
A mene su 3 godine mucili s tim polaganjem... kad je brat polozio ja rekla, necu! A oni rekli hoces! I zvocali sve do punoljetstva, i et... lakse polozit nego njih slusat. Jer sta ako nekad budem sama kuci s jednim od njih, a njemu pozli, a ne moze hitna doc, pa moram ja vozit![]()
Mislim da bi opet prije hitna stigla nego ti
a to za hitnu je bio njihov argument zasto bih trebala polagat
- cyprus
#144 Re: od koje ste polozili vozacki??
NeyDan wrote:Ne izvlaci se sada.pustopoljina wrote:posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji![]()
![]()
- alibaba_i_30_godina
#145 Re: od koje ste polozili vozacki??
Ono pitanje ne vrijedi za tebe ... nemoj ni sjedati za volan, ako nista za nase dobro.cyprus wrote:NeyDan wrote:Ne izvlaci se sada.pustopoljina wrote:posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji![]()
![]()
Zar vam nije mrsko hodati a imate vozacku?!Kad mi to bude mrsko, upucaću se
![]()
- fatality
#146 Re: od koje ste polozili vozacki??
ahmzelenashica wrote:NeyDan wrote: Dobro sam ja tebe razumio nego sam te citirao upravo zato sto si zensko u nadi da ces ti mozda znati odgovor na moja pitanja.pih to što sam ja žensko ne znači da sam ja kriva ako odvalim lafetu na rupu šahta jer je tamo neko ukr'o poklopac
ili ako prođem kroz crveno na semaforu koji samo dan ranije nikad tu nije postojao
ili krenem da pretičem a tamo neki macho tip vidi da ga žeMsko pretiče pa naruši zakon nagazivši na gas do daske samo da bi ko eto rek'o :Ti si žeMsko haj iza mene!
.. ...nema dalje
.....jah sve do nas žeMskinja....
ista stvar kao sa prvim primjerom
budes pametnija pa kad vidis da je on nagazio gas ti usporis i stanes iza njega a ne trudis se biti ludja od njega
elem, dosta smo u ovih par primjera naucili o zenskoj logici
( sad ce drvlje i kamenje )
- Phosphorus
#147 Re: od koje ste polozili vozacki??
.
Last edited by Phosphorus on 01/10/2012 10:02, edited 1 time in total.
- madFlava
#148 Re: od koje ste polozili vozacki??
od prvi put

- motachjointa
#149 Re: od koje ste polozili vozacki??
kod nas bilo das stotku i kako god vozio vozacka je tvoja, tako da je bilo od prve iako sam i liniju nagazio i cunj oborio, rucna je bila bez greske
a na gradskoj nisam saltao vise od druge brzine, isao na sigurno
uglavnom im nije bilo pravo sto me moraju pustiti ali ipak treba otici i na meso pa je to prevagnulo 
-
Max Bunker
#150 Re: od koje ste polozili vozacki??
Polozio iz prve i to bez stele. Istini za volju, instruktor me spasio na onome polukruznom na Skenderiji, gdje sam presao preko linije sto oznacava stop. Isprana bila, jedva se vidjela a ja stao jedno pola metra nakon nje. Inspektor rekao: " Vidi sta si uradio, ne mogu te pustiti" a instrutkor se zakleo majkom i Bogom ( a vjernik je veliki ) da mi nije nikada rekao da tu ima linija i da je njegova greska i inspektor me dalje pustio. Dalje odradio bez greske i polozio.