od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cyprus

#126 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by cyprus »

Šibicar wrote:
cyprus wrote:Al sebi u odbranu moram reć da sam testove nuliro (položio bez greške) :skoljka: :D
Ti baš k'o treba kakva. :mrgreen:

BTW. Iz prve...
Et priznajem :oops: , što se tiče auta jesam :D . Nikad me nisu nešto naročito zanimala auta i vožnja. Prije i poslije obuke i polaganja, nisam dohvatio volan :oops: :D
samo malo

#127 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by samo malo »

Samo prava gospoda mogu reci "ne vozim auto, mene voze u autu" 8)
zelenashica

#128 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by zelenashica »

NeyDan wrote: Ti si mene u potpunosti pogresno razumjela. :D :-) :-)

Na ovo sam mislio:
duboka_misao wrote:
samnom radi zena koja je polozila prije 20 godina i nikada nije sjela u auto nakon polaganja ali redovno produzava vozacku :D
Ne vidim kakvu ima korist od toga sto produzava vozacku a ne zeli da vozi. :roll:
Ja rekla prvi puta da si ti sa tim mislima pogrešno skontao moj prvi post.Vrtimo se oko istog...nema frke ;-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#129 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by corolla02 »

iz prve ali sa stelom :D inace, spojena bila gradska i nocna

a testovi, bez greske
jutarnji

#130 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by jutarnji »

Iz prve, normalno :oops: , doduse testove mi ispunio rodjak koji je tada radio u SJB, ja samo potpisao :D
Sto se tice izlazaka na voznju mislim da je tu moj tetak apsolutni bosanski rekorder. Polozio je nakon
16og izlaska. Nedavno, kad sam bio u dezeli, sjednem sa njim i...braco mila i draga:sad:
Kad sam izasao iz auto isto k`o da sam se opet rodio.
saga

#131 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by saga »

NeyDan wrote:Nikad mi nije bilo jasno zasto mnoge djevojke poloze vozacki i onda nikad ne voze, ne smiju il' nece?! Zasto ste ga onda polagale i davale tol'ke pare?!
Mene vala starci pritjerali. I moras i moras, i tacka. I tako polozim, i otada godisnje sjednem jednom, koji krug oko zgrade, cisto malo da se ne zaboravi. I to je to.
Nesto plaho ne volim da vozim. Valja mislit te na semafore, te na pjesake, te na saobracajne znakove, te na druga auta... nemam ja zivaca :mrgreen:
'Vako, kad hodam manje cu stete napravit ako udarim u sta.
pustopoljina

#132 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pustopoljina »

saga wrote:
NeyDan wrote:Nikad mi nije bilo jasno zasto mnoge djevojke poloze vozacki i onda nikad ne voze, ne smiju il' nece?! Zasto ste ga onda polagale i davale tol'ke pare?!
Mene vala starci pritjerali. I moras i moras, i tacka. I tako polozim, i otada godisnje sjednem jednom, koji krug oko zgrade, cisto malo da se ne zaboravi. I to je to.
Nesto plaho ne volim da vozim. Valja mislit te na semafore, te na pjesake, te na saobracajne znakove, te na druga auta... nemam ja zivaca :mrgreen:
tako nekako...
kontam-polagacu,kad budem mislila SVOJE voziti...al' jok...polagaces SAD.
...prodje otad 12 bajrama :D
alibaba_i_30_godina

#133 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by alibaba_i_30_godina »

pustopoljina wrote:
saga wrote:
tako nekako...
kontam-polagacu,kad budem mislila SVOJE voziti...al' jok...polagaces SAD.
...prodje otad 12 bajrama :D
Znaci vas je lako ubjediti da nesto uraditi protiv svoje volje?! :oops: :D :D

Fatajte se volana da vam ne zuti bezveze ta kartica u novcaniku. :D
pustopoljina

#134 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pustopoljina »

posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji :D
alibaba_i_30_godina

#135 Re: od koje ste polozili vozacki??

pustopoljina wrote:posebno kad se radi o blizim clanovima obitelji :D
Ne izvlaci se sada. :oops: :mrgreen:

Zar vam nije mrsko hodati a imate vozacku?!
pustopoljina

#136 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pustopoljina »

NeyDan wrote:

hm...nije :shock:
mrze mi je 4x kruziti oko centra da nadjem mjesto za parking...pjesice i odem i obavim i vratim se.
alibaba_i_30_godina

#137 Re: od koje ste polozili vozacki??

Meni je nekad tako mrsko ici negdje bez auta a cesto volim da odem negdje i pjehe, da prosetam i slicno. Mada, sve je to stvar navike. Imam prijatelja koji ne izlazi iz auta. Bukvalno. U supermarket koji mu je od kuce udaljen nekih 50-ak metara ide sa autom. :roll:
saga

#138 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by saga »

kad mi je mrsko tu je bicikl :-D
inace mrzim u sta se pretvori vecina vozaca, pa ni po hljeb ne mogu bez auta :mrgreen:

A mene su 3 godine mucili s tim polaganjem... kad je brat polozio ja rekla, necu! A oni rekli hoces! I zvocali sve do punoljetstva, i et... lakse polozit nego njih slusat. Jer sta ako nekad budem sama kuci s jednim od njih, a njemu pozli, a ne moze hitna doc, pa moram ja vozit :mrgreen:
pustopoljina

#139 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pustopoljina »

meni je ispalo tako nekako- da mi je sve blizu, i da puno brze obavljam stvari bez auta...jedino sto kuci kad idem-idem busom...ali opet- ne vjerujem da bih kao vozac bez iskustva izlazila na autoput.
alibaba_i_30_godina

#140 Re: od koje ste polozili vozacki??

saga wrote:kad mi je mrsko tu je bicikl :-D
inace mrzim u sta se pretvori vecina vozaca, pa ni po hljeb ne mogu bez auta :mrgreen:

A mene su 3 godine mucili s tim polaganjem... kad je brat polozio ja rekla, necu! A oni rekli hoces! I zvocali sve do punoljetstva, i et... lakse polozit nego njih slusat. Jer sta ako nekad budem sama kuci s jednim od njih, a njemu pozli, a ne moze hitna doc, pa moram ja vozit :mrgreen:
Pa kako ih opet mislis dovesti do hitne ako ti npr. nisi sjela nekoliko godina za volan. :mrgreen:

Mislim da bi opet prije hitna stigla nego ti :D
Ady88

#141 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Ady88 »

saga wrote:
NeyDan wrote:Inace, ja sam polagao prije 4 godine, 2006. godine. Tada nije bilo nikakvih koverti koje su se izvlacile?! O cemu vi pricate?! Mi smo tada vozili kuda ti oni kazu i koliko dugo oni hoce. :D
I mene ovo zanima, i ja sam tad nekad polagala... i onda me vozaj lijevo desno, pa u po skretanja: 'ma ono drugo desno' :mrgreen:
A neki spominju i instruktore u autu za vrijeme polaganja, meni bila samo komisija. Jedan ciko pored i jedan iza mene.

To je pocelo ima 2,3 godine kako mi se cini jer sam ja polozio prije 2 godine i taj je nacin bio, naime imas i na monks.ba vise informacija i detaljne putanje ali uglavnom nema vise da te vozaju kako oni hoce i kuda hoce. Opcine imaju po 5 ruta i svaki broj ima odredene putanje u kojima je sve predvideno, tj.raskrsnice, polukruzno okretanje, rucna, parking, prvensto prolaza itd. Te rute zna tvoj instruktor a i taj iz komisije, tako da prije polaganja vjezbas i pamtis koja je koja putanja i znas unaprijed kad izvuces gdje ces ici.
I da, nema vise da ih bude po dvojica iz komisije, budes ti, tvoj instruktor pored i jedan iz komisije nazad a cini mi se kad padnes 3 puta (ili vise) onda budu dvojica iz komisije nazad. :)
Zapravo ima dosta promjena, nema ni nocne voznje vise kao nekad, znam lika polagao u Tuzli i komisija mu bila u vozilu, ude on u tunel prode to lagano i pitaju ga "jesi li sta zaboravio"? Kaze on "nisam nista" i obore ga jer nije upalio svjetla u tunelu :lol:
alibaba_i_30_godina

#142 Re: od koje ste polozili vozacki??

Ady88 wrote:
saga wrote:
NeyDan wrote:Inace, ja sam polagao prije 4 godine, 2006. godine. Tada nije bilo nikakvih koverti koje su se izvlacile?! O cemu vi pricate?! Mi smo tada vozili kuda ti oni kazu i koliko dugo oni hoce. :D
I mene ovo zanima, i ja sam tad nekad polagala... i onda me vozaj lijevo desno, pa u po skretanja: 'ma ono drugo desno' :mrgreen:
A neki spominju i instruktore u autu za vrijeme polaganja, meni bila samo komisija. Jedan ciko pored i jedan iza mene.

To je pocelo ima 2,3 godine kako mi se cini jer sam ja polozio prije 2 godine i taj je nacin bio, naime imas i na monks.ba vise informacija i detaljne putanje ali uglavnom nema vise da te vozaju kako oni hoce i kuda hoce. Opcine imaju po 5 ruta i svaki broj ima odredene putanje u kojima je sve predvideno, tj.raskrsnice, polukruzno okretanje, rucna, parking, prvensto prolaza itd. Te rute zna tvoj instruktor a i taj iz komisije, tako da prije polaganja vjezbas i pamtis koja je koja putanja i znas unaprijed kad izvuces gdje ces ici.
I da, nema vise da ih bude po dvojica iz komisije, budes ti, tvoj instruktor pored i jedan iz komisije nazad a cini mi se kad padnes 3 puta (ili vise) onda budu dvojica iz komisije nazad. :)
Zapravo ima dosta promjena, nema ni nocne voznje vise kao nekad, znam lika polagao u Tuzli i komisija mu bila u vozilu, ude on u tunel prode to lagano i pitaju ga "jesi li sta zaboravio"? Kaze on "nisam nista" i obore ga jer nije upalio svjetla u tunelu :lol:
Trebali su ga na startu oboriti ako je krenuo bez upaljenih svjetala. :roll:

Sto su se sad emancipovali pa se lafa izvlace koverte ... mi smo morali cekati 2-3 sata da komisija dodje sa rucka iz nekog od restorana. :roll:
saga

#143 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by saga »

NeyDan wrote:
saga wrote:kad mi je mrsko tu je bicikl :-D

Pa kako ih opet mislis dovesti do hitne ako ti npr. nisi sjela nekoliko godina za volan. :mrgreen:

Mislim da bi opet prije hitna stigla nego ti :D
pih, pa rekla sam da sjednem godisnje jednom, i obrnem koji krug oko zgrade, da ne zaboravim :mrgreen:
a to za hitnu je bio njihov argument zasto bih trebala polagat :-D
cyprus

#144 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by cyprus »

NeyDan wrote:

:shock: Kad mi to bude mrsko, upucaću se :D :oops:
alibaba_i_30_godina

#145 Re: od koje ste polozili vozacki??

cyprus wrote:
NeyDan wrote:

:shock: Kad mi to bude mrsko, upucaću se :D :oops:
Ono pitanje ne vrijedi za tebe ... nemoj ni sjedati za volan, ako nista za nase dobro. :mrgreen: :run:
fatality

#146 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by fatality »

zelenashica wrote:
NeyDan wrote: Dobro sam ja tebe razumio nego sam te citirao upravo zato sto si zensko u nadi da ces ti mozda znati odgovor na moja pitanja. :mrgreen:
:roll: pih to što sam ja žensko ne znači da sam ja kriva ako odvalim lafetu na rupu šahta jer je tamo neko ukr'o poklopac :roll: ili ako prođem kroz crveno na semaforu koji samo dan ranije nikad tu nije postojao :roll: ili krenem da pretičem a tamo neki macho tip vidi da ga žeMsko pretiče pa naruši zakon nagazivši na gas do daske samo da bi ko eto rek'o :Ti si žeMsko haj iza mene! :roll:.. ...nema dalje :roll: .....jah sve do nas žeMskinja.... :roll:
ahm :skoljka: recimo na dan kada ti imas voznju, na sred puta iskopana ogromnaaaa rupa ( ta ista rupa dan ranije nije bila tu) hoces li ti sad drito u tu rupu ili ces je zaobici ili se pak okrenuti ? (analogija na tvoj primjer)
ista stvar kao sa prvim primjerom
budes pametnija pa kad vidis da je on nagazio gas ti usporis i stanes iza njega a ne trudis se biti ludja od njega

elem, dosta smo u ovih par primjera naucili o zenskoj logici
( sad ce drvlje i kamenje )
Phosphorus

#147 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Phosphorus »

.
Last edited by Phosphorus on 01/10/2012 10:02, edited 1 time in total.
madFlava

#148 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by madFlava »

od prvi put ;) :thumbup:
motachjointa

#149 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by motachjointa »

kod nas bilo das stotku i kako god vozio vozacka je tvoja, tako da je bilo od prve iako sam i liniju nagazio i cunj oborio, rucna je bila bez greske :D a na gradskoj nisam saltao vise od druge brzine, isao na sigurno :-) uglavnom im nije bilo pravo sto me moraju pustiti ali ipak treba otici i na meso pa je to prevagnulo :D
Max Bunker

#150 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Max Bunker »

Polozio iz prve i to bez stele. Istini za volju, instruktor me spasio na onome polukruznom na Skenderiji, gdje sam presao preko linije sto oznacava stop. Isprana bila, jedva se vidjela a ja stao jedno pola metra nakon nje. Inspektor rekao: " Vidi sta si uradio, ne mogu te pustiti" a instrutkor se zakleo majkom i Bogom ( a vjernik je veliki ) da mi nije nikada rekao da tu ima linija i da je njegova greska i inspektor me dalje pustio. Dalje odradio bez greske i polozio. :-D
Post Reply