Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- vaca
#126 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
ma kakve dame i gentlmeni, obične etikete. lijepi ih kako ko hoće i kome hoće.
po ovom gore dame su srednjovječne dobrostojeće domaćice koje znaju šta je njihov posao a gentlmeni lovatori koji ne ljetuju u neumu. pih.
po ovom gore dame su srednjovječne dobrostojeće domaćice koje znaju šta je njihov posao a gentlmeni lovatori koji ne ljetuju u neumu. pih.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#127 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
je li tema o damama i gentlmenima ili o muzevima i suprugama ..........sakop wrote:naravno da ne postoje dame i gentlemeni u klasičnom(književnom,filmskom, umjetničkom...) folu
vremena su se odavno drastično promijenila - to su žene tražile (hoce dame posla)
ne kontam kako neka žena moze sebe ili drugu ženu nazivati damom a radi ko crnac - više od muškaraaaca
po meni je dama ona tamo neka sredovječna zena, koja ne radi po čitav dan,nego brine o porodici,mužu (naravno ne domaćica po bosanski), ali žena koja zna granice kako dobrog ukusa tako granice podjele poslova![]()
gentlemeni, drage žene ne postoje hibridni muškarci tipa brus villisa iz umri muški, jonnyja deepa i nekogg tamo papka iz knjiga i filmova, jednostavno i muškarci su se promijenili
gentlemen ti je muškarac koji zaradjuje dovoljno da mu žena ne može nabijati na nos stvari tipa, pokvarila se veš mašina a nemamo para za popravak, čovjek koji ide na odmore svake godine novo mjesto a ne jadnik nema do neuma...
što se tiče ponašanja to je stvar ličnogg bontona,zna se kako se treba obuci i ponašati na utakmici a kako u pozorištu
-
Omerovim_Koracima
#128 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
ako se pod gentlmenima podrazumjeva;otvaranje vrata,sipanja picha,prachenje kuci itd.onda jesam ako nije onda nisam

-
Officer Crabtree
#129 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
il si se ti umazila]Meni se bas svidja kad mi se otvaraju vrata, izmicu stolice, drze jaknice, sipa picence. I strasno mi ide na zivce kad muskinje ne rade to. Ali mislim da je to vise povezano sa adekvatnim kucnim odgojem i kulturom, kao i sposobnoscu usvajanja novoga, jer, budimo realni, svaki krkan to moze vidjeti od nekoga i poceti primjenjivati.
a izmak'o bi ti ja stolicu samo tako
i da klikne...A ne znam sta je ustvari definicija dzentlmena, manire smo vec nabrojali. Po meni bi to bio odmjerem muskarac, koji zenu prije svega postuje i uvazava, koji nema nagle reakcije tipa "razbicu te kurvo", obrazovan, svestran, da ne odem u off. A i definicija dame se nekako uklapa u ovo.
ja kad vidim džentlmena odmah znam da je gej
- _tulumba_
#130 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Tako nekako..Da su danas ljudi prvenstveno ljudi, bilo bi sve ljepse, al' nisu tako da pricati o damama i dzentlmenima kao cestim "pojavama" u drustvu, na ulici..tesko. Ako se osvrnemo oko nas, kakvi nas ljudi okruzuju, naci damu ili gentlmena je bas rijetkost. Konkretno, za osobe mojih godina (23-24), toliko ima bahatih ljudi da Bog sacuva. Ima uvijek izuzetaka i ne kazem da nema ovih o kojima pricamo. Svijet u kojem zivimo je svijet materijalizma, gdje ljudi zaboravljaju da se odnose prema drugima s postovanjem i da ih posmatraju s aspekta ljudske velicine i karaktera drugih a ne, ko sta koliko ima. I ocekivati od ljudi koji tako posmatraju sve oko sebe da budu dame i dzentlmeni??? Malo nas je, rekao bihAura Perez wrote:Meni se bas svidja kad mi se otvaraju vrata, izmicu stolice, drze jaknice, sipa picence. I strasno mi ide na zivce kad muskinje ne rade to. Ali mislim da je to vise povezano sa adekvatnim kucnim odgojem i kulturom, kao i sposobnoscu usvajanja novoga, jer, budimo realni, svaki krkan to moze vidjeti od nekoga i poceti primjenjivati.
A ne znam sta je ustvari definicija dzentlmena, manire smo vec nabrojali. Po meni bi to bio odmjerem muskarac, koji zenu prije svega postuje i uvazava, koji nema nagle reakcije tipa "razbicu te kurvo", obrazovan, svestran, da ne odem u off. A i definicija dame se nekako uklapa u ovo.
Meni licno je zadovoljstvo ako djevojci otvorim vrata, ili pridrzim jaknu a znam da ima kretena kojima je to smjesno sve (tipa razmisljanje: halo ba, kome ja da otvaram vrata? pa mogu kupiti kafic citav da ti ja vrata otvaram i bla bla
Ili pak djevojke, malo je uopce onih kojima nesto i znaci ako joj momak radi sitnice koje ga cine dzentlmenom. Pocevsi od tog da djevojke same nisu navikle na to niti im to ista i znaci, stvara se i kod nas je l' misljenje da ispadamo papci zbog ovakvih stvari (otvaranje vrata i sl.) pa onda niko to i ne praktikuje..
Nije krivo ni vrijeme ( jer vremena se ne mjenjaju, ljudi se mjenjaju) nisu krivi ni roditelju (opet pogledajmo njih, nisu vala ni oni Bog zna sta bolji) nego jednostavno, cjelokupna percepcija stila zivota koja nam se plasira preko medija vodi ka tome da je bezze biti dzentlmen/dama.
Iskreno, ja bih volio da se ove nase djevojke bar probaju odjevati na malo elegantniji nacin, bussines stil (da pocnemo od tog jer fali takvih djevojaka, bar meni
p.s. nesto mi se ne spava pa se raspisao bez potrebe..
-
Officer Crabtree
#131 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
joj što i vi znate peglat
prvo, ako je jedina manifestacija tog džentlmenstva koju vi možete navest ovdje otvaranje vrata, plus izmicanje stolice i pridržavanje odjeće, onda jebo više tu koncepciju
drugo, ako ti noć popravi nešto tako banalno, kupi sebi pokretna vrata
treće, da je ona kakva dama bio bih i ja džentlmen
prvo, ako je jedina manifestacija tog džentlmenstva koju vi možete navest ovdje otvaranje vrata, plus izmicanje stolice i pridržavanje odjeće, onda jebo više tu koncepciju
drugo, ako ti noć popravi nešto tako banalno, kupi sebi pokretna vrata
treće, da je ona kakva dama bio bih i ja džentlmen
-
ssmmiilleeyy
#132 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Ne kaže se više ZDRAO sad su svi GOSPODA 
-
Officer Crabtree
#133 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Iz obrnute perspektive ja to gledam. Sutra će ti smetat' što sam promašio da pridajem pažnju nekoj banalnosti.I taj komentar za pokretna vrata je suvisan. Ne valja kad puno zahtijevamo. Ne valja kad nas gluposti obraduju.
Za pokretna vrata sam smrtno ozbiljan. Meni da to može popraviti dan ja bih ugradio odmah na sva vrata u kući.
Zarađujem na njemu.Tebi taj sarkazam postaje deformacija.
-
ssmmiilleeyy
#134 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Moje mišljenje je da Dame i Džentlmeni postoje samo u Filmovima 
- Toto
#135 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
i to crtanimssmmiilleeyy wrote:Moje mišljenje je da Dame i Džentlmeni postoje samo u Filmovima
Popaj je nenadmasan
-
Dialer
#136 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Ako su pokretna pustis je prvu,dame imaju prednost

-
Njanjo
#137 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Vala ja se drzim bontona koliko je to moguce, otvaram vrata, drzim kapute, cekam preko 15 min
i slicno.....nije da se sad ja nesto trudim vec sam tako odgojen i nevidim nista cudno u tome. Za gospodu kojoj je ovo gore navedeno nesto cudno ili , kako je oficir rekao, banalno, onda mozda je bolje da se ufatite neke papanke koja sa izrazom "dama" ima isto kao i ja sa kibernetickim modificiranjem mozga pokusnog kunica na sub-atomskoj bazi. 
-
Gospoda Ministarka
#138 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Jutros sam se iznervirala iz razloga sto je moja sredovjeca kolegica (50 god) rekla : "Ciba." "strovacki" kulturan muskarac iole obrazovan i kulturna zena iole obrazovane nekoriste u komunikaciji ove rijeci, pogotove neki gentlmeni i dame...Podsjeca me na americke filmove u crnackom getu kad oni pocnu svoje slengove korisiti. Ne ocekujem i glupo mi je ocekivat da pricamo sa nekog nivoa tipa "Stovana damo, ljubim ruke" ali nemoj mi ni tih ulicnih, klosarskih prica...
- silent_BoB
#139 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
ja bi popio tabletu za smirenjeGospoda Ministarka wrote:Jutros sam se iznervirala iz razloga sto je moja sredovjeca kolegica (50 god) rekla : "Ciba." "strovacki" kulturan muskarac iole obrazovan i kulturna zena iole obrazovane nekoriste u komunikaciji ove rijeci, pogotove neki gentlmeni i dame...Podsjeca me na americke filmove u crnackom getu kad oni pocnu svoje slengove korisiti. Ne ocekujem i glupo mi je ocekivat da pricamo sa nekog nivoa tipa "Stovana damo, ljubim ruke" ali nemoj mi ni tih ulicnih, klosarskih prica...
kad ostavris prisan odnos sa nekim nazivate se cak i nadimcima...nema to veze sa kulturom.....zadrzi persiranje i nece biti takvih izleta od kolegice jer s tim zadrzavas odredjenu distancu
- Toto
#140 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
A sta radit ako je dama "nepokretna" pa ne zna jesu li vrata na onog laserskog vratara ili joj je zagondzija neko bonton defektno odjeljenje.Dialer wrote:Ako su pokretna pustis je prvu,dame imaju prednost![]()
-
Officer Crabtree
#141 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
neko cool ministarstvoGospoda Ministarka wrote:Jutros sam se iznervirala iz razloga sto je moja sredovjeca kolegica (50 god) rekla : "Ciba." "strovacki" kulturan muskarac iole obrazovan i kulturna zena iole obrazovane nekoriste u komunikaciji ove rijeci, pogotove neki gentlmeni i dame...Podsjeca me na americke filmove u crnackom getu kad oni pocnu svoje slengove korisiti. Ne ocekujem i glupo mi je ocekivat da pricamo sa nekog nivoa tipa "Stovana damo, ljubim ruke" ali nemoj mi ni tih ulicnih, klosarskih prica...
kod mene ionako samo pričaju o farmi i debljanju
- bez_ideje
#142 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Jedu li dame i gospoda fast fud?
-
ssmmiilleeyy
#143 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Čuj jedu li, i podriguju poslije čaše jogurtabez_ideje wrote:Jedu li dame i gospoda fast fud?
-
Omerovim_Koracima
#144 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Stanes ti da se otvore pa je uguras nekakoToto wrote:A sta radit ako je dama "nepokretna" pa ne zna jesu li vrata na onog laserskog vratara ili joj je zagondzija neko bonton defektno odjeljenje.Dialer wrote:Ako su pokretna pustis je prvu,dame imaju prednost![]()
-
*mima*
#145 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Gospoda Ministarka wrote:Jutros sam se iznervirala iz razloga sto je moja sredovjeca kolegica (50 god) rekla : "Ciba." "strovacki" kulturan muskarac iole obrazovan i kulturna zena iole obrazovane nekoriste u komunikaciji ove rijeci, pogotove neki gentlmeni i dame...Podsjeca me na americke filmove u crnackom getu kad oni pocnu svoje slengove korisiti. Ne ocekujem i glupo mi je ocekivat da pricamo sa nekog nivoa tipa "Stovana damo, ljubim ruke" ali nemoj mi ni tih ulicnih, klosarskih prica...
Jel ovo ti ozbiljno?
Last edited by *mima* on 28/05/2010 19:13, edited 1 time in total.
- Ljuska_u_BaklaFi
#146 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Đes' vid'la Bogati da ministri zhene neozbiljne 
-
*mima*
#147 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
.
Last edited by *mima* on 28/05/2010 19:12, edited 1 time in total.
- kmirsad
#149 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Definitivno... ima dama... samo... skupe brate...i prezahtjevne... te nema ljubljenje, te nema svršiti... ni u usta, ni unutra, kurton obavezan...:-)jebi ga... a đe je tu ljubav... 
- kmirsad
#150 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Ja sam pravo romantičan... izvini što sam te razočarao...Indigo-X wrote:E jbt. ga kmirso,..pokvari mi predodzbu o sebi...kmirsad wrote:Definitivno... ima dama... samo... skupe brate...i prezahtjevne... te nema ljubljenje, te nema svršiti... ni u usta, ni unutra, kurton obavezan...:-)jebi ga... a đe je tu ljubav...![]()