Treptajuće zeleno

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#126 Re: Treptajuće zeleno

Post by Edin H. »

Treptajuce zeleno treba ukinuti, jer je uvijek should I stop or should I go.

If I go will be trouble, if I stop will be double :D
jedna tamo

#127 Re: Treptajuće zeleno

Post by jedna tamo »

vala Edine dobro kažeš, samo nas zbunjuju, ja redovno prođem i u retrovizoru vidim svi stali :roll:
e pa nikad neznaš ni onaj ispred tebe prolazi li ili staje
vozač

#128 Re: Treptajuće zeleno

Post by vozač »

jedna tamo wrote:vala Edine dobro kažeš, samo nas zbunjuju, ja redovno prođem i u retrovizoru vidim svi stali :roll:
meni je treptajuće zeleno super, samo što je problem da u gradu nisu svi semafori po tom sistemu tako da me pravo trzne žuto svjetlo kad se pojavi odmah iza zelenog, bez treptanja, čak sam uhvatio sebe par puta kako baš kritično zakočim, sa dozom nervoze i straha, jednostavno čovjek se nauči na opuštenu vožnju, pratiš treptanje, brojiš do 4, kad odjednom pufff, e sad ga nema, malo nelogično i glupo, mislim da bi to trebali što prije regulisati da bude sve po istom sistemu

btw ... nisam baš 100 % siguran, ali kao da ima i par semafora u gradu koji ne trepću 4 puta nego manje, možda mi se i učinilo, :?:
MUNAFIK

#129 Re: Treptajuće zeleno

Post by MUNAFIK »

vozač wrote:
jedna tamo wrote:vala Edine dobro kažeš, samo nas zbunjuju, ja redovno prođem i u retrovizoru vidim svi stali :roll:
meni je treptajuće zeleno super, samo što je problem da u gradu nisu svi semafori po tom sistemu tako da me pravo trzne žuto svjetlo kad se pojavi odmah iza zelenog, bez treptanja, čak sam uhvatio sebe par puta kako baš kritično zakočim, sa dozom nervoze i straha, jednostavno čovjek se nauči na opuštenu vožnju, pratiš treptanje, brojiš do 4, kad odjednom pufff, e sad ga nema, malo nelogično i glupo, mislim da bi to trebali što prije regulisati da bude sve po istom sistemu

btw ... nisam baš 100 % siguran, ali čini mi se da ima i par semafora u gradu koji ne trepću 4 puta nego manje, možda mi se i učinilo, :?:
Treptajuce je super kada ispred sebe nemas nikoga, pa mizes ubrzati ili usporiti po svojoj procjeni da li mozes stici ili ne... Ali kada ispred sebe imas nekoga e to je vec rizik, mnogo puta se desilo da vozaci panicno koce na treprajuce zeleno, neki se cak i potpuno zaustave na drugom treptaju...
winnie

#130 Re: Treptajuće zeleno

Post by winnie »

kad pocne blinkat', samo procjenite jel' mozete proci na vrijeme... brojite 5 komada i prodjete ili usporite i ko gospoda stanete na zuto.
ovo je super izum i treba ga uvesti svuda!
MUNAFIK

#131 Re: Treptajuće zeleno

Post by MUNAFIK »

winnie wrote:kad pocne blinkat', samo procjenite jel' mozete proci na vrijeme... brojite 5 komada i prodjete ili usporite i ko gospoda stanete na zuto.
ovo je super izum i treba ga uvesti svuda!
Super je izum, dok nasa gospoda pocne usporavati na prvom treptaju na a nalaze se 30-tak metara od semafora....
Da nastave normalno voziti prosli bi bez problema na zelenom kao i jos neko iza njih.
sparky

#132 Re: Treptajuće zeleno

Post by sparky »

broji,koci,ne koci...
cuj broji,pa svako ko ima vise od 9 casova voznje moze ocijeniti hoce li uspjeti proci kroz raskrsnicu prije nego se upali i zuto.
uostalom,ni zuto nije smak svijeta.dnevno prodjem barem deset puta na zuto i jos nikad me policija nije zaustavila zbog toga.desi se da prodjemo u isto vrijeme i naravno svako svojim putem.jedina raskrsnica na kojoj stojim na prvi treptaj zelenog je raskrsnica na pofalicima (kad moram preci preko sina) zato sto me nerviraju papci koji ostanu na pola i onda se uvaljuju ovim kojim je vec uveliko zeleno,pa necu ni ja da se uvaljujem.
ako se sjecate,kamere na raskrsnicama ne slikaju ni prve cini mi se dvije sekunde crvenog svjetla
:run:
600

#133 Re: Treptajuće zeleno

Post by 600 »

Nedavno sam bio svjedok saobracajne nesrece zbog tog treptajuceg zelenog svjetla.Naime vozim kroz Sarajevo (glavnom dzadom) prema Ilidzi srednjom trakom.E sad kod semafora kod Nedzarica pocelo je da trpce zeleno svjetlo i zena koja je vozila do mene u najbrzoj traci je panicno odma zakocila na 1 treptaj i prouzrokovala lancani sudar tako sto su se taxista i neki vozac kedy-a zabili.Ja normalno prosao.
Ne znam mescini da zene imaju veci problem s treptajucem zelenim svjetlom i u par drugih situacija sam vidio gdje umalo nije doslo do nesrece.
Tercius

#134 Re: Treptajuće zeleno

Post by Tercius »

600 wrote:Nedavno sam bio svjedok saobracajne nesrece zbog tog treptajuceg zelenog svjetla.Naime vozim kroz Sarajevo (glavnom dzadom) prema Ilidzi srednjom trakom.E sad kod semafora kod Nedzarica pocelo je da trpce zeleno svjetlo i zena koja je vozila do mene u najbrzoj traci je panicno odma zakocila na 1 treptaj i prouzrokovala lancani sudar tako sto su se taxista i neki vozac kedy-a zabili.Ja normalno prosao.
Ne znam mescini da zene imaju veci problem s treptajucem zelenim svjetlom i u par drugih situacija sam vidio gdje umalo nije doslo do nesrece.
Niti jedna nezgoda se nije desila zbog tog treptajuceg zelenog.A zakon kaže, odstojanje, prilagoditi brzinu uslovima na putu i svima nama dobro.Po meni taj sistem rada semafora extra stvar, još da na sve pomoćne zelene strelica semafore stave brojac sekundi bilo bi extra.
sunceKOtepsija

#135 Re: Treptajuće zeleno

Post by sunceKOtepsija »

sparky wrote: ako se sjecate,kamere na raskrsnicama ne slikaju ni prve cini mi se dvije sekunde crvenog svjetla
:run:
:thumbup: ovo vrijedi znat, super stvar
azdralovic

#136 Re: Treptajuće zeleno

Post by azdralovic »

Tercius wrote:
600 wrote:Nedavno sam bio svjedok saobracajne nesrece zbog tog treptajuceg zelenog svjetla.Naime vozim kroz Sarajevo (glavnom dzadom) prema Ilidzi srednjom trakom.E sad kod semafora kod Nedzarica pocelo je da trpce zeleno svjetlo i zena koja je vozila do mene u najbrzoj traci je panicno odma zakocila na 1 treptaj i prouzrokovala lancani sudar tako sto su se taxista i neki vozac kedy-a zabili.Ja normalno prosao.
Niti jedna nezgoda se nije desila zbog tog treptajuceg zelenog.A zakon kaže, odstojanje, prilagoditi brzinu uslovima na putu i svima nama dobro.Po meni taj sistem rada semafora extra stvar, još da na sve pomoćne zelene strelica semafore stave brojac sekundi bilo bi extra.
klasicna situacija, vidis ovaj ispred tebe ce proci pa ga malo pritisnes da i ti stignes :run: :D
Tercius

#137 Re: Treptajuće zeleno

Post by Tercius »

azdralovic wrote:
Tercius wrote:
klasicna situacija, vidis ovaj ispred tebe ce proci pa ga malo pritisnes da i ti stignes :run: :D
Ma Sarajevo i saobracaj, rupa bez dna.Pricati i naglabati 100g i na kraju opet smo na pocetnoj.
Edin H.

#138 Re: Treptajuće zeleno

Post by Edin H. »

:izet: Dzaba sam im ja govorio, ne slusaju.
jedna tamo

#139 Re: Treptajuće zeleno

Post by jedna tamo »

e dobro si se sjetio nakon 4 godine da me citiraš :lol:
Pirija

#140 Re: Treptajuće zeleno

Post by Pirija »

neki dan zamalo udes nisam imao jer je glupaca na 2 metra od semafora zakocila na prvi treptaj zelenog ko da je djete izletilo na cestu....
manekenka u penziji

#141 Re: Treptajuće zeleno

Post by manekenka u penziji »

Muci me jos od neki dan:

Kod TV-a sam prosla na zuto svijetlo. Kasnije sam se sjetila da ima i radar. Kad sam pogledala u retrovizor, sva auta su ostala na raskrsnici, tj.ja sam zadnja prosla.
Tog istog kobnog dana :D sam na istoj raskrnici opet prošla kroz žuto, na skretanju prema Općini.

Kakve su šanse za čestitku? :? :? :? :?
shandrprcSA

#142 Re: Treptajuće zeleno

Post by shandrprcSA »

VVVEEEELLLIIIIKEEEEEEEEEEEEEE da neces nista dobiti

:D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#143 Re: Treptajuće zeleno

Post by bitanga_sa_otesa »

mislim da tek slika 1-2 sec kad se upali crveno,ako neko zna tacnije neka me ispravi.
manekenka u penziji

#144 Re: Treptajuće zeleno

Kolika je kazna :(
shandrprcSA

#145 Re: Treptajuće zeleno

Post by shandrprcSA »

manekenka u penziji wrote:Kolika je kazna :(
citati bijela slova :D

Image
merlinka37

#146 Re: Treptajuće zeleno

Post by merlinka37 »

manekenka u penziji wrote:Muci me jos od neki dan:

Kod TV-a sam prosla na zuto svijetlo. Kasnije sam se sjetila da ima i radar. Kad sam pogledala u retrovizor, sva auta su ostala na raskrsnici, tj.ja sam zadnja prosla.
Tog istog kobnog dana :D sam na istoj raskrnici opet prošla kroz žuto, na skretanju prema Općini.

Kakve su šanse za čestitku? :? :? :? :?

Sad kad si sve fino opisala, tj. priznala imaš velike šanse za čestitku. :) Ma šalim se pa vidiš i sama da svak radi šta hoće, samo se nemoj igrati sa oružjem mada i takve brzo puštaju.
manekenka u penziji

#147 Re: Treptajuće zeleno

Cut ce se :sax:
shandrprcSA

#148 Re: Treptajuće zeleno

Post by shandrprcSA »

manekenka u penziji wrote:Cut ce se :sax:
nema se sta cuti :wink: slika nakon 1-1,5sec od paljenja crvenog
madtv

#149 Re: Treptajuće zeleno

Post by madtv »

manekenka u penziji wrote:Kolika je kazna :(
100KM, 1 ili 2 boda i pozdravi se sa vozackom mjesec dana :D :D :D

PS: prosla si kroz zuto, nema brige :)
dječak sa šibicama

#150 Re: Treptajuće zeleno

Post by dječak sa šibicama »

Zuto svjetlo je kao i crveno, nema tu prolaza.

Zuto ti znaci "koci", a ne "ubrzaj, sad ce crveno".

To su osnove koje se uce jos na pocetku vozacke obuke.
Post Reply