First WaveStrpljiva wrote:Nije film, ali da ne otvaram novu temu za seriju, poslužit će i ova.
Serija je SF. Ja sam je pratila prije 7-8 godina na Pinku. Ne znam kako se zove. Ovih se detalja sjećam: smještena je u 20 vijeku. Dva čovjeka se bore protiv vanzemaljaca koji žele zavladati planetom. Jedan je akcioni heroj, dok je drugi haker koji otkriva buduće poteze aliena. Vanzemaljii ubijaju ljude, te preuzimaju njihova tijela kao nosioce i to im ujedno služi kao maska. Primarni cilj im je zauzeti sva strateška mjesta u Vladi USA.
Eh nadam se da je nekom poznato ovo malo čega se sjećam.
Zna li neko naziv filma???
Moderator: _BataZiv_0809
- nellington
#126 Re: Zna li neko naziv filma???
-
Strpljiva
#127 Re: Zna li neko naziv filma???
Ima li šta da ne znaš?!nellington wrote:First WaveStrpljiva wrote:Nije film, ali da ne otvaram novu temu za seriju, poslužit će i ova.
Serija je SF. Ja sam je pratila prije 7-8 godina na Pinku. Ne znam kako se zove. Ovih se detalja sjećam: smještena je u 20 vijeku. Dva čovjeka se bore protiv vanzemaljaca koji žele zavladati planetom. Jedan je akcioni heroj, dok je drugi haker koji otkriva buduće poteze aliena. Vanzemaljii ubijaju ljude, te preuzimaju njihova tijela kao nosioce i to im ujedno služi kao maska. Primarni cilj im je zauzeti sva strateška mjesta u Vladi USA.
Eh nadam se da je nekom poznato ovo malo čega se sjećam.
Hvala svima na trudu
- vox-populi
#128 Re: Zna li neko naziv filma???
nije bas film u pitanju, ali da ne otvaram novu temu.
Radi se o muzickom videu, recimo sredina ili druga polovina 90-tih. Citav video je animiran, radnja se odvija negdje u mocvari, znam da se pojavljuju neki krokodili i zabe
.
Stil je cini mi se kao Gorillaz ali ne mogu biti siguran.
Radi se o muzickom videu, recimo sredina ili druga polovina 90-tih. Citav video je animiran, radnja se odvija negdje u mocvari, znam da se pojavljuju neki krokodili i zabe
-
tavustavus
#129 Re: Zna li neko naziv filma???
jedna mala pomoc...trazim jedan film koji sam gledao pred sami pocetak rata kao djete negdje 91 ili 92 klasicni trash cini mi se da se zvao Bolt ili Munja medutim kad ukucam to na youtube nista ne izlazi..neki sinopsis kojeg se sjecam jeste da film pocinje tako sto nekog naucnika udari munja u laboratoriju i on od tada trci nevjerovatno brzo-kao munja..crveni kostim ,,,,, odstupanja u sinopsisu su moguca...pomozite mi
- karanana
#130 Re: Zna li neko naziv filma???
probaj the flash.
- dharma
#131 Re: Zna li neko naziv filma???
Ja jedino znam za onu seriju Flash, covjek ima crvei kostim sa zlatnom munjom i tako ide i spasava svijettavustavus wrote:jedna mala pomoc...trazim jedan film koji sam gledao pred sami pocetak rata kao djete negdje 91 ili 92 klasicni trash cini mi se da se zvao Bolt ili Munja medutim kad ukucam to na youtube nista ne izlazi..neki sinopsis kojeg se sjecam jeste da film pocinje tako sto nekog naucnika udari munja u laboratoriju i on od tada trci nevjerovatno brzo-kao munja..crveni kostim ,,,,, odstupanja u sinopsisu su moguca...pomozite mi
http://www.imdb.com/title/tt0099580/
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#132 Re: Zna li neko naziv filma???
Je li ovaj?vox-populi wrote:nije bas film u pitanju, ali da ne otvaram novu temu.
Radi se o muzickom videu, recimo sredina ili druga polovina 90-tih. Citav video je animiran, radnja se odvija negdje u mocvari, znam da se pojavljuju neki krokodili i zabe.
-
tavustavus
#133 Re: Zna li neko naziv filma???
dharma wrote:Ja jedino znam za onu seriju Flash, covjek ima crvei kostim sa zlatnom munjom i tako ide i spasava svijettavustavus wrote:jedna mala pomoc...trazim jedan film koji sam gledao pred sami pocetak rata kao djete negdje 91 ili 92 klasicni trash cini mi se da se zvao Bolt ili Munja medutim kad ukucam to na youtube nista ne izlazi..neki sinopsis kojeg se sjecam jeste da film pocinje tako sto nekog naucnika udari munja u laboratoriju i on od tada trci nevjerovatno brzo-kao munja..crveni kostim ,,,,, odstupanja u sinopsisu su moguca...pomozite miEvo, vidim 91 godiste, pa vidi
nesto jeste ovako ali mi se cini da nije bila serija u pitanju,dobro se sjecam da sam uzeo kasetu iz videoteke i da je bio film...i pocinjao je tako sto nekog naucnika udari grom u laboratoriju i sjecam se da je kao trcao za autobosom gradom i to kao munja
- dharma
#134 Re: Zna li neko naziv filma???
tavustavus wrote:dharma wrote:Ja jedino znam za onu seriju Flash, covjek ima crvei kostim sa zlatnom munjom i tako ide i spasava svijettavustavus wrote:jedna mala pomoc...trazim jedan film koji sam gledao pred sami pocetak rata kao djete negdje 91 ili 92 klasicni trash cini mi se da se zvao Bolt ili Munja medutim kad ukucam to na youtube nista ne izlazi..neki sinopsis kojeg se sjecam jeste da film pocinje tako sto nekog naucnika udari munja u laboratoriju i on od tada trci nevjerovatno brzo-kao munja..crveni kostim ,,,,, odstupanja u sinopsisu su moguca...pomozite miEvo, vidim 91 godiste, pa vidi
nesto jeste ovako ali mi se cini da nije bila serija u pitanju,dobro se sjecam da sam uzeo kasetu iz videoteke i da je bio film...i pocinjao je tako sto nekog naucnika udari grom u laboratoriju i sjecam se da je kao trcao za autobosom gradom i to kao munja![]()
![]()
Ukucaj The Flash, to je 100%
- vox-populi
#135 Re: Zna li neko naziv filma???
Nije, ali sam nasao:Pera Trta wrote: Je li ovaj?
tnx anyway.
- So What!
#136 Re: Zna li neko naziv filma???
Trebam dva filma, samo nazivi:
Prvi je B-produkcija sredine devedestih, ja ga gledao na lokalnoj stanici. Uglavnom radnja se odvija u nekom malom gradiću, ali više selu. Neka omladina dolazi u ta grad da istraži neke fenomene, a one ispade da su svi stnavnic bili alieni, i sjećam se posljednje scene da cura i momak koji su preživjeli sve to odlaze i njima se obraća taj glavni alien koji se ukrcava na brod i govori im zašto su tu
Drugi sam gledo kasno jendom na BHT, ali se nikako ne mogu sjetiti jel bio na engleskom (iako će prije bit da jeste bio). Radi se o momku koji izlazi iz doma za nezbrinutu djecu i odklazi tražiti majku. Pronađe je, a ona je sad slikarica radi u nekom shoppingu u kojem on živi i na kraju joj to sve saopšti. Dirljiv film.
Eto ako ikako možete pomagajte. Hvala Unaprijed!
Prvi je B-produkcija sredine devedestih, ja ga gledao na lokalnoj stanici. Uglavnom radnja se odvija u nekom malom gradiću, ali više selu. Neka omladina dolazi u ta grad da istraži neke fenomene, a one ispade da su svi stnavnic bili alieni, i sjećam se posljednje scene da cura i momak koji su preživjeli sve to odlaze i njima se obraća taj glavni alien koji se ukrcava na brod i govori im zašto su tu
Drugi sam gledo kasno jendom na BHT, ali se nikako ne mogu sjetiti jel bio na engleskom (iako će prije bit da jeste bio). Radi se o momku koji izlazi iz doma za nezbrinutu djecu i odklazi tražiti majku. Pronađe je, a ona je sad slikarica radi u nekom shoppingu u kojem on živi i na kraju joj to sve saopšti. Dirljiv film.
- madtv
#137 Re: Zna li neko naziv filma???
da nije ovaj:So What! wrote:Trebam dva filma, samo nazivi:
The Deadly Spawn
http://www.imdb.com/title/tt0087998/
- So What!
#138 Re: Zna li neko naziv filma???
deadyl spawn nije, film jke eventulno snimljen u periodu 88. - 97.madtv wrote:da nije ovaj:So What! wrote:Trebam dva filma, samo nazivi:
The Deadly Spawn
- BHF_Manijak
#139 Re: Zna li neko naziv filma???
Film je negdje oko 2000-tih, nesto kao serijski ubica na univerzitetu koji salje poruke studentima putem maila, to je na pocetku bilo zamisljeno kao zezancija nekoliko studenata ali neko ih je provalio i poceo fakat da ubija, zakleo bih se da glumi Brittany Murphy u filmu ali sad provjerih i nije, tako da je neka druga plavka u pitanju
Ubjedjen sa bio dase film zove Wolf creek ali skontah da je to skroz deseti film, mora da i ovaj nesto ima oko "wolf" u nazivu pa sam pomjeso
Ako ko zna bio bih zahvalan...
- vicious
#140 Re: Zna li neko naziv filma???
Cry_Wolf?BHF_Manijak wrote:Film je negdje oko 2000-tih, nesto kao serijski ubica na univerzitetu koji salje poruke studentima putem maila, to je na pocetku bilo zamisljeno kao zezancija nekoliko studenata ali neko ih je provalio i poceo fakat da ubija, zakleo bih se da glumi Brittany Murphy u filmu ali sad provjerih i nije, tako da je neka druga plavka u pitanjuUbjedjen sa bio dase film zove Wolf creek ali skontah da je to skroz deseti film, mora da i ovaj nesto ima oko "wolf" u nazivu pa sam pomjeso
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0384286/
- BHF_Manijak
#141 Re: Zna li neko naziv filma???
Jasta je, znam da nakav wolf ima u nazivu 
- legionarka
#142 Re: Zna li neko naziv filma???
Treba mi ime jednog filma.. vec dva sata se slomih ali ne mogu naci...
cini mi se da su likovi glavni braca koji haraju i pljackaju po gradovima banke i sl. zive cini mi se sa mamom negdje na nekoj periferiji.. u svom tom haosu trazi ih i fbi i ko sve ne i opkole kucu i sve ih porokaju a ona pokusava da ih spasi.. cini mi se
e sad ako neko zna
bila bih mu zahvalna (30ih godina u americi radnja smjestena cini mi se)
cini mi se da su likovi glavni braca koji haraju i pljackaju po gradovima banke i sl. zive cini mi se sa mamom negdje na nekoj periferiji.. u svom tom haosu trazi ih i fbi i ko sve ne i opkole kucu i sve ih porokaju a ona pokusava da ih spasi.. cini mi se
- nellington
#143 Re: Zna li neko naziv filma???
Da nije neki od filmova o Ma Baker?
- legionarka
#144 Re: Zna li neko naziv filma???
Public enemies!!! Ma baker
Bog ti zdravlje dao... idem pravit veceru s mirom
danke!
Bog ti zdravlje dao... idem pravit veceru s mirom
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#145 Re: Zna li neko naziv filma???
Prateći diskusiju o temi iz WW2 na susjednom forumju, jedan od učesnika pomenuo je domaći film (ili seriju), partizanski, u kojem partizani zarobe grupu ustaša i osude ih po kratkom postupku na smrt. Dok ih vode na pogubljenje, jedan od njih se okrene partizanu koji ih sprovodi i prezrivo mu kaže: "Jebo ti meni mater što bi ja tebe toliko vodo!"...hoće da kaže da bi ga ubio odmah na licu mjesta da je situacija obrnuta.
Sjećam se te scene da sam je nekada gledao, ali se ne sjećam naziva filma/serije, pa ako neko zna neka napiše.
Sjećam se te scene da sam je nekada gledao, ali se ne sjećam naziva filma/serije, pa ako neko zna neka napiše.
-
Pera Trta
#146 Re: Zna li neko naziv filma???
Ok, našao samPera Trta wrote:Prateći diskusiju o temi iz WW2 na susjednom forumju, jedan od učesnika pomenuo je domaći film (ili seriju), partizanski, u kojem partizani zarobe grupu ustaša i osude ih po kratkom postupku na smrt. Dok ih vode na pogubljenje, jedan od njih se okrene partizanu koji ih sprovodi i prezrivo mu kaže: "Jebo ti meni mater što bi ja tebe toliko vodo!"...hoće da kaže da bi ga ubio odmah na licu mjesta da je situacija obrnuta.
"Kad čuješ zvona", Antuna Vrdoljaka.
- alica.k
#147 Re: Zna li neko naziv filma???
prije par godina sam gledala film "they are among us" koji mi jako zvuci kao taj sto opisujes, ali on je snimljen 2004. godine.So What! wrote:deadyl spawn nije, film jke eventulno snimljen u periodu 88. - 97.madtv wrote:da nije ovaj:So What! wrote:Trebam dva filma, samo nazivi:
The Deadly Spawn
znaci sve isto..dodje neka mladjarija u neki gradic gdje su svi vanzemaljci koji se pretvaraju da su ljudi vec godinama i tako...sjecam se i nekog plasticnog hirurga koji ih pravi da izgledaju kao ljudi itd itd. jel to to? mozda je ovo remake nekog filma na koji ti mislis?
uglavnom, film je teski trash...jedva sam ga odgledala do kraja.
druga opcija je film alien predator...neki studenti odu u spaniju i tamo u malom gradicu nekom skontaju da su svi zarazeni nekim vanzemaljcima, koji su pali sa nekakvom sondom il necim sto je NASA poslala u svemir
-
zamzija
#148 Re: Zna li neko naziv filma???
Meni treba pomoć oko jedne serije koju sam gledala na Novoj ( hrvatskoj nova TV ) prije 8,9 godina, u pitanju je čovjek koji dolazi u grad i pomaže u rješavanju ubistava ( ili tako nešto ), mislim da se sprijatelji s nekim detektivom i nekom ženskom...jel komšinica ili tako nešto.... a usput pokušava da otkrije svoj identitet - jer se ne sjeća ko je.....mislim da je serija otišla poslije malo i na SF - nisam sigurna....jer nisam gledala kraj....
- horion_bosona
#149 Re: Zna li neko naziv filma???
to zvuci kao jedna od epizoda Monka...

- alica.k
#150 Re: Zna li neko naziv filma???
john doe?zamzija wrote:Meni treba pomoć oko jedne serije koju sam gledala na Novoj ( hrvatskoj nova TV ) prije 8,9 godina, u pitanju je čovjek koji dolazi u grad i pomaže u rješavanju ubistava ( ili tako nešto ), mislim da se sprijatelji s nekim detektivom i nekom ženskom...jel komšinica ili tako nešto.... a usput pokušava da otkrije svoj identitet - jer se ne sjeća ko je.....mislim da je serija otišla poslije malo i na SF - nisam sigurna....jer nisam gledala kraj....