Covjece pa sve to toleriranje je bilo i za ABIH oruzje je dolazilo u BIH gdje je nestajalo to pitaj šaju i ostale kompanjone. Evo ti jedan okrsaj Harisa VS Alija iz transkripta o novcima za obranuVerticalHairFactor wrote:Naravno da će se raspasti i NATO i EU, ni Rimsko ni Otomansko carstvo nije dovijeka trajalo - zar treba kod svakog potresa mi da idemo pod nož?Geronimo81 wrote:Hoce li se raspasti ili neće to je pitanje budućnosti.VerticalHairFactor wrote:Zar, zaista, neko ovdje vjeruje da su EU i NATO trajne kategorije, i da će one za vijeke vijekova "štiti Bošnjake" - kao što su nas zaštitili u Srebrenici kroz UN, zar ne? Istina, u NATO se ulazi radi interesa, da bi bilo mirnije, ali čini mi se da pojedini "pacifisti" i "ekonomski osviješteni tipovi" u suštini imaju jako zla snivanja prema Bosni, ali hajde, pusti Bosnu, nego prema jednom narodu, jer da bi Bosne nestalo moraju nestati Bošnjaci, moraju biti poubijani i raseljeni. Vojska BiH mora biti takva da zaštiti one koji su najviše ubijani u proteklom ratu upravo zato jer su bili poslušni, vjerovali da rata neće biti više nikada, vjerovali u pravednost i suosjećajnost "SAD-a, Evrope i demokratskog svijeta", da bi na vlastitoj koži kroz ubijanja shvatili da se radi o svemu samo ne o demokratskom svijetu i svijetu "pravednika". I dan danas Evropa podržava marginaliziranje Bošnjaka, i neformalno će, kroz neki novi embargo, uništavanje naoružavanja ili nešto slično, iznova dati punu podršku genocidu nad Bošnjacima samo zato jer su "pogrešne vjere". Ili ćemo se trajno osigurati od rata balansom, ili će rata iznova biti. Srpska politika u regiji je isuviše zadojena fašizmom, genocidom i mržnjom da bi se u dogledno vrijeme mogla otrgnuti od nje - iz prostog razloga jer Evropa ne želi nikakvu radikalnu promjenu stava prema Bošnjacima, koji su za nju manje vrijedni zbog "pogrešnog kulturološkog backgrounda", samo je rada da se malo formalni stavovi uglačaju. Evropa ne traži denacifikaciju Srbije, jer je njena mržnja za Evropu OK, usmjerena je gdje treba, no na njihovu žalost posao nije dobro obavljen, samo pogledajte šta se zbiva u evropskim zemljama - desničari isplivavaju, ograničenja i ukidanja ljudskih sloboda su usmjerena samo prema jednoj zajednici, itd. Mi se moramo biti kadri sami odbraniti, inače nas neće biti, vrlo jednostavno.
Vjerovali ?? zar recimo vukovar nije bio dobar primjer ja bi rekao vise da se čekalo da SAD intervenira a pritom zrtvujuci svoj narod i cekajuci reakciju SAD a nisam ni ja to rekao vec se samo slazem sa seferovom izjavom.
Nisu srbi ubijali samo muslimane ubijali su i katolike dali je i to pogresna vjera ?
Zasto desnicari isplivavaju gdje su bili protekli 50 godina ?
Velika činjenica je da arapi kad dođu u europu za sobom ponesu kulturu i svoje ponasanje i da tu svoju kulturu i ponasanje namecu europi a ujedno iskoristavaju socialna prava koja im daje europa i to desnica koristi i lagano ljude pridobiva.Pogotovo ovaj napad na onog sweda kako ce to tek da iskoriste
Da se razumjemo nisam za ukidanje minareta i to je sramota za EU ali sam za zabranu burki i na ulici a pogotovo u drzavnim institucijama.
Srbi jesu ubijali katolike, svakako, zato im je Evropa i žmirila "kad su kršili embargo", zato im je i tolerisala Oluju, zato im je i dala državu bez ovih problema, koje mi imamo. Kontinuitet prema Bošnjacima, čija su prava flagrantno i očevidno kršena kroz opsade, granatiranja isključivo civilnih objekata, snajperisanje djece po Sarajevu, i otvoreni snimljeni genocid u Srebrenici, ogleda se u ispraznoj i bezličnoj frazi "osuđujemo" i "dogovorite se sa svojim dželatima". Samo u Sarajevu je ubijeno preko 1200 djece - tako da postoji razlika između ubijanja katolika i muslimana.
O burki ne želim da razgovaram, kao ni o homoseksualnim brakovima, bušenju genitalija, ili nečemu drugom. Postoji i za liberale nešto što im je ekstremno, ali jednostavno to toleriraju - to što bi bilo ko zabranjivao bilo gdje, njegova je stvar. Ja govorim o otvorenoj antni-muslimanskoj histeriji u Zapadnom svijetu, izazvanom medijskim trovanjem, pothranjivanjem stereotipa, što Zapad mora tako agresivno zastupati kroz satelitske medije tipa Foxa i CNN-a da bi prikrio vlastite zločine u zemljama nad kojima su izvršili agresiju i u kojima vode ratove, ubijaju civile itd. Sve se da opravdati, i mrtva djeca i sve, ako ta djeca slijede vjeru čike na čijem turbanu je upaljena bomba. Dakle mala mrtva djeca su potencijalne velike bradonje sa upaljenim bombama (što je njihova vjera, naravno), pa je bolje da ih i nema. Tako su i Bošnjaci označeni kao "narod visokog rizika". Kome to nije jasno, neće mu biti jasno zašto se mi moramo pravdati, a ne oni koji su sasipali rafale našoj djeci u leđa, granatirali bolnice, ubijali djecu snajperima, uništavali mrske objekte tipa mostarskog mosta, ferhadije džamije, aladža džamije... Ti su za Evropu OK, ne moraju se oni za to pravdati, mi se moramo pravdati jer su naši vojnici pucali po naoružanoj koloni JNA, koja je prethodni dan razvaljivala grad, itd. Pravda i demokracija za sve, zar ne.
Tema je vojska, i nje mora biti, u suprotnom - čika sa bombom na glavi - pravedni tenk - mrtvo dijete na ulici nam ne ginu opet... I, naravno buljuk ovakvih i onakvih izjava, žaljenja, ali i razumljivih bojazni, blablaba...
SILAJDŽIĆ: Za sve vrijeme mandata, po vojnim pitanjima, posebno planiranjima i izvođenja vojnih operacija nisam znao ništa od pažljivijeg čitatelja novina Svi znaju da Vlada ne vlada
IZETBEGOVIĆ: Ja i moja ekipa U čitavom modernom svijetu uz Vladu, 90% stvari se završava privatnim linijama
SILAJDŽIĆ: Nije točno!
IZETBEGOVIĆ: Privatne inicijative, osobne
SILAJDŽIĆ: Sam si rekao da 90% novaca ide izvan Vlade, e onda je tu i 90% moći.
IZETBEGOVIĆ: Ja sam rekao da kontroliram fond za obranu, a ostalo je u rukama Vlade
SILAJDŽIĆ: Zašto fond ne bi bio u Ministarstvu obrane?
IZETBEGOVIĆ: Ti znaš razloge zbog čega Vladu vode Pelivan i Akmadžić, taman sam njima trebao dati.
Sarajevo je imalo 20 k hrvata a i mnogo je srba ostalo u njemu a i tih 1200 djece nisu sve muslimani
Srebrenica je druga stvar ali nakon toga EU(mislim na francuze i engleze) je okrenula srbima leđa kad su vidjeli sta su u stanju da urade.
Da je EU imala nekakav plan to bi lako uradila samo bi spojila hrvate i srbe a hrvatima naredila da zatvore granice a BIH bi podjelila na dva dijela lakse nego na tri kako je inace radila.Da je tolerirala srbe jeste ali to je radi jakog lobija kod engleza i francuza.