Titam djeci treba zabranit pristup internetuSunrise00 wrote:ateisti vs. vjernici, vol 98432804809328490![]()
![]()
ovo zrelo za kljucanja men' se cini
Karni mata - Hram štakora
- madner
#126 Re: Karni mata - Hram štakora
- Sunrise00
#127 Re: Karni mata - Hram štakora
sto sadmadner wrote:Titam djeci treba zabranit pristup internetuSunrise00 wrote:ateisti vs. vjernici, vol 98432804809328490![]()
![]()
- madner
#128 Re: Karni mata - Hram štakora
Pa osnove ne kontate, nije ovo ateisti vs vjernici nego civilizovane kulture vs dno dna sa istoka.Sunrise00 wrote:sto sadmadner wrote:Titam djeci treba zabranit pristup internetuSunrise00 wrote:ateisti vs. vjernici, vol 98432804809328490![]()
![]()
ovo zrelo za kljucanja men' se cini![]()
![]()
- Sunrise00
#129 Re: Karni mata - Hram štakora
kako za kogamadner wrote:
Pa osnove ne kontate, nije ovo ateisti vs vjernici nego civilizovane kulture vs dno dna sa istoka.
-
strongwoman
#130 Re: Karni mata - Hram štakora
Zaista mi ne pada na pamet analizirati tvoj post, ali koliko vidim ti si napisala sto ti je bizarnije, a sto nije..bez_ideje wrote:Ne sikci bez veze .......Nego,dobro jutro......vidis nekima su tvoja uvjerenja bizarna ,sto ne znaci da ce iko da prestane da praktikuje "svoje" zbog iscudjavanja onog drugog .Niti dijelim tanjir mlijeka sa stakorima...niti ucestvujem u klanju kurbana...Evo ja se nacudit ne mogu ,kako se jedan ,recimo obrazovan i moderan covjek ,pripadnik jedne od religija koja ima odredjene rituale ,zgrazava i iscudjava drugom zbog njegovih rituala .....ja zaista ne mogu da vjerujem dokle ljudska glupost i ogranicenost moze da ide.....lejlatab wrote:E pa ti dijeli tanjir mlijeka sa svojim stakorima, a mi cemo i dalje da koljemo zivotinje i da dijelimo to meso siromasima... Poenta klanja kurbana prvobitno je ta da se to meso podijeli siromasnim ljudima.. Ako je to bizarno onda ja zaista ne mogu da vjerujem dokle ljudska glupost i ogranicenost moze da ide...bez_ideje wrote:Meni je bizarnije prinosenje zrtava u vidu klanja zivotinja nego dijeljenje tanjira mlijeka sa stakorom
Ti si se zgrazavala na prinosenje zrtava u vidu klanja zivotinja, a ne ja...
Ja sam samo rekla da mi je apsurdno da jedno ljudsko bice osudjuje klanje zivotinje (ja sam mislila na kurban) i djeljenja tog mesa siromasima. Pa zar to nije human cin.. ili se varam? Mozda bi trebali biti gluhi na tudju neimastinu... pa bi onda bili cool...
A sto se tice drugih neka rade sto god im je volja, neka vjeruju u svoj vlastiti izmet ako hoce, bas me boli briga. ALI JA U SVOJE NE DAM, A NITI DIRAM U TUDJE..
- madner
#131 Re: Karni mata - Hram štakora
Mani se relativizma, nisu ovo 60 niti si ti Jenis JoplinSunrise00 wrote:kako za kogamadner wrote:
Pa osnove ne kontate, nije ovo ateisti vs vjernici nego civilizovane kulture vs dno dna sa istoka.![]()
Stakor je stakor, pozivanje na razlicitost i toleranciju prestaje gdje glodari pocinju
- Sunrise00
#132 Re: Karni mata - Hram štakora
sto se tice relativnosti, na tom polju ipak preferiram strucniji pristup, tipa Einsteinamadner wrote:Mani se relativizma, nisu ovo 60 niti si ti Jenis JoplinSunrise00 wrote:kako za kogamadner wrote:
Pa osnove ne kontate, nije ovo ateisti vs vjernici nego civilizovane kulture vs dno dna sa istoka.![]()
![]()
Stakor je stakor, pozivanje na razlicitost i toleranciju prestaje gdje glodari pocinju
- arzuhal
#133 Re: Karni mata - Hram štakora
statix wrote: Osam.![]()

- paja patak
#134 Re: Karni mata - Hram štakora
wahahaha 6 stranica o stakorima, da samo znaju citati 
- bez_ideje
#135 Re: Karni mata - Hram štakora
Ne sikci bez veze .......Nego,dobro jutro......vidis nekima su tvoja uvjerenja bizarna ,sto ne znaci da ce iko da prestane da praktikuje "svoje" zbog iscudjavanja onog drugog .Niti dijelim tanjir mlijeka sa stakorima...niti ucestvujem u klanju kurbana...Evo ja se nacudit ne mogu ,kako se jedan ,recimo obrazovan i moderan covjek ,pripadnik jedne od religija koja ima odredjene rituale ,zgrazava i iscudjava drugom zbog njegovih rituala .....ja zaista ne mogu da vjerujem dokle ljudska glupost i ogranicenost moze da ide.....[/quote]
Zaista mi ne pada na pamet analizirati tvoj post, ali koliko vidim ti si napisala sto ti je bizarnije, a sto nije..
Ja sam samo rekla da mi je apsurdno da jedno ljudsko bice osudjuje klanje zivotinje (ja sam mislila na kurban) i djeljenja tog mesa siromasima. Pa zar to nije human cin.. ili se varam? Mozda bi trebali biti gluhi na tudju neimastinu... pa bi onda bili cool...
A sto se tice drugih neka rade sto god im je volja, neka vjeruju u svoj vlastiti izmet ako hoce, bas me boli briga. ALI JA U SVOJE NE DAM, A NITI DIRAM U TUDJE..[/quote]
Heh,vidis lijepo je to sto ti svoje ne das,za svaku pohvalu......samo zaboravljas da su ,vidi cuda,misonje "ugrozene"na ovoj temi...i ako te zaista bas briga kao sto kazes,taj svoj revolt ,spram moje skale bizarnosti,usmjeri na svoje istomisljenike koji ne daju svoje ,A DIRAJU TUDJE ,zbog cega ova tema i postoji
Sto se kurbana tice,u dobre namjere ne sumnjam....nego sta mislis,onako iskreno...da li se siromastvo "lijeci" kilom mesa svako pola godine,ili strucom hljeba svaki dan
Svako dobro
Zaista mi ne pada na pamet analizirati tvoj post, ali koliko vidim ti si napisala sto ti je bizarnije, a sto nije..
A sto se tice drugih neka rade sto god im je volja, neka vjeruju u svoj vlastiti izmet ako hoce, bas me boli briga. ALI JA U SVOJE NE DAM, A NITI DIRAM U TUDJE..[/quote]
Heh,vidis lijepo je to sto ti svoje ne das,za svaku pohvalu......samo zaboravljas da su ,vidi cuda,misonje "ugrozene"na ovoj temi...i ako te zaista bas briga kao sto kazes,taj svoj revolt ,spram moje skale bizarnosti,usmjeri na svoje istomisljenike koji ne daju svoje ,A DIRAJU TUDJE ,zbog cega ova tema i postoji
Sto se kurbana tice,u dobre namjere ne sumnjam....nego sta mislis,onako iskreno...da li se siromastvo "lijeci" kilom mesa svako pola godine,ili strucom hljeba svaki dan
Svako dobro
-
callmethebreeeze
#136 Re: Karni mata - Hram štakora
ja se ne bih slozio s madnerom da istocnjaci nisu napravili nista vrijedno spomena. indijska kuhinja je, po meni, najukusnija, a imaju i kama sutru.
-
strongwoman
#137 Re: Karni mata - Hram štakora
Onako iskreno... pogledaj pod Humanitarne akcijebez_ideje wrote: Sto se kurbana tice,u dobre namjere ne sumnjam....nego sta mislis,onako iskreno...da li se siromastvo "lijeci" kilom mesa svako pola godine,ili strucom hljeba svaki dan![]()
Svako dobro
-
Mrs.Zurbrigen
#138 Re: Karni mata - Hram štakora
madner wrote: Pa osnove ne kontate, nije ovo ateisti vs vjernici nego civilizovane kulture vs dno dna sa istoka.
civilizovane kulture, ma nego...
- bez_ideje
#139 Re: Karni mata - Hram štakora
Najiskrenije....bi rijec o kurbanu i siromastvu,a ne sta lejla radi na humanitarnim akcijama 
-
strongwoman
#140 Re: Karni mata - Hram štakora
Volim i ja tebebez_ideje wrote:Najiskrenije....bi rijec o kurbanu i siromastvu,a ne sta lejla radi na humanitarnim akcijama
Krive drine ispraviti ne mogu niti zelim, a ja radim i cinim koliko god sam u mogucnosti da udjelim koricu hljeba svaki dan i bar kg mesa godisnje...
- bez_ideje
#141 Re: Karni mata - Hram štakora
Vjerujem da i ovi pacovoljubci zele istu stvar:zdravlje,srecu i blagostanje
Sve najbolje
Sve najbolje
- mrtva kokoš
#142 Re: Karni mata - Hram štakora
ateisti vs haqqlberry finn vol.1Sunrise00 wrote:ateisti vs. vjernici, vol 98432804809328490![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#143 Re: Karni mata - Hram štakora
Zanimljiva tema.