PROTESTI SE OTELI KONTROLI
- Bosanski_kralj
#126 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Kud nas nisu sve pobili u ratu, pa ne bi ko imao pljuvati po onima koji su nas odbranili. 
-
Luisa
#127 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Milion treba izici na ulice, da se promjene naprave, bez toga nema nista,
A koji je to jad od drzave, ma kako ste samo fujjj!!!
Last edited by Luisa on 21/04/2010 16:57, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#128 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Bosanski_kralj wrote:Kud nas nisu sve pobili u ratu, pa ne bi ko imao pljuvati po onima koji su nas odbranili.
- statix
#129 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Sta bi sa Brankovicem? Nije ni on budala, zbriso kad je zajebo i znao sta slijedi.
-
nAN3
#130 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
jesu , davali su pare ispred gimnazije po 50-100km po osobiladyblue18 wrote: Cuj davali pare...na kojoj to televiziji rekose.![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#131 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Samo cu da ponovim napisano:
Danas hoce da marisu one za koje ce opet u Oktobru da glasaju. E jebem li ga ako to moze i jedna normalana glava da shvati. Vodja revolucije Dzevad Radjo, desna ruka Fahrudina Radoncica u SBBiH. Najvisa ratna priznanja djeljena i sakom i kapom i samo bi jos trebalo da se kao nosilac zlatnog ljiljana medju ovim ljudima pojavi i Brankovic. Naravno kao i 92 godine tako i danas ovce nije tesko natjerati da bleje samo im prospi socijalu. Zasto nisu ovoj vlasti postavili ultimatum na pocetku da moraju za 4 godine da naprave 50 fabrika i da u njima zaposle iskljucivo borce???? Ma jok, lakse je dobijati pare na ovaj nacin i u takvom broju da bi se 92 godine svaki neprijatelj smrznuo od straha da smo imali toliko boraca. Nije politicka klika dovela ovu zemlju u ovako rasulo nego narod jer je narod taj koji ih je izbarao pa kako si pripremio tako i kusaj. Da je iko rekao da se umjesto neke dzamije ili crkve napravi fabrika svi ovi bi skocili i klicali o ugrozavanju vjerskih sloboda. 100 kilometara neobradjene zemlje puca po nasoj zemlji ali ce svako od nas reci "nisam se borio da orem zemlju". Zakone donose ljudi a ne marsovci pa ako zakoni ne valjaju valjda treba mijenjati ljude sto ih donose. Ovo danas nije trebalo da se desi Mujezinovicu nego Brankovicu koji je napravio da Mujezinovic nema nikakvog izbora ali misa nema nigdje osim u misijoj rupi. Jedino u nasoj zemlji su jos uvijek na vlasti oni koji su bili i 92 godine i onda se nemamo sta da bunimo.
i da jos malo dodam....
Dzevad Radjo protestvuje sto vise nece primati 2-3000 KM-ova a citav rat je hodao ko puran i cugao po gradu dok mu je rahmetli babo bio pravi borac. Sinoc je Mujezinovic potpisao da se samo diraju najveca primanja. I te kako ovdje ima umjesanih prstiju kepeca iz Avazovog tornja, i te kako.
Danas hoce da marisu one za koje ce opet u Oktobru da glasaju. E jebem li ga ako to moze i jedna normalana glava da shvati. Vodja revolucije Dzevad Radjo, desna ruka Fahrudina Radoncica u SBBiH. Najvisa ratna priznanja djeljena i sakom i kapom i samo bi jos trebalo da se kao nosilac zlatnog ljiljana medju ovim ljudima pojavi i Brankovic. Naravno kao i 92 godine tako i danas ovce nije tesko natjerati da bleje samo im prospi socijalu. Zasto nisu ovoj vlasti postavili ultimatum na pocetku da moraju za 4 godine da naprave 50 fabrika i da u njima zaposle iskljucivo borce???? Ma jok, lakse je dobijati pare na ovaj nacin i u takvom broju da bi se 92 godine svaki neprijatelj smrznuo od straha da smo imali toliko boraca. Nije politicka klika dovela ovu zemlju u ovako rasulo nego narod jer je narod taj koji ih je izbarao pa kako si pripremio tako i kusaj. Da je iko rekao da se umjesto neke dzamije ili crkve napravi fabrika svi ovi bi skocili i klicali o ugrozavanju vjerskih sloboda. 100 kilometara neobradjene zemlje puca po nasoj zemlji ali ce svako od nas reci "nisam se borio da orem zemlju". Zakone donose ljudi a ne marsovci pa ako zakoni ne valjaju valjda treba mijenjati ljude sto ih donose. Ovo danas nije trebalo da se desi Mujezinovicu nego Brankovicu koji je napravio da Mujezinovic nema nikakvog izbora ali misa nema nigdje osim u misijoj rupi. Jedino u nasoj zemlji su jos uvijek na vlasti oni koji su bili i 92 godine i onda se nemamo sta da bunimo.
i da jos malo dodam....
Dzevad Radjo protestvuje sto vise nece primati 2-3000 KM-ova a citav rat je hodao ko puran i cugao po gradu dok mu je rahmetli babo bio pravi borac. Sinoc je Mujezinovic potpisao da se samo diraju najveca primanja. I te kako ovdje ima umjesanih prstiju kepeca iz Avazovog tornja, i te kako.
- nellington
#132 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Evo sad i meni vele, rekao Mujezinović da su se davale pare, valjda na FTVladyblue18 wrote:Better Man wrote:
Ovi što izazivaju nerede i ruše i pale nisu nikakvi borci, već obični lezihljeboviči. Pravi istinski borci i heroji koji su ginuli na prvim linijama nisu došli na ove izrežirane proteste. Što nisu ovako napadali u ratu, pa bi nam zemlja bila slobodna i ne bi bilo RS-a. Javilo je na tv da su se pred drugom gimnazijom davali novci onima koji bili spremni da kamenuju zgradu Vlade i da ruše i pale.![]()
![]()
Jest, u pravu si ti, ne bi bilo RS-a.
![]()
Ali to nije tema.
Cuj davali pare...na kojoj to televiziji rekose.![]()
-
Alfa_Ze
#133 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Dobro kaze danas jedan borac u Mostaru : ''postrojiti sve po jedinicama, pa da onda pojedinci traze ono sto im i pripada'' !! To je NAJBOLJA REVIZIJA.
-
Luisa
#134 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Lud i ponosan wrote:Uz duzno postovanje, ne mlati gluposti...BSn wrote:Ovo me podjseca na '92. kad je narod prvo izabrao nacionaliste, a onda, kad je vec rat poceo, htio rusiti vladu. Valjda da pomogne prekodrincima, sta li?
Sto se tice incidenta, samo nek' udaraju, dosta je narod sutio i trpio ovu torturu vladajucih indijanaca, treba sve maljem istuci i izudarati, drugacije ocigledno nije moguce....
Odlicno receno, udri narode jer nemoze biti gore!
- therrarrius
#135 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Zalosnoladyblue18 wrote:Bosanski_kralj wrote:Kud nas nisu sve pobili u ratu, pa ne bi ko imao pljuvati po onima koji su nas odbranili.najpametnija danas.
![]()
Neki od pametara ovdje misle da ovi protestvuju iz obijesti ili dosade.
- BSn
#136 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
ladyblue18 wrote:Better Man wrote:
Ovi što izazivaju nerede i ruše i pale nisu nikakvi borci, već obični lezihljeboviči. Pravi istinski borci i heroji koji su ginuli na prvim linijama nisu došli na ove izrežirane proteste. Što nisu ovako napadali u ratu, pa bi nam zemlja bila slobodna i ne bi bilo RS-a. Javilo je na tv da su se pred drugom gimnazijom davali novci onima koji bili spremni da kamenuju zgradu Vlade i da ruše i pale.![]()
![]()
![]()
Ali to nije tema.
Nego, de reci nam, kad si dobro informisan, ko je tacno rezirao proteste?
I da, ja znam bar jednog istinskog borca koji je danas na protestima, znaci mani se price o lezihljebovicima.
@ al' u limburgu-A jel trebamo pljeskati nasem divnom premijeru koji krizu rjesava tako sto je pobjegao malo u Gorazde.svaka mu cast
Jok, treb'o je izaci pred masu zeljnu krvi i paljevine?!
Mujezinovica ne gotivim nikako, al' de heroino, bil' to ti izasla danas pred gomilu koja se ovako ponasa. Ustvari, on ne bi mogao ni izaci pred njih, nego uci u njih.
- Cholina_Lokica
#137 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
jel' to k'o sto smo i mi dobijali 50km kad smo protestvovali kad je Denis ubijennAN3 wrote:jesu , davali su pare ispred gimnazije po 50-100km po osobiladyblue18 wrote: Cuj davali pare...na kojoj to televiziji rekose.![]()
- HAVANA
#138 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
hrasno38 wrote:Samo cu da ponovim napisano:
i da jos malo dodam....
I ja ću samo da ponovim.
- therrarrius
#139 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Mujezinovic, covjek od povjerenja. MA DAJ.nellington wrote:Evo sad i meni vele, rekao Mujezinović da su se davale pare, valjda na FTVladyblue18 wrote:Better Man wrote:
![]()
![]()
Ali to nije tema.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#140 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Borac sam od prvog dana rata. Što se tiće protesta pridružit ču se kad i večina bude spremna da prolije krv jal vlastitu jal tuđu da se promijeni nešto ovdje. pri tom ne mislim na prolijevanje krvi policajaca koji samo rade svoj(zajeban i preslabo plačen) posao.
- Dioda
#141 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Pa bas tako @dile, zato sam to i napisala. Ko je kriv onima koji se digose da brane grad, drzavu. I sto sada nemaju sta da jedu. Sami su krivi, trebali su samo pustiti da nas pobiju ko i zeceve, sto su djelimicno i uspjeli, a ovi sada nastoje da nas dokrajce.Dile wrote:upravo tako... po nekima ovdje treba, i ocigledno im ni zvot tvog, ni mog oca apsolutno nista ne vrijedi... samo daj da popljujuDioda wrote:Definitivno sam za ukidanje svih mogucih naknada koje dobijaju borci, rvi, zlatni ljiljani, porodice poginulih boraca, znaci sve moguce kategorije samo prestati spominjati i sve im oteti. Tek onda ce se nesto promijeniti, il milom il silom.
Btw, na danasnji dan, 1993. godine, moj otac je dao zivot za ovu drzavu. Trebam li napisati s koliko "kesa" me drzava mjesecno "pogura"? Koliko je bio vrijedan zivot moga oca? Povraca mi se kad pomislim za sta se borio on, i sva njegova raja![]()
Trebaju mi ukinuti i ovo malo jada sto dobijam.
Toliko je vrijedan bio zivot moga oca.
Fuj.
Sto se rodih u ovoj vukojebini
Odbranili smo se nekom carolijom. Sve je proslo glatko, bez zrtava, tako da nema potrebe da se ikome pomaze. Evo ja kao dijete poginulog borca zivim ko bubreg u loju, ne znam kud bih od srece i zadovoljstva1mala wrote:pa da li je moguce sta sve ljudi pisu.........pa ko li je vas odbranio, odakle svi ovi ljudi bez ruku i nogu koje vidzamo po gradu...toliko mrtvih i ranjenih, a vi ovdje pricate o nekim lezihljebovicima koji gule drzavu.....
- innovision
#142 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
DOLE VLADA HOCEMO NORMALNU ZEMLJU
- black
#143 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
pa rekoh ja maloprije, shminkerchici sve znaju, sve online ratnici, fakeri, mudroseri itd.1mala wrote:pa da li je moguce sta sve ljudi pisu.........pa ko li je vas odbranio, odakle svi ovi ljudi bez ruku i nogu koje vidzamo po gradu...toliko mrtvih i ranjenih, a vi ovdje pricate o nekim lezihljebovicima koji gule drzavu.....i sto je najgore pricate o nekim ciframa.....sram vas bilo....![]()
nije ni cudo sto nam je ovako, kako jeste, kad covjek procita komentare.....nikad nama nece ni biti bolje
- Better Man
#144 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Evo Radžo rekao da Premijer nije udovoljio ni jednom njihovom zahtjevu.
- BSn
#145 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Lud i ponosan wrote:Uz duzno postovanje, ne mlati gluposti...BSn wrote:Ovo me podjseca na '92. kad je narod prvo izabrao nacionaliste, a onda, kad je vec rat poceo, htio rusiti vladu. Valjda da pomogne prekodrincima, sta li?
Sto se tice incidenta, samo nek' udaraju, dosta je narod sutio i trpio ovu torturu vladajucih indijanaca, treba sve maljem istuci i izudarati, drugacije ocigledno nije moguce....
Uz duzno postovanje, ovi sa zastavama S. Arabije i ljiljanima su mahom glasaci SDA i SzBiH. Oni su ih birali, oni se sad izivljavaju, a biraju ih vec 20 godina. Niko osim njih nije kriv, oni su prisljeni unistavati, je l' de?
Isto su ovi lasaci radili i '92. Vide dobar dio drzave u plamenu, snajpere i zastave po gradu, a oni ruse vladu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#146 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
nellington wrote:
Evo sad i meni vele, rekao Mujezinović da su se davale pare, valjda na FTV
Sta ce drugo reci
Pita ga novinarka kad se vraca u Sa on kaze kad bude vrijeme tako nesto, glumi budalu.
Na radiju ga pitaju o ovome, on prica o MMF-u.
To mu je najbolej sto je mogao smisliti, a svoj karakter je pokazao tako sto je danas ko zadnji mis pobjegao na drugi kraj drzave.
Ovo ni Brankovic ja mislio onomad ne bi uradio.
@bsn-ne predstavljam se heroinom
-
Luisa
#147 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
black wrote:pa rekoh ja maloprije, shminkerchici sve znaju, sve online ratnici, fakeri, mudroseri itd.1mala wrote:pa da li je moguce sta sve ljudi pisu.........pa ko li je vas odbranio, odakle svi ovi ljudi bez ruku i nogu koje vidzamo po gradu...toliko mrtvih i ranjenih, a vi ovdje pricate o nekim lezihljebovicima koji gule drzavu.....i sto je najgore pricate o nekim ciframa.....sram vas bilo....![]()
nije ni cudo sto nam je ovako, kako jeste, kad covjek procita komentare.....nikad nama nece ni biti bolje
Extra receno,
- Pikaboo
#148 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Bas tako,sram nek bude sviju koji nesto lose kazu za borceBosanski_kralj wrote:Kud nas nisu sve pobili u ratu, pa ne bi ko imao pljuvati po onima koji su nas odbranili.
A nasa dobra moderatorica bi mogla otici zakljucati ovakvu jednu temu na politici.Bezveze lupetaju, a ova tema vec pici punom parom
-
al' u limburgu
#149 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
jel' se to meni ucinilo ili se meni obrisao komentar,ma sjajno...
nego,javlja se ovaj Dzevad Radjo koji prvo govori da nisu postigli dogovor,kasnije da jesu ali to oni ne prihvataju nego traze ostavku Mujezinovica...
Dakle oni zele ostavku,jer tu ce dobiti najvise para ako im se to ispuni...
a vi ih zalite i dalje...
I jos jednom,volio bi vidjeti vas da dodjete na premijersku funkciju sa minimiziranim budjetom,krizom potpunom u federaciji...I nakon toliko truda koji je uradio covjek i ispunjenih zakona prema MMF.u,opet ne valja...sto je i normalno,nemamo mi budjet 50 milijardi...
nego,javlja se ovaj Dzevad Radjo koji prvo govori da nisu postigli dogovor,kasnije da jesu ali to oni ne prihvataju nego traze ostavku Mujezinovica...
I jos jednom,volio bi vidjeti vas da dodjete na premijersku funkciju sa minimiziranim budjetom,krizom potpunom u federaciji...I nakon toliko truda koji je uradio covjek i ispunjenih zakona prema MMF.u,opet ne valja...sto je i normalno,nemamo mi budjet 50 milijardi...
- therrarrius
#150 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Jes vala, jadna majko, zalim naseg premijera, i ostale u vladi, siroti ne znaju sta ce od posla, jadna majko eno ih neuhranjeni, nemaju za cigara.al' u limburgu wrote:jel' se to meni ucinilo ili se meni obrisao komentar,ma sjajno...
nego,javlja se ovaj Dzevad Radjo koji prvo govori da nisu postigli dogovor,kasnije da jesu ali to oni ne prihvataju nego traze ostavku Mujezinovica...![]()
![]()
![]()