KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
akcija007

#126 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

leigh wrote:Je li ko slao za Agenciju za rad BiH? Poništili konkurs
Jesam ja poslao, kako znas da je ponisten konkurs ? do 15.05. su se primale prijave
leigh

#127 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

[Update 13.05.2010.]Na osnovu člana 8. i 54. stav 1. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, broj: 26/04, 7/05 i 48/05), člana 8. Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH, broj: 21/03 i 43/09), člana 7.Odluke o uslovima i načinu prijema pripravnika VII stepena stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, broj: 52/05 i 102/09) i Odluke direktora Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, broj: 01-04-34-276-2/10 od 11.05.2010. godine, se

PONIŠTAVA
Javni oglas za prijem dva pripravnika na određeno vrijeme
u Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine

Javni oglas za prijem dva pripravnika u Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i to:

1/01 Pripravnik - diplomirani ekonomista,
1/02 Pripravnik - diplomirani pravnik.

koji je objavljen na službenoj internet stranici Agencije za državnu službu dana 30.04.2010. godine, sa krajnjim rokom za podnošenje prijava 15.05.2010.godine, poništava se u cjelosti.

Obrazloženje: Navedeni Javni oglas se poništava iz razloga izmjena Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji
Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 63&lang=bs
akcija007

#128 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

OK,sigurno ce nas i postom obavjestiti da su ponistili,mi koji smo smo vec poslali dokumente.

Stigao je poziv iz Min. Civilnih poslova BiH u petak 21.5. je u 10h testiranje i ko polozi pismeni usmeni intervjuu je istog dana u 14h
hanumica82

#129 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hanumica82 »

Dobila sam poziv iz Ministarstva civilnih poslova da dodjem na test 21.5.
Ovo mi je prvi put da cu ici na takav test i molila bih ako mi neko moze reci kojom literaturom da se posluzim za pripremu il bar iz koje oblasti ti testovi obicno budu?
Hvala
eddit

#130 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by eddit »

hanumica82 wrote:Dobila sam poziv iz Ministarstva civilnih poslova da dodjem na test 21.5.
Ovo mi je prvi put da cu ici na takav test i molila bih ako mi neko moze reci kojom literaturom da se posluzim za pripremu il bar iz koje oblasti ti testovi obicno budu?
Hvala
imas na internetu javni ispit online,tu su ti oblasti koje obično budu,kao i pitanja.Ja sam odatle spremala kad sam polagala u Min.pravde.Ali,mogu ti reći da nije ništa strašno što se ne zna i bez ikakvog spremanja,nikakav problem položiti!
Sretno!
hanumica82

#131 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hanumica82 »

Mnogo hvala na odgovoru. Nasla sam te oblasti ali mi je to stvarno mnogo da spremim do petka- Zna li iko ima li kakav konkretna literatura iz tih oblasti ?
nezaposlena

#132 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nezaposlena »

Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Novi postPostao/la hanumica82 dana 17/05/2010 21:49
Mnogo hvala na odgovoru. Nasla sam te oblasti ali mi je to stvarno mnogo da spremim do petka- Zna li iko ima li kakav konkretna literatura iz tih oblasti ?

Najlakse ti je da download-ujes online testove za polaganje javnog ispita sa www.ads.gov.ba i da njih malo vjezbas jer se ponavljaju pitanja sa tih testova!
leigh

#133 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

akcija007 wrote:OK,sigurno ce nas i postom obavjestiti da su ponistili,mi koji smo smo vec poslali dokumente.
Da li slučajno znaš da li vraćaju dokumente?
Ili mi je propalo 15 KM za uvjerenje suda? :D
hanumica82

#134 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hanumica82 »

Nezaposlena, mozes li mi molim te reci gdje se tacno nalaze ti testovi na stranicei ads. Nasla sam samo literaturu za polaganje. Hvala
thepatriot

#135 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by thepatriot »

hanumica82 wrote:Dobila sam poziv iz Ministarstva civilnih poslova da dodjem na test 21.5.
Hvala
Hoćemo li zajedno na testiranje? 8-) :wink:

Uzmi uči sljedeće zakone: Zakon o radu u institucijama BiH; Zakon o državnoj službi u institucijama BiH; Ustav BiH; Zakon o upravnim sporovima; Zakon o upravnom postupku; Zakon o ministarstvima I DRUGIM TIJELIMA UPRAVE BOSNE I HERCEGOVINE. Eto 8-)
nezaposlena

#136 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nezaposlena »

hanumica82 wrote:Nezaposlena, mozes li mi molim te reci gdje se tacno nalaze ti testovi na stranicei ads. Nasla sam samo literaturu za polaganje. Hvala
Na starom sajtu ads.gov, ja sam ih odatle download-ovala, moras se registrovat i onda mozes pokrenuti testove!Uglavnom na ispitu budu pitanja sa tih testova!

Evo sad vidjeh da sad ima i na ovom novom sajtu u opciji javni ispit!!
leigh

#137 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Pravnici, Tužilaštvo BiH traži 5 pripravnika! Sretno
akcija007

#138 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Kako bi danas na pismenom i usmenom u Civilnim ?
Agencija za rad i zaposljavanje vratila dokumenta jer je oglas ponisten
eddit

#139 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by eddit »

akcija007 wrote:Kako bi danas na pismenom i usmenom u Civilnim ?
Agencija za rad i zaposljavanje vratila dokumenta jer je oglas ponisten
bila ja,na pismenom bilo super! :-D A usmeni ko će im znati,ja sam zadovoljna,al ko će njima znati! :sad:
Dino 34

#140 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dino 34 »

leigh wrote:Pravnici, Tužilaštvo BiH traži 5 pripravnika! Sretno
Mozes li mi samo reci gdje je izasao konkurs i kad i za koje tuzilastvo?!!
leigh

#141 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Tužilaštvo BiH, u novinama jučerašnjim, ali nisam siguran kojim, to mi je samo javljeno! Vidim da nema na njihovoj stranici, tako da ne znam sve detalje.
leigh

#142 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Jedno pitanje: Mogu li institucije koje spadaju pod nadležnost federalne agencije za državnu službu zapošljavati volontere bez objavljivanja konkursa?
ibizza

#143 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Ja koliko vidim uvijek iste osobe pisu kako idu po testovima,pa me zanima,dali se neko zaposlio sa ovog foruma?
Mene su zvali sa biroa,traze pripravnike u General Servis,pa eto,ko zeli neka im posalje CV na mail.
nezaposlena

#144 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nezaposlena »

bermiin wrote:Ja koliko vidim uvijek iste osobe pisu kako idu po testovima,pa me zanima,dali se neko zaposlio sa ovog foruma?
Mene su zvali sa biroa,traze pripravnike u General Servis,pa eto,ko zeli neka im posalje CV na mail.
Sa kojim fakultetom traze pripravnike? Hvala!
akcija007

#145 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

1.Tuzilastvo oglas izisao u petak u Avazu, veliki oglas trazi svasta nesta
2. GeneralServis pripravnik traze s Ekonomijom plata je 500 KM+topli obrok to je uglavnom terentski komercijalista dobvije se sluzbeno auto i kad ides van grada dobijes i dnevnicu
hanumica82

#146 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hanumica82 »

Bila sam na testiranju u Ministarstvu civilnih p.
Test je bio prelagan, a razlog jer su trazili pripravnike sa fakultetom drustvenog smijera, tako da je bilo od pedagodije, ekonomije, filozofije do prava. Pa su zato dali malo laksi test imajuci obzira prema ljudima koji nisu toliko u dodiru sa ovom materijom. Meni kao pravniku je test bio prelagan, a samo sam ovlas prelistala ova pitanja na stranici a.d.s.
Medjutim i ako sam polozila test na usmeni dio ispita nisam otisla. Razlog je taj sto je bilo mnogo kandidata koji su imali osvojenih maksimalnih 100 bodova. Na usmenom ispitu maksimalan broj bodova je 30, a ukupno za prolaz je potrebno 130. Tako da ljudi koji su imali 90,80,70 poena stvarno nisu imali nikakve sanse ni razloga da dolaze na usmeni dio ispita. sama predsjedavajuca komisije je rekla da nam oni kao komisija ne mogu reci da ne trebamo dolaziti, i ako hocemo da dodjemo, ali da u sustini nemamo nikakve sanse.
I da napomenem, da je medju prezimenima koji su imali 100 bodova bilo jako puno "poznatih" prezimena. I mislim da je mnogima oduzimano po jedan ili dva boda, upravo da ne bi morali doci na usmeni.
nezaposlena

#147 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nezaposlena »

hanumica82 wrote:Bila sam na testiranju u Ministarstvu civilnih p.
Test je bio prelagan, a razlog jer su trazili pripravnike sa fakultetom drustvenog smijera, tako da je bilo od pedagodije, ekonomije, filozofije do prava. Pa su zato dali malo laksi test imajuci obzira prema ljudima koji nisu toliko u dodiru sa ovom materijom. Meni kao pravniku je test bio prelagan, a samo sam ovlas prelistala ova pitanja na stranici a.d.s.
Medjutim i ako sam polozila test na usmeni dio ispita nisam otisla. Razlog je taj sto je bilo mnogo kandidata koji su imali osvojenih maksimalnih 100 bodova. Na usmenom ispitu maksimalan broj bodova je 30, a ukupno za prolaz je potrebno 130. Tako da ljudi koji su imali 90,80,70 poena stvarno nisu imali nikakve sanse ni razloga da dolaze na usmeni dio ispita. sama predsjedavajuca komisije je rekla da nam oni kao komisija ne mogu reci da ne trebamo dolaziti, i ako hocemo da dodjemo, ali da u sustini nemamo nikakve sanse.
I da napomenem, da je medju prezimenima koji su imali 100 bodova bilo jako puno "poznatih" prezimena. I mislim da je mnogima oduzimano po jedan ili dva boda, upravo da ne bi morali doci na usmeni.
To je cista formalnost, sve i da se na pismenom dobije maxsimalan broj bodova, na usmenom ce dati maksimalan broj bodova samo onim sa stelama, a onim bez stela ce dati manje bodova tako da je to vec unaprijed zavrseno! :(
eddit

#148 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by eddit »

Znali iko kad će javiti rezultate intervjua u Min.civilnih poslova?Jesu li ikome rekli kad će biti otprilike? :?
ibizza

#149 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Jel neko dobio odgovor iz General servisa?
jasko_ja

#150 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jasko_ja »

leigh wrote:Jedno pitanje: Mogu li institucije koje spadaju pod nadležnost federalne agencije za državnu službu zapošljavati volontere bez objavljivanja konkursa?
Mislim da nisu obavezni nikakve konkurse raspisivati. Prilicno sam siguran u to ;-)
Post Reply