Ovo tvoje je donekle na mjesti ali znaš li gigante šta ti porediš ?Beg_Babic wrote:Zato sa osmjehom na Braču sarajevska porodica iskesira 50 eura za zubaca ili brancina , 40 eura za pizzu u Dubrovniku a onda dodju u svoj lijepi seher i kazu kako im je 3 eura za cevape puno pa se onda nadje neki pametnjakovic (svaka mu cast) iz Dubrovnika koji vidi kako sarajlije nisu ni 15 % zainteresovane za zastitu domaceg proizvoda i predstavljanjem istog sa ponosom strancima pa pocne pakovati i pricati kako je cevap nastao u njegovom gradu i tako ga plasira u zemlje Evrope.S druge strane meni kad prahnu cevapi ja cu i pojesti taman da je cijena 7 eura a ne 7 maraka,a hvala Bogu znam na koji nacin i od kojeg mesa 70 % cevabdzinica u carsiji pravi cevape tako da prica forumskih znalaca "ne valja meso, ne valja ono , ne valja ovo" ne pije bas vode, kada se neka cevbdzinica na carsiji zatvorila zbog neke vrste masovnog trovanja ? ........ dabogda nikada ne zatrazio nesto slicno ali da me pitaju za posljednji obrok ja bih trazio cvaju sa kajmakom
![]()
![]()
![]()
alee aleee ljubise mi mog , ko ne voli cevap ne treba da zivi![]()
![]()
![]()
SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
-
dariomiamigo
#126 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
- JThomas
#127 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
pa na azurnoj obali je možda i 100. pa šta onda? jel' to mijenja činjenicu da je 7 km puno za 200 gr (dabogda...) mljevenog mesa?
il' možda ja treba ćevabžijama da štitim proizvod?
il' možda ja treba ćevabžijama da štitim proizvod?
- Bullet Tooth Tony
#128 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Ocito me niste razumjeli ali nema veze , samo sam siguran da recimo jednom zitelju Paga ne pada na pamet da blati paski sir ma koliko god on skup bio dok ce jedan sarajlija jedva docekati da nesto kaze protiv porcije cevapa ....
ja se odjavljujem.

na zalost uvijek ce biti ljudi koji sebi nece moci priustiti porciju cevapa taman da je ona 3 marke a ne 7 , sitaucija je takva da ima ljudi koji imaju ah na hljeb koji kosta 1 KM .a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape,
ja se odjavljujem.
- JThomas
#129 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.
da ne volim ćevape, ne bi ovo uzimao k srcu, bolila bi me neka stvar
-
samo malo
#130 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Da u Sarajevo dodje onoliko turista koliko ih dodje u Dubrovnik, bili bi i na carsiji cevapi 40 eura.
Naravno da dole pizza nije toliko, ali bitno je kenjati. Kao ono, nije kod nas lose, eno u Oslu piva 10 eura u pivnici
Naravno da dole pizza nije toliko, ali bitno je kenjati. Kao ono, nije kod nas lose, eno u Oslu piva 10 eura u pivnici
-
vnm
#131 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
porediti paski sir sa cevapima je kao da poredis tartufe sa sampinjonima.Beg_Babic wrote:Ocito me niste razumjeli ali nema veze , samo sam siguran da recimo jednom zitelju Paga ne pada na pamet da blati paski sir ma koliko god on skup bio dok ce jedan sarajlija jedva docekati da nesto kaze protiv porcije cevapa ....
-
VjecitiStudent
#132 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Sto opet moze skontati samo neko ko zna sta su tartufi ili npr. Paski sir.vnm wrote:porediti paski sir sa cevapima je kao da poredis tartufe sa sampinjonima.Beg_Babic wrote:Ocito me niste razumjeli ali nema veze , samo sam siguran da recimo jednom zitelju Paga ne pada na pamet da blati paski sir ma koliko god on skup bio dok ce jedan sarajlija jedva docekati da nesto kaze protiv porcije cevapa ....
- alibaba_i_30_godina
#133 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
JThomas wrote:vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.
Kome su to jos cevapi luksuzno jelo?!
- charvel.
#134 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pa s ovom cijenom - vecini.NeyDan wrote:JThomas wrote:vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.
da ne volim ćevape, ne bi ovo uzimao k srcu, bolila bi me neka stvar![]()
![]()
- ProbuseniDolar
#135 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Cak i kad imam para ne pada mi na pamet otici na cevape. Radije ih kupim u mesnici i bacim na rotilj. Bude mi 2 dana da mezim
Ali ciganima iz inata ne dam pare. Realn cijena ovog kvaliteta cevapa bi bila 2-3 KM
-
donBeton
#136 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Kada sam jednom u Mekdonaldsu potrošio, pretvoreno u marke, 15KM za nešto što nije upola dobro kao kod naših ugostitelja i još ostao gladan, počeo sam cijeniti ovo šta imamo. Venera, Alipašino, 5KM, drugi najbolji ćevapi u gradu.
- alibaba_i_30_godina
#137 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Nisam mislio obzirom na cijenu nego na vrstu jela.charvel. wrote:Pa s ovom cijenom - vecini.NeyDan wrote:JThomas wrote:vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.
da ne volim ćevape, ne bi ovo uzimao k srcu, bolila bi me neka stvar![]()
![]()
- Topla voda
#138 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
samo jedete..sta vam je ba 
- charvel.
#139 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pa sto se tice vrste jela i nije neko prestizno luksuzno jelo, al sa cijenom koja ima tendenciju rasta polako postaje upravo to.NeyDan wrote:Nisam mislio obzirom na cijenu nego na vrstu jela.charvel. wrote:Pa s ovom cijenom - vecini.NeyDan wrote: Kome su to jos cevapi luksuzno jelo?!
-
zonbirile
#140 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
pa dati 7KM za porciju za koju znaš da je najlošije lojavo meso,plus hljeb i ogromna količina vegete je stvarno mazohizam.Sreća pa organizam sam traži 25l vode za čiščenje.
-
sumirprimus
#141 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
eh vidis to najlosije lojavo meso je nekima,pa i meni i najsladje i najdraze,...sta cu...ostalo mi od rata,jos se najeo nisam,jedu oci gladne i bogzonbirile wrote:pa dati 7KM za porciju za koju znaš da je najlošije lojavo meso,plus hljeb i ogromna količina vegete je stvarno mazohizam.Sreća pa organizam sam traži 25l vode za čiščenje.
istina u bosni,nasjladji su u travniku,ima neke logike,vlasic plan`na,telkice,janjkice vode zdrav zivot,eritrociti,nadmorska visina-taj rad-dokaz daj domace najbolje
s kajmakom,bez kajmaka,somun,hljeb,lepina, dvije kriske heljba,petica,desetka,petneska,velka,mala,vaka naka,reš,s lukom bez luka,kucna radinost,izmedju dvije cigle i resetka,kako god,pojam fast fooda kod nas,njegovo visocanstvo Ćevap
mljac mljac
- Jack Be Nimble
#142 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Koliko je prosjecno vrijeme cekanje na cevape kod zelje? Zadnji put kada sam bio tamo dobio sam cevape u roku 30 sekundi nakon sto sam sjeo za sto. Nisam ni uspio otkopcati vidnjaku vec su bili ispred mene.
- ultima_palabra
#143 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Eh ja, koliko mene ispljuvaše na jednoj prošloj temi kad rekoh da su travnički najboljisumirprimus wrote:eh vidis to najlosije lojavo meso je nekima,pa i meni i najsladje i najdraze,...sta cu...ostalo mi od rata,jos se najeo nisam,jedu oci gladne i bogzonbirile wrote:pa dati 7KM za porciju za koju znaš da je najlošije lojavo meso,plus hljeb i ogromna količina vegete je stvarno mazohizam.Sreća pa organizam sam traži 25l vode za čiščenje.![]()
istina u bosni,nasjladji su u travniku,ima neke logike,vlasic plan`na,telkice,janjkice vode zdrav zivot,eritrociti,nadmorska visina-taj rad-dokaz daj domace najbolje![]()
s kajmakom,bez kajmaka,somun,hljeb,lepina, dvije kriske heljba,petica,desetka,petneska,velka,mala,vaka naka,reš,s lukom bez luka,kucna radinost,izmedju dvije cigle i resetka,kako god,pojam fast fooda kod nas,njegovo visocanstvo Ćevap![]()
mljac mljac
- minjonja
#144 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
prije su imali barem 50 cevapa unaprijed napravljenih na onom plehu u vrijeme spice. neki dan sam cekala citave 3 minute jer ili su prestali tolike kolicine unaprijed praviti ili nije bila neka guzva.Jack Be Nimble wrote:Koliko je prosjecno vrijeme cekanje na cevape kod zelje? Zadnji put kada sam bio tamo dobio sam cevape u roku 30 sekundi nakon sto sam sjeo za sto. Nisam ni uspio otkopcati vidnjaku vec su bili ispred mene.
-
Ublehas
#145 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Nije fol u cevapima nego u bahatosti carsijskih smradova, "gazdi kabadahija" tih cevabdzinica a pogotovo ove trojice sto ih neko spomenu, oni su popljuvali i po carsiji i po cevapima i po svemu sto je tradicionalno u Sarajevu.(ne)forumas wrote: cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u srajevu na carsiji - zeljo, hodzic i mrkva
- nineinchnails
#146 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Zeljo je postao kapitalisticko-profitabilna zadruga. Nisi ni sjeo kako treba, vec te istjeraju. .Valja pokupiti sto vise profitaJack Be Nimble wrote:Koliko je prosjecno vrijeme cekanje na cevape kod zelje? Zadnji put kada sam bio tamo dobio sam cevape u roku 30 sekundi nakon sto sam sjeo za sto. Nisam ni uspio otkopcati vidnjaku vec su bili ispred mene.
- nineinchnails
#147 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Tacno..........ono je postala ciganija prava...Ublehas wrote:Nije fol u cevapima nego u bahatosti carsijskih smradova, "gazdi kabadahija" tih cevabdzinica a pogotovo ove trojice sto ih neko spomenu, oni su popljuvali i po carsiji i po cevapima i po svemu sto je tradicionalno u Sarajevu.(ne)forumas wrote: cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u srajevu na carsiji - zeljo, hodzic i mrkva
-
goibos
#148 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
samo da dodam da pored toga što koštaju 7KM, podrazumjeva se da su u POLA SOMUNA a dodatnu polovinu naplate još 0,5KM
- vozač
#149 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
pa ima finta i za ovo, uzmeš dvije petice i riješiš problem cijelog somunagoibos wrote:samo da dodam da pored toga što koštaju 7KM, podrazumjeva se da su u POLA SOMUNA a dodatnu polovinu naplate još 0,5KM
-
The 51st State
#150 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Sve je krenulo od dijaspore i SFF-a, sto znaci da se otad jede po Travniku...