SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dariomiamigo

#126 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by dariomiamigo »

Beg_Babic wrote:Zato sa osmjehom na Braču sarajevska porodica iskesira 50 eura za zubaca ili brancina , 40 eura za pizzu u Dubrovniku a onda dodju u svoj lijepi seher i kazu kako im je 3 eura za cevape puno pa se onda nadje neki pametnjakovic (svaka mu cast :thumbup: ) iz Dubrovnika koji vidi kako sarajlije nisu ni 15 % zainteresovane za zastitu domaceg proizvoda i predstavljanjem istog sa ponosom strancima pa pocne pakovati i pricati kako je cevap nastao u njegovom gradu i tako ga plasira u zemlje Evrope.S druge strane meni kad prahnu cevapi ja cu i pojesti taman da je cijena 7 eura a ne 7 maraka,a hvala Bogu znam na koji nacin i od kojeg mesa 70 % cevabdzinica u carsiji pravi cevape tako da prica forumskih znalaca "ne valja meso, ne valja ono , ne valja ovo" ne pije bas vode, kada se neka cevbdzinica na carsiji zatvorila zbog neke vrste masovnog trovanja ? ........ dabogda nikada ne zatrazio nesto slicno ali da me pitaju za posljednji obrok ja bih trazio cvaju sa kajmakom :) :) :)

alee aleee ljubise mi mog , ko ne voli cevap ne treba da zivi :lol: :lol: :skoljka: :run:
Ovo tvoje je donekle na mjesti ali znaš li gigante šta ti porediš ? :D
JThomas

#127 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by JThomas »

pa na azurnoj obali je možda i 100. pa šta onda? jel' to mijenja činjenicu da je 7 km puno za 200 gr (dabogda...) mljevenog mesa?

il' možda ja treba ćevabžijama da štitim proizvod?
Bullet Tooth Tony

#128 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Bullet Tooth Tony »

Ocito me niste razumjeli ali nema veze , samo sam siguran da recimo jednom zitelju Paga ne pada na pamet da blati paski sir ma koliko god on skup bio dok ce jedan sarajlija jedva docekati da nesto kaze protiv porcije cevapa ....
a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape,
na zalost uvijek ce biti ljudi koji sebi nece moci priustiti porciju cevapa taman da je ona 3 marke a ne 7 , sitaucija je takva da ima ljudi koji imaju ah na hljeb koji kosta 1 KM .

ja se odjavljujem. :thumbup: :thumbup:
JThomas

#129 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by JThomas »

vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.

da ne volim ćevape, ne bi ovo uzimao k srcu, bolila bi me neka stvar :D
samo malo

#130 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by samo malo »

Da u Sarajevo dodje onoliko turista koliko ih dodje u Dubrovnik, bili bi i na carsiji cevapi 40 eura.

Naravno da dole pizza nije toliko, ali bitno je kenjati. Kao ono, nije kod nas lose, eno u Oslu piva 10 eura u pivnici :-)
vnm

#131 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vnm »

Beg_Babic wrote:Ocito me niste razumjeli ali nema veze , samo sam siguran da recimo jednom zitelju Paga ne pada na pamet da blati paski sir ma koliko god on skup bio dok ce jedan sarajlija jedva docekati da nesto kaze protiv porcije cevapa ....
porediti paski sir sa cevapima je kao da poredis tartufe sa sampinjonima. :mrgreen:
VjecitiStudent

#132 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by VjecitiStudent »

vnm wrote:
Beg_Babic wrote:Ocito me niste razumjeli ali nema veze , samo sam siguran da recimo jednom zitelju Paga ne pada na pamet da blati paski sir ma koliko god on skup bio dok ce jedan sarajlija jedva docekati da nesto kaze protiv porcije cevapa ....
porediti paski sir sa cevapima je kao da poredis tartufe sa sampinjonima. :mrgreen:
Sto opet moze skontati samo neko ko zna sta su tartufi ili npr. Paski sir.
alibaba_i_30_godina

#133 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by alibaba_i_30_godina »

JThomas wrote:vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.

:thumbup: :thumbup:

Kome su to jos cevapi luksuzno jelo?! :-)
charvel.

#134 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by charvel. »

NeyDan wrote:
JThomas wrote:vala iskreno, ja ne smatram da blatim ćevape ako konstatujem da cijena istih neumoljivo raste, a kvalitet pada. izvini, ćevapi jednostavno nisu taj tip jela da treba da budu luksuz. a cijenom su bogami postali.

Pa s ovom cijenom - vecini.
ProbuseniDolar

#135 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ProbuseniDolar »

Cak i kad imam para ne pada mi na pamet otici na cevape. Radije ih kupim u mesnici i bacim na rotilj. Bude mi 2 dana da mezim :D Ali ciganima iz inata ne dam pare. Realn cijena ovog kvaliteta cevapa bi bila 2-3 KM
donBeton

#136 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by donBeton »

Kada sam jednom u Mekdonaldsu potrošio, pretvoreno u marke, 15KM za nešto što nije upola dobro kao kod naših ugostitelja i još ostao gladan, počeo sam cijeniti ovo šta imamo. Venera, Alipašino, 5KM, drugi najbolji ćevapi u gradu.
alibaba_i_30_godina

#137 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by alibaba_i_30_godina »

charvel. wrote:
NeyDan wrote:

Nisam mislio obzirom na cijenu nego na vrstu jela.
Topla voda

#138 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Topla voda »

samo jedete..sta vam je ba :)
charvel.

#139 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by charvel. »

NeyDan wrote:
charvel. wrote:
NeyDan wrote: Kome su to jos cevapi luksuzno jelo?! :-)
Nisam mislio obzirom na cijenu nego na vrstu jela.
Pa sto se tice vrste jela i nije neko prestizno luksuzno jelo, al sa cijenom koja ima tendenciju rasta polako postaje upravo to.
zonbirile

#140 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by zonbirile »

pa dati 7KM za porciju za koju znaš da je najlošije lojavo meso,plus hljeb i ogromna količina vegete je stvarno mazohizam.Sreća pa organizam sam traži 25l vode za čiščenje.
sumirprimus

#141 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sumirprimus »

zonbirile wrote:pa dati 7KM za porciju za koju znaš da je najlošije lojavo meso,plus hljeb i ogromna količina vegete je stvarno mazohizam.Sreća pa organizam sam traži 25l vode za čiščenje.
eh vidis to najlosije lojavo meso je nekima,pa i meni i najsladje i najdraze,...sta cu...ostalo mi od rata,jos se najeo nisam,jedu oci gladne i bog 8-)

istina u bosni,nasjladji su u travniku,ima neke logike,vlasic plan`na,telkice,janjkice vode zdrav zivot,eritrociti,nadmorska visina-taj rad-dokaz daj domace najbolje 8-)

s kajmakom,bez kajmaka,somun,hljeb,lepina, dvije kriske heljba,petica,desetka,petneska,velka,mala,vaka naka,reš,s lukom bez luka,kucna radinost,izmedju dvije cigle i resetka,kako god,pojam fast fooda kod nas,njegovo visocanstvo Ćevap :bih:
mljac mljac
Jack Be Nimble

#142 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Jack Be Nimble »

Koliko je prosjecno vrijeme cekanje na cevape kod zelje? Zadnji put kada sam bio tamo dobio sam cevape u roku 30 sekundi nakon sto sam sjeo za sto. Nisam ni uspio otkopcati vidnjaku vec su bili ispred mene.
ultima_palabra

#143 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:
zonbirile wrote:pa dati 7KM za porciju za koju znaš da je najlošije lojavo meso,plus hljeb i ogromna količina vegete je stvarno mazohizam.Sreća pa organizam sam traži 25l vode za čiščenje.
eh vidis to najlosije lojavo meso je nekima,pa i meni i najsladje i najdraze,...sta cu...ostalo mi od rata,jos se najeo nisam,jedu oci gladne i bog 8-)

istina u bosni,nasjladji su u travniku,ima neke logike,vlasic plan`na,telkice,janjkice vode zdrav zivot,eritrociti,nadmorska visina-taj rad-dokaz daj domace najbolje 8-)

s kajmakom,bez kajmaka,somun,hljeb,lepina, dvije kriske heljba,petica,desetka,petneska,velka,mala,vaka naka,reš,s lukom bez luka,kucna radinost,izmedju dvije cigle i resetka,kako god,pojam fast fooda kod nas,njegovo visocanstvo Ćevap :bih:
mljac mljac
Eh ja, koliko mene ispljuvaše na jednoj prošloj temi kad rekoh da su travnički najbolji :-) Izgleda da ljudi polako progledavaju :-D
minjonja

#144 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by minjonja »

Jack Be Nimble wrote:Koliko je prosjecno vrijeme cekanje na cevape kod zelje? Zadnji put kada sam bio tamo dobio sam cevape u roku 30 sekundi nakon sto sam sjeo za sto. Nisam ni uspio otkopcati vidnjaku vec su bili ispred mene.
prije su imali barem 50 cevapa unaprijed napravljenih na onom plehu u vrijeme spice. neki dan sam cekala citave 3 minute jer ili su prestali tolike kolicine unaprijed praviti ili nije bila neka guzva.
Ublehas

#145 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Ublehas »

(ne)forumas wrote: cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u srajevu na carsiji - zeljo, hodzic i mrkva ;)
Nije fol u cevapima nego u bahatosti carsijskih smradova, "gazdi kabadahija" tih cevabdzinica a pogotovo ove trojice sto ih neko spomenu, oni su popljuvali i po carsiji i po cevapima i po svemu sto je tradicionalno u Sarajevu.
nineinchnails

#146 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by nineinchnails »

Jack Be Nimble wrote:Koliko je prosjecno vrijeme cekanje na cevape kod zelje? Zadnji put kada sam bio tamo dobio sam cevape u roku 30 sekundi nakon sto sam sjeo za sto. Nisam ni uspio otkopcati vidnjaku vec su bili ispred mene.
Zeljo je postao kapitalisticko-profitabilna zadruga. Nisi ni sjeo kako treba, vec te istjeraju. .Valja pokupiti sto vise profita
nineinchnails

#147 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by nineinchnails »

Ublehas wrote:
(ne)forumas wrote: cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u srajevu na carsiji - zeljo, hodzic i mrkva ;)
Nije fol u cevapima nego u bahatosti carsijskih smradova, "gazdi kabadahija" tih cevabdzinica a pogotovo ove trojice sto ih neko spomenu, oni su popljuvali i po carsiji i po cevapima i po svemu sto je tradicionalno u Sarajevu.
Tacno..........ono je postala ciganija prava...
goibos

#148 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by goibos »

samo da dodam da pored toga što koštaju 7KM, podrazumjeva se da su u POLA SOMUNA a dodatnu polovinu naplate još 0,5KM
vozač

#149 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vozač »

goibos wrote:samo da dodam da pored toga što koštaju 7KM, podrazumjeva se da su u POLA SOMUNA a dodatnu polovinu naplate još 0,5KM
pa ima finta i za ovo, uzmeš dvije petice i riješiš problem cijelog somuna
The 51st State

#150 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by The 51st State »

Sve je krenulo od dijaspore i SFF-a, sto znaci da se otad jede po Travniku...
Locked