Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked

#126 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by location »

The 51st State wrote:
location wrote:Kada se RS odvoji i bude nova drzava i Dodik vise ne bude imao nikakve veze sa ostatkom Bosne (ako se to bude zvala Bosna tada) da li ce se jos ovdje raspravljati o RS i o Dodiku? :)

Ja sam od tih protjeranih iz tog djela drzave, nije mi bitno hoce li biti uvijek u Bosni ili ne. Ja se ne vracam, tako i ne razmisljam o tome puno. Ako se odvoji nista se nece promjenuti, kada se vratim u posjetu, livada ce opet biti zelena i rijeka ce teci. Bezveze je pricati o ratu jer nema nikakvog povoda za rat. Srbi imaju svoju zemlju, tako da vise nisu u 92. god kada im je bio povod da im treba zemlja. Bosnjaci isto imaju nesto svoje, a nemaju ni oni volje niti zelje da ratuju. Jedino Hrvati bi se mozda htjeli potruditi silom da dobiju svoje parce, ali ko ce ih pogurati? Ne vjerujem da ce Hrvatska, ali sve se moze desiti.
docepo se asfalta i pametuje...
Kako ti znas da sam docepao asfalta, mozda sam sa asfalta dosao na makadam i cuvam ovce sada. Ne pametujem, svako ostavlja svoje misljenje na internetu pa reko da i ja. No offense.
BISCANIN2

#127 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by BISCANIN2 »

Ja sam od tih protjeranih iz tog djela drzave, nije mi bitno hoce li biti uvijek u Bosni ili ne. Ja se ne vracam, tako i ne razmisljam o tome puno. Ako se odvoji nista se nece promjenuti, kada se vratim u posjetu, livada ce opet biti zelena i rijeka ce teci.
Pobogu brate ako te interesuje i ako se nećeš vraćat što pratiš ovaj forum i postavljaš postove ,traćiš nam vrijeme i prostor.
Idi na forume koji se bave životnim pitanjima tvoje sadašnje zajdenice a nas ovdje sačuvaj svojih nesuvislih komentara.

Rata neće i ne može biti .
Jer smo premale i presitne ribe da bi mi o tome odlučivali.
MuaDib

#128 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by MuaDib »

I Boris Tadić se izgleda zakačio sa Miloradom Dodikom, jer mu je poručio da dok je on na čelu Srbije, ona neće zadirati u suverenitet BiH, niti će zbog RS žrtvovati svoj evropski put. Dakle ništa od toga. A Dodik kada se nakrade ode na Dedinje, a bh Srbi u još veću bijedu.
madner

#129 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

BISCANIN2 wrote:
Ja sam od tih protjeranih iz tog djela drzave, nije mi bitno hoce li biti uvijek u Bosni ili ne. Ja se ne vracam, tako i ne razmisljam o tome puno. Ako se odvoji nista se nece promjenuti, kada se vratim u posjetu, livada ce opet biti zelena i rijeka ce teci.
Pobogu brate ako te interesuje i ako se nećeš vraćat što pratiš ovaj forum i postavljaš postove ,traćiš nam vrijeme i prostor.
Idi na forume koji se bave životnim pitanjima tvoje sadašnje zajdenice a nas ovdje sačuvaj svojih nesuvislih komentara.

Rata neće i ne može biti .
Jer smo premale i presitne ribe da bi mi o tome odlučivali.
Nemoj se zavaravat, sitne ribe mogu o tome odlucit ako hoce. Pogledaj Gruziju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#130 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by pici »

evo malo razmisljanja sa ekonomskog foruma o Dodi i njegovoj moći :D

Odgovor na: Rafinerija u Bosanskom Brodu
Citat:

Dodik u Srpsku doveo ulaganje General Electrica "teško" 400 milijuna eura

General Electric je pred realizacijom 400 milijuna eura vrijednog ulaganja u energetski i zdravstveni sektor Republike Srpske objavio je premijer Milorad Dodik, a prenosi Reuters.
Milorad DodikPrema Dodiku ugovor bi trebao biti potpisan 23. listopada, a GE namjerava 300 milijuna uložiti u energetiku dok je 100 milijuna namijenjeno zdravstvu.

Dodik poreznim olakšicama „svoj“ dio BiH želi učiniti privlačnim investitorima no do sada nije ima velikog uspjeha.

Stvarno je sramotno šta radi ovaj bluzer ali još uvijek dobija političke glasove.
Možda zbog toga, jer je svaki pametan mlađiji čovjek otišao iz RS u bolji život a ono šta mu ostane za glasanje jesu babe i dedovi od 70.godina.

Več 3 godine radi isto. Ma kavo ulaganje, gdje se to bilježi?

Nemaboljih uvjeta za život, nema boljih lječniških usluga, nema manjih poreza, nema večih plata,....

A u državu "kao" ušlo 1,5 milijarde od CEZ, a sada još 400 mio USD od GE i tako dalje. Uvijek iste šuplje priče.

A što je nekom GE ili CEZ da isplati male dioničare, da investiraju dalje, kupuju stanove, voze bolje avtomobile, jedu bolju hranu, idu na bolji odmor, povečavaju štednju, inestiraju u vlastit posao,......

E ovaj market neče da oživi još 10 godina, dok ne smjenite čovjeka, koji laže narodu več poslednjih 5 godina !!
Mozes kolko hočeš al ne možeš dokle hočeš :D

Odgovor na: Rafinerija u Bosanskom Brodu
Malo idem u offtopik, al' kratko cu.
Neki dan na skupu predizbornom, na trgu, covjek se izrazava kao kakav coban, i narod to odobrava. Da li ti treba ista vise?

Ono sto me plasi, izbori su prosli, pobijedio je, da li ce mu sad trebati motiv da pokrece rafineruju 15og? Ili cemo dobiti opet neko odlaganje?
pa kako drugacije sa ovcama do Čobanski :mrgreen:
palermo

#131 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by palermo »

NKVD wrote:
palermo wrote:
... što ga čini opasnijim, gorim, i da sad ne smišljam epitete...
Opasnijim i gorim od SDS-a? Nemoj me, molim te, pogrešno shvatiti, znam da sam ovo pomalo izvukao iz konteksta, ali mi zvuči kao kukanje koje čujem sa mindera - "eh, kako smo lijepo vlast dijelili sa SDS-om, oni uništavaju RS pa nama ovaj jad od federacije bolje izgleda!" Deset ćevapa jeste više od pet SDS-ovih ali i manje od petnaest u cijeli, s kajmakom.

Mene interesuje jaka RS, kao što me interesuje napredak Hrvatske i Srbije što im i želim! Nama od toga može biti samo bolje, može nas natjerati da se malo pozabavimo sami sobom. Neće nama biti bolje ako komšiji stalno crkavaju krave, a u tom grmu pogrešne logike leži današnja mržnja Bošnjaka spram drugih i njihovih vođa. Nemoj, molim te, o zločinačkoj tvorevini sada trinaest godina nakon Dejtona jer su je naši AMINOVALI svojom saradnjom sa agresorima i zločincima i ništa nisu radili da se to promijeni dok se još moglo.

Retorika SDA i glupana Harisa po kome je za sve kriva Dodikova vlast jednostavno ne pije vode. Ja ga ne volim niti branim, fuj, božesačuvaj, ali on je, nažalost, u ovom trenutku najsposobniji političar u državi, uz par vlastodržaca lokalnog kalibra. I, ne trebamo se praviti kako to ne čujemo, ali to raja sve češće govori. Isfrustrirana našim nesposobnim sitnošićardžijskim lopinama.
Oko toga kako tebi zvuči ti ne mogu pomoći.
Ne znam zašto smatraš Mileta Dodika najsposobnijim politačarem. Ja sam vrlo često u Republici Srpskoj i imam prilike čuti i drugačije priče, pa na primjer mi rekoše da se ni u osnovnoj školi ne možeš zaposliti ako nisi član SNSD-a, pa odem u Trebinje a tamo mi pričaju o tome kako su u hidroelektranama kao tehnološki višak otpustili, gle čuda, samo pripadnike jedne poltičke opcije, pa uzmem da prelistam Nezavisne Novine i onda ih uporedim sa onim od prije par godina.Ne vidim ti ja tu nikakvu sposobnost, jedino što vidim je gola autoritarna vlast koja ne preza ni od čega.Mile Dodik nije čovjek ideologije, upravo zbog toga i jeste opasniji od drugih,njega samo interesuje vlast, moć, pare i da bi to zadržao spreman je na mnogo šta.I ne mislim da je nerealnost biti svjestan toga.
A ne interesuje mene Republika Srpska ni jaka ni slaba, mene interesuje Republika Srspka ( ako je mora biti) kao dio Bosne i Hercegovine koja će provoditi politiku koja je u interesu svih njenih građana.Politika Mileta Dodika nije takva, naprotiv suština njegove politike je u permanetnom dokazivanju nemogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine.
A ne traže Bošnjaci svoga Dodika zato što su zadivljeni njegovim rezultatima, stepen frustracije među Bošnjacima je takav, da potreba za svojim Dodikom koji će uraditi za njih ono što oni ne mogu a sanjaju postaje nestvarno opipljiva.I ne bude li se nešto uradilo, i ne bude li se zaustavio Dodik, izronit će i bošnjački Dodik.A onda će biti kasno.Za sve nas.

P.S To što je Siladžićeva politika, glupa,neučinkovita i kriminalizovana ne oduzima mi pravo da kaže što mislim o Miletu Dodiku.
BISCANIN2

#132 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by BISCANIN2 »

Hoćeš reći sitne ribe su pokrenule rat u gruziji ?
madner

#133 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

BISCANIN2 wrote:
Hoćeš reći sitne ribe su pokrenule rat u gruziji ?
Sta mislis sta je Gruzija?

Ne moze biti sitnija.
Po istom scenario moze ici i kod nas, nema razloga da ne moze.
palermo

#134 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by palermo »

Stari wrote:Ah sto ste vi zapeli pa ...te sukobi...te rat....te ratni zlocini. Olabavite malo. Evo ja sad, po ne znam koji put, ponovo pisem: Miloradu ne treba rat, i on ga nema potrebe zapocinjati da bi dugorocno ojacao svoju poziciju i ostvario jedan dio svojih(onih za koje ja samo pretpostavljam ) ciljeva. Slozicu se sa postovanim dopisnikom sa nickom "soul sista"... vrijeme radi za njegovu stvar. Nisam naravno htio biti neprijatno direktan kad sam u jednom od ranijih komentara napisao da su naucili nesto. Da budem posve konkretan mislio sam na taktiku koju su albanezi primjenili na Kosovu ...sad, ona primjedba da srbi nisu autohtoni u zapadnom dijelu BiH, dakle u onom dijelu koji bi u odredjenom momentu mogao biti fizicki odsjecen od republike srbije (Brcko distrikt - koridor ), stoji ...ali samo djelomicno ...jer ako se ne varam, ovdje se ne radi o blic akciji nego o dugorocnom procesu. Otud dolazi osjecaj da vrijeme radi za Milorada...jer ako cemo pricati o tome ko je na kojoj teritoriji autohtoni narod....a ko je na toj istoj teritoriji "bio" autohtoni narod do prije nekoliko decenija...ili vijekova...brzo bi . iduci tom vrstom retrospektivne analize, dosli do vrlo gadnih saznanja ...i o bosancima a i o kosmijama tj susjedima. Nego da batalimo te apstraktne pojmove i pokusamo bistre glave i bez ratnih ambicija skontati o cemu se radi.
Koliko se ja sjećam ti si isto u inostranstvu ( ako sam pogriješio , izvinjavam se).u tom kontekstu mi se čini da ono što fali ovim tvojim razmišljanjima, koja nesumnjivo imaju svoju logiku, je nepoznavanje sadašnje situacije u Bosni i Herecgovini, posebno među bošnjačkom populacijom.Stepen frustracije je tako velik da naprosto ne može ići putem koji si ti opisao.jednostavno ljudi koje si ostavio prije petnaestak godina i ovi sadašnji nisu isti. Ne kažem da su bolji niti gori, ali nisu isti
madner

#135 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

palermo wrote:
Stari wrote:Ah sto ste vi zapeli pa ...te sukobi...te rat....te ratni zlocini. Olabavite malo. Evo ja sad, po ne znam koji put, ponovo pisem: Miloradu ne treba rat, i on ga nema potrebe zapocinjati da bi dugorocno ojacao svoju poziciju i ostvario jedan dio svojih(onih za koje ja samo pretpostavljam ) ciljeva. Slozicu se sa postovanim dopisnikom sa nickom "soul sista"... vrijeme radi za njegovu stvar. Nisam naravno htio biti neprijatno direktan kad sam u jednom od ranijih komentara napisao da su naucili nesto. Da budem posve konkretan mislio sam na taktiku koju su albanezi primjenili na Kosovu ...sad, ona primjedba da srbi nisu autohtoni u zapadnom dijelu BiH, dakle u onom dijelu koji bi u odredjenom momentu mogao biti fizicki odsjecen od republike srbije (Brcko distrikt - koridor ), stoji ...ali samo djelomicno ...jer ako se ne varam, ovdje se ne radi o blic akciji nego o dugorocnom procesu. Otud dolazi osjecaj da vrijeme radi za Milorada...jer ako cemo pricati o tome ko je na kojoj teritoriji autohtoni narod....a ko je na toj istoj teritoriji "bio" autohtoni narod do prije nekoliko decenija...ili vijekova...brzo bi . iduci tom vrstom retrospektivne analize, dosli do vrlo gadnih saznanja ...i o bosancima a i o kosmijama tj susjedima. Nego da batalimo te apstraktne pojmove i pokusamo bistre glave i bez ratnih ambicija skontati o cemu se radi.
Koliko se ja sjećam ti si isto u inostranstvu ( ako sam pogriješio , izvinjavam se).u tom kontekstu mi se čini da ono što fali ovim tvojim razmišljanjima, koja nesumnjivo imaju svoju logiku, je nepoznavanje sadašnje situacije u Bosni i Herecgovini, posebno među bošnjačkom populacijom.Stepen frustracije je tako velik da naprosto ne može ići putem koji si ti opisao.jednostavno ljudi koje si ostavio prije petnaestak godina i ovi sadašnji nisu isti. Ne kažem da su bolji niti gori, ali nisu isti
Da se nadovezem, nije Hare dobio po usima zato sto je trazio ukidanje RS-a, nego sto nije uradio nista konkretno da se to ostvari.
Da je prodao BHtelecom, 20% mazno sebi i za ovo ostalo opremio policiju FBiH SBiH bi imala 40 nacelnika.
BISCANIN2

#136 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by BISCANIN2 »

Gruzija nije isto što i Bosna ,prije će nas pogoditi cunami nego rat.Mile Dodik je mala mrva u okeanu koja se ne pita ništa niti od koje išta zavisi .Da ima moći trun kao što nema on bi davno uletioi u zagrljaj majčice Serbije .
On nije sposoban niti da uguši eventualne masovne proteste koji će ako bog da strefiti naprednijij dio bih .
Njegov krajnji domet su izjave ovakvog tipa i pitanja poput ko će biti primnljen u srdnjoj školi i ko će biti tehnološki višak elektrani kako gore neko reče.
Za sve ostalo teba imati podršku ,resurse,muda i ostalo s čim on ne raspolaže.
madner

#137 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

BISCANIN2 wrote:Gruzija nije isto što i Bosna ,prije će nas pogoditi cunami nego rat.Mile Dodik je mala mrva u okeanu koja se ne pita ništa niti od koje išta zavisi .Da ima moći trun kao što nema on bi davno uletioi u zagrljaj majčice Serbije .
On nije sposoban niti da uguši eventualne masovne proteste koji će ako bog da strefiti naprednijij dio bih .
Njegov krajnji domet su izjave ovakvog tipa i pitanja poput ko će biti primnljen u srdnjoj školi i ko će biti tehnološki višak elektrani kako gore neko reče.
Za sve ostalo teba imati podršku ,resurse,muda i ostalo s čim on ne raspolaže.
Vidi, one pokrajine su se od Gruzije odcjepile 92 ili 93, onaj sto jede kravatu pred kamerom je dosao na vlast sa obecanjem da ce ih ukinut, ako treba i vojno.
Onda je uradio sve sto je bilo potrebno i postavio sebe u situaciju da moze pokusat.

Pokusaj je mizerno propao, ali da je tvoja teorija tacna, ne bi nikad imao tu sansu.
Ako Gruzija moze, moze i BiH, samo je to pitanje volje i vremena.
BISCANIN2

#138 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by BISCANIN2 »

Po meni je više pitanje :
podršku ,resurse,muda i ostalo s čim on ne raspolaže.
madner

#139 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

BISCANIN2 wrote:
Ja ne govorim za Dodika, ja govorim za nekog naseg ko ce spojit Haretovu pricu sa konkretnim akcijama.
Last edited by madner on 07/10/2008 21:13, edited 1 time in total.
palermo

#140 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by palermo »

BISCANIN2 wrote:
zašto misliš da nema muda.....ja nisam Mileta vidio baš kao čovjeka koji nema muda, da prostiš
BISCANIN2

#141 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by BISCANIN2 »

a ne govorim za Dodika, ja govorim za nekog naseg ko ce spojit Haretovu pricu sa konkretnim akcijama.
Aha ,mislio sam da je Dodik i njegovo jubilarno 5483 odcjepljenje tema.
O ovo tvojoj tezi da bi neki eventualni militantni lepi hare pokusao napraviti gruzijski scenario nisam nikad razmišljao.Mada laički mislim da to baš nije moguće ,jednostavno da bošnjački potencijalni miloševići nemaju niti moć , ni resurse ni podršku za takvo što .
zašto misliš da nema muda.....ja nisam Mileta vidio baš kao čovjeka koji nema muda, da prostiš
Huka ,buka i frajerski ,nadmeni nastup ,prijetnje fizičkim slabijim (BAKIRU)odlike kukavica ,dokazno iz milion primjera prakse .Možda i griješim .
madner

#142 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

BISCANIN2 wrote:
a ne govorim za Dodika, ja govorim za nekog naseg ko ce spojit Haretovu pricu sa konkretnim akcijama.
Aha ,mislio sam da je Dodik i njegovo jubilarno 5483 odcjepljenje tema.
O ovo tvojoj tezi da bi neki eventualni militantni lepi hare pokusao napraviti gruzijski scenario nisam nikad razmišljao.Mada laički mislim da to baš nije moguće ,jednostavno da bošnjački potencijalni miloševići nemaju niti moć , ni resurse ni podršku za takvo što .
:shock:
Necemo u Kragujevcu ispravit nepravdu 1878, nego izac do Drine.
Resurse imaju, samo ih treba preusmjerit, moc mogu dobit a podrska je najmanji problem.

Rekoh ti, ne zamjeravaju ljudi Haretu sto hoce da ukine RS, nego sto ne radi nisto konkretno po tom pitanju.
BISCANIN2

#143 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by BISCANIN2 »

Resurse imaju, samo ih treba preusmjerit, moc mogu dobit a podrska je najmanji problem.
Izvni meni je ovo da su babi muda bila bi did.

Rekoh ti, ne zamjeravaju ljudi Haretu sto hoce da ukine RS, nego sto ne radi nisto konkretno po tom pitanju.
Ne znam ,i u ovo nisam siguran evo uzmimo mene za primjer ,ja ne zmjeram lepom za rs jer on je sićurija da bi on mogao ukinuti i nekakvu mjesnu zajednicu a kamoli zlo zvano rs.
Zamjeram mu jer je oko sebe a naročito u Bihaću okupio i uhljebio najveće lizoguzce ,hoštaplere,nesposobnjakoviće ,u glavnom sastav od kojeg mi se povraća ,kandidatska lista je ubjedljivo najgora puno gora od najgore kandidatske liste sda.
Takav skup šljama i uhljuba na čelu sa komadantom 2 skandinavske brigade Bahtićem mogao je samo da umjetnik skupi.
Oov je ništa šta ga već čeka na izborima 2010 .
Šandor

#144 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Šandor »

Narod je generalno glup. Sjećam se kad je Haris Silajdžić u TV duelu sa Zlatkom Lagumdžijom obećao ukidanje RS-a. Bilo je to u proljeće 2006. godine. Svakome ko je u tom trenutku bio punoljetan i prosječno inteligentan trebalo je biti jasno da od toga nema ništa. Na isti način je Hugo Chavez došao na vlast u Venecueli. Bilo je dovoljno da kaže: "Gringos, go home!" i "Go to Hell Gringos!". Time je sebi osigurao pobjedu na izborima (bez izborne prevare).

Nakon svega što se desilo samo glupi ljudi mogu pomisliti da imamo kapacitet da se odbranimo (ili da na bilo koji način zaustavimo napredovanje Dodika i RS-a). Vrijeme radi protiv RS-a....ma kako da ne.

Ipak, u jednom se ne mogu složiti sa Starim. Ne može se nikako završiti bez rata. Jer kad se otcijepe Srbi otcijepit će se i Hrvati. Bit će rata. Ako Amerika ne bude imala interesa da interveniše, otići ćemo u legendu. To će biti naš konačni kraj. Ako Amerika ipak reaguje, nama ne odgovara ništa ispod potpunog uništenja RS-a. Sve drugo značilo bi nastavak agonije i ponavljanje događaja iz prošlosti. Granica sa Srbijom ne smije biti duža od dužine toka rijeke Drine. U suprotnom, možda je bolje da se svi kolektivno iselimo i predamo im zemlju. Jer ovo se nikad neće riješiti dogovorom. Prijatelja u susjedstvu nemamo. Pitanje je isplati li se boriti za nešto što vjerovatno nikada neće postati funkcionalno i prosperitetno. Ako ipak jednog dana dobijemo državu, to će biti svjetsko čudo pod imenom Bošnjakistan. :D
exliberal

#145 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by exliberal »

roba_s_greskom wrote:
location wrote:Kada se RS odvoji i bude nova drzava i Dodik vise ne bude imao nikakve veze sa ostatkom Bosne (ako se to bude zvala Bosna tada) da li ce se jos ovdje raspravljati o RS i o Dodiku? :)

Ja sam od tih protjeranih iz tog djela drzave, nije mi bitno hoce li biti uvijek u Bosni ili ne. Ja se ne vracam, tako i ne razmisljam o tome puno. Ako se odvoji nista se nece promjenuti, kada se vratim u posjetu, livada ce opet biti zelena i rijeka ce teci. Bezveze je pricati o ratu jer nema nikakvog povoda za rat. Srbi imaju svoju zemlju, tako da vise nisu u 92. god kada im je bio povod da im treba zemlja. Bosnjaci isto imaju nesto svoje, a nemaju ni oni volje niti zelje da ratuju. Jedino Hrvati bi se mozda htjeli potruditi silom da dobiju svoje parce, ali ko ce ih pogurati? Ne vjerujem da ce Hrvatska, ali sve se moze desiti.
Izvini a to kad su te protjerali,jesu li te u paksu rokali pa tako mrzis domovinu. Za tebe nista drugo i nije do da cuvas ovce,cobane.
Prvo mi sa svojim misevima treba da rascistimo
:x

moram ovo da prokomentarisem

ako ovo nije za zutog kartona onda nije nista....ovakav nivo diskusije nije za politike...mozda za bez cenzure....cekam zoom-a da kaze jel grijesim ili ne.
roba_s_greskom

#146 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by roba_s_greskom »

exliberal wrote:
roba_s_greskom wrote:

Izvini a to kad su te protjerali,jesu li te u paksu rokali pa tako mrzis domovinu. Za tebe nista drugo i nije do da cuvas ovce,cobane.
Prvo mi sa svojim misevima treba da rascistimo
:x

moram ovo da prokomentarisem

ako ovo nije za zutog kartona onda nije nista....ovakav nivo diskusije nije za politike...mozda za bez cenzure....cekam zoom-a da kaze jel grijesim ili ne.
U pravu si,kako ga nije stid ovakve komentare ostavljati ovdje :wink:
Šandor

#147 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Šandor »

Stari, također mislim da precjenjuješ inteligenciju Srba. Da sam u Dodikovoj koži, I ja bih baš kao i ti dao Istočno Sarajevo, dijelove Trnova, i Doboj sa Ozrenom ako treba, Mrkonjić-Grad, dijelove Ključa i Jajca, Šipovo. Sve za nezavisnost. Ne bih mnogo izgubio.

Ali ti i ja nismo Srbi. Nemamo njihov mentalni sklop. Srbi nikad nisu izbjegavali rat. Nikad u historiji nisu željeli kompromis ukoliko su osjećali da ratom mogu postići više. Nikada se nisu kajali, preispitivali. Sjednu za sto samo kada shvate da nemaju izbora. Zato mislim da Srbi neće biti voljni ponuditi ni pola gore navedenih opština. Ma neće ponuditi ni pedlja. Jer Srbi jednostavno ne rade tako. Da, razmišljali su o podjeli Kosova. Ali tek nakon što su izgubili čitavo Kosovo. Tako razmišljaju Srbi.
Last edited by Šandor on 07/10/2008 22:26, edited 1 time in total.
Luke Perry

#148 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Luke Perry »

Oni koji se sjecaju rata nece ratovati, barem je to jasno. Jos cete pricekati :D
madner

#149 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by madner »

BISCANIN2 wrote:
Izvni meni je ovo da su babi muda bila bi did.
Kazem ti pogledaj Gruziju, sve je pitanje prvog covjeka.
Maraschino

#150 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Maraschino »

O ovome mi i raspravljamo,

dakle, naoruzavanje entiteta ostaje u nadleznosti istih. Ovo je katastrofalno znajuci ko smo i sta smo spremni uraditi. Svaki komad oruzja na ovim prostorima MORA biti evidentiran.

Sta je sporno u kontroli granica ili i njih treba prepustiti entitetima.

Sadović neće odlučivati o nabavci oružja za MUP RS
Datum: 07.10.2008 19:33
Autor: Vesna Popović

Dušanka Majkić, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, izjavila je da je direktno izložena pritiscima Ministarstva bezbjednosti da prođe zakon o kontroli kretanja oružja i vojne opreme i zakon o graničnoj kontroli, ali poručuje da neće podleći pritiscima, "jer zna šta može, a šta ne može".

Ovim zakonima, kako je istakla Majkićeva, MUP RS bi za nabavljanje ličnog naoružanja za policiju morao da traži saglasnost Ministarstva bezbjednosti BiH, što zadire u nadležnosti RS.
"Ne možemo prihvati da odluku o nabavci naoružanja donosi Tarik Sadović mimo MUP-a RS. Mi to nećemo dopustiti zato što nadležnosti MUP-a RS niko nema pravo na prenosi na državni nivo, jer je to antiustavni čin", kazala je Majkićeva.
NN: Na sjednici Komisije bili ste protiv Prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme i zakona o graničnoj kontroli. Šta je sporno u prijedlozima tih zakona?

MAJKIĆ: Sporno je to što prijedlozi zakona zadiru u nadležnosti RS i to je antiustavno. Oba ova zakona koje je Predstavnički dom bh. parlamenta više puta vratio na ponovno komisijsko razmatranje zadiru u nadležnosti RS. Prijedlogom zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme snabdjevanje ličnim naoružanjem za potrebe MUP-a RS bilo bi preneseno na nivo BiH, odnosno MUP RS bi za nabavljanje ličnog naoružanja za policiju morao da traži saglasnost Ministarstva bezbjednosti BiH.

Suština ovog zakona je vezana za prenos aktivnosti EUFOR-a na domaće organe vlasti i to nije sporno, ali je sporno traženje načina od strane bošnjačkih predstavnika da budu prenesene nadležnosti s MUP-a RS na Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Mi smo se složili sa zakonom s obzirom na to da se radi o prenosu nadležnosti s EUFOR-a na domaće organe, ali se nismo složili s prenosom nadležnosti entiteta. Naime, nakon što je zakon pušten u proceduru, 8. aprila 2008. godine, Komisija je u četiri navrata raspravljala o zakonu bez prethodnog usaglašavanja zakona s entitetima i nadležnim institucijama koje bi trebalo da budu zadužene za njegovo sprovođenje. Čim je zakon pušten, četiri međunarodne organizacije EUFOR, OHR, OEBS i UNDP su poslale prijedlog amandmana da bi popravile zakon, i Ministarstvo bezbjednosti BiH, umjesto da povuče prijedlog zakona i inkorporira ove amandmane, pokušava da nametne prvobitnu verziju bez amandmana.

NN: Ko stoji iza toga?

MAJKIĆ: Ministarstvo i ministar Tarik Sadović na sve načine guraju da prođe prvobirna verzija, ne osvrćući se na amandmane međunarodne zajednice. Predstavnici RS sa prijedlogom Ministarstva se uopšte ne slaže, a od 13 amandmana koje je dostavila međunarodna zajednica, za nas je prihvatljiva većina, njih 11. Prvi amandman koji smo tražili da bude promijenjen odnosi se na član zakona koji kaže da Ministarstvo bezbjednosti može samostalno zabraniti kretanje naoružanja u određeno vrijeme na cjelokupnom ili određenom području BiH. Sporno je to da se traži da Ministarstvo samostalno nadgleda te aktivnosti bez prisustva entiteta. To znači da bi u slučaju nabavke takvog naoružanja za potrebe pripadnika MUP-a RS ministar Sadović morao da odobri nabavku naoružanja. To je nedopustivo i mi to nikada nećemo dozvoliti. S obzirom na to da predstavnika ni srpskog, ni hrvatskog naroda neće biti u tom ministarstvu i da će biti etnički čisto, mi nemamo povjerenja da neće biti nametanja rješenja. Nećemo dozvoliti da Sadović odlučuje hoće li ili neće MUP RS nabaviti naoružanje. Niko ne može zabraniti MUP-u RS da nabavlja lično naoružanje i ne vidim ko nam može nametnuti odluku da za nas to radi neko drugi.

NN: Šta je cilj ovih nametanja?

MAJKIĆ: S obzirom na to da reforma policije koju su bošnjački predstavnici zagovarali nije prošla, sada se pokušavaju na različite načine kroz zakone progurati stvari koje će dati veće kompetencije Ministarstvu bezbjednosti BiH. Mi to nećemo dopustiti, jer nadležnosti MUP-a RS niko nema pravo na prenosi na državni nivo. Ja sam i direktno izložena pritiscima od strane Ministarstva bezbjednosti BiH da prođu zakoni, ali to neće proći, jer dobro znam šta mogu, a šta ne mogu.

NN: Ko konkretno vrši pritiske na Vas?

MAJKIĆ: Dovoljno je da kažem da iz Ministarstva zovu, lobiraju, ima tu svega da se podlegne pritiscima, ali to se neće desiti.

NN: Šta je sporno u zakonu o graničnoj kontroli?

MAJKIĆ: I tu je mnogo spornih stvari koje je amandmanima potrebno regulisati. Ni jednim zakonom se nismo u Komisiji bavili kao sa ova dva, kako bismo došli do konačne verzije zakona i predlažući rješenja koja bi mogla biti prihvaćena, ali Ministarstvo bezbjednosti nema sluha za to. Ponovo je i četvrti put Komisija razmatrala negativan izvještaj zato što nema saglasnosti srpskih predstavnika. Zakoni idu na sjednice domova koji ih, nadamo se, neće vraćati na komisije, jer u njima nema saglasnosti.
Locked