Uhapšen V. V. Batko!
- and
#127 Re: Uhapšen V. V. Batko!
jackamil
pa iz crne gore je pobjegao iz zatvora, znaci - nakon pravosnazne sudske presude.
u bih sudjenje jos nije ni zapocelo, i u "slucaju grbavica" spanska vlada ga ima smatrati nevinim sve do presude. dakle - prioritet ide prema crnoj gori, pa cak i srbiji prije bih.
zar neko ne bi trebao biti odgovoran ako batko izmakne pravdi i bih pravosudju? istom onom pravosudju koje mjesecno naplati i po 4-5000 KM nezasluzene plate, pa se jos zbog male plate i bune
jackamil wrote:haj' eto dobro, kako ti kazesand wrote:ne može njega španska vlada smatrati nevinim ako za njim ima potjernica i ako je optužen za najteža krivična djela.
suđenje će početi kada bude isporučen.ja ti napisah pobjegao iz zatvora, a ti ima potjernica
![]()
![]()
jel ti sad nešto smiješno
- Banksy
#128 Re: Uhapšen V. V. Batko!
A sad zatvoriti trostrukom bravom i izgubiti ključeve.and wrote:dobrodošao u zenicu
Mada, uvijek sam za stare, provjerene metode, stradavanja prilikom bjekstva.
-
s_bjelava
#129 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Niposto, samo bi ucinio uslugu onima po cijim je nalozima radio - bilo bi pojela maca, niko nije kriv.Banksy wrote:A sad zatvoriti trostrukom bravom i izgubiti ključeve.and wrote:dobrodošao u zenicu
Mada, uvijek sam za stare, provjerene metode, stradavanja prilikom bjekstva.
Njega treba pritisnuti da kaze ko mu je odobrio da radi sva ta zlodjela, ko mu je omogucio da zbrise iz zatvora u CG, kako je bio povezan sa SDS (Karadzic, Krajisnik, Mandic i ostali "humanitarci")....itd, itb.
Obicno se ovi mali misevi, koji su herojski ubijali, pljackali i silovali goloruk narod, koji je imao nesrecu da se sa njim sretne, raspricaju kad im prigusti.
Ako progovori bice jako interesantno - iako mi svi znamo od koga su dolazile naredbe i ko stoji iza ovoga.
Zato batko dobrodosao u BIH, dugo te nije bilo, dosta toga se promijenilo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#130 Re: Uhapšen V. V. Batko!
and wrote:dobrodošao u zenicu
Toplo mu preporuČujem da se samozapali
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#131 Re: Uhapšen V. V. Batko!
o daaaa... jedva čekam da vidim kako će se odraziti ovo na "nevino optuženog", a sasvim sigurno krivo oslobođenog gorespomenutog Mandića...s_bjelava wrote:
Niposto, samo bi ucinio uslugu onima po cijim je nalozima radio - bilo bi pojela maca, niko nije kriv.![]()
Njega treba pritisnuti da kaze ko mu je odobrio da radi sva ta zlodjela, ko mu je omogucio da zbrise iz zatvora u CG, kako je bio povezan sa SDS (Karadzic, Krajisnik, Mandic i ostali "humanitarci")....itd, itb.
Obicno se ovi mali misevi, koji su herojski ubijali, pljackali i silovali goloruk narod, koji je imao nesrecu da se sa njim sretne, raspricaju kad im prigusti.
Ako progovori bice jako interesantno - iako mi svi znamo od koga su dolazile naredbe i ko stoji iza ovoga.
sjemeimsezatrlo.
- Joey Tribbiani
#132 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Što je danas lijep i sunčan dan...
"mozes kako hoces, ali ne mozes dokle hoces kurvin sine"
- essex
#133 Re: Uhapšen V. V. Batko!
da, on treba da propjeva i tako "pomogne" i mandicu i karadzicu...istina je, ovi mali misevi kada im prigusti pjevaju ko slavuji, hehehe.
znaci, batko ide u zenicu na dozivotnu...evo moj prijedlog. vrata od celije da mu se ne zakljucavaju, neka covjek svaku noc ima posjetioca da se pobrinu o njemu...nadam se da ce mu se zenica oduziti dugom brigom u kasnim nocnim satima za sve ono sto je zvjer cinila po sarajevskim zgradama u koje je ulazio...
znaci, batko ide u zenicu na dozivotnu...evo moj prijedlog. vrata od celije da mu se ne zakljucavaju, neka covjek svaku noc ima posjetioca da se pobrinu o njemu...nadam se da ce mu se zenica oduziti dugom brigom u kasnim nocnim satima za sve ono sto je zvjer cinila po sarajevskim zgradama u koje je ulazio...
- limeni
#134 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Joey Tribbiani wrote:Što je danas lijep i sunčan dan...![]()
ima da namaze supak za docek u zenici
hapsenje batka je barem mala satisfikacija za njegove zrtve.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#135 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Đubre je ubilo Gorana Čengića (Treći, desno na slici) negdje na Vracama. Goran preživio strijeljanje, a ono došlo drugi dan da pregleda mjesto zločina i dokusurilo nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije u rukometu.

Goran je htio zaštiti nekog komšiju kada je Đubre došlo na njegova vrata da otima novac, zlato i slične vrijednosti, teroriše i vodi,...
Izlazilo je u nastavcima u Oslobodjenju o V. V. Batku, bokseru BK ''Željezničar''. Klupske kolege njegove opisivali su ga kao nekoga ko nije znao koristiti viljušku i nož prilikom zajedničkih objeda.
Bokser-kukavica koji se plašio primanja sportskih udaraca na treninzima i prilikom ekipnih borbi.

Goran je htio zaštiti nekog komšiju kada je Đubre došlo na njegova vrata da otima novac, zlato i slične vrijednosti, teroriše i vodi,...
Izlazilo je u nastavcima u Oslobodjenju o V. V. Batku, bokseru BK ''Željezničar''. Klupske kolege njegove opisivali su ga kao nekoga ko nije znao koristiti viljušku i nož prilikom zajedničkih objeda.
Bokser-kukavica koji se plašio primanja sportskih udaraca na treninzima i prilikom ekipnih borbi.
Last edited by PipiDugaDevetka on 23/07/2010 17:31, edited 1 time in total.
- adda_sa
#136 Re: Uhapšen V. V. Batko!
s_bjelava wrote:Niposto, samo bi ucinio uslugu onima po cijim je nalozima radio - bilo bi pojela maca, niko nije kriv.Banksy wrote:A sad zatvoriti trostrukom bravom i izgubiti ključeve.and wrote:dobrodošao u zenicu
Mada, uvijek sam za stare, provjerene metode, stradavanja prilikom bjekstva.![]()
- smoki_choko
#137 Re: Uhapšen V. V. Batko!
hocemo mu napraviti docek, ko nikom do sad.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#138 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Malo sam proguglao i evo još detalja o paščetu iz Nikšića:
„Postoje razne vrste zločinaca. Ovo je priča o „ober zločincu“. Zove se Veselin Vlahović, poznat po nadimku Batko. Ovo nikšičko pašče je sredinom osamdesetih godina u Sarajevo, kao i mnoge druge Crnogorce, doveo i lijepo ugostio Veljko Cerović, vlasnik diskoteke Sloga, jednog od najpopularnijih sastajališta sarajevske omladine.
Batko je rođen 1969. godine u Nikšiću, a u šeher je došao u poderanim tenama 1986. godine, kao bokser lake kategorije i boksovao u Bokserskom klubu Željezničar. Uporedo s tim angažmanom Cerović je „dugogodišnjeg beskućnika iz Nikšića“ zaposlio kao izbacivača u popularnoj Slozi, dok je jedno vrijeme radio i na obezbjeđenju hotela „Bristol“ i diskoteke „BB“ u okviru tadašnjeg hotela Beograd.
Stanovao je u stanu Asima Buljubašića u neboderu kod Šopinga na Grbavici. Domaćin Buljubašić, po starom dobrom bosanskom običaju, punog srca primio je „musafira“, koji će ga početkom rata u potpunosti opljačkati, a, navodno, i pokušati likvidirati.
Velika podrška Batku po dolasku u Sarajevo, po pričama nekadašnjih boksera, bio je i Hamdo Guska, jedan od trenera u „Želji“. Sarajevski bokseri se monstruma sjećaju kao primitivca koji je na vaganju u pripremama za boks-mečeve uživao da se skine gol, pokazujući drugim bokserima svoj polni organ. Počeo je rat, Batkov mentor Cerović je zbrisao za Beograd, a svog štićenika ostavio da se krvavo zahvali Sarajlijama na gostoprimstvu koje su mu ukazali po dolasku iz Niksšića.
- PipiDugaDevetka
#139 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Dočekaćemo ga i rukama, i nogama ako ga sudska/granična policija ne zaštiti.smoki_choko wrote:hocemo mu napraviti docek, ko nikom do sad.
- MuaDib
#140 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Zbog kratkovidih pojedinaca, nemojte se čuditi aku bude smješten i zatvor na teritoriji RS.

- essex
#141 Re: Uhapšen V. V. Batko!
da, da...forum jednog privatnog portala je mjerilo drzavne sigurnosti i ogledalo te drzave...da je tako, davno bi oteti vilajet bio ugasen...ne bulazni, prica obicnih, normalnih ljudi nece imati uticaja jer niko od nas nije u zatvoru zenica, niti medju cuvarima niti medju zatvorenicima...da je ovo forum zatvorenika iz zatvora zenica monstruomova odbran bi mogla zahtijevati tako nesto...medjutim, zatvorski sitem i zatvorenici koji ga postuju nemaju nista zajednicko za izjavama obicnih gradjana...kada bi se radilo da se pusti na slobodu bez odobrenaj prelaska granice, tvoja bi pila vode, jer bi ga svakio normalni gradjanin nase Domovine popljuvao kao posljednjeg smetljara...ipak on dolazi u sistem gdje su svi isti, samo zatvorenici...pa eno, u britaniji onaj albanac pokusao ubiti onog cetalja u istom zatvoru...mislis da se nece naci neko u zatvoru u otetom vilajetu da ga stredi zbog nekih neisplacenih racuna? pa njemu je sigurnije u zenici nego bilo gdje u otetom vilajetu...MuaDib wrote:Zbog kratkovidih pojedinaca, nemojte se čuditi aku bude smješten i zatvor na teritoriji RS.![]()
-
KENJAC
#142 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Veseline Vlahovicu obracam se tebi! Iskreno se nadam da gdje god zavrsis nece ti dat da umres. Iskreno se nadam da ces imat vremena da pomocu instinkta (mozga nemas jos prije rata) uspjeti razluciti sta si radio. Iskreno se nadam da nikad neces imati priliku da se vise ikad nasmijes i vidis tvoju porodicu. Iskreno se nadam da ce tvoja agonija biti duuugaaa duga. Srbin sam Vlahovicu! Ne kao i ti, sa tobom gnjido nemam nista zajednicko, nego kao ogromna vecina Srba sto zbog tebe govno jedno sada mora da se brani i da dokazuje da nismo "svi isti"
Ako te covjecanstvo moze upotrijebiti izasta onda nek bude za onu "Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces" Zrtvama, sta da kazem? Njihovim porodicama? Molim vas ne gubite nadu u zajednicki zivot, jer bi to bila njegova pobjeda. Nismo svi isti!!!
Ako te covjecanstvo moze upotrijebiti izasta onda nek bude za onu "Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces" Zrtvama, sta da kazem? Njihovim porodicama? Molim vas ne gubite nadu u zajednicki zivot, jer bi to bila njegova pobjeda. Nismo svi isti!!!
-
udrch
#143 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ovo je jedna od rijetkih pobjeda običnih ljudi u ovoj zemlji..
Obični zločinac koji je ubijao iz beznačajnih razloga biće izručen državi koju najviše mrzi..
Sudiće mu ljudi koje mrzi..
Sve što mu se bude dešavalo od trenutka kada sjede na avion iz Španije on će da mrzi..da Bog da čir dobio i do kraja života se polahko svaki dan patio..
Kad ovakvi završe tamo gdje im je mjesto, život će biti puno bolji..
Obični zločinac koji je ubijao iz beznačajnih razloga biće izručen državi koju najviše mrzi..
Sudiće mu ljudi koje mrzi..
Sve što mu se bude dešavalo od trenutka kada sjede na avion iz Španije on će da mrzi..da Bog da čir dobio i do kraja života se polahko svaki dan patio..
Kad ovakvi završe tamo gdje im je mjesto, život će biti puno bolji..
- Nekako s proljeća
#144 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Sve je to teritorij Bosne i Hercegovine, a koliko ja znam vlasti Španije ga izručuju pravosuđu BiH.Prije dva mjeseca su dobijana čvrsta uvjeravanja da će biti isporučen našoj državi, u njoj je i najviše zlodjela počinio.Nemam namjeru da obezvrjeđujem žrtve u Srbiji i Vrnoj gori , ali me moja Grbavica najviše boli.MuaDib wrote:Zbog kratkovidih pojedinaca, nemojte se čuditi aku bude smješten i zatvor na teritoriji RS.![]()
P.S.
Slučaj Stanković je neponovljiv...
- ultima_palabra
#145 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Zašto?Nekako s proljeća wrote:P.S.
Slučaj Stanković je neponovljiv...
- Nekako s proljeća
#146 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Vrijeme će ti kazati.Budi strpljiv do tada...ili vjeruj meni.
- Robyn
#147 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Veseline Vlahovicu, pasce smrdljivo, dolijao si stoko i samo da ti porucim:
Dabogda Smrt Zelio, kao sto su tvoje zrtve zelile samo da se sto prije izvuku iz tvojih kandzi, zlotvore

Dabogda Smrt Zelio, kao sto su tvoje zrtve zelile samo da se sto prije izvuku iz tvojih kandzi, zlotvore
- ultima_palabra
#148 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Nekako s proljeća wrote:Vrijeme će ti kazati.Budi strpljiv do tada...ili vjeruj meni.
Remember, a Jedi's strength flows from the Force. But beware. Anger, fear, aggression. The dark side are they. Once you start down the dark path, forever will it dominate your klix. Luke... Luke... do not... do not underestimate the powers of the Emperor or suffer your father's fate you will. Luke, when gone am I... the last of the Jedi will you be. Luke, the Force runs strong in your family. Pass on what you have learned, Luke. There is... another... Sky... walker
- Hrast
#149 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Kakvo je sve smece isplivalo na povrsinu tokom rata..pa to je nevjerovatno. Ovakvi stvorovi su najbolji primjer za istinitost onoga sto je vec grcki filozof Thycydides u svojoj "Patologiji rata" tvrdio, a to je da u kriznim momentima olos koji se u normalnim uslovima zivota nalazi na samom dnu drustva preuzima kormilo u svoje ruke..i hara. Svaki posteni "Republikosrpcanin" bi sam od sebe trebao da trazi ukidanje RSa jer se ista stvarala "na plecima" ovakvih monstruma bez kojih ona nebi bila moguca jer nebi bilo etnickog cicscenja, etnicke homogenizacije koju imamo danas i koja je najvazniji preduslov za stvaranje jednog zasebnog srpskog entiteta unutar granica BiH. Da nije bilo Batka i njemu slicnih vecina Bosnjaka i Hrvata nebi bili primorani da napuste RS i tako omoguce "vekovni srpski san" zapadno od Drine.
E da ga hoce meni dati jedno samo sat vremena pa da malo lijecim frustracije..onaj film "Saw" je mila majka za scene koje bi se u tom slucaju izdesavale..automatski reziram horror-film u glavi citajuci o batkovim zlocinima.
E da ga hoce meni dati jedno samo sat vremena pa da malo lijecim frustracije..onaj film "Saw" je mila majka za scene koje bi se u tom slucaju izdesavale..automatski reziram horror-film u glavi citajuci o batkovim zlocinima.
- zlatiborka
#150 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Samo da tuzilastvo i sud BiH nesto ne zabrljaju!
Da ne propuste svaku tacku optuznice potkrijepiti nedvosmislenim dokazima i kredibilnim svjedocima!
Inace, bice kao i sa tuzbom BiH protiv Srbije i Crne Gore, gdje su nas zastupali Sakib Softic & Co., a znamo kako se to zavrsilo......
Sud ne poznaje emocije i pricu "zna cijeli svijet", vec gospodo iz vlasti, u pamet se dozovite i ne igrajte se s narodom.....
Na ovo sudjenje politika ne bi smjela imati uticaj.
Da ne propuste svaku tacku optuznice potkrijepiti nedvosmislenim dokazima i kredibilnim svjedocima!
Inace, bice kao i sa tuzbom BiH protiv Srbije i Crne Gore, gdje su nas zastupali Sakib Softic & Co., a znamo kako se to zavrsilo......
Sud ne poznaje emocije i pricu "zna cijeli svijet", vec gospodo iz vlasti, u pamet se dozovite i ne igrajte se s narodom.....
Na ovo sudjenje politika ne bi smjela imati uticaj.