Scene u kaficima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Engineer_sa

#126 Re: Scene u kaficima

Post by Engineer_sa »

Ukoliko ne želite da popijete kafu za 15 minuta i brišete, onda Titu trebate izbjegavati :D Nigdje brže ne sklone sve sa stola nego tu ... uvijek gužva pa samo tjeraju da što prije odeš ... razumijem ja njih, hoće više da zarade, ali zato od mene više neće marke dobiti 8-)
alibaba_i_30_godina

#127 Re: Scene u kaficima

Post by alibaba_i_30_godina »

nellington wrote:
NeyDan wrote: Ne znam gdje ste to vi pili caj sa medom a da je cijena veca od obicnog caja?! Napisite imena tih lokala, ja nisam nikad bio u nekom takvom ...
Ja sam napisao, u Stelli (slastičarna kod Premijera).
Nisam vidio da si napisao, inace, nisam nikad bio u toj stasticarnoj pa zato i ne znam ... po svemu sudeci necu nikad ni biti ako je tako ... ne znam stvarno odakle im to da naplacuju vise sa medom :roll: :roll:
Mjesta gdje to nije slucaj: Ort, Cheers, pa i Alfonso, City Pub i ostali kafici i kafane u blizini navedenih ....
Mesud11

#128 Re: Scene u kaficima

Post by Mesud11 »

Krompirpitac wrote:Volio bih cuti od ljudi njihove dogadjaje i razne scene po sarajevskim kaficima,u trijeznom ili pijanom stanju :)
Jednom sam sjedio sa rajom u caffe Burence na Marijin Dvoru pijemo kafu u ljetnoj basti.Sa strane neki stariji par smeka gdje ima slobodno mjesto,u tom izlaze TRI konobara staju ispred nas i kazu:Aj popijte to ako necete nista vise narucivati pozurite.Sta ces mi se odmah pokupimo
Uzas :sad:
a ti bi za 2 KM sjedio, uzivao, gledao, komentarisao....jedno 2-3 sata. Pa oni misle samo na novac, sta si ti mislio :-)
ružmarin-a

#129 Re: Scene u kaficima

Post by ružmarin-a »

NeyDan wrote:Htio sam da citiram neke postove, ali sam primijetio da ih je previse ... pa bolje ovako malo da se raspisem :D :-D

Jedan prijedlog za sve koji imaju negativna iskustva, da ne pisete tipa 'bio/la u jednom kaficu', ma napisite odmah i naziv da znamo da nam se ne desi isto ili da odemo na to mjesto pa se malo posvadjamo sa bezobraznicima kad nam naleti ... :lol: :lol:

Rekao sam vec gore da nisam imao negativnih iskustava, al' to moze da je i do mene jer inace spadam u veoma teske musterije, ne dam na sebe ... :lol: :-) :-)
Ne znam gdje ste to vi pili caj sa medom a da je cijena veca od obicnog caja?! Napisite imena tih lokala, ja nisam nikad bio u nekom takvom ...U Torte i to jeste skupo ali je zato vrijedno otici i potrositi pare jer te ljudi usluze kako i treba i znaju se nekoliko puta izvinuti ako slucajno dodje do greske ...u Alfonsu (bivsi Escobar - i dan danas znam nekad reci Escobar jer mi je nekako lakse a i draze) se znalo nekoliko puta desiti da konobari zabrljaju ... npr. jednom je jedna prijateljica narucila nes od vanilije, dobila je isti ali napravljen sa vodom?!?! Naravno, znajuci kako se prave nesovi otisla je, zalila se, oni su pokupili taj i donijeli ispravan ... kad smo htjeli platiti nisu joj naplatili taj nes, i bilo je ono kuca casti .... :D :D

A ovaj sad konobar sto se javlja, gdje sada radis, da dodjemo pa provjerimo ljubaznost?! :mrgreen: :run:
jeste Stela slastičarna na Pofalićima

a Torte i to: sjedila nekoliko puta, jenom me odvela jaranica i insistirala da plati, meni je bilo žao
i tada dok smo pričale i smijekle se i jele ništa posebno torte :zoka: ona konobarica, reže servira i liže prste
e reko' fala tebi, ja više ovde ne zalazim

naredni put, pita jaranica (ista )mene, nakon što sjedosmo u onu kantinu u BBI : Zar nećemo u torte i to još gore
rekoh, nisam luda, preskupo a ako baš insistiraš hajmo
kaže pa jeste i meni je preskupo

i tako, tek nakon što ja kažem otvoreno da nisam snob i da sam na kafi zbog raje, a ne da budem viđena u "in" mjestu, i raja prizna isto :wink:
alibaba_i_30_godina

#130 Re: Scene u kaficima

ružmarin-a wrote: jeste Stela slastičarna na Pofalićima

a Torte i to: sjedila nekoliko puta, jenom me odvela jaranica i insistirala da plati, meni je bilo žao
i tada dok smo pričale i smijekle se i jele ništa posebno torte :zoka: ona konobarica, reže servira i liže prste

naredni put, pita jaranica (ista )mene, nakon što sjedosmo u onu kantinu u BBI : Zar nećemo u torte i to još gore

i tako, tek nakon što ja kažem otvoreno da nisam snob i da sam na kafi zbog raje, a ne da budem viđena u "in" mjestu, i raja prizna isto :wink:
Pa naravno da sam na kafi sa rajom i zbog raje, al' opet pazim gdje cemo otici jer ne zelim da se prema meni ponasa neki konobar kako on zeli ... nisam ni ja rekao da se ide (il' da idem) stalno u Torte i to ... jeste malo skuplje nego na drugim mjestima, al' ipak ode se nekad na tortu sa sirom, my favorite .... ne zato sto je to neko 'in' mjesto (ako ces pravo i nije toliko in), nego zato sto je tu najbolja ta torta ... u Centralu nisam bio vise od 5 puta u svom zivotu ... strasno 'napuhano' mjesto, a nista posebno ... :roll: :-)
Vragolan

#131 Re: Scene u kaficima

Post by Vragolan »

ružmarin-a wrote:
NeyDan wrote:Htio sam da citiram neke postove, ali sam primijetio da ih je previse ... pa bolje ovako malo da se raspisem :D :-D

Jedan prijedlog za sve koji imaju negativna iskustva, da ne pisete tipa 'bio/la u jednom kaficu', ma napisite odmah i naziv da znamo da nam se ne desi isto ili da odemo na to mjesto pa se malo posvadjamo sa bezobraznicima kad nam naleti ... :lol: :lol:

Rekao sam vec gore da nisam imao negativnih iskustava, al' to moze da je i do mene jer inace spadam u veoma teske musterije, ne dam na sebe ... :lol: :-) :-)
Ne znam gdje ste to vi pili caj sa medom a da je cijena veca od obicnog caja?! Napisite imena tih lokala, ja nisam nikad bio u nekom takvom ...U Torte i to jeste skupo ali je zato vrijedno otici i potrositi pare jer te ljudi usluze kako i treba i znaju se nekoliko puta izvinuti ako slucajno dodje do greske ...u Alfonsu (bivsi Escobar - i dan danas znam nekad reci Escobar jer mi je nekako lakse a i draze) se znalo nekoliko puta desiti da konobari zabrljaju ... npr. jednom je jedna prijateljica narucila nes od vanilije, dobila je isti ali napravljen sa vodom?!?! Naravno, znajuci kako se prave nesovi otisla je, zalila se, oni su pokupili taj i donijeli ispravan ... kad smo htjeli platiti nisu joj naplatili taj nes, i bilo je ono kuca casti .... :D :D

A ovaj sad konobar sto se javlja, gdje sada radis, da dodjemo pa provjerimo ljubaznost?! :mrgreen: :run:
jeste Stela slastičarna na Pofalićima

uh, ja eto nisi :evil:
respo

#132 Re: Scene u kaficima

Post by respo »

pustopoljina wrote:

@respo: ne pokusavaj to sto pokusavas.
a sta to pokusavam?
Cholina_Lokica

#133 Re: Scene u kaficima

Post by Cholina_Lokica »

i ovdje puno ters ljudi... :-) :mrgreen: :run:
HiBreeD

#134 Re: Scene u kaficima

Post by HiBreeD »

Engineer_sa wrote:Ukoliko ne želite da popijete kafu za 15 minuta i brišete, onda Titu trebate izbjegavati :D Nigdje brže ne sklone sve sa stola nego tu ... uvijek gužva pa samo tjeraju da što prije odeš ... razumijem ja njih, hoće više da zarade, ali zato od mene više neće marke dobiti 8-)
Nista novo, taj kafic zajedno drze dva ili tri lika, sad zamisli koliki im promet treba da bi nabili cifru koju ce jednako dijelit, sto svakako ne bi trebalo da utice na odnos prema musteriji, but yebi ga, moze im se... zato ja tamo ne idem vec dugoo...klosar gazda, klosarska kafana...

Da se vratim na temu s donosenjem vode uz kafu...primjetio sam da je to u Sarajevu prilicno cest problem, pio sam kafu gotovo svuda po BiH i nekako su mi konobari uvijek donosili vodu uz kafu, pa cak i uz nescaffe, cappucino, ako pak zaborave, pa im dam napomenu, nije im tesko donijeti vodu, u Sarajevu bi te pojedini konobari progutali kad cuju: "i casu vode"....
respo

#135 Re: Scene u kaficima

Post by respo »

black wrote:shto se ovaj pristavio k'o grah, i dovezo vode, a josh ne pije kafu..odmori malo djechak, ovde se uvijek sluzila casha vode uz kafu i cao, eto ljudi ti objasnishe ali dzaba..
i ja ljudima objasnio ali dzaba

primjer ne volim sveps kisel
ali necu piti vodu uz sveps ili mozda sladiti da bi pio sveps zato jer je to nesto
ako cu ga piti pit cu ga onakvog kakav jeste

shvatas poentu?
Michun

#136 Re: Scene u kaficima

Post by Michun »

Joj vise price oko kafeeee i vode!

Nek' pije kako ko hoce.

Neki dan ja narucim cijedjenu narandzu - kaze konobar, nema, ne isplati se, sad skupe narandze a malo izadje soka iz njih, ko bi to cijedio, nema zarade. :lol:
Ja ne zeleci sve te info - kazem, OK nisam te pitala stanje na cesti, cedvita jednu.
Kafic - onaj do centrala u strosi.
alibaba_i_30_godina

#137 Re: Scene u kaficima

Michun wrote:Joj vise price oko kafeeee i vode!

Nek' pije kako ko hoce.

Neki dan ja narucim cijedjenu narandzu - kaze konobar, nema, ne isplati se, sad skupe narandze a malo izadje soka iz njih, ko bi to cijedio, nema zarade. :lol:
Ja ne zeleci sve te info - kazem, OK nisam te pitala stanje na cesti, cedvita jednu.
Kafic - onaj do centrala u strosi.
Quadro?! :lol: :lol:

Svakakvih ljudi ovdje ...
Neelix

#138 Re: Scene u kaficima

Post by Neelix »

respo wrote:
black wrote:shto se ovaj pristavio k'o grah, i dovezo vode, a josh ne pije kafu..odmori malo djechak, ovde se uvijek sluzila casha vode uz kafu i cao, eto ljudi ti objasnishe ali dzaba..
i ja ljudima objasnio ali dzaba

primjer ne volim sveps kisel
ali necu piti vodu uz sveps ili mozda sladiti da bi pio sveps zato jer je to nesto
ako cu ga piti pit cu ga onakvog kakav jeste

shvatas poentu?
:lol: :-)
ssmmiilleeyy

#139 Re: Scene u kaficima

Post by ssmmiilleeyy »

Admir_1984 wrote:Meni jednom rekla treba u kaficu da joj ga slozim.... i sta cu, ja joj ga slozim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :dance: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
CAUS-VISOKO

#140 Re: Scene u kaficima

Post by CAUS-VISOKO »

Engineer_sa wrote:Ukoliko ne želite da popijete kafu za 15 minuta i brišete, onda Titu trebate izbjegavati :D Nigdje brže ne sklone sve sa stola nego tu ... uvijek gužva pa samo tjeraju da što prije odeš ... razumijem ja njih, hoće više da zarade, ali zato od mene više neće marke dobiti 8-)
Ne bih ja tu kahvu djaba popio. Ne zbog Tite, vec zbog zloupotrebe njegovog imena
Edin H.

#141 Re: Scene u kaficima

Post by Edin H. »

ssmmiilleeyy wrote:
Admir_1984 wrote:Meni jednom rekla treba u kaficu da joj ga slozim.... i sta cu, ja joj ga slozim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :dance: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Je li u hali? :cry:
Djokej

#142 Re: Scene u kaficima

Post by Djokej »

U jednom eminentnom Al`pašinskom kafiću :D lik(jalijaš) i djevojka sjedaju za jedan sto.. Konobar prilazi, izvolite šta će te popiti? Lik kaže ja cu produženu, konobar gleda u curu, kaže ona ja ću fantu.. Kad lik, mrtav hladan, ne FANTAZIRAJ ništa, daj joj kafu :D
alibaba_i_30_godina

#143 Re: Scene u kaficima

Djokej wrote:U jednom eminentnom Al`pašinskom kafiću :D lik(jalijaš) i djevojka sjedaju za jedan sto.. Konobar prilazi, izvolite šta će te popiti? Lik kaže ja cu produženu, konobar gleda u curu, kaže ona ja ću fantu.. Kad lik, mrtav hladan, ne FANTAZIRAJ ništa, daj joj kafu :D
Papak ... ne mislim na tebe nego na doticnog sto izofira djevojku bez razloga ... :roll: :-)
burek_in_space

#144 Re: Scene u kaficima

Post by burek_in_space »

NeyDan wrote: Papak ... ne mislim na tebe nego na doticnog sto izofira djevojku bez razloga ... :roll: :-)
Stani malo...prvo, za ovaj dogadjaj sam ja chuo da se desio u Parkushi, shto vec dovodi u sumnju da je uopshte istinit.
Druga stvar - otkud znash da li je dechko/jalijash imao love za fantu, i trece mozhda je cura znajuci da on nema parap robala njega da dovede u nezgodnu situaciju. Sve u svemu - 3 bambija za jaliju! :thumbup: :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#145 Re: Scene u kaficima

burek_in_space wrote:
NeyDan wrote: Papak ... ne mislim na tebe nego na doticnog sto izofira djevojku bez razloga ... :roll: :-)
Stani malo...prvo, za ovaj dogadjaj sam ja chuo da se desio u Parkushi, shto vec dovodi u sumnju da je uopshte istinit.
Druga stvar - otkud znash da li je dechko/jalijash imao love za fantu, i trece mozhda je cura znajuci da on nema parap robala njega da dovede u nezgodnu situaciju. Sve u svemu - 3 bambija za jaliju! :thumbup: :mrgreen:
Pa ako nije imao novca, mogao joj je to prije nego sto ce doci i sjesti lijepo reci i nigdje problema ... ovako samo izofira i sebe i nju ... a cisto sumnjam da je ona u inat narucila fantu ... moja ne bi smjela ... :lol:
burek_in_space

#146 Re: Scene u kaficima

Post by burek_in_space »

NeyDan wrote: Pa ako nije imao novca, mogao joj je to prije nego sto ce doci i sjesti lijepo reci i nigdje problema ... ovako samo izofira i sebe i nju ... a cisto sumnjam da je ona u inat narucila fantu ... moja ne bi smjela ... :lol:

Eeeeee odosmo preshiroko ako ja sad napishem mali milion razloga zashto on nije htio reci da nema para. :D
alibaba_i_30_godina

#147 Re: Scene u kaficima

burek_in_space wrote:
NeyDan wrote: Pa ako nije imao novca, mogao joj je to prije nego sto ce doci i sjesti lijepo reci i nigdje problema ... ovako samo izofira i sebe i nju ... a cisto sumnjam da je ona u inat narucila fantu ... moja ne bi smjela ... :lol:

Eeeeee odosmo preshiroko ako ja sad napishem mali milion razloga zashto on nije htio reci da nema para. :D
:lol: :lol:
Onda bolje nemoj .... nesto se bojim da se nisi prepoznao u ovoj prici :oops: :lol: :lol: :wink:
burek_in_space

#148 Re: Scene u kaficima

Post by burek_in_space »

Ne smijem ne odgovoriti na ovo :D , ali fakat se nisam prepoznao u ovoj prichi.
Medjutim, znajuci kakvih sve azhdaja ima (poshtovanje finim djevojkama/zhenama/damama) nije mi ni najmanje zhao kada neku sponzu izlevati neki obichni goljo, tako shto je na obichnu zhvaku digne. :wink:
Djokej

#149 Re: Scene u kaficima

Post by Djokej »

burek_in_space wrote:
Ma istinit je 100 %, eh sad je pitanje u kojem dijelu grada se desilo.. Gdje god se desilo postalo je mit...
be highirly

#150 Re: Scene u kaficima

Post by be highirly »

meni frka rondati konobaru oko vode, sve kontajuci da mi ne hrakne ili ne umoci sta :-) u povratku :D ....interesantno je da se kuci rijetko kome donese voda uz kafu vise kakav himber :D , al' u kafani se nekako lijepi jedno uz drugo
Post Reply