Meni su jedino neshvatljivi muskarci u tim vezama . Pa dje im je pametAurora Borealis wrote:Naravno da postoje izuzeci, ne poricem. Ali govorim u vezama u kojima je rutina da muskarac placa. Dakle svaki izlazak, ma sta taj izlazak podrazumjevao. Od odlaska u neku birtiju do ekskluzivnog restorana. To mi je malo je reci neshvatljivo, a znam takvih hejbet.
koliko trosite po izlasku??
- bez_ideje
#126 Re: koliko trosite po izlasku??
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#127 Re: koliko trosite po izlasku??
I ja se uvijek isto pitam.bez_ideje wrote:Meni su jedino neshvatljivi muskarci u tim vezama . Pa dje im je pametAurora Borealis wrote:Naravno da postoje izuzeci, ne poricem. Ali govorim u vezama u kojima je rutina da muskarac placa. Dakle svaki izlazak, ma sta taj izlazak podrazumjevao. Od odlaska u neku birtiju do ekskluzivnog restorana. To mi je malo je reci neshvatljivo, a znam takvih hejbet.![]()
![]()
- Aurora Borealis
#128 Re: koliko trosite po izlasku??
Da, fktbez_ideje wrote:Meni su jedino neshvatljivi muskarci u tim vezama . Pa dje im je pametAurora Borealis wrote:Naravno da postoje izuzeci, ne poricem. Ali govorim u vezama u kojima je rutina da muskarac placa. Dakle svaki izlazak, ma sta taj izlazak podrazumjevao. Od odlaska u neku birtiju do ekskluzivnog restorana. To mi je malo je reci neshvatljivo, a znam takvih hejbet.![]()
![]()
- suncica24
#129 Re: koliko trosite po izlasku??
Evo ga kimiLolzi wrote:izlazim petkom-subotom momacki , kako treba.izlazak me dodje cca 220+- km za 2 dana , ostalim danima po koja kafa 2-3 markice
PS: Vala, ja ne volim ni obnuto, kad izadjemo a ja fino platim pice, pa on kasnije ode i donese jos jedno... naravno, samo sebi
I kad izadje ekipa vani, pa kad se sastavi, vidis da su svi pili isto, tura za turom, a neko dao 30KM, a neko 3KM (da ne kazem da ovaj zadnji obicno popije najvise)
PPS: Lady, to postujem, i ja kad sam zicala od svojih nisam premasivala 6KM sedmicno (sto se to moglo razvuci
- madner
#130 Re: koliko trosite po izlasku??
Ne bi da me baniraju zbog odgovoraladyblue18 wrote:I ja se uvijek isto pitam.bez_ideje wrote:Meni su jedino neshvatljivi muskarci u tim vezama . Pa dje im je pametAurora Borealis wrote:Naravno da postoje izuzeci, ne poricem. Ali govorim u vezama u kojima je rutina da muskarac placa. Dakle svaki izlazak, ma sta taj izlazak podrazumjevao. Od odlaska u neku birtiju do ekskluzivnog restorana. To mi je malo je reci neshvatljivo, a znam takvih hejbet.![]()
![]()
![]()
![]()
-
elSaik
#131 Re: koliko trosite po izlasku??
Baš vala... 
- ladyblue18
#132 Re: koliko trosite po izlasku??
madner wrote:
Ne bi da me baniraju zbog odgovora
- Optimist
#133 Re: koliko trosite po izlasku??
Sve to zavisi od izlaska i kafica. Ovi sto su spomenuli izlazak u grad na kaficu ja ne smatram izlaskom. Kod mene je izlazak u 11 iz kuce i do sabaha.
Neka minimalna suma potrebna za moj izlazak je 15-20 KM pa navise. Sjecam se jedne noci na Bazenima, nas dvoje, ceh 70 KM. Mislim da je to bio jedan od najskupljih izlazaka.
P.S. Student sam
Neka minimalna suma potrebna za moj izlazak je 15-20 KM pa navise. Sjecam se jedne noci na Bazenima, nas dvoje, ceh 70 KM. Mislim da je to bio jedan od najskupljih izlazaka.
P.S. Student sam
- respo
#134 Re: koliko trosite po izlasku??
sto se tice toga dok nisam radio i dok radim drugacije se gleda na pare bar u mom slucaju
kad sam ranije imao 20 maraka u dzepu cini mi se bude mi mjesec dana tih 20 maraka imaju vecu vrijednost cini mi se i vise gledas gdje ces potrositi
a sada kad radim 20 je nista
vjerovatno je tako i onima koji imaju platu lupam 10000
njima je 200 maraka kao nekome zvake kupiti
ovi sto ne rade vidjet cete kad pocnete raditi razliku
kad sam ranije imao 20 maraka u dzepu cini mi se bude mi mjesec dana tih 20 maraka imaju vecu vrijednost cini mi se i vise gledas gdje ces potrositi
a sada kad radim 20 je nista
vjerovatno je tako i onima koji imaju platu lupam 10000
njima je 200 maraka kao nekome zvake kupiti
ovi sto ne rade vidjet cete kad pocnete raditi razliku
- suncica24
#135 Re: koliko trosite po izlasku??
Blago tvojima kad zavrsisOptimist wrote:Sve to zavisi od izlaska i kafica. Ovi sto su spomenuli izlazak u grad na kaficu ja ne smatram izlaskom. Kod mene je izlazak u 11 iz kuce i do sabaha.![]()
Neka minimalna suma potrebna za moj izlazak je 15-20 KM pa navise. Sjecam se jedne noci na Bazenima, nas dvoje, ceh 70 KM. Mislim da je to bio jedan od najskupljih izlazaka.![]()
P.S. Student sam
- ladyblue18
#136 Re: koliko trosite po izlasku??
Meni su ove price kao kad pocnete raditi vidjet cete, skroz smjesne.
Ja znam da kad aBd dobijem diplomu, pa nadjem posao, pa pocnem zaradjivati da cu znati cijeniti svaki dinar koji imam.
Jer znam da pare ne padaju s neba, i da mi ih niko dzabe ne daje.
Nemam ih namjeru trositi po kafanama i castiti druge, nego sebi gledati da uljepsam zivot i ucinim lagodnijim, a ne da hodam po kafanama i ostavljam gazdama pare za koje sam ja ucila i znoj proljevala.
Ali dobro svakome njegova logika.
Ja znam da kad aBd dobijem diplomu, pa nadjem posao, pa pocnem zaradjivati da cu znati cijeniti svaki dinar koji imam.
Nemam ih namjeru trositi po kafanama i castiti druge, nego sebi gledati da uljepsam zivot i ucinim lagodnijim, a ne da hodam po kafanama i ostavljam gazdama pare za koje sam ja ucila i znoj proljevala.
-
Kimi_BXL
#137 Re: koliko trosite po izlasku??
Zaboravio sam na njegasuncica24 wrote:Evo ga kimiLolzi wrote:izlazim petkom-subotom momacki , kako treba.izlazak me dodje cca 220+- km za 2 dana , ostalim danima po koja kafa 2-3 markice![]()
PS: Vala, ja ne volim ni obnuto, kad izadjemo a ja fino platim pice, pa on kasnije ode i donese jos jedno... naravno, samo sebi![]()
I kad izadje ekipa vani, pa kad se sastavi, vidis da su svi pili isto, tura za turom, a neko dao 30KM, a neko 3KM (da ne kazem da ovaj zadnji obicno popije najvise)![]()
PPS: Lady, to postujem, i ja kad sam zicala od svojih nisam premasivala 6KM sedmicno (sto se to moglo razvuci), i opet sam i uz to uvijek nesto raduckala, jer me bilo sramota tek tako traziti i toliko, ali sad kad mogu, priustim si novine, veceru, klizanje, haljinu, izlazak... toliko se skrtarilo poslije rata, da sad mislim da ipak treba imati nesto u cemu uzivas, naravno, s mjerom
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#138 Re: koliko trosite po izlasku??
Sta fali sviju vam svoje pare trositi u kafani i pocastiti druge? Nekad ja, nekad drug, nekad ovaj, nekad onaj, samo je bitno da se druzimo i provedemo.
Slazem se da je bezveze kada jedanteisti stalno placa
Ja licno znam izaci bez marke, a znam i sa bubam 200-300. Ako je dobro druzenje, atmosfera i slicno, para mi uopste nije zao. Licno mrzim pretjerivanja sa parama, konstantne ture i slicne budalastine
Slazem se da je bezveze kada jedanteisti stalno placa
Ja licno znam izaci bez marke, a znam i sa bubam 200-300. Ako je dobro druzenje, atmosfera i slicno, para mi uopste nije zao. Licno mrzim pretjerivanja sa parama, konstantne ture i slicne budalastine
- burek_in_space
#139 Re: koliko trosite po izlasku??
Dobro ba ljudi, nisu tema ni Kimi ni Lolzi, nego koliko svako od nas troshi za izlaske.
Smijem li reci da mi je trenutni rekord 270KM, a ne radi se o chitavom cehu?!
Da, moje su pare...nije ni pozajmljeno niti od staraca niti ishta slichno bilo u pitanju.
Smijem li reci da mi je trenutni rekord 270KM, a ne radi se o chitavom cehu?!
Da, moje su pare...nije ni pozajmljeno niti od staraca niti ishta slichno bilo u pitanju.
- respo
#140 Re: koliko trosite po izlasku??
nije prica u tome hoces li cijeniti ili ne paruladyblue18 wrote:Meni su ove price kao kad pocnete raditi vidjet cete, skroz smjesne.
prica je u tome da radis minimalno 5 dana u sedmici i dodje ti da se "ispuses" odmoris ili kako vec hoces nazovi
i onda odes u kafic diskoteku klub nevazno i malo se opustis a to otprilike znaci do 3 nek pijes kolu svaki sat od 11 do 3 to je 4 kole puta 3 to je 12 maraka
nek i jednom bude tvoja tura jer i tebe caste to je jos dodatnih 20 to je znaci 32 marke neka normalna cifra za potrositi 4 puta mjesecno nek bude to je cca 120 maraka sto i nije puno ako imas neku normalnu platu
ne pricam o plati 300-400 maraka
ak vec zavrsavas fax ne vjerujem da ces traziti posao za koji ces primati 300 maraka nego u prosjeku od 800 pa gore -120 to je oko nekih 700 na ostale stvari taj mjesec
-
Kimi_BXL
#141 Re: koliko trosite po izlasku??
Lady nisu to smjesne price samo sto kad budes imala svoje pare ti ces ih trositi na druge stvari..I ja volim i da putujem, da se obucem itd.. Ali ne zalim da potrosim ni na izlazak bilo to u neku diskoteku ili u kafanu. Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...ladyblue18 wrote:Meni su ove price kao kad pocnete raditi vidjet cete, skroz smjesne.
- sheilak
#142 Re: koliko trosite po izlasku??
Jest se tema zahuktala!
Nemojte se samo pobit' kad se sretnete na svim tim izlascima
- ladyblue18
#143 Re: koliko trosite po izlasku??
Da, to je sva poenta. Meni je smjesno dati velike pare na izlazak, drugima na nesto drugo na sto meni nije...Kimi_BXL wrote:Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...
100 ljudi 100 cudi.
- respo
#144 Re: koliko trosite po izlasku??
ovi sto trose pocastit ce ovi sto ne trose popit ce besplatno i cist racun duga ljubavsheilak wrote:Jest se tema zahuktala!![]()
-
Kimi_BXL
#145 Re: koliko trosite po izlasku??
Konacno da se razumijemoladyblue18 wrote:Da, to je sva poenta. Meni je smjesno dati velike pare na izlazak, drugima na nesto drugo na sto meni nije...Kimi_BXL wrote:Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...
100 ljudi 100 cudi.
-
Kimi_BXL
#146 Re: koliko trosite po izlasku??
Svaka ti zlatnarespo wrote:ovi sto trose pocastit ce ovi sto ne trose popit ce besplatno i cist racun duga ljubavsheilak wrote:Jest se tema zahuktala!![]()
- respo
#147 Re: koliko trosite po izlasku??
ako ti je smijesno ne znam sto se toliko cudisladyblue18 wrote:Da, to je sva poenta. Meni je smjesno dati velike pare na izlazak, drugima na nesto drugo na sto meni nije...Kimi_BXL wrote:Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...
100 ljudi 100 cudi.
meni je smijesno kad zensko potrosi ne znam koliko na produzenje kose tkz ekstenzije ili kako vec
mislim alo
njene pare njen izbor
ti mozda volis nesto drugo ovaj nesto trece i to je to
imam i ja slucaj da se prijatelji cude sto sam dao za neku tehnicku stvar 1000 maraka a meni je recimo ok
p.s. dodjosmo do balkanskog sindroma gdje svakoga zanima sta ko radi kako kada itd
zasto neko potrosi 200 a zasto neko potrosi 5 maraka
zasto neko nosi naocale lenonke kad nisu u modi godinama a zasto neko neku odjecu koju niko nije vidio ranije itd itd
-
Officer Crabtree
#148 Re: koliko trosite po izlasku??
... rekose ljudi sa Wall Street-a... 
- bingov buraz
#149 Re: koliko trosite po izlasku??
Imal ko stojanku u zajam,vidim ima se masallah 
- Aurora Borealis
#150 Re: koliko trosite po izlasku??
Navedeno nema veze s diskusijom. Ne tangira mene sekunde ni koliko ti trosis, ni nosis li lenonke ili neke desete. Ali glupo je sto svi kukaju "nema se", a ovamo se pozamasne sume izvale za jednu noc. I da, postoji razlika iskesirati 100KM za izlazak jednom-dvaput u godini, pola godine.. I iskesirati isto toliko svaki vikend. Isto tako nisu svi studenti tipicni studenti, prosjecno praznog dzepa poput nas vecine, tj. dzepovi njihovih roditelja. Tako da je sve moguce.respo wrote: p.s. dodjosmo do balkanskog sindroma gdje svakoga zanima sta ko radi kako kada itd
zasto neko potrosi 200 a zasto neko potrosi 5 maraka
zasto neko nosi naocale lenonke kad nisu u modi godinama a zasto neko neku odjecu koju niko nije vidio ranije itd itd