Regionalna liga Ex-Yu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Da li ste za kreiranje Ex-Yu regionalne fudbalske/nogometne lige

Da
71
55%
Ne
50
38%
Neznam
9
7%

Total votes: 130

palermo

#126 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by palermo »

aerosa wrote:
palermo wrote:
Kao što ja imam osjećaj da su za ovu regionalnu ligu mnogo više upravo pripadnici navijačkih skupina, a obični navijači znatno manje. Ono, ako se pravi radi navijačkih skupina, onda peke, ja svakako na takvu utakmicu ne bih išao.
Pa kad ne idete ni ovako na tekme koji se klinac bunite ?
Kako bi bilo da se ja bunim što je karta za baletsku predstavu lupam 10 km a još gostuje nekakav ansambl iz Zagreba a ne recimo iz Rusije?

Fakat ne znam odakle nekom pravo i nekakva obaveza da palamudi o nečemu što ga u stvari ne zanima...
Bolest valjda. ko će mu ga znati...
Pa idem, a ako ne idem onda valjda imam razlog zašto ne idem. I inače je ta logika navijačkih skupina zanimljiva, nas 100 ide na svaku utakmicu, mi smo onda oni koji treba da odlučuju i sve se treba nama prilagođavati. Oni ljubitelji fudbala, koji bi rado išli na utakmice, ali ne idu iz nekog razloga, e vas ko šiša.Dovoljni smo sami sebi.Mi pravi navijači.

Usput, pokušaj biti korektan kad pišeš, i ne spominjati bolesti i slične stvari, jednostavno nije pristojno
burek_in_space

#127 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by burek_in_space »

aerosa wrote:
palermo wrote:
Kao što ja imam osjećaj da su za ovu regionalnu ligu mnogo više upravo pripadnici navijačkih skupina, a obični navijači znatno manje. Ono, ako se pravi radi navijačkih skupina, onda peke, ja svakako na takvu utakmicu ne bih išao.
Kako bi bilo da se ja bunim što je karta za baletsku predstavu lupam 10 km a još gostuje nekakav ansambl iz Zagreba a ne recimo iz Rusije?

Fakat ne znam odakle nekom pravo i nekakva obaveza da palamudi o nečemu što ga u stvari ne zanima...
Opomena :!:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#128 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Admir_1984 »

aerosa wrote:
palermo wrote:

A jel ti mislis fakat da je moguce na tribinama obezbjediti samo sportsko navijanje? (na bilo kojem stadionu). Banalan primjer, Sarajevo-Zvezda, doslo bi vas standardnih 3-4 hiljade, a jos trostruko toliko indijanaca i svakakvih likova koje fudbal uopce ne interesuje?

Mozda ne bi bila losha opcija pokusati sa nekim experimentom, tipa nekog ljetnog mini turnira medju ovim najpooularnijim klubovima, da se igra na svim vecim stadionima i onda fino sagledati sve aspekte i donijeti najoptimalniju odluku
aerosa

#129 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by aerosa »

palermo wrote:
aerosa wrote:
palermo wrote:

Pa idem, a ako ne idem onda valjda imam razlog zašto ne idem. I inače je ta logika navijačkih skupina zanimljiva, nas 100 ide na svaku utakmicu, mi smo onda oni koji treba da odlučuju i sve se treba nama prilagođavati. Oni ljubitelji fudbala, koji bi rado išli na utakmice, ali ne idu iz nekog razloga, e vas ko šiša.Dovoljni smo sami sebi.Mi pravi navijači.

Usput, pokušaj biti korektan kad pišeš, i ne spominjati bolesti i slične stvari, jednostavno nije pristojno
Ako kao što sam kažeš ne ideš jer maš "razlog" onda ti je potpuno svejedno da li igramo sa Laktašima ili Zvezdom.
E sad kad ti je potpuno svejedno, koji možeš imati razlog da se buniš protiv toga koga bi oni koji idu na te utakmice voljeli da gledaju, seoske ekipe ili napokon neke timove koji će privući pažnju i ostalih gledalaca?
..
PS opomena ???????
E jesmo postali kulturni europejci.....
odvijac

#130 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by odvijac »

nisam toliko protiv,koliko me brine nekvalitet nase lige...zeljo u ovoj jebenoj ligi ne moze izaci u evropu,a kako bi je obezbjedio preko hr i sr klubova?neodlucan sam pravo,mada mislim duefa ne bi dozvolila,mgu ni novinari prditi koliko hoce,ali to bi bio presedan u evropi...
slusam.ba

#131 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by slusam.ba »

Sarajevo, Velez, Zeljo, Borac, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnicki, Buducnost, Olimpija, Pristina, Vardar, Sloboda, Pelister, Maribor i Celik..ako je ovo Yu-nostalgija onda sam ja nostalgicar..meni ovi sto su kontra jedne ovakve lige isto oni politicari sto plase narod sa tamo onima,ma ja nismo djaba ratovali neka nas u nasim torovima a svima puna usta evrope, lige sampiona i svega ostalog sto uz to ide..a najgluplji su mi komentari tipa bilo bi mrtvih na gostovanjima i to..pa sta fali malo rokanja u argentini recimo svaki vikend neko pogine pa se opet igra pa ginu iljudi i u nasim seljackim ligama..izmedju ostalog danas se gine svaki dan na svakom cosku pogledaj te sta se radi po Sarajevu, Beogradu, Zagrebu ljudi se ubijaju samo tako i sad ko biva regionalna liga bi donjela tolike zrtve da bi to bilo za ne povjerovati :run:
felipe kajetano

#132 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by felipe kajetano »

Eh..kad se sjetim nedeljnih radio prenosa :-D Okupljeni ispred zgrade svi od 7 do 77 godina..tisina,samo se cuje glas komentatora,stariji puse,piju pivo..ti se krijes iza pa zapalis jer nije pristojno pred komsijama :D i svi se nadaju da ce u Titogradu,Ljubljani ili Skoplju njiihov tim povesti...kasnije naravno kaRachina :-D ..jebes danasnju ligu sampiona...
cyprus

#133 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by cyprus »

slusam.ba wrote:Sarajevo, Velez, Zeljo, Borac, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnicki, Buducnost, Olimpija, Pristina, Vardar, Sloboda, Pelister, Maribor i Celik..ako je ovo Yu-nostalgija onda sam ja nostalgicar..meni ovi sto su kontra jedne ovakve lige isto oni politicari sto plase narod sa tamo onima,ma ja nismo djaba ratovali neka nas u nasim torovima a svima puna usta evrope, lige sampiona i svega ostalog sto uz to ide..a najgluplji su mi komentari tipa bilo bi mrtvih na gostovanjima i to..pa sta fali malo rokanja u argentini recimo svaki vikend neko pogine pa se opet igra pa ginu iljudi i u nasim seljackim ligama..izmedju ostalog danas se gine svaki dan na svakom cosku pogledaj te sta se radi po Sarajevu, Beogradu, Zagrebu ljudi se ubijaju samo tako i sad ko biva regionalna liga bi donjela tolike zrtve da bi to bilo za ne povjerovati :run:
Vala nakon ovoga, svaki argument protivnika osnivanja ovakve lakrdije od lige je suvišan... :)
Last edited by cyprus on 18/02/2010 18:49, edited 2 times in total.
michio

#134 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by michio »

:D Kad se iz BL javi Boris Kragulj (Bolis Klagulj) Bolac-Clvena Zvezda :thumbup:
felipe kajetano

#135 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by felipe kajetano »

cyprus wrote:
slusam.ba wrote:Sarajevo, Velez, Zeljo, Borac, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnicki, Buducnost, Olimpija, Pristina, Vardar, Sloboda, Pelister, Maribor i Celik..ako je ovo Yu-nostalgija onda sam ja nostalgicar..meni ovi sto su kontra jedne ovakve lige isto oni politicari sto plase narod sa tamo onima,ma ja nismo djaba ratovali neka nas u nasim torovima a svima puna usta evrope, lige sampiona i svega ostalog sto uz to ide..a najgluplji su mi komentari tipa bilo bi mrtvih na gostovanjima i to..pa sta fali malo rokanja u argentini recimo svaki vikend neko pogine pa se opet igra pa ginu iljudi i u nasim seljackim ligama..izmedju ostalog danas se gine svaki dan na svakom cosku pogledaj te sta se radi po Sarajevu, Beogradu, Zagrebu ljudi se ubijaju samo tako i sad ko biva regionalna liga bi donjela tolike zrtve da bi to bilo za ne povjerovati :run:
Vala nakon ovoga, svaki argumanat protivnika osnivanja ovakve lakrdije od lige je suvišan... :)
:lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#136 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by -LIBERO- »

Ja se sjecam par sezona pred rat,malo godina tada imao da se sjecam vise tih sezona,i mogu ustvrditi da je bilo predobar osjecaj.

Danas igramo protiv Dinama,pa idemo na Grbavicu u goste,pa nam dolazi Zvezda...jebo te Saban..nema utakmice koja bi imala ispod 12-15 hiljada gledalaca,minimum.

U roku od 3-4 godine Sarajevo,Zeljo ili ko bi vec ucestvovao bi napokon stali na noge.

Pa Sarajevo je samo proslu sezonu u Evropi zaradilo kao prethodne 3 sezone,samo o kartama i sponzorstvima i TV pravima pricam..bez uplata UEFE.

A i vala imaju pravo pojedinci koji su napisali da im je vise pun K Leotara i Travnika,Laktasa i Rudara ,orasja i sl.

Bjezi ba gdje cete porediti trenutnu ligu i njene kapacitete sa regionalnom ligom.

Da se nema hajra od okrupnjavanja liga nebi se ni Liga prvaka igrala,igrale bi se samo drzavne lige po Evropi.
A ovo bi i bila neka mini balkanska liga prvaka.
jeza u ledja

#137 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by jeza u ledja »

Ja i dalje kazem, nista ne garantuje da bi u ovom takmicenju ucestvovali Sarajevo i Zeljeznicar.

To ne bi dozvolio NSBiH, u kojem sjede izmedju ostalih i Mijo Jelic i slicni.
Da se NSBiH zaobidje - UEFA bi nas sankcionisala (mislim klubove), ako bi oni to uopste i dozvolili.
Koji bi bio smisao takmicenja? Mislite da bi se iz njega mogli plasirati u UEFA takmicenja? To bi bio presedan do sada nevidjen u 50 godina postojanja iste. Smisao ne bi postojao, isto kao i za onu 'Royal league'.
Dakle jedini razlog postojanja bi onda bio finansijski, u nadi da ce gostovanja velikiih klubova iz okruzenja biti atraktivna za navijace i sponzore. Tu se opet vracamo na to da u njemu ne bi bila garantovana mjesta Sarajevu, Zeljeznicaru, Celiku, Borcu, Velezu, itd...

NLB liga u kosarci postoji iz drugih razloga. Prvo, kosarka na ovim prostorima je mnogo jaca u evropskim okvirima nego fudbal. Drugo, UEFA nije u rasulu kao sto je bila FIBA, ne postoji ULEB koji bi mogao dozvoliti NLB klubovima plasman, itd...

Sve i da to postoji, sta dalje, znaci recimo 2-3 najbolja tima iz te YU lige bi se plasirala....negdje. Mislite da bi to bili BH klubovi? Mozda jednom u 5 godina, ako i tad.
Sta bi se desilo sa ostalim klubovima u BiH? Sta bi oni igrali? Krnju BH ligu? Da li bi u njoj ucestvovali i klubovi koji igraju u YU ligi? Mislite da bi nasi igraci to mogli izdrzati? Ne bi.

Sve u svemu, ovo je zanimacija ljudi poput Mamica, koji u ovom vide nacin zarade, a pri tom preskacu zelje navijaca. U BiH, samo ljudi poput Zuje, koji ne moze hljeba ni u BiH, misle da ce na ovaj nacin nesto postici sa svojim klubom, kao i navijaci 'velikih' klubova koji su frustrirani sto ih timovi poput Sirokog i Zrinjskog sisaju svake godine.

Da ne spominjem uopste moje licno protivljenje (a vjerujem i mnogih drugih) bilo kakvom sportskom ujedinjavanju sa susjedima s kojima smo ratovali i koji bi nas koristili kao ikebanu ili baksis za potkusurivanje.

Zar nije bolje fino da se organizuje ljetni (ili zimski) turnir, kao neki internacionalni kup poput nekad onog srednjevropskog kupa ili tako nesto? Ako se na to misli onda sam za, ali nikakvo oficijelno takmicenje ne dolazi u obzir.
rado_vidjen

#138 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by rado_vidjen »

U roku od 3-4 godine Sarajevo,Zeljo ili ko bi vec ucestvovao bi napokon stali na noge.

Pa Sarajevo je samo proslu sezonu u Evropi zaradilo kao prethodne 3 sezone,samo o kartama i sponzorstvima i TV pravima pricam..bez uplata UEFE.
Ko je bolan zaradio? FK Sarajevo ili pojedinci iz vase uprave? Gdje su te pare ulozene? Jeste li doveli kakva pojacanja, napravili neke pomocne terene od tih para, bilo sta?

Najbolji igrac vam ide za 35.000 eura, a nekad je isao za milion. Eto gdje ste...

Ima najmanje 10 dobrih razloga protiv te lige, ali mi mrsko palamudit pa cu samo reci

NE
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#139 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Dado dijasporitus »

hau jes no wrote:
elSaik wrote:
JEDRILICA wrote:Mislim da BiH liga isto moze biti veoma interesantna. To je samo stvar organizacije i NSBIH. U BiH i te kako rivaliteta za razliku od Srbije i Hrvatske.
U Srbiji je sto se tice rivaliteta interesantno CZ, Partizan i mozda Vojvodina. U Hrvatskoj Dinamo i Hajduk i mozda Osijek i Rijeka. Medjutim osim velike cetvorke nema ni priblizno rivaliteta kakvog ima u BiH.

To je prvi temelj koji bi uz dobru organizaciju, zakone na terenu i van njega moglo da ima BiH prvenstvo.

Sve je do NSBiH.

Nadam se da ce nekada neko doci i sve to organizovati kako treba pa cemo sigurno gledati velike utakmice u BiH.
Zamislite da se liga smanji na 10 klubova pa da se onda igra Play off za ostanak u ligi. Stvar je organizacije! Taj Play - off bi mogao sigurno da privuce velike sponzore.

Medjutim privlacenje sponzora mora da pripomogne drzava. U nas sponzori nemaju nikakve koristi sto sponzoriraju i jos trebaju da placaju na sponzorstvo porez. To nema nigdje u svijetu. Samo ta cinjenica da se promjeni privukla bi mnogo vise sredstava u Premijer ligu.

Velez
Zrinjski
Sarajevo
Zeljeznicar
Borac
Sloboda
Celik
Siroki
Leotar
Jednistvo Bihac

Zadnji direktno ispada, 8 i 9 igraju play-offs protiv prvaka iz lige federacije i manjeg RS.

Niko me ne moze ubijediti da je srpska i hrvatska liga interesantnija za sponzore od BiH lige. STVAR JE ORGANIZACIJE

SAVEZ NAPOLJE
BH liga jeste liga sa najvećim potencijalom od svih exYu liga. Šta više, i pored trenutnog nedostatka kvaliteta, posjete su iznadprosječne u odnosu na zemlje iz susjedstva. Mislim da bi liga sa 10 timova i četverokružnim sistemom bila idealna za naše uslove. Upitno je koliko je MAFIA spremna da organizuje tako, ali će, sve su prilike, biti prisiljena na to usljed pooštravanja kriterija za izdavanje licenci, a poznato nam je da već sada našim timovima iz sezone u sezonu upitno dobijanje istih.

edit: I sad, zamislimo sljedeće:
1. Reorganizuje se BH liga u kojoj nastupa 10 timova;
2. Organizuje se nekakav vid proljetnog međudržavnog takmičenja exYu timova (kao nadomještaj neigranja ovdašnjih ekipa u Europi).

Raspored bi izgledao otprilike ovako:

Subota: Željezničar - Zrinjski
Srijeda: Hajduk - Željezničar
Subota: Sarajevo - Željezničar
Subota: Željezničar - Široki Brijeg
Srijeda: Željezničar - Partizan
....

I onda neka mi neko kaže da ovo gore nije dobro, isplativo, korisno, poželjno... :-)
za ovakav tempo potrebna su 2 tima ili boca sa kisikom na ledjima + kup + euro kupovi :-)
Plus jos treninzi. Ovako se ni u Njemackoj ne igra :-) Ako nista popravila bi im se fizicka sprema. :D

Neko je spominjao tabelu gdje stavlja vise klubova iz recimo MNG nego iz BiH. Ako bi se pravila liga definitivno bi trebalo uzeti u obzir i broj stanovnika jer sponzori ce itekako vise biti zainteresovani da imaju vise timova iz BiH gdje ima 4 miliona stanovnika nego iz MNG gdje ima jedva milion.

Takodjer prica se vec nastavlja a Slovenci vec predlazu probni turnir.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100218117

A nismo mogli biti vise podjeljeni na ovoj anketi 29:29 :D
Semir XXL

#140 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Semir XXL »

Daleko smo mi od formiranja takve lige, to se mozda cini ovima iz dijaspore da je lako, ali nije...
Djokej

#141 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Djokej »

Mene bas zanima dali ce Partizan i Zvezda biti spremni odreci se igranja u Europi jer budimo realni svake godine igraju Europa Ligu, a u ovoj regionalnoj ligi bi se morali jako pomučiti da stignu do toga.. Zvezda i Partizan su Bogovi u Srbiji, eh sad se povlači teza bolje biti lola na selu.......
nellington

#142 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by nellington »

Djokej wrote:Mene bas zanima dali ce Partizan i Zvezda biti spremni odreci se igranja u Europi jer budimo realni svake godine igraju Europa Ligu, a u ovoj regionalnoj ligi bi se morali jako pomučiti da stignu do toga.. Zvezda i Partizan su Bogovi u Srbiji, eh sad se povlači teza bolje biti lola na selu.......
Zvezda je nažalost u očajnoj situaciji. I baš takva Zvezda (tj predsednik Lukić) se odlučno protivi zajedničkoj ligi.
Semir XXL

#143 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Semir XXL »

Dajte ljudi sta je vama, kakva zajednicka liga, prvo nemozemo se u svojoj drzavi koju neki "navijači" nepriznaju, a da igramo regionalnu, sjetite se susreta Zrinjski - Partizan, pa u Švicarskoj jel ono bi Dinamo - Partizan, nek me neko ispravi ako grijesim, pa Željo - Partizan prije par godina, pa halo...
slusam.ba

#144 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by slusam.ba »

cyprus wrote:
Vala nakon ovoga, svaki argument protivnika osnivanja ovakve lakrdije od lige je suvišan... :)
pa normalno da je suvisan, svjestan si toga al se opet sprdas..mislim da si pametan i da si skonto poentu al se ipak pravis paglu,nema veze takvi smo kakvi smo..ipak mozda ja grijesim mozda nisi nista skontao mozda si fakat paglu pa da pokusam ponovo..rizik da ce mrtve glave padati je minimalan tj nista veci nego sada..ljudi odu u listicu ili zenicu pa izgube glavu, koja je razlika?? znas koja frajeru,razlika je ta sto te u zagrebu ili beogradu nebi propucali nebi ti izaslo pola grada naoruzano i nebi te stitilo 5 prasinara..velike tekme jesu velika organizacija 100 specijalaca 200 ili 500 sta ja znam zavisi od velicine utakmice..evo manijaci bili u splitu jel neko pogino..bh navijaci bili u Bg jel neko pogino..cigani i grobari bili u hrvatskoj jel neko pogino..purgeri bili u Bg jel neko pogino..da i sta fali malo rokanja to sad nesto boze sacuvaj mi to sad svi gospoda sve nam u drustvu med i mlijeko i sad se ti kao ibretis kad ja kazem kako u argentini ginu svaki vikend a liga im sljaka normala..pa kod nas ljudi ginu u tramvaima,kaficima,kladionicama bukvalno na svakom cosku al ne nije bitno zanemarimo to, regionalna liga je problem ona bi nam donjela toliko zrtava da je to za ne povjerovati..kod nas cim se nesto na globalnom planu radi odma je to veliki problem, al razumijem ja i to pa nismo djaba ratovali da bi se sad zajedno igrali..znam da si kontra ove lige i postujem al nemoj molim te valjati gluposti i sprdati se sa ljudima kojima je stalo do jedne ovakve lige..fakat ima ljudi sto im je dosadilo ici u trebinje,listicu i laktase..ljudi bi htjeli malo do Zagreba,Beograda,Splita,Ljubljane i sta tu ima lose..lige su nam dno dna kako nasa tako i susjedne,nekadasnji velikani Yu fudbala jedva skupe 4-5 000 gledalaca a siguran sam kad bi se ponovo medjusobno sastajali da bi se ta cifra popela na min 15-25 000 ljudi po utakmici..naslo bi se i para ne brini a o poboljsanju kvalitete igre ne treba ni pricati..ma sve bi se moglo lijepo organizovati al ipak nepita se nas, neke vece face o svemu odlucuju a nama je ostalo da navijamo svako za svoje doduse neko na tribini a neko ispred malih ekrana
burek_in_space

#145 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by burek_in_space »

@slusam.ba, povedi malo rachuna o svom nachinu izrazhavanja na forumu...
Obuca9

#146 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Obuca9 »

Neko kaze, da bi Sarajevo i Željezničar tamo bili u drugom planu, a u kojem su to planu sada?

Sedam sezona na prostoru cijele drzave, a u Sarajevo su dosle samo jedna titula i dva Kupa. Šta je to ako nije drugi plan?

Ili priča da bi to bila liga kojom bi gospodarili Dinamo i Zvezda, pa i sad ti ligom gospodare Zrinjski i lištica, ako ništa bar bi ti ostala neka satisfakcija da su ovo klubovi koji su bili osvajaci evropskih kupova, a ne klubovi koji do prije 15 godina nisu ni postojali ili su igrali u opštinskim ligama.
Djokej

#147 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Djokej »

Bas me zanima po kojoj osnovi bi se birali ucesnici te lige?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#148 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by -LIBERO- »

Djokej wrote:Bas me zanima po kojoj osnovi bi se birali ucesnici te lige?
...tako sto bi Sarajevo bilo jedan od predstavnika BIH a o ostalim bi se nekako vec dogovorili.... :mrgreen:
Magarece_godine

#149 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Magarece_godine »

Definitivno ZA. Puno nagadjanja na prethodnim stranicama. Ko kaze da ce nogometni savezi osnovati ovu ligu ? Ni NLB liga nije osnovana od strane saveza... Dakle klubovi osnivaci uz podrsku saveza ... Sarajevo i Zeljo bi tu bili sigurno ... pa ni Beograd ni Zagreb ne voli vise svoje klubove slati u Listicu recimo nego u Sarajevo ... DA li bi Partizan vise volio igrati protiv Sirokog ili Sarajeva? ... Daj Boze da se desi ovo ...
Obuca9

#150 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Obuca9 »

Djokej wrote:Bas me zanima po kojoj osnovi bi se birali ucesnici te lige?
Prvu sezonu po tradiciji, ostale po plasmanu u prvenstvu.

Recimo za 16 ekipa:
4 - Srbija: Zvezda, Partizan, Vojvodina, OFK Beograd
4 - Hrvatska: Dinamo, Hajduk, Rijeka, Zagreb
3 - BiH: Sarajevo, Željezničar, Velež
2 - Slovenija: Olimpija, Maribor
2 - Makedonija: Vardar, Rabotnički
1 - Crna Gora: Budućnost
Post Reply