novi voz
- ljubav_aha
#126 Re: novi voz
kao sto sma vec napislaa,stranica proteming.org vise ne postoji,ali sam nasla jednu interesatnu FORUM-stranicu
ZELJEZNICE.NET
http://zeljeznice.net/forum/index.php?s ... f51c94d2a9
ZELJEZNICE.NET
- tech10
#127 Re: novi voz
Sjedista su se ubila za rezbarenja i ono obavezno "Volim te,drot wrote:
Amela"
-
Eborg
#128 Re: novi voz
I da se cigarom malo progori.
-
Tihomirac
#129 Re: novi voz
Ima jos jedna koja ce vam biti interesantnija jer se na njoj nalazi sve o zeljeznicama u BIHljubav_aha wrote:kao sto sma vec napislaa,stranica proteming.org vise ne postoji,ali sam nasla jednu interesatnu FORUM-stranicu
ZELJEZNICE.NET
--- SPAM ---
- Ajatolah_
#130 Re: novi voz
Jok, nije tvrda podloga. Nego, za mjesec dana sjedišta će biti crna, potpisi pisani markerima, pepeo posvuda; za godinu dana već očekuj išarane vagone s vanjske strane, sjedišta popucala i prljava da se većina neće usuditi sjesti bez nekakvog podguza, i naravno, još potpisa.tech10 wrote:Sjedista su se ubila za rezbarenja i ono obavezno "Volim te,drot wrote:
Amela"
- ljubav_aha
#131 Re: novi voz
EdoI wrote:Jok, nije tvrda podloga. Nego, za mjesec dana sjedišta će biti crna, potpisi pisani markerima, pepeo posvuda; za godinu dana već očekuj išarane vagone s vanjske strane, sjedišta popucala i prljava da se većina neće usuditi sjesti bez nekakvog podguza, i naravno, još potpisa.tech10 wrote:Sjedista su se ubila za rezbarenja i ono obavezno "Volim te,drot wrote:
Amela"
podguza
najbolja su znaci plasticna sjedista
-
samo malo
#132 Re: novi voz
Daj toto saberi se, cuj u Plocama da mijenjaju lokomotivu
Kad se fura do Zagreba, u Doboju se mijenja federalna sa onom RS lokomotivom, a HZ lokomotiva se kaci negdje ispod Kostajnice uglavnom u Hrvatskoj. Niko ne mijenja lokomotivu drito na granici, nije izvedivo tehnicki.
Kad se fura do Zagreba, u Doboju se mijenja federalna sa onom RS lokomotivom, a HZ lokomotiva se kaci negdje ispod Kostajnice uglavnom u Hrvatskoj. Niko ne mijenja lokomotivu drito na granici, nije izvedivo tehnicki.
- striker
#133 Re: novi voz
U ovom vouz neće biti pušenja 100%, imaće zaštitarsku službu angažovanu, neće stajati na svakoj stanici i putovaće samo putnici sa rezervisanom kartom. Mislim da su to koraci koji će pomalo početi mjenjati svjest našeg čovjeka u odnosu putovanja vozom.
Mene da se pita samo bi okupani ili pod abdestom mogli da se voze njime.

Mene da se pita samo bi okupani ili pod abdestom mogli da se voze njime.
-
samo malo
#134 Re: novi voz
Bice ono "eno mora ljuuuudiii!!" i ovi kad okrenu, on po djepovima.Eborg wrote:Nadam se samo da će ove lezihljeboviće iz kancelarija prebaciti u voz da paze na red i mir. Kada se naklate babe sa masnim torbama, prigradski školarci i lopovi (plastike, metala i LCD ekrana za poželjeti) ima svega da bude.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#135 Re: novi voz
Ako je od granice do krajnje stanice jednoscifren broje u km sto se mora mijenajti lokomotove ikako. Ako se moze mjenjati u Kostajnici sto se ne moze mjenjati i u Plocamasamo malo wrote:Daj toto saberi se, cuj u Plocama da mijenjaju lokomotivu![]()
A kako nije tehnicki izvodljivo/ treba jedna skretnice i 50 m sina?
- kurty
#136 Re: novi voz
A sta mislite da nakon godinu dana upetrebe vozova, udjete u njega i oni haman pa ko kad su dosli...
Nema posaranih sjedista, proprzenih naslonjaca...Niko ne voli Amelu...
Treba nekad i pozitvino razmisljat...jeste da je glupost bilo kupiti vozove, koji ce voziti sa maximalno 50% svje normalne brzine, ali krenulo se... i to je nesto
Nema posaranih sjedista, proprzenih naslonjaca...Niko ne voli Amelu...
Treba nekad i pozitvino razmisljat...jeste da je glupost bilo kupiti vozove, koji ce voziti sa maximalno 50% svje normalne brzine, ali krenulo se... i to je nesto
- Joey Tribbiani
#138 Re: novi voz
Cudo da ga GRAS nije natakario kod remize pa po gradu malo drndo sa njim 
fin je pravo
fin je pravo
- Edin H.
#139 Re: novi voz
Poucen bosanskim i regionalnim primjerom odlucio sa da pisem Eurostaru koji iz Londona do Brisela vozi za oko 2 i pol sata, prolazeci kroz tri zemlje.Toto wrote:pa sto ne bi i BiH lokomotiva otisla tih nekoliko kilometara od granice do Ploca, iz istih tehnickih razloga, pa nek tamo zamjenu lokomotivu.macan prvi wrote:macan prvi wrote:
Capljina je granica s Hrvatskom.Tu se uvijek mijenja lokomotiva - nemoj misliti da Rvati daju da se ono 15 minuta do Ploca vozi bh. lokomotivom.
![]()
A sto se tice mijenjanja u Doboju - vozio sam se zeljeznicama u raznim dijelovima Evrope i nigdje, ali stvarno nigdje, nisam vidio da se unutar jedne zemlje mijenjaju lokomotive.To u Doboju ako nista produzava putovanje vozom i bar zato je besmisleno.
To je granicna stanica i opremljena je za smjenu lokomotiva. Razlozi zasto hrvatska lokomotiva ulazi na bh. teritoriju su onda tehnicke prirode (bolje i to nego smjena lokomotiva na ledini na pravoj granici) i tako se to svugdje radi.
E vala vrijeme je da malo mucnu mozgom i promjene tri lokomotive na toj relaciji
- striker
#140 Re: novi voz
sarajevsko_pivo wrote:
Pivo, mogao si napisati bar odakle hapaš ove fotke, ipak je ovo exkluziva.
- kurty
#141 Re: novi voz
striker wrote:sarajevsko_pivo wrote:
Pivo, mogao si napisati bar odakle hapaš ove fotke, ipak je ovo exkluziva.
coJek radi vjeovatno u zeljeznicama, ili ima poznanzva...ako su njegove slike, zavidim mu
-
Eborg
#142 Re: novi voz
Pa bile su slike na tom linku koji je ranije postan. 
- macan prvi
#143 Re: novi voz
Ne moze bh. lokomotiva skroz do Ploca jer bi to bio atak na neovisnost RH.Toto wrote:Ako je od granice do krajnje stanice jednoscifren broje u km sto se mora mijenajti lokomotove ikako. Ako se moze mjenjati u Kostajnici sto se ne moze mjenjati i u Plocamasamo malo wrote:Daj toto saberi se, cuj u Plocama da mijenjaju lokomotivu![]()
Kad se fura do Zagreba, u Doboju se mijenja federalna sa onom RS lokomotivom, a HZ lokomotiva se kaci negdje ispod Kostajnice uglavnom u Hrvatskoj. Niko ne mijenja lokomotivu drito na granici, nije izvedivo tehnicki.Po meni je ovo mjenjanje lokomotive u capljini glupo i nepotrebno isto kao sto je glupo mjenjat lokomotivu u Plocama.
A kako nije tehnicki izvodljivo/ treba jedna skretnice i 50 m sina?
Nedavno sam isao vozom iz Zagreba, i tu je hrvatska lokomotiva otkacena tek u Bosni, u Dobrljinu.
- felipe kajetano
#144 Re: novi voz
Samo za hard CoRe fanoVe
- striker
#145 Re: novi voz
felipe kajetano wrote:Samo za hard CoRe fanoVe
Dobarrrrrrr!
Evo još jedan:
- Jara
#146 Re: novi voz
Ala volem vagon restorane!
Hoće l' bit' šta slično u ovom? 
- felipe kajetano
#147 Re: novi voz
Uf..i ja voLem vagon-restorane
Prije 7-8 godina sam znao cesto ici nocnim BL-BG..par puta sam znao biti sam u citavom vozu do Doboja(ocigledna zainteresovanost za liniju
) provedem put u vagon restoranu sa kondukterima,namazanim do bola konobarima i eventualno nekom gospodjom sumnjivog morala koja deRe vinjak
Uglavnom cjelovecernja stand up komedija
Uglavnom cjelovecernja stand up komedija
-
Eborg
#148 Re: novi voz
Hm, evo jedno realno pitanje. Imaju li ovi Talgo vozovi utičnice za struju kako bi se mogli laptopi prištekati kod dugih putovanja? Makar u prvoj klasi? 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#149 Re: novi voz
imaju ako kupac naruci i plati sjedista sa tom instalacijom...Eborg wrote:Hm, evo jedno realno pitanje. Imaju li ovi Talgo vozovi utičnice za struju kako bi se mogli laptopi prištekati kod dugih putovanja? Makar u prvoj klasi?
po slikama bi se reklo da ce se morat ici u vagon restoran pa kupit kantu struje
-
Eborg
#150 Re: novi voz
Pa bude li makar u restoranu? Vidio sam da većina vozova u inostranstvu ima u prvoj klasi utičnice.