bogumil-8 wrote: Ovo mi izgleda pametno obrazloženje, ali ima ono "ali"... (snalažljiva je i lukava ova "mraka na vlasti").
Hajdemo ovako razmišljati:
(1) Smislili ljudi (ovi na vlasti, jakako) kako da Grasu "uvale" - ili ti "prevale" znatna budžetska sredstva (iz svog džepa neće sigurno), a da usput ostvare i neku političku caku (korist za sebe, ili štetu za "protivnika", obje varijante su ostvarive).
(2) Smislili ljudi da "dignu sarajevske studente na noge", a onda da ih uz pomoć ostalih studenata (koji također imaju prava na beneficije, nisu samo sarajlije ti koji mogu i trebaju imati privilegije na budžetska sredstva), ili uz pomoć drugih, možda još ugroženijih, socijalnih kategorija - kontra protestima "spuste na zemlju" i time ih, bar u ovoj izbornoj godini isključe kao moguće intelektualne nosioce bunta (ili da ih pridobiju za sebe ispunivši im zahtjeve).
J..ga, koga su guje klale i guštera se boji! Ovi na vlasti su nas i navarali i nalagali i nakrali da im nikako nije moguće vjerovati.
Moguće, moguće, ali već na protestima će se vidjeti o čemu se radi.
U ponedjeljak će biti ASP press za novinare, na kojem će Mehmedić biti javno pozvan da se obrati studentima na tom skupu i objasni. Ako bude dobijao aplauze,....Neću ništa dalje da predviđam sa ovim ''ako'',...
Kada pobjede, odmah,...drugi dan takoreći, započinje organizovanje nove akcije kontra, recimo, bolonje (Ne znam sad konkretno šta i kako, ali nešto kontra bolonje ili bilo čega u našem društvu).
Ako studenti budu umireni pobjedom i ostvarivanjem besplatne karte i ne krenu u novu, opštiju akciju,...pishaj ga.
Vidio sam na facebooku da je studentski lider upoznat sa organizovanjem protesta, očigledno je prošao neku obuku ili na neki drugi način stekao znanje, spominje ''fazu protesta'' pod nazivom ''privlačenje medija''.
Ovo neko ko nije izučavao organizovanje protesta, ne bi znao. Samim tim što se uključio i usudio organizovati Alternativni studentski parlament, ima nekoliko + poena kod mene.
Da li je dušmanin i petokolonaš ne znam, ali ubrzo će se saznati, 17. februara u 12 sati pred Muzejom.
Za sada, ja im vjerujem i dolazim na proteste da ih podržim.