TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
jefferson

#126 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

Toyota je davno u mnogim segmentima nadmasila GM, koji ima najveci trzisni dio ne zbog automobila, nego jos nekoliko segmenata gdje Toyota nije uopste prisutna niti namjerava da bude.
Medjutim, odavno je u SAD Camry najprodavaniji automobil.
Stoga, kada su u pitanju automobili Toyota je davno presla GM!
GM je prisutan sa teskim kamionima, dostavnjacima itd.
Kada je u pitanju kompelt trziste Toyoti ce trebati jos dugoo da predje GM, prvenstveno mora uci u sve segmente gdje prisutan i GM!
Neelix

#127 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Neelix »

Ja sam imao isti ovakav slucaj sa svojom Jettom '85, krajem 2008. Pukla mi neka opruga na karburatoru (ne razumijem se bas), i propade gas. Samo sto ja nisam zvao policiju, nego izbacio iz brzine i ugasio auto :-)
ado-šampion

#128 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by ado-šampion »

johntra wrote: hahaha....dobar, dobar...haj sad sjedi i oguli jabuku, pa ponovo pročitaj ono što sam napisao i što si ti boldirao...evo, da ti ja ponovim i prevedem, znači: Toyota bi ove ili sljedeće godine preuzela primat po prodaji u USA, znači bili bi prvi po prodaji u toj divnoj i velikoj zemlji :D ...znamo svi da je Toyota bila globalni No1 po prodaji mnogo ranije od ovog opoziva...
nek si mi još jednom stavio do znanja da je u USA sve ružičasto i da oni NIKADA nisu imali nijedan slučaj korpucije ili mita...
niko od vas nije objasnio kako su iste papučice od Densa ok, a imale su iste specifikacije i kao i papčice za CTS.?..to Japanci (Denso) budale, pa ispravili sami Toyotine nedostatke, a pritom nisu obavijestili nikoga???
To je bit cijele priče, u USA se ne može desiti mito i korupcija, jer oni imaju pravnu državu i povjerenje u nju, za razliku od ostatka svijeta, gdje su mito i korupcija normalna stvar, al nažalost ostatak svijeta nema pravnu državu ko USA. USA Bogom dana "obećana" zemlja u kojoj sve funkcioniše "bez grijeha". :-) Moš mislit :run:
jefferson

#129 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

ado-šampion wrote:
johntra wrote: hahaha....dobar, dobar...haj sad sjedi i oguli jabuku, pa ponovo pročitaj ono što sam napisao i što si ti boldirao...evo, da ti ja ponovim i prevedem, znači: Toyota bi ove ili sljedeće godine preuzela primat po prodaji u USA, znači bili bi prvi po prodaji u toj divnoj i velikoj zemlji :D ...znamo svi da je Toyota bila globalni No1 po prodaji mnogo ranije od ovog opoziva...
nek si mi još jednom stavio do znanja da je u USA sve ružičasto i da oni NIKADA nisu imali nijedan slučaj korpucije ili mita...
niko od vas nije objasnio kako su iste papučice od Densa ok, a imale su iste specifikacije i kao i papčice za CTS.?..to Japanci (Denso) budale, pa ispravili sami Toyotine nedostatke, a pritom nisu obavijestili nikoga???
To je bit cijele priče, u USA se ne može desiti mito i korupcija, jer oni imaju pravnu državu i povjerenje u nju, za razliku od ostatka svijeta, gdje su mito i korupcija normalna stvar, al nažalost ostatak svijeta nema pravnu državu ko USA. USA Bogom dana "obećana" zemlja u kojoj sve funkcioniše "bez grijeha". :-) Moš mislit :run:
Narvno, ovdje nema uopste korupcije. Potpuno si upravu!
harisl

#130 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by harisl »

Teorije zavjere tipa CTS-ove (ili kako se vec zovu) papucice ne valjaju, namjerno sabotirano, mito i tako to nemaju veze sa pamecu. U automobilskoj industriji se test (zahtjevi, opterecenja) propisuje od strane kupca (kompanije koja proizvodi automobile, GM, Ford, pa zasto ne i Toyota). Kada je prototip spreman, odradi se interno testiranje (od strane dobavljaca koji proizvodi u ovom slucaju papucicu), a onda se daje kupcu (auto kompaniji) koja koristi probno vozilo ('mule vehicle') za svoj test. Ako sve prodje kako treba, onda se pocinje sa proizvodnjom.
I jos treba dodati da se troskovi kvarova dijelova pod garancijom cesto naplacuju od dobavljaca (znaci ne placa ih GM, Ford, ili Toyota), ali samo u slucaju da se moze dokazati da dijelovi nisu dobri (ne zadovoljavaju zahtjeve autokompanije).
Da Toyota moze dokazati da CTS-ove (ili kako se vec zovu) papucice ne zadovoljavaju njene zahtjeve,oni bi to vrlo rado prebacili na dobavljaca.
johntra

#131 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by johntra »

sve si ti lijepo objasnio, ali hajde objasni kako su Denso papučice ok, a CTS nisu??
znam da zvučim kao pjano koji se drži plota, ali samo mi to objasni...i btw radi se o istoj narudžbi, koja je prošla specifikacije i testove naručioca, u ovom slučaju Toyote...
jefferson

#132 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

johntra wrote:sve si ti lijepo objasnio, ali hajde objasni kako su Denso papučice ok, a CTS nisu??
znam da zvučim kao pjano koji se drži plota, ali samo mi to objasni...i btw radi se o istoj narudžbi, koja je prošla specifikacije i testove naručioca, u ovom slučaju Toyote...
Ja samo cekam da nam ti javis kako si se obogatio na osnovu toga sto si rjesio problem koji je tezak sad vec 5 milijardi dolara a ko zna gdje ce biti kraj!
Sve je to bolan zavjera. ja jutros kad sam se probudio i cetkica mi nije htjela "upaliti" skonto sam da je to sabotaza Energizer kompanije jer koristim Duracel baterije.
studeni76

#133 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by studeni76 »

Ko je slijedeci?! Izgleda GM,povlace 1.3 miliona auta. Ma ko radi taj i grijesi,zasto se puno sekirat
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nako ... 78537.aspx
pezzar

#134 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by pezzar »

johntra

#135 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by johntra »

jefferson wrote:
johntra wrote:sve si ti lijepo objasnio, ali hajde objasni kako su Denso papučice ok, a CTS nisu??
Ja samo cekam da nam ti javis kako si se obogatio na osnovu toga sto si rjesio problem koji je tezak sad vec 5 milijardi dolara a ko zna gdje ce biti kraj!
Sve je to bolan zavjera. ja jutros kad sam se probudio i cetkica mi nije htjela "upaliti" skonto sam da je to sabotaza Energizer kompanije jer koristim Duracel baterije.
objašnjenja kolega, objašnjenja...ipak, mislim da je to zavjera Varte, a ne Energizera.... :lol:
jefferson

#136 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

johntra wrote:
jefferson wrote:
objašnjenja kolega, objašnjenja...ipak, mislim da je to zavjera Varte, a ne Energizera.... :lol:
Pa da, vidis, sad njemci i baterije.
A objasnjenja cekam od tebe, kao sto rekoh sve cekaju da konacno neko dodje i prosvjetli mase.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#137 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

johntra wrote:
jefferson wrote:
Varta :? sta ono bi Varta :-) ja bas nedavno u Golfa VI za podizo haubu i tamo pise Varta :lol:
ps
hajd bolje nego iskra
detroit-mercy

#138 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by detroit-mercy »

harisl wrote:Teorije zavjere tipa CTS-ove (ili kako se vec zovu) papucice ne valjaju, namjerno sabotirano, mito i tako to nemaju veze sa pamecu. U automobilskoj industriji se test (zahtjevi, opterecenja) propisuje od strane kupca (kompanije koja proizvodi automobile, GM, Ford, pa zasto ne i Toyota). Kada je prototip spreman, odradi se interno testiranje (od strane dobavljaca koji proizvodi u ovom slucaju papucicu), a onda se daje kupcu (auto kompaniji) koja koristi probno vozilo ('mule vehicle') za svoj test. Ako sve prodje kako treba, onda se pocinje sa proizvodnjom.
I jos treba dodati da se troskovi kvarova dijelova pod garancijom cesto naplacuju od dobavljaca (znaci ne placa ih GM, Ford, ili Toyota), ali samo u slucaju da se moze dokazati da dijelovi nisu dobri (ne zadovoljavaju zahtjeve autokompanije).
Da Toyota moze dokazati da CTS-ove (ili kako se vec zovu) papucice ne zadovoljavaju njene zahtjeve,oni bi to vrlo rado prebacili na dobavljaca.
Warranty costs obicno se prebacuju na proizvodjaca dijelova, tako da ako je neka firma htjela namjerno da sabotira Toyotu, sto se lako da dokazati (osim Bosnjama na forumu), onda ta firma snosi sve troskove zamejene dijela koji nije ispravan. Medjutim, pricati o warranty costs ljudima koji sa auto industrijom imaju veze samo preko magazina Auto-Sport je veoma tesko. Obicno je najlakse objasniti da je to sve napravila CIA.
Sada, trenutno radim u autoindustriji za jednog od najvecih dobavljaca auto dijelova u svijetu, jedna smo od boljih firmi u bransi medjutim najveca nam je mana sto imamo jako malo biznisa sa Japancima, posebno sa Toyotom. Uglavnom cekamo ko zapeta puska da neko od nasih kompetitora napravi gresku da bi mi uletili i dobili makar mali dio kolaca zvanog Toyota, tako da cu malo da pronjusim "mozda smo i mi potplatili nekoga da napravi nesto".
Ljudi moji, opet ponavljam, svjetska ekonomija i velike firme rade na malo drugacijim principima, ne na onim na kojim radi Dodik/Stankovic/Bicakcic ekonomija, ili ko koga zajebe, to nekima izgleda nije jasno.
Prije jedno dvadest godina jedan od vizionara firme za koju radim, kada je Toyota jos bila u povojima na Americkom trzistu i kada nas je bukvalno molila da radimo sa njima, je procijenio da Toytoa nije vrijedna nase paznje i truda. Taj vizionar je davno dobio nogu, a znamo gdje je Toyota danas na Americkom trzistu. Elem, da bi predstavio kako funckionise biznis u svijetu moram da naglasim da mi i dan danas bukvalno nemamo niti 1% biznisa sa Toyotom, i dan danas pamte da smo im prije jedno 20 ili vise godina bukvalno odbili ponudu za zajednickim biznisom.
Ugled kod kompanija kao sto su Ford, GM, Toyota, Honda i drugi se veoma tesko stice ali brzinom svjetlosti gubi. Za jednu kompaniju koja radi auto dijelove Toyota je preveliki zalogaj ili matter of life da bi se tek tako ispustila niz vodu. Neki nikako da shvate da je Toyota podlegla pod pritiskom biti prvi u svijetu na racun kvalitete, sto cemo veoma brzo vidjeti i u slucaju VW koji je trenutno prvi proizvodjac u svijetu.
O projektovanju, kontroli kvaliteta i ostalog necu ni da pricam, jer kod odredjenog broja ljudi postoji misljenje da je cio dizajn, ili kvalitet odredjenog proizvoda djelo ruku jednog covjeka, izgleda da ne znaju da iza toga stoji citava armija inzinjera i ostalih.
harisl

#139 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by harisl »

Postoje specifikacije (SOR, 'Specification of Requirements') koje je Toyota predala CTS-u, i to je 'sveto slovo' u biznisu. Ukoliko CTS zadovoljava te uslove, tu je kraj price. Mozda je Denso-ov proizvod bolji, ali je krivica na strani Toyote koja nije dobro formulisala zahtjeve.
Prije nesto vremena sam radio na dijelovima za sportski automobil jednog od 'velike trojke' iz Detroita. Dio je zadovoljio sve zahtjeve, ali su se nakon zvanicnog lansiranja proizvodnje pojavili ocigledni problemi. U slucaju takozvanog 'drop-clutch event' (kada se da pun gas i pusti kvacilo da auto naglo krene) dio bi jednostavno eksplodirao. Vjeruj mi da sam sav osijedio dok nisu dosli rezultati koji pokazuju da auto moze da generise dva puta veci obrtni moment od onog specificiranog od strane automobilske kompanije prilikom takvog starta. Sada je to problem automobilske kompanije koja ima izbor da ogranici obrtni moment, ili od nas kupi veci (jaci, skuplji) dio. Da se pokazalo da dizajn nije bio dobar, sve troskove bi snosila moja kompanija.
Drugi primjer ozbiljnosti situacije ide 10 godina unazad, kada je GM potpisao ugovor o isporuci dijelova sa kompanijom u kojoj radim, otkrio da ce imati slican problem kao onaj gore, pa onda otisao kod drugog dobaljaca (DANA) i od njega kupio dio (koji i sada ugradjuje). Zbog ugovora koji je imao sa nama, mi svo vrijeme primamo 20-tak % cijene svakog ugradjenog dijela koji nikada nismo ni isporucili GM-u.
Veliki je to biznis, nema puno mjesta za greske, oni koji ih prave ne zive dugo...
johntra

#140 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by johntra »

Dobro, vas dvojica iz Detroita, :D
Zezam se malo i naravno da ima istine u vašim navodima, pogotovo jer ste na taj način involvirani u autoindustriju...Ipak, moram vam zamjeriti malo, jer podcjenjujete naše ljude u BiH...Prvo i prvo, vi ne znate ko sam ja i o čemu šta znam, da ne znam, ne bih ovdje ni pisao....možda sam Nijaz Hastor ili Nihad Imamović, ko zna? :lol:Tako, da ovdje većina raje sudjeluje potpuno argumentirano i zna o čemu piše...
Znamo svi šta su specifikacije i znamo šta svaki dio mora proći prije nego krene u produkciju...ali opet, ponavljam, specifikacije za Denso i CTS su bile iste, jer se radilo o papučicama koje su trebale za modele na NA tržištu...znači, nisu to papučice za japansko tržište, gdje se traže posebne specifikacije za njih, nego su potpuno iste...ne kažem ja da je neko zakuhao sa vrha CTS-a, možda je neko i njih sabotirao????neko dobio lovu i ispario se mnogo ranije...znam da sve izgleda kao teorija zavjere ili neki krimi film, ali sve je moguće, jer ni USA nije sveto slovo...
Druga stvar, niko nije zagrebao ispod površine, nego se odmah digla hajka na Toyotu, mnogo gora nego one koji su prije prošli Ford ili GM radi opoziva ili smrtnih slučajeva...svi su zanemarili činjenicu da je prošle godine Ford imao najviše opoziva, skoro duplo više nego Toyota ili činjenicu da se slučaj zaglavljivanja papučice gasa dešavao većini modela OSTALIH proizvođača, bilo evropskim ili američkim, prema bazi NHTSA za prošlu godinu...ali eto, samo je Toyota odmah razapeta...A što?...to sam već napisao, jer bi uskoro bili prvi po prodaji na USA tržištu, a to za prezaduženo sveto trojstvo izgjeda jaaaaaaako loše i samo je pitanje vremena kad bi sve pale kao kule od karata i za male pare ih kupili drugi, kao što je bio slučaj sa Chrylserom....
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#142 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

:mrgreen:

cijela farsa oko Toyote se samo svodi na "buy an american car"; sto ce reci, slijedeci put kad budem kupovao ce biti only "made in Japan" a ne Toyota ili bilo koji drugi Japanese koji je "made in US"

ovo isto vazi i za ostale proizvodjace npr. VW Mexico/ Brazil vs VW Germany :D tako da nije cudo da imas X Jetta novijeg datuma na cesti i sve puse ko iz sulunara
citroen

#143 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by citroen »

Evo danas nove vijesti vezane za toyotu,stvarno ovi ameri nisu dobri.......jedan prius poceo naglo ubrzavati jucer,vozio cijelih 50 km dok se nije zaustavio.Vozac za to vrijeme zvao 911 i naravno mahalao sa dispecerom koji je pokusao da pomogne :-) :-) ,poslali ljudi policijske patrole da ga presretnu i zaustave,tj da koce ispred njega,ali eto nekako covjek uspio zaustaviti auto i to "I can't believe" 5 km od mjesta gdje je onaj policajac sa porodicom nastradao u iznajmljenom lexusu............
AdnanSA

#144 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by AdnanSA »

Ja vjerujem da je to sve neka vrsta urote i preuveličavanja problema.
corolla02

#145 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

citroen wrote:Evo danas nove vijesti vezane za toyotu,stvarno ovi ameri nisu dobri.......jedan prius poceo naglo ubrzavati jucer,vozio cijelih 50 km dok se nije zaustavio.Vozac za to vrijeme zvao 911 i naravno mahalao sa dispecerom koji je pokusao da pomogne :-) :-) ,poslali ljudi policijske patrole da ga presretnu i zaustave,tj da koce ispred njega,ali eto nekako covjek uspio zaustaviti auto i to "I can't believe" 5 km od mjesta gdje je onaj policajac sa porodicom nastradao u iznajmljenom lexusu............
prvo, ovaj slucaj nasto odmah nakon sto je Toyota istrazila sa nezavisnim inzinjerima svoj slucaj "spontanog ubrzanja" i nije se ispostavilo nista novo sto odskace/manjka u odnosu na druge proizvodjace. Svakako, povod je bio nedavno svjedocenje jednog "kontraverznog" inzinjera, koji je unajmljen od strane SAD vlade i minisarstva saobracaja, ispred Kongresa i iznese slucaj svog istrazivanja koji navodno dokazuje "spontano ubrzanje" samo u Toyote Avalon i pri tome bez ikakvog "coda" koji upucuje da nesto nije OK sa autom.

Evo prvi video:

Toyotin odgovor sa nezavisnim inzinjerima:
http://abcnews.go.com/Blotter/RunawayTo ... d=10042858

Odmah ovom inzinjeru su predoceni ovi rezultati i nije htio komentarisati, ali je reko da ce se naci sa Toyotom uskoro :lol:

PS.
i gle slucajnosti vec jucer, spontani problemi oko ubrzanja sa Priusom i to u neposrednoj blizini ili bolje reci istoj zoni odgovornosti :shock: u kojoj je nastrado onaj nestretnik u ES modelu!
whow

#146 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by whow »

citroen wrote:Evo danas nove vijesti vezane za toyotu,stvarno ovi ameri nisu dobri.......jedan prius poceo naglo ubrzavati jucer,vozio cijelih 50 km dok se nije zaustavio.Vozac za to vrijeme zvao 911 i naravno mahalao sa dispecerom koji je pokusao da pomogne :-) :-) ,poslali ljudi policijske patrole da ga presretnu i zaustave,tj da koce ispred njega,ali eto nekako covjek uspio zaustaviti auto i to "I can't believe" 5 km od mjesta gdje je onaj policajac sa porodicom nastradao u iznajmljenom lexusu............
Da citiram Johntry :" Hajde sjedi oguli jabuku" :lol: :skoljka: Jarane tesko je to gradivo i nije za svakoga. Jaran sjedi u avliji u Nedzricima ili mozda negdje na Brusuljama pije kahvu i rahatluk a nekad se i mehka uspe a Ameriku zna samo iz filmova ili sa CNN-a pa sad sad konta " ameri nisu dobri". Pa jaro samo ovakve vjesti se danas prodaju i prave tiraze a radene su iskljucivo za tipove poput tebe . Pogledaj SA-x , zeni u Kini izrasta rog ili rodilo se djete sa dvije glave. Pa jebote ovi mediji nas tretiraju kao da smo maloumni . Koga zaboli sto su ratnog clana predsjednistva zgombali ko' najgoreg kriminalca i sto se Englezi jos uvjek ponasaju kao da su imperija a mi Balkanci neka niza rasa iz njihove kolonije i kao da drzava BiH uopce i ne postoji i nema sopstvene pravosudne organe .Pa ako BiH moze bit nestalna clanica UN onda joj se valjda moze vjerovati da sudi sopstvenim gradanima , na stranu sto je taj Ganic po svemu vise Srbijanac - Sandzaklija nego Bosanac i sto je tip totalno mutan ali radi se o principu .Ako je nas zlocinac mi cemo da mu sudimo a ne tamo neke Engleska po nekim Saksonskim- presedanskim zakonima iz srednjeg vjeka u cije ime je pocinjeno vise zlocina nego na citavom Balkanu . Bitno je da se mi tjesimo komentarima da " amerikanci nisu dobri" al smo eto mi dobri kad nas ponizavaju i handre u glavu na svakom koraku. Glede Toyote i " teorije zavjere" mislim da su tu ponovo na djelu bili mediji kojima je najveci problem na svjetu to sto je naka baba " zijanila " jer Toyota od najboljeg auta u tri sekunde postala najgore auto a za sest sekundi ce ponovo glavna vjest biti to sto je Steve Martin prno na dodjeli Oskara. Treba skrenuti paznju sa cinjenice da stotine hiljada amerikanaca zijani svake godine jer nemaju zdravstveno osiguranje ,a kako se situacija razvija vjerovatno ga nikada nece niti imati ili cinjenice da se citava Grcka i masa drugih drzava nalazi pred totalnim kolapsom i da stari dobri kapitalizam vise nije u stanju da se nosi sam sa sobom jer siromasni postaju siromasniji a bogati jos bogatijima dok u isto vrijeme socijalne i klasne razlike postaju vece nego ikada i nepremostive . Narod treba hraniti smecem , filmovima o vampirima , Olimpijadama himnama i nacionalnim ponosom , dodjelama Oskara i slicnim sranjima i onda polako zatvarati skole i otvarati zatvore za one sto hoce da misle svojom glavom i kud ces bolje.
citroen

#147 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by citroen »

whow wrote:
Da citiram Johntry :" Hajde sjedi oguli jabuku" :lol: :skoljka: Jarane tesko je to gradivo i nije za svakoga. Jaran sjedi u avliji u Nedzricima ili mozda negdje na Brusuljama pije kahvu i rahatluk a nekad se i mehka uspe a Ameriku zna samo iz filmova ili sa CNN-a pa sad sad konta " ameri nisu dobri". Pa jaro samo ovakve vjesti se danas prodaju i prave tiraze a radene su iskljucivo za tipove poput tebe . Pogledaj SA-x , zeni u Kini izrasta rog ili rodilo se djete sa dvije glave. Pa jebote ovi mediji nas tretiraju kao da smo maloumni . Koga zaboli sto su ratnog clana predsjednistva zgombali ko' najgoreg kriminalca i sto se Englezi jos uvjek ponasaju kao da su imperija a mi Balkanci neka niza rasa iz njihove kolonije i kao da drzava BiH uopce i ne postoji i nema sopstvene pravosudne organe .Pa ako BiH moze bit nestalna clanica UN onda joj se valjda moze vjerovati da sudi sopstvenim gradanima , na stranu sto je taj Ganic po svemu vise Srbijanac - Sandzaklija nego Bosanac i sto je tip totalno mutan ali radi se o principu .Ako je nas zlocinac mi cemo da mu sudimo a ne tamo neke Engleska po nekim Saksonskim- presedanskim zakonima iz srednjeg vjeka u cije ime je pocinjeno vise zlocina nego na citavom Balkanu . Bitno je da se mi tjesimo komentarima da " amerikanci nisu dobri" al smo eto mi dobri kad nas ponizavaju i handre u glavu na svakom koraku. Glede Toyote i " teorije zavjere" mislim da su tu ponovo na djelu bili mediji kojima je najveci problem na svjetu to sto je naka baba " zijanila " jer Toyota od najboljeg auta u tri sekunde postala najgore auto a za sest sekundi ce ponovo glavna vjest biti to sto je Steve Martin prno na dodjeli Oskara. Treba skrenuti paznju sa cinjenice da stotine hiljada amerikanaca zijani svake godine jer nemaju zdravstveno osiguranje ,a kako se situacija razvija vjerovatno ga nikada nece niti imati ili cinjenice da se citava Grcka i masa drugih drzava nalazi pred totalnim kolapsom i da stari dobri kapitalizam vise nije u stanju da se nosi sam sa sobom jer siromasni postaju siromasniji a bogati jos bogatijima dok u isto vrijeme socijalne i klasne razlike postaju vece nego ikada i nepremostive . Narod treba hraniti smecem , filmovima o vampirima , Olimpijadama himnama i nacionalnim ponosom , dodjelama Oskara i slicnim sranjima i onda polako zatvarati skole i otvarati zatvore za one sto hoce da misle svojom glavom i kud ces bolje.

ma boli tebe,ti si Kanadjanin.....nemas nista sa ovim :zzzz: :zzzz:
jefferson

#148 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
prvo, ovaj slucaj nasto odmah nakon sto je Toyota istrazila sa nezavisnim inzinjerima svoj slucaj "spontanog ubrzanja" i nije se ispostavilo nista novo sto odskace/manjka u odnosu na druge proizvodjace. Svakako, povod je bio nedavno svjedocenje jednog "kontraverznog" inzinjera, koji je unajmljen od strane SAD vlade i minisarstva saobracaja, ispred Kongresa i iznese slucaj svog istrazivanja koji navodno dokazuje "spontano ubrzanje" samo u Toyote Avalon i pri tome bez ikakvog "coda" koji upucuje da nesto nije OK sa autom.

Evo prvi video:

Odmah ovom inzinjeru su predoceni ovi rezultati i nije htio komentarisati, ali je reko da ce se naci sa Toyotom uskoro :lol:

PS.
i gle slucajnosti vec jucer, spontani problemi oko ubrzanja sa Priusom i to u neposrednoj blizini ili bolje reci istoj zoni odgovornosti :shock: u kojoj je nastrado onaj nestretnik u ES modelu!
Jesul to oni isti "nezavisni" inzinjeri koji su rekli da je naftna mrlja Exxon Valdeza samo mali propust i da se nema oko cega brinuti?
jefferson

#149 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

whow wrote:
Jel to opet minus opuco u Edmontonu? :run:
corolla02

#150 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:

Evo prvi video:

PS.
Jesul to oni isti "nezavisni" inzinjeri koji su rekli da je naftna mrlja Exxon Valdeza samo mali propust i da se nema oko cega brinuti?
To pitaj GM i njihove inzinjere za gas guzzlere, i dok ih je got po cesti, vazda ce rata biti :wink:
Locked