Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Meshtar

#126 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Meshtar »

ladyblue18 wrote:
Meshtar wrote: 3. Da imate pored sebe savršenu osobu, nerviralo bi vas što je savršena. U ljudskoj prirodi je da daje prirodnim stvarima (ljubav) neko komplikovanije značenje, tetraganje za nečim savršenim. To što je nešto savršeno samo u njihovim glavama...za druge je to teme :D
O ovome ja pricam...ima istine u ovome. :roll:

Sakop ima pravo. Danas zene, dosta njih, hoce da se ponasaju ko muskarci. Neku noc je mom rodjaku od 28 godina cura rekla da ona ima pravo da loce koliko hoce, da povraca, i jos nakih stvari, jer eto i muskarci to rade.
Meni bi malo smjesno...kontam...valjda te je Bog stvorio da budes zensko a ne pokusaj muskarca. :roll:

Inace, potpisala bih Michun, narocito ovaj dio oko mjenjanja. Zbog koga ba da se mjenjam?
Da ja postanem odvratna, bezobrazna, hladnokvrna i drska da bih nekome podilazila i tako sprijecila da me neko ne povrijedi? Neka hvala, ja vise volim sebe ovakvku kakva jesam.
Jel kad te moderator citira dobiješ dva poena umjesto jednog? :D

Da sam k'o i ostali rekao bih da ti je super avatar :D
Ghost_Rider_XXX

#127 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Don Quixote wrote:Tema je malo 'uvrnuto' postavljena...
1. Niko jos nije definisao sta se konkretno misli pod 'dobrom osobom'!
2. Postavljena je u formi pitanja: 'Zasto je danas..." - Znaci u naprijed se podrazumjeva da JESTE tesko naci 'dobru osobu', samo je pitanje 'zasto'?

Ne mislim da je TESKO naci dobru osobu. Pitanje je koliko smo/ste spremni nositi se sa teretom da imate kraj sebe nekoga ko je 'dobra osoba'... To (logikom stvari) podrazumjeva ocekivanje da i vi/mi budemo dobre osobe... A koliko ste/smo spremni biti 'dobri' i do kada!? :shock:

U ljudskoj prirodi (svijesti i podsvijesti) je duboko ucrtana zelja ili ti nagon da mijenja/mo svijet oko sebe. Da nije tako danas ne bismo imali sve sto imamo i poznavali svijet u kome zivimo, no da ne idem preduboko i presiroko...

Ne mislim da se treba mijenjati zbog bilo koga. Ostati vjeran sebi i svojim principima, nacinima, misljenjima, stavovima. Prije ili kasnije pojavice se neko kome cemo/cete se svidjeti upravo takvi kakvi jesmo/ste.
Pretvaranje i mijenjanje je uvijek kratkog daha i to treba imati na umu, bez obzira o kome se radilo i koliko nekoga zeljeli da zadrzite uz sebe. Uvijek treba imati na umu da kraj te osobe treba da se budite sljedecih XX godina. To nece uvijek biti prijatna iskustva :mrgreen: ali ne zaboravite da ce i druga strana imati slicno misljenje! ;-)

Kljucno je pitanje koliko smo/ste spremni praviti komprommise i dogovorno rjesavati stvari koje ste sami naucili da rjesavate, sutra kada se nekome obavezete na 'vjecnu ljubav' :mrgreen: Na kraju sve se svodi na kompromise a prije ili kasnije svako de naci (dobiti) upravo ono sto trazi...

(Ovo ja iz licnog iskustva ;-) )
Odavno ne procitah nesto bolje. :thumbup:

Ono sto ne kontam i cijelo vrijeme je onako vrlo fluidna definicija, te famozne dobre osobe?
Evidentno je da ima jako mnogo slobodnih i djevojaka i momaka u tim nekim srednjim i kasnim dvadesetim. Zasto?
Mislim da su nam kriteriji otisli u tri krasne materine i sve nam je instant. Imamo instant kafu, instant talente, instant hranu. Hebiga hocemo i instant ljubav.
Ono sto ja vidim kao problem jeste da vecina nema zivaca da zajednicki gradi bilo sta (ovo se naravno ne odnosi samo na meterijalne stvari).

Polako, ali sigurno i ti medjuljudski odnosi ulaze u sveru iskljucivo i samo konzumerizma, upoznamo se, zavrsimo u krevetu (ne nuzno u krevetu), i sutra kao da se nismo nikad ni vidjeli. Naravno postoje izuzeci ali nekako me je strah da je takvih sve manje.
100tnukmova

#128 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by 100tnukmova »

Ghost_Rider_XXX wrote: Odavno ne procitah nesto bolje. :thumbup:

Ono sto ne kontam i cijelo vrijeme je onako vrlo fluidna definicija, te famozne dobre osobe?
Evidentno je da ima jako mnogo slobodnih i djevojaka i momaka u tim nekim srednjim i kasnim dvadesetim. Zasto?
Mislim da su nam kriteriji otisli u tri krasne materine i sve nam je instant. Imamo instant kafu, instant talente, instant hranu. Hebiga hocemo i instant ljubav.
Ono sto ja vidim kao problem jeste da vecina nema zivaca da zajednicki gradi bilo sta (ovo se naravno ne odnosi samo na meterijalne stvari).

Polako, ali sigurno i ti medjuljudski odnosi ulaze u sveru iskljucivo i samo konzumerizma, upoznamo se, zavrsimo u krevetu (ne nuzno u krevetu), i sutra kao da se nismo nikad ni vidjeli. Naravno postoje izuzeci ali nekako me je strah da je takvih sve manje.
A ja odavno ne procitah nesto bolje od ovog tvog posta!!! Instant ljubav :lol: :lol: :lol: ,vala super deifinicija za danasnje ljubavi :lol:
Ima tu mnogo istine i mislim da si potrefio sa time sto poredis danasnju ljubav sa nesto sto je konsumisticko, sto smo uveli sa ko zna koje strane i koje je doslo kao posljedica kapitalizma i brzog zivljenja,ocigledno je da ako imamo novca da hocemo da sa njima raspolazemo kako hocemo i to se odraziva i na zivot u dvoje, znaci cim negdje nesto zapne u vezi mi to sve batalimom jer sta nas briga ima zena koliko se hoce (isto vazi i za suprotni pol).
Ne volim ovo sto sam napisao i nadam se da grijesim ali cinjenice pokazuju nesto drugo!
Michun

#129 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

sakop wrote:znam mnogo momaka i djevojaka starosti 25-35g kojima je tesko naci partnera, uspjesne/i,zgodni/e,...
mislim da je problem u tome sto zene hoce u nasem drustvu da ih se tretira kao muskarce a to jednostavno ne ide, jer uvijek ce biti da je ona nafurana, da je preko kreveta dosla do pozicije (iako naravno nije)...
koliko god zena u bih bila uspjesna mora popustiti kako bi upoznala iole normalnog muskarca, bez obzira koliko ona bolja od njega bila, kako kazu stari musko je musko
zato zene popustite malo :)

Ja necu da me se tretira kao muskarca...kad nisam. Ne tretiram ni ja muske kao da su zene.
A to da ce se smatrati da je zena nafurana i dosla preko kreveta do pozicije...strasna spoznaja da ima ljudi koji koriste internet i misle tako. Osim ako se nisi salio. :)
kmirsad

#130 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by kmirsad »

Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
:roll: :roll: :roll: ...valjda zato, što je ih sve tri, mima skontala, ko ministarka... ukoljenčila ih i vezala za sebe... izvukla ih iz prometa,nema ih na kafi... ma niđe ih nema... :lol:
Ghost_Rider_XXX

#131 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

100tnukmova wrote:Post :shock:
Ja necu da me se tretira kao muskarca...kad nisam. Ne tretiram ni ja muske kao da su zene.
Ovo je floskula koju sam dosad cuo nebrojeno puta, ali u neku ruku je vrlo paradoksalna.
Vecina zena kaze da nece da bude tretirana kao da je musko, a onda opet trazi ravnopravnost.
Iako je totalno off topic, ovo je zaista interesantan fenomem, bar za mene.
Zakljucak, muskarci moraju citati misli i skontati da li djevojka u datom trenutku zeli biti ravnopravna ili da se tretira kao zena. (Istina ovo malo sovinisticki zvuci, ali nije mi to bila namjera)

Vezano za cijelu ovu pricu, prije petnaestak dana mi se desila situacija koja vrlo ilustruje moju zbunjenost.
Izasao sam na drugi rendez-vous sa jednom djevojkom. Sta je tu bitno, bitan je prvi nas sastank gdje je doticna dama pricala o svim tim somosvjesvnim zenama, sto iskreno jako postujem i cijenim, i kako ne pada na suplje price i manire a la Becka skola i kako prezire te neke wannabe dame, sve to skupa mi je bilo jako simpaticno i interesantno.
Ali kao i uvijek ima kvaka. Drugi nas sastanak poslije pet-sest dana, i sasvim nova teorija.
Posto sam po prirodi skeptik i ne vjerujem ni usta sto ne vidim vlastitim okama.
Dogovorim ja veceru u jednom od nasih ljepsih restorana (naravno nije onaj sto te vinta u krug) i pocnem sa "testiranjem". Nisam joj otvorio vrata restorana da udje prva, nisam joj namjestio stolicu, nisam sacekao da ona prva naruci i jos tih mali milion nisam... Finale, rekla mi je da su mi maniri nula, da nisam ugladjen, i da se ne znam ponasati prema zenama.
E pa dragi moji ko je ovdje lud????????????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#132 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Chmoljo »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Ovo je floskula koju sam dosad cuo nebrojeno puta, ali u neku ruku je vrlo paradoksalna.
Vecina zena kaze da nece da bude tretirana kao da je musko, a onda opet trazi ravnopravnost.
Zakljucak, muskarci moraju citati misli i skontati da li djevojka u datom trenutku zeli biti ravnopravna ili da se tretira kao zena. (Istina ovo malo sovinisticki zvuci, ali nije mi to bila namjera)

Vezano za cijelu ovu pricu, prije petnaestak dana mi se desila situacija koja vrlo ilustruje moju zbunjenost.
Izasao sam na drugi rendez-vous sa jednom djevojkom. Sta je tu bitno, bitan je prvi nas sastank gdje je doticna dama pricala o svim tim somosvjesvnim zenama, sto iskreno jako postujem i cijenim, i kako ne pada na suplje price i manire a la Becka skola i kako prezire te neke wannabe dame, sve to skupa mi je bilo jako simpaticno i interesantno.
Ali kao i uvijek ima kvaka. Drugi nas sastanak poslije pet-sest dana, i sasvim nova teorija.
Posto sam po prirodi skeptik i ne vjerujem ni usta sto ne vidim vlastitim okama.
Dogovorim ja veceru u jednom od nasih ljepsih restorana (naravno nije onaj sto te vinta u krug) i pocnem sa "testiranjem". Nisam joj otvorio vrata restorana da udje prva, nisam joj namjestio stolicu, nisam sacekao da ona prva naruci i jos tih mali milion nisam... Finale, rekla mi je da su mi maniri nula, da nisam ugladjen, i da se ne znam ponasati prema zenama.
ti jarane. ne znaš šta hoćeš od nje pa je testiraš. da si znao, prvo bi na tom prvom sastanku govrio: yes,yes, a na drugom se ponašao kao džentlmen... i dobio bi... ono što si hto :lol: :oops: :mrgreen:
Ghost_Rider_XXX

#133 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Ma druze Chmoljo upravo si sto posto, ali znatizelja je bila jaca od zelje. :lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#134 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Chmoljo »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ma druze Chmoljo upravo si sto posto, ali znatizelja je bila jaca od zelje. :lol: :lol: :lol:
ženski mozak te ostavi zbunjenog ko stonogu kad je pitaš kojom nogom se odrazila u troskoku :mrgreen: zato svu logiku na stranu, ikad si s njom, slušaj šta ti se govori, ii barem prati fabulu :mrgreen: bitno je da ti imaš zacrtan cilj :mrgreen: ostalo je sve lako :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#135 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

E moj ghost...to ti je samo ono sto ja napisah na pocetku, niko, ne samo zene, ne zna sta hoce.
Prica jedno, a onda okrene pricu drugi put drasticno...da se zapitas jel ista osoba u pitanju. :-)
Michun

#136 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

Ghost_Rider_XXX wrote:
100tnukmova wrote:Post :shock:

E sad emnacipacija zene - o tome se da raspravljati na dugo i nasiroko. Samim tim sto je zena emancipovana/emancipirana :D i nastoji biti jednaka u drustvu ne znaci da zeli da je se tretira kao muskarca. Ravnopravnost znaci pravo rad, isto radno mjesto, glasanje, i mnoge druge stvari. Barem ja tako mislim. Mene su par puta pitali da li bi mogla biti domacica i roditi puno djece. Odgovor: bi, mogla bi...ali naravno kad bi moj muz mogao da priusti sve djeci i meni kao sto bi mogli sa dvije plate. To opet ne znaci da sam sponzorusa koja ceka da se uda i stavi prst u uho. Nije bas sve tako crno bijelo kao sto si ti postavio. Nije floskula s moje strane...
Ja i dalje imam potrebu da dobijem cvijet, kompliment, pridrzavanje vrata i sl. Sve to naravno dolazi iz zelje nekoga drugog da mi ugodi jer mu se dopadam (ili me voli prijateljski), ne nazor tj. jer je cuo da tako treba. Isto tako volim da uzvratim muskima (moze biti kolega ili prijatelj), ja znam ponekad napraviti kolac koji moj kolega voli i dobaciti na posao. Ne znaci da mu se nabacujem i ganjam ga za muza...cisto tako frendli. Znam da mnogi muski ne kuhaju bas, pa ja tako uzvratim.
Zao mi je sto ti je dejt propao...
Michun

#137 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:E moj ghost...to ti je samo ono sto ja napisah na pocetku, niko, ne samo zene, ne zna sta hoce.
Prica jedno, a onda okrene pricu drugi put drasticno...da se zapitas jel ista osoba u pitanju. :-)
Uhhh, a tome da ne pricam kad su muski u pitanju...ja bi s tobom, ja bi ovo, ono, zjenica oka moga. Poslije 5 dana...halo, tu tu, tu tu :lol: Al' ja opet ne kazem da svi muski lazu i da ne znaju sta zele...s kim hoce, znaju sta zele.
Chmoljo

#138 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Chmoljo »

Michun wrote:
ladyblue18 wrote:E moj ghost...to ti je samo ono sto ja napisah na pocetku, niko, ne samo zene, ne zna sta hoce.
Uhhh, a tome da ne pricam kad su muski u pitanju...ja bi s tobom, ja bi ovo, ono, zjenica oka moga. Poslije 5 dana...halo, tu tu, tu tu :lol: Al' ja opet ne kazem da svi muski lazu i da ne znaju sta zele...s kim hoce, znaju sta zele.
formalno je to

a suštinski

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ladyblue18

#139 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Michun wrote:
Poznato... :-) Naravno da nisu svi isti, samo treba naci pravog. ;-) To mozda ide malo teze, ali eto... :D

Vidis kako to Chmoljo odmah pojednostavi. :P
Michun

#140 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:
Michun wrote:
Poznato... :-) Naravno da nisu svi isti, samo treba naci pravog. ;-) To mozda ide malo teze, ali eto... :D

Vidis kako to Chmoljo odmah pojednostavi. :P
Ma Chmoljo je jedan veoma ugladjen tip :)
Gile Šampion

#141 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Gile Šampion »

@ladyblue

A ko je onaj pravi? Jel realno da onaj koji bi za tebe bio pravi,za neku drugu nije ni približan...

Zašto?
Pa vjerovatno zato što možda ti ne želiš da imaš momka pored sebe koji je npr. pijanica koji voli da pravi ekcese ko ga pogleda mrko-poprijeko,voli da ispoljava silu i 1000 drugih stvari...

Eh sve to što npr. ti ne voliš,imaju neke dame koje sve to vole :lol: Koje vole da se opijaju i više nego muškarci(pa se ispovraćaju),kojima je svaka druga riječ.''jarane,ocami,sestre mi moje'' itd,itd.Ima X dama koje vole da redovno budu izmarisane,jer ako ih ne izmarišeš,jednostavno nisi pravi dasa za nju,odnosno nisi cool... :D

I mnogo toga i tome slično 8-)
Chmoljo

#142 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Chmoljo »

Image
ladyblue18

#143 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Sjoooo slucajnosti :-)
Lupus in fabula... :-) :D :-)

Gile-upravo to...100 ljudi,100 cudi :-D
ljubav_aha

#144 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

bla bla bla,pisete postove kao svakodnevne jutarnje vijesti :-)
ljubav_aha

#145 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:Ma to je cisto podilazenje necijem egu i kompleksima...ne bi se pravila da sam losija i slabija od nekoga ako to nisam,niti mi ista u zivotu znaci sto je neko musko-musko......pa sama citav zivot bila ,takav mi ne treba!
Cuj,zene ohladite malo! Ma ohladite vi malo..........

:thumbup:
Ghost_Rider_XXX

#146 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Gile Šampion wrote:@ladyblue

A ko je onaj pravi? Jel realno da onaj koji bi za tebe bio pravi,za neku drugu nije ni približan...

Zašto?
Pa vjerovatno zato što možda ti ne želiš da imaš momka pored sebe koji je npr. pijanica koji voli da pravi ekcese ko ga pogleda mrko-poprijeko,voli da ispoljava silu i 1000 drugih stvari...

Eh sve to što npr. ti ne voliš,imaju neke dame koje sve to vole :lol: Koje vole da se opijaju i više nego muškarci(pa se ispovraćaju),kojima je svaka druga riječ.''jarane,ocami,sestre mi moje'' itd,itd.Ima X dama koje vole da redovno budu izmarisane,jer ako ih ne izmarišeš,jednostavno nisi pravi dasa za nju,odnosno nisi cool... :D

I mnogo toga i tome slično 8-)
Nazalost Gile upravu si, izgleda da je puno vise takvih "dama" nego ovih, recimo normalnih, zadnjih pola godine pravo aktivno izlazim i druzim se sa damama vrlo razlicitih profila, ali sve je to vrlo jadno. Moze bit da se ja krecem u pogresiim krugovima ko zna, ali jos uvijek mi je nemoguca misija da nadjem damu od koje ja mogu popiti vise, covjece pa danasnje cure te pod sanke bace poslije pola sata. :lol: :run:
burek_in_space

#147 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:

sa AKCENTOM na AHA :-) ;-)
Nema ljubavi?! :?

Neka ljudi pishu, pa makar bilo i kao svakodnevne vijesti, mozhda neko neshto novo chuje, nauchi, sazna... ;-)
ljubav_aha

#148 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

Michun wrote:
ljubav_aha wrote:bla bla bla,pisete postove kao svakodnevne jutarnje vijesti :-)
Stooooo :? Sta fali mom postu :shock: :lol: Haj da cujem/citam ;-)
MiSim dugo se niko nije pokrvio na ovoj temi, pa reko...

nije uopste u pitanju negativnost,pozitivnost ili korekcija tvog ili necijeg pisanja,ALI nista novo,nista originalno na postovima na ovoj temi,msao bla bla bla :-)
ladyblue18

#149 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Khmmm :roll:
Michun

#150 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:
meni amerika nije prokleta,o cemu ti .... :lol:
O amerikanizaciji zhivota, i isticanju vrijednosti koje se tamo propagiraju, reklamiranju sexa na svakom koraku (nishta lichno protiv nemam, samo konstatujem), trchanjem za materijalnim dobrima, prilikom kojih se gubi iz vida ljubav i zhelja za skrashavanjem pored nekoga.

Nisam mislio konkretno na tebe kada sam napisao ono, nadam se da je sada jasnije.
I da se vratimo na temu...jedan od razloga zasto je danas teko naci dobru osobu...iliti svoje drugo ja, iliti bolju polovinu. 8-)
Post Reply