Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#126 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Neelix wrote::-) druze libero, ja sam ti ponudio opkladu, vidim da nista ne odgovaras. hocemo li uvecati ulog? moze li po 500? isplata na licu mjesta :)

Kako će mu odgovarati kad izmišlja. I da te zna to, koliko mi je poznato, po pravilima foruma ne može da iznosi.
Neelix

#127 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

pa evo ponudio sam mu da se nadjemo uzivo, ne moramo po forumu nista :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#128 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

Nelix,imas PM.

A ti Katarina,ok tuzi me Administraciji.
HAVANA

#129 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by HAVANA »

Ima li za mene gdje kakav komad zemlje,dozvola,kakav aljo da me pogura,kakav džafer... i ja bi gradio šta...da se ne patim više sa ovim kreditima od 8 do 12% uz hipoteke na sve živo moje, majčino, očevo...pa da prodajem robu pojedincima koji tu istu robu prodaju drugim pojedincima kojim ja ni u snu ne mogu prodati iako je bolja cijena.Evo i ja bi pravio kakve zgrade na parkinzima pa ih složio kakvoj banci... :oops:
Al ne ide jebi ga .Ja sam samo jedan mali ćafirćić koji nikada nije bio član ni jedne stranke,koji je naučio da riskira i ponekad profitira od onoga što sam smisli,koji se bori kako zna i umije da opstane u ovom usranom sistemu a fahro je meni lično oličenje svega onoga lošeg u ovom društvu počev od novina,exspresa,kurćića- palćića,zgrada,načina poslovanja i pritisaka...
A ova sposobnost fahrina , to mogu samo probrani...zna se kako i ko kaže da ne zna ,laže.
Mogu se diviti recimo jednom harisu lori koji je počeo poslije 94g raditi ali sam i bez ičije pomoći ,nema ga u medijima,politici,gura kako zna i umije,zadužuje se,bori,opstaje,zapošljava i širi mrežu,pokreće i proizvodnju...
Fahri vala ne mogu. :-)
Fahro je tipični primjer čovjeka koji je profitirao od rata,politike i svega onoga naopakog u ovom društvu,odlično se snalazi u svemu tome i ja ga ne mogu smislit. :D
KatarinaKosaca

#130 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

@Havana, ja se slažem sa tobom, odnosno razumijem apsolutno jer je i moj slučaj sve što si opisao. I milion sam puta na tržištu osjetila da je netko nečiji dobio tender ili trening kji nisam.
Ipak, ovdje nije bila riječ o divljenju Fahri, nego samo o činjenici da jeste produktivno iskoristio pare. Jer ima ih još koju su imali pare pa su ih samo potrošili. O tome se radi.
zonbirile

#131 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

Neelix wrote:dobro, hajd redom

kazes dao mu aljo pare da pokrene novinu. uzmimo da je to tacno - kako je tu fahro ukrao pare?

ne vjerujem da si toliko naivan da mislis da bi finansijska policija nasla bilo kakve prljave radnje, i onda jednostavno otisla ignorisuci ih. naprotiv, knjige su pretresene uzduz i poprijeko. ako me sjecanje ne vara, neka kazna je tad izrecena pa povucena - ne zamjeri, nije me bas politika zanimala u to doba. opet znaci, nije dokazano nista.

tajni racuni - :lol: ako su tajni valjda ne bi jedan zonbrile znao za njih :-)

krediti su krediti - pare ce se vratiti uz kamate. sta je tu ukradeno?

covjek ima nekakvu zelju da pravi zgrade, u to ulaze pare, kome time krade ista?

moj zonbrile, ti optuzujes avaz za neke stvari, a u svom pisanju se ponasas bas onako kako tvrdis da se avazovi novinari ponasaju prema onima koji avazu ne odgovaraju. znaci - pravac ogledalo, pa onda reci koju ovdje :)
----------------------------------------
ne možeš odgovarati samo na ono što misliš da znaš i što ti ide u prilog,odgovori na sve izneseno.Uostalom i onaj koji mu je dao pare ispod istih skuta izašao,bup pa u istoriju.Kriminalisti bi rekli isti modus operandi,e to je već slabost službe.
ultima_palabra

#132 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by ultima_palabra »

Nego, šta ono bi na dnevniku FTV večeras? Neka "pozajmica", razvojna, ovo-ono :D Ne bi valjda naš Fahro dobri, prepošteni :-)
A nekima treba još dokaza, po mogućnosti Fahre s fantomkom kako pljačka banku 8-)
milostivi

#133 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by milostivi »

Covjek koji iz ovakvog krvavog i devastirajuceg rata izadje 10 puta bogatiji nego sto je usao u taj rat,svakome je sve jasno.
A da ne pricam kasnije "poslovanje" sa Miskovicem,zajednicke firme i slicne stvari..a puna mu usta Bosnjackih interesa i kleronacionalizma,satro,sve moralno moralno...e moj Fahro :lol:
I eto,ne uklapa se regulacioni plan opstine centar i u cemu je problem..nek se zali pajdasu Miskovicu,il' nek' reis proglasi fetvu da je u gradu Sarajevu antiislamska vlast.

Hajd' zdravo.. :dance: :run:[/quote]

Libero potpuno si u pravu-predsjednik Izetbegović mu dao pare za osnivanje Bošnjačkog glasila (kad Srbi i Hrvati imaju svoje onda moramo i mi Bošnjaci),a on predsjedniku (i Bošnjačkom narodu) " zahvalio" tako što se udružio sa Miškovićem!Al nek on gradi,bit će grad ljepši.
Last edited by milostivi on 27/01/2010 02:48, edited 1 time in total.
Control panel

#134 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Control panel »

ultima_palabra wrote:Nego, šta ono bi na dnevniku FTV večeras? Neka "pozajmica", razvojna, ovo-ono :D Ne bi valjda naš Fahro dobri, prepošteni :-)
A nekima treba još dokaza, po mogućnosti Fahre s fantomkom kako pljačka banku 8-)
ma nemojte tako ma scepo je mehlem na ranu.

po mogucnosti poslije suneta.
Adriatic

#135 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Adriatic »

Da li je iko vidio bilans stanja i uspjeha kompanije AVAZ od rata pa do sada?
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je PRIJAVIO prihoda i koliko je platio poreza?
Eto da krenemo konkretno.
Neko reče da se Fahro snašao na tržištu?????????
A gdje je to tržište? Za postojanje pravog tržišta potrebne su institucije koje će štititi učesnike na tom tržištu, onemogućiti monopole, stranački i svaki drugi uticaj ......
Dakle, znamo kako su se obogatili ovi tajkuni.
Alija je pokrao 20 milijardi stranih donacija, dijelio ih je podobnim (Fahro je jedan od njih).
I prestanite govoriti o nekakvom "tržištu".
Ovde nema tržišta, ovo je divljaštvo u kome "uspijevaju" banditi i kriminalci sa stranačkom podrškom.
Neelix

#136 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

Adriatic wrote: Alija je pokrao 20 milijardi stranih donacija
jao :-)

sto ljudi vole pravdati vlastite neuspjehe tudjim uspjehom, to je cudo jedno :-)
Control panel

#137 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Control panel »

Neelix wrote:

sto ljudi vole pravdati vlastite neuspjehe tudjim uspjehom, to je cudo jedno :-)
neelixe cinjenica je da su milijarde nestale. jeli aljo ili neko drugi to je manje bitno. bitno je da se ne zna ni tacan broj milijardi a bogami bilo ih je po nekim izvorima i informacijama desetine. ali najbitnije je od svega da u tome nije bilo SDP-a, niti ljudi iz SDP-a. a fala bogu vidi se po imetcima ko je bio uz vatru tokom rata, taj se i ogrijao. neko manje neko vise.
zonbirile

#138 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

Neelix wrote:

-----------------------------------------
meni duša svoju propast i države mi svaliti na kriminalce.Tako su i drugi proglašavali ih državnim neprijateljem br.1,a bogami i eutanizirali.
Neelix

#139 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

zonbirile wrote:
Neelix wrote:

-----------------------------------------
meni duša svoju propast i države mi svaliti na kriminalce.Tako su i drugi proglašavali ih državnim neprijateljem br.1,a bogami i eutanizirali.
ne rece mi kako je to fahro kriminalac :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#140 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

Jel' po tebi mito i korupcija kriminal???
KatarinaKosaca

#141 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:neelixe cinjenica je da su milijarde nestale. jeli aljo ili neko drugi to je manje bitno. bitno je da se ne zna ni tacan broj milijardi a bogami bilo ih je po nekim izvorima i informacijama desetine. ali najbitnije je od svega da u tome nije bilo SDP-a, niti ljudi iz SDP-a. a fala bogu vidi se po imetcima ko je bio uz vatru tokom rata, taj se i ogrijao. neko manje neko vise.
Prije nego što lupetaš gluposti, provjeri ko šta ima i ko je šta imao prije rata od tih za koje kažeš da je ... najvažnije da su čisti :-) :-)
I da li je manje ili više bitno jel Aljo ili nije, to je igranje nekim činjenicama i sumnjama. Lopov mora imati ime i prezime, a ne manje više, ali moj je čist... Pa , moje dijete od 4,5 godina bi ovo bolje izrezonovalo od tebe
respo

#142 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

da se ukljucim u raspravu
zasto je fahro u najmanju ruku osoba za optuzenicke klupe

da je uzeo kredit u komercijalnoj banci pa nek pali novcanice ne bi nista bilo jer je to njegova odluka
ali uzeti 22 miliona iz drzavne razvojne banke koja je zaduzena da pomogne privredi je u najmanju ruku i retardiranoj osobi sumnjivo
iz razloga kako je dobio ako toranj nema nikakve veze sa privredom
drugo otkud najmanji procenat kamate na taj kredit

dosta od mene
cekam pitanja
KatarinaKosaca

#143 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Ma, ja sam već napisala da je HSS na vlasti , Fahro bi dobio taj kredit. Kriv je onaj ko drži Džaferovića (i sve ostale, jer su sve i jedan uposleni, sem nekoliko bivših uposlenika Centralne banke, zaposleni preko štele"), ko drži cijelu Razvojnu banku i sve u njoj, ko je dao isti kredit kao Fahri i LIjanovićima. To su ukratko SDA i HDZ , a Tihić kolovođa. Vidjeli smo juče izglasano. SBIH i SDP su nažalost replicirali samo zato što nemaju tamo svojih ljudi, a primamljivo je. Nažalost. Tako, glede Razvojne banke adresa je Tihić i Čović (čija kčerka radi u Razvojnoj banci, bez natječaja, naravno).
respo

#144 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

sto znaci da je fahro u poslu s njima (dal u talu ili cisto nevazno)
to ga ne opravdava sto pravi toranj drzavnim parama i u sve drugo osim privrednog subjekta

eto dokazah i ti sama potvrdi da je zreo za optuzenicke
KatarinaKosaca

#145 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Fahro jeste u talu sa njima. Bio bi i sa HSS da je na vlasti. Ipak, diskusija na forumu nije dokaz za optuženičku. To se radi drugačije.....
respo

#146 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

kako god da se radi zreo je za optuzenicke
bez obzira sta mi ovdje pricali

mozemo ga mi ukivati u zvijezde on je za klupe pa da je*e rak raka
Neelix

#147 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

zapeli ste oko tog kredita, oko novaca koji ce biti vraceni drzavi, sa kamatama. kredita koji je iskoristen da zaposli domace firme u izgradnji, domace ljude u zgradi.

ja tu ne vidim problem nikakav :)

ono gdje ja vidim problem je u kreditu koji se pojedincu dodijeli, pa otpise. ali to ocito nije kriminalno djelo u ocima fahrinih kriticara.
KatarinaKosaca

#148 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Neelix wrote:zapeli ste oko tog kredita, oko novaca koji ce biti vraceni drzavi, sa kamatama. kredita koji je iskoristen da zaposli domace firme u izgradnji, domace ljude u zgradi.

Razvojna banka se kriminalno ponaša. Ne kao Razvojna u smislu u kojem treba biti, nego komercijalna pod jakim političkim patronatom.Čuj, političkim patronatom, kriminalna politička prćija SDA i HDZ. Ovo vrlo blisko znam i poznajem.
A što se FAhre tiče, svatko od nas bi uzeo kredit sa manjom kamatnom stopom i ja ne vidim tu njegov kriminal. Tihićev, svakako.
respo

#149 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

Neelix wrote:zapeli ste oko tog kredita, oko novaca koji ce biti vraceni drzavi, sa kamatama. kredita koji je iskoristen da zaposli domace firme u izgradnji, domace ljude u zgradi.

ono gdje ja vidim problem je u kreditu koji se pojedincu dodijeli, pa otpise. ali to ocito nije kriminalno djelo u ocima fahrinih kriticara.
jeli problem ako ja i ti uzmemo isti kredit od 100000km
ti imas uslove da ga vratis za godinu ja za 5 tebi je kamata 10% meni 1%
ti za godinu moras vratiti pitaj boga koliko a ja za 5 duplo manje
s tim da tebi se ne moze odobriti na vise godina jer nisi haver sa direktorom banke
respo

#150 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

KatarinaKosaca wrote: A što se FAhre tiče, svatko od nas bi uzeo kredit sa manjom kamatnom stopom i ja ne vidim tu njegov kriminal. Tihićev, svakako.
pa svako bi uzeo ako ima izbora
ali ajde ti uzmi taj povoljniji kredit? dobit ces ga malo sutra
znaci on njima valjao nesto ili ce valjati i onda dobije povoljniji kredit
znaci ne smijes uticati po bilo kojem osnovu na sluzbenike da ti daju povoljnije uslove
sto znaci da si i ti kriv a ne samo sluzbenik
Post Reply