Ima li za mene gdje kakav komad zemlje,dozvola,kakav aljo da me pogura,kakav džafer... i ja bi gradio šta...da se ne patim više sa ovim kreditima od 8 do 12% uz hipoteke na sve živo moje, majčino, očevo...pa da prodajem robu pojedincima koji tu istu robu prodaju drugim pojedincima kojim ja ni u snu ne mogu prodati iako je bolja cijena.Evo i ja bi pravio kakve zgrade na parkinzima pa ih složio kakvoj banci...
Al ne ide jebi ga .Ja sam samo jedan mali ćafirćić koji nikada nije bio član ni jedne stranke,koji je naučio da riskira i ponekad profitira od onoga što sam smisli,koji se bori kako zna i umije da opstane u ovom usranom sistemu a fahro je meni lično oličenje svega onoga lošeg u ovom društvu počev od novina,exspresa,kurćića- palćića,zgrada,načina poslovanja i pritisaka...
A ova sposobnost fahrina , to mogu samo probrani...zna se kako i ko kaže da ne zna ,laže.
Mogu se diviti recimo jednom harisu lori koji je počeo poslije 94g raditi ali sam i bez ičije pomoći ,nema ga u medijima,politici,gura kako zna i umije,zadužuje se,bori,opstaje,zapošljava i širi mrežu,pokreće i proizvodnju...
Fahri vala ne mogu.
Fahro je tipični primjer čovjeka koji je profitirao od rata,politike i svega onoga naopakog u ovom društvu,odlično se snalazi u svemu tome i ja ga ne mogu smislit.