Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#126 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zonbirile »

pa @pshh je tipi;ni bosanac,svoj problem prikazuje kao op[ti.Naletio na stan u industrijskoj zoni,pod petljom i sada bi mjenjao okli[,sve ko fol ekologija op[ti interes.Da je tako ne bi dozvolili da se milioni odljevaju u sanaciju klizi[ta izazvanih divljom gradnjom i divljacima.
boogie woogie

#127 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by boogie woogie »

chuchumbamayumbe wrote:Bila je prica da ce je izmjestiti u Hadzice.
Bio bi red. Mislim ono ruglo. Umjesto da sse sve ocisti i rajlovac i kineske iradnie i sve i lijepo uredi cesta oni prave seljakluk, sto bi mi rekli. Najgore sto je to prilaz sarajevu i cim turisti dodju imaju sta vidjeti, sramota, to treba podhitno rijesiti. :D
Ares 1921

#128 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Ares 1921 »

boogie woogie wrote:
Bio bi red. Mislim ono ruglo. Umjesto da sse sve ocisti i rajlovac i kineske iradnie i sve i lijepo uredi cesta oni prave seljakluk, sto bi mi rekli. Najgore sto je to prilaz sarajevu i cim turisti dodju imaju sta vidjeti, sramota, to treba podhitno rijesiti. :D
a kako cu ja onda prodati Astru ? :x

"sve za marku, sve po marku.. biraj, biraj, biraj" :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#129 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by PipiDugaDevetka »

Ares 1921 wrote: a kako cu ja onda prodati Astru ? :x

Internet oglasi!
Ares 1921

#130 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Ares 1921 »

PipiDugaDevetka wrote:
Ares 1921 wrote: a kako cu ja onda prodati Astru ? :x

Internet oglasi!
Glupost teska ! Za 2 dana moj se oglas izgubio u moru drugih.. papci navale na pik i market :|
StupskaBitanga

#131 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

ja živim u ovom naselju i jedva čekam dda se ovo čudo ukine

Da vi samo znate kako je grozno nedeljom pogledati kroz prozor a kamol prošetati do Wise
aerosa

#132 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by aerosa »

Ares 1921 wrote:
boogie woogie wrote:
a kako cu ja onda prodati Astru ? :x

Od nekog ko pokrene ovakvu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =9&t=72733 i ne čudi me da bi ti falila auto pijaca...
Ares 1921

#133 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Ares 1921 »

aerosa wrote:
Od nekog ko pokrene ovakvu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =9&t=72733 i ne čudi me da bi ti falila auto pijaca...
a gdje ti prodajes auto ? Ciglane ? Otoka ? :lol: :lol:

Najgori su mi ovi 'urbani' koji ne slusaju narodnu muziku, a kada se derneci svaku Sabanovu znaju, jadno ! 8-)
zonbirile

#134 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zonbirile »

Ares 1921 wrote:
aerosa wrote:

Najgori su mi ovi 'urbani' koji ne slusaju narodnu muziku, a kada se derneci svaku Sabanovu znaju, jadno ! 8-)
///////////////////////////////////
stvar je pogleda,ja sam vidio i drugih pijaca i buvljaka,a putem TV i drugih pijaca.Ono sranje je kao one daleke destinacije na TV.
BiH-x

#135 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by BiH-x »

aerosa wrote:
:lol: :thumbup:
Ares 1921

#136 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Ares 1921 »

BiH-x wrote:
aerosa wrote:
:lol: :thumbup:
Vjerujem da ti i ne znas engleski jezik, iako slusas 'stranu' muziku prema tome tisu ;-)
zonbirile wrote:
Ares 1921 wrote:
aerosa wrote:

///////////////////////////////////
stvar je pogleda,ja sam vidio i drugih pijaca i buvljaka,a putem TV i drugih pijaca.Ono sranje je kao one daleke destinacije na TV.
Jeste prizor ruzan, ali vjerovatno ce neko financirati obnovu i onog dijela grada.... govorim opcenito jer i one zgrade ondje nisu Bog zna sta (iako su ja mislim 2004 godine napravljene) 8-)
zonbirile

#137 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zonbirile »

po tebi ciganija vrši pritisak na MMF da uredi prilaz Sarajevu.Soto mange,čavale.
aerosa

#138 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by aerosa »

Ares 1921 wrote:

Jeste prizor ruzan, ali vjerovatno ce neko financirati obnovu i onog dijela grada.... govorim opcenito jer i one zgrade ondje nisu Bog zna sta (iako su ja mislim 2004 godine napravljene) 8-)
E da mi je samo znati sa kojeg ti brda sjašeš na tu autopijacu nedeljom...
Dostojan si reprezent svog avatara :thumbup:
Ares 1921

#139 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Ares 1921 »

aerosa wrote:
Ares 1921 wrote:

Ocigledno je da nemas orijentaciju u Sarajevu, sto me i ne cudi jer pretpostavljam da si iz neke vukojebine.
Sve i da zivim na brdu, moj problem.. ali moram te razocarati, zivim na Grbavici 2. Da ne ulazim u dalje konflikte, zaobidji, zaobicu te. pozz 8-)
aerosa

#140 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by aerosa »

Ares 1921 wrote:
aerosa wrote:
Ares 1921 wrote:

Ocigledno je da nemas orijentaciju u Sarajevu, sto me i ne cudi jer pretpostavljam da si iz neke vukojebine.
Sve i da zivim na brdu, moj problem.. ali moram te razocarati, zivim na Grbavici 2. Da ne ulazim u dalje konflikte, zaobidji, zaobicu te. pozz 8-)
Ooo, stigao mali iz škole...
Neka te sine,nisi valjda nazebao po ovom snijegu :)
Jedan čajić, malo Sinana i sve će to proći...
donja_crtica

#141 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by donja_crtica »

Sjetih se ovo teme kada vidjeh ovaj clanak.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110731003#

Koje je ovdje smece, a sve mladi urbani... nije ni vashar ni korida, ocito nisu ni seljaci.
asafa_powell

#142 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by asafa_powell »

donja_crtica wrote:Sjetih se ovo teme kada vidjeh ovaj clanak.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110731003#

Koje je ovdje smece, a sve mladi urbani... nije ni vashar ni korida, ocito nisu ni seljaci.
To sinoc sto je stajalo i bacalo smece ,prema izgledu i odjeci(sto sam vidio) ,moze biti samo neko ko zna praviti razliku izmedju "narodne i turbo folka te oni koji ne mogu bez auto pijace"...

Zato ...PSSSSSSSSSST !
mrtva kokoš

#143 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by mrtva kokoš »

danas se red razvuko do hece. sta je ono ba, jesu li oni normalni, na izlazu/ulazu iz grada buvljak napravili, u jeku sezone... :-)
medvjed23

#144 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by medvjed23 »

ni sam odavno bijo... trebo bi se ponoviti... ima finih stvari...a bude i dobre muzike...
zonbirile

#145 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zonbirile »

sve metropole imaju onakve pijace,Najrobi,Dar el salam,Kabul,pa mora i Sarajevo prtiti svjetski trend :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#146 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

kakavdanakneiskustvu wrote:nikad mi neće biti jasno kako većina ljudi na toj pijaci jede ćevape na štandovima,a prašina se diže na sve strane,pada po tim ćevapima

Zašto je kaubojski grah najbolji iz zahrđale tave? - Gled'o ja na filmovima... :D
zonbirile

#147 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zonbirile »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nikad mi neće biti jasno kako većina ljudi na toj pijaci jede ćevape na štandovima,a prašina se diže na sve strane,pada po tim ćevapima

Zašto je kaubojski grah najbolji iz zahrđale tave? - Gled'o ja na filmovima... :D
---------------------------------------------------
ja gledao u Peševaru,kravlja glavuša u koži izložena na pločniku.nema ni hiljdu muha na njoj,zato je slđa kad se iskuha :lol: :lol: :lol:
zeleni walter

#148 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zeleni walter »

Kako tek Miljacka priredjuje doceke?

Vidite tek ovog doceka u samom centru grada ...

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#149 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by arman1 »

Mašala kojih gluposti čovjek može pročitati na ovoj temi. Pokušao sam pročitati sve postove ali od silnog citiranja izgubi se tok spike.
Sto i kusur razloga i fakata da se naduravamo.
Auto pijaca jeste jer se na njoj prodaju automobili, motori, priključna vozila i sve što ide uz to. Ko prodaje? Uglavnom preprodavci(privatni) i autokuće 80% vozila. Uz to sugdje na balkanu prirodno ide i buvljak.
Administrativno koliko sam upoznat u nadležnosti je općine Novi Grad. Njihova odgovornost je auto pijaca i ono oko nje. Kako se prema ovome odnose, jako aljkavo.
Organizator je Centrotrans. Kako radi svoj posao? Profesionalno do kraja. Kao što neko reće sve sve je organizovano po propisima. Jedino što po meni nedostaje je medicinska ekipa na terenu. Toliko ljudi na jednom mjestu po statistici bar jednoj osobi mora pozliti. Prostor oko autopijace nije odgovornost Centrotransa nego je posljedica našeg mentaliteta i nesređenog stanja na svim nivoima vlasti.
Ko dolazi i kupuje. Dežurna "urbana" raja sa foruma odmah generalizuje: papci, seljaci i njima slični.
Stanujem blizu i svaki vikend kad ugrabim priliku prošetam po ovom teferiću.
Koga viđam:
- Ljude koji nigdje drugo ne mogu naći nešto što traže,
- ljude koji za malo para pokušavaju da kupe garderobu i obuću koja je u "in" radnjama u centru grada 2x skuplja,
- ljude koji zbog situacije (čitaj nedostatka para) ne mogu otići na neko od "fancy" izletišta oko Sarajeva pa ovdje prošetaju i usput ponešto i kupe,
- ljude kojima je ovo sve zabavno za vidjeti.

Profil ljudi koje srećemtamo su:
- lljudi koji 5 dana u sedmici (neki i više) pošteno rade svoj posao sa hroničnim izraslinama na dlanovima(žuljevi),
- studenti i đaci,
- domačice,
- turisti,
- dijaspora,
- estradne ličnosti(ko fol slučajno),
- sforovci i ostalo osoblje međunarodnih institucija i organizacija.

Kažete da autopijacu treba izmjestiti. Ni slučajno. Ona nije ruglo nego ljudi koji su napravili pizdariju uz glavnu sobračajnicu. Ovkvi buvljaci postoje u čitavoj EU i samo su varijacije na temu prisutne( i Rumunija i Njemačka su u EU, a mi nismo).
Da bi se uklonilo ruglo nadležni organi treba da uklone one koji koriste nedeljnu autopijacu da bi establirali svoje prodajno mjesto na top lokaciji. To što se zbog njihovog biznisa rijeka pješaka kreće po površini namjenjenoj za kretanje motornih vozila njih se previše ne tiće sve dok ih neko ne "počasti" prekršajnim nalogom.
mayab

#150 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by mayab »

Predlazem da Stupsku petlju nikad ne zavrse, vidi ljepote i komocije za tzv.auto pijacu :lol:
Image
Image
Image
:run:
Post Reply