ORBICO Sarajevo - Posao?
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
#126 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Znam da sam odlično odradio relativno težak test, znam da imam iskustvo, želju, motiv, potrebu, bez posla sam, ali džaba.
Hajde da su bar nazvali i rekli da nisam prošao ili nešto slično, nego javno i naglas ona žena reče da će svi biti obaviješteni u roku od 10 dana. I slaga, kako vidim.
Koji cirkus, ako ovako rade u "ozbiljnim" privatnim firmama, šta li je tek sa ostalima.
Ne vrijedi se ovdje prijavljivati na konkurse, isplatnije je baviti se kriminalom.
Hajde da su bar nazvali i rekli da nisam prošao ili nešto slično, nego javno i naglas ona žena reče da će svi biti obaviješteni u roku od 10 dana. I slaga, kako vidim.
Koji cirkus, ako ovako rade u "ozbiljnim" privatnim firmama, šta li je tek sa ostalima.
Ne vrijedi se ovdje prijavljivati na konkurse, isplatnije je baviti se kriminalom.
- fidoremilienko
#127 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
I ovdje se slažem. Ali znaš valjda i sam da je kod nas Znanje na dnu, sve ostalo je ispred toga.chuchumbamayumbe wrote:Znam da sam odlično odradio relativno težak test, znam da imam iskustvo, želju, motiv, potrebu, bez posla sam, ali džaba.
- karanana
#128 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
a vjerovatno su zvali ljude da mogu ljudima iz brenda koji ce zastupati reci da je na testovima bilo toliko i toliko ljudi, da su razgovori vrseni sa toliko i toliko i da su primljene te i te osobe. koje vec rade i za koje se znalo da ce raditi.
-
Rizah 1104
#129 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Znanje je kod nas na zadnjem mjestu, koliko smo samo puta vidjeli na nekim čelnim pozicijiama ljude koji pojma nemaju, gdje drugi ljudi rade za njih sve što je potrebno a oni se time hvale.fidoremilienko wrote:I ovdje se slažem. Ali znaš valjda i sam da je kod nas Znanje na dnu, sve ostalo je ispred toga.chuchumbamayumbe wrote:Znam da sam odlično odradio relativno težak test, znam da imam iskustvo, želju, motiv, potrebu, bez posla sam, ali džaba.
Meni je samo šao ljudi koji su obrazovani, željni rada a nemaju priliku zbog nekih "štela" i gluposti.
Treba bježati odavde k'o bez glave..
- fidoremilienko
#130 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Zbog toga BiH ima crne prognoze u pogledu nataliteta i starosne dobi...svi mladi napuštaju ovu zemlju. Jedna njemačka od 80M stanovnika ima potrebe za "stranom" stručnom radnom snagom, a BiH nemaRizah 1104 wrote:Znanje je kod nas na zadnjem mjestu, koliko smo samo puta vidjeli na nekim čelnim pozicijiama ljude koji pojma nemaju, gdje drugi ljudi rade za njih sve što je potrebno a oni se time hvale.fidoremilienko wrote:I ovdje se slažem. Ali znaš valjda i sam da je kod nas Znanje na dnu, sve ostalo je ispred toga.chuchumbamayumbe wrote:Znam da sam odlično odradio relativno težak test, znam da imam iskustvo, želju, motiv, potrebu, bez posla sam, ali džaba.
Meni je samo šao ljudi koji su obrazovani, željni rada a nemaju priliku zbog nekih "štela" i gluposti.
Treba bježati odavde k'o bez glave..
-
Rizah 1104
#131 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Hajmo svi u Njemačku, ili da čekamo da se Orbico i tamo otvori pa da idemo 
- fidoremilienko
#132 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Rizah 1104 wrote:Hajmo svi u Njemačku, ili da čekamo da se Orbico i tamo otvori pa da idemo
Ko ima priliku neka piči
-
Rizah 1104
#133 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ma jest vala tako.. 
-
Mr.Penguin
#134 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ima li novosti?
-
Rizah 1104
#135 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Na kakve novosti misliš???
-
Mr.Penguin
#136 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
jesu li zvali chuchumbamayumbe-a?Rizah 1104 wrote:Na kakve novosti misliš???
-
Rizah 1104
#137 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ne znam, i ja se pitam obzirom da je bio pravo ljut jučer prekjučer. Javiii se 
- chuchumbamayumbe
#138 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ne, nisu me zvali.Mr.Penguin wrote:jesu li zvali chuchumbamayumbe-a?Rizah 1104 wrote:Na kakve novosti misliš???
-
Mr.Penguin
#139 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
jbg ne daj sechuchumbamayumbe wrote:Ne, nisu me zvali.Mr.Penguin wrote:jesu li zvali chuchumbamayumbe-a?Rizah 1104 wrote:Na kakve novosti misliš???
- chuchumbamayumbe
#141 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ma nisam bio ljut, nego RAZOČARAN.
- alibaba_i_30_godina
#142 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ne daj se chuchu, tako sam i ja bio jako ljut na sve!
Proce ljutnja a sa tim ce doci i posao.
btw. bio sam i ja na ovom testu, nisu me zvali, a i da jesu svakako ne bih prihvatio jer sam poceo da radim na drugom dosta boljem mjestu.
Proce ljutnja a sa tim ce doci i posao.
btw. bio sam i ja na ovom testu, nisu me zvali, a i da jesu svakako ne bih prihvatio jer sam poceo da radim na drugom dosta boljem mjestu.
-
Rizah 1104
#143 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Upravu si, bolja riječ je razočaran nego ljut. Ko zna za što je to dobro 
- HardCore
#144 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Hahaha, jeste se i vi nafurali, u orbico necete uci ako nemate vec pola familije zaposljeno tamo, prije 2-3 sedmice bio oglas da primaju 4 stikera, naravno bio psyho test, ista pitanja kao i sto su bila za komercijalu, samo sto je vamo bilo 5 pitanja a tamo 20ak, i vamo smo imali 10ak min da ga uradimo, prepisivanje bilo sa svih strana, onog "maminog sina" boli briga ko prepisuje i sta radi btw. prednost imaju oni koji znaju eng. i imaju faks, a posao stikera i engleski nebo i zemlja, tj. neces mi bleeeknut na eng. a da ne govorim sta dalje, uglavnom koga prime ima 500 KM platu + osiguranje itd...Ko zna dobro šefove zna ko im je i familija, nemaju isto prezime pa je malo teze skontat jer niko o tome ne govori
ja se prijavio pa sta bude, evo poceo sam i da klanjam XD
-
Rizah 1104
#145 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ipak si se prijavio iako misliš da ništa bez štele, što znači da i ti kao nekoličina nas vjeruješ da postoje šanse, kakve takve i da vrijedi pokušati 
-
Mr.Penguin
#146 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Rizah 1104 wrote:Ipak si se prijavio iako misliš da ništa bez štele, što znači da i ti kao nekoličina nas vjeruješ da postoje šanse, kakve takve i da vrijedi pokušati
- HardCore
#147 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Ma ja znam da nemam nikakve sanse, radim trenutno ko stiker za jbnu dnevnicu, i to mi je bilo usput da odradim jer su nas sve zvali
Inace to je ubijanje vremena XĐ
-
Hendrix
#148 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Čitam malo ove teme o raznim firmama i konkursima i baš kontam šta rade sa ovih ljudi to nije normalno, pa ima li ijedna jebena firma u BiH da ne zapošljava 90% štele i familije?
Jedan moj drug radi kao radnik u skladištu u jednoj ''renomiranoj' firmi, lik je za godinu dana tako propo da izgleda 10 godina starije nego što je bio prije početka rada, ovo je prava robovlasnička država, bez radnog vremena, bez ikakvih naknada, sedmica godišnjeg ako te ne zovnu usred njega i naravno, prijavljen na minimalac a šef mu je rođak zamjenika direktora koji je sasvim slučajno zet vlasnika firme.
Jedan moj drug radi kao radnik u skladištu u jednoj ''renomiranoj' firmi, lik je za godinu dana tako propo da izgleda 10 godina starije nego što je bio prije početka rada, ovo je prava robovlasnička država, bez radnog vremena, bez ikakvih naknada, sedmica godišnjeg ako te ne zovnu usred njega i naravno, prijavljen na minimalac a šef mu je rođak zamjenika direktora koji je sasvim slučajno zet vlasnika firme.
- Miki123
#149 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
U privatnoj firmi ne postoji štela. Privatnik sa svojim parama i imovinom može raditi šta god hoće, meni ni iz djepa ni u djep.
- chuchumbamayumbe
#150 Re: ORBICO Sarajevo - Posao?
Što im ne daje za pravo da prave cirkus od konkursa, da ljudi odvajaju svoje vrijeme kako bi dizali rejting njihove firme (iskazano je veliko interesovanje za njihov konkurs), a da, ustvari, ljudi već rade na tim pozicija.Miki123 wrote:U privatnoj firmi ne postoji štela. Privatnik sa svojim parama i imovinom može raditi šta god hoće, meni ni iz djepa ni u djep.
Meni iz džepa.
ORBICO - nikad više, od mene će samo da dobiju antireklamu.