Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Bosnolog

#126 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Bosnolog »

Brada_ wrote:TI monstrume za mene, nisu uopste ljudi a to sigurno nisu!
Imao sam 8god. kad sam se igrao u svojoj mahali i kad me je snajper pogodio... dalje vam ne mogu pricati, teretim svoju psihu.
da pokusavam da zamislim sta je njemu bilo u glavi kad me je imao na nisanu (600m vazdusne linije) neide nikako.
samo kazem hvala BOGU ziv sam.
A njega ce sigurnio stici kazna a do tada ja mu zelim svo zlo ovog svjeta.

P.S.
zar se treba zapitati kakav je to psiha???
obratite paznju na 2:05min.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=agEL42Ll ... re=related[/youtube]
Nadam se da si dobro i da ranjavanje u vom djetinjstvu nije ostavilo trajne posljedice,.ovaj link sto si postavio ne radi ja cu ga za tebe ponovo postovati,.....

evo ja cu dodati jos jedan klip kada un OT UN blokira prostor kako bi se pokupio civil pogiden od strane snajperiste u Sarajevu : http://www.youtube.com/watch?v=J9A7xZTa ... re=related
ranger

#127 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ranger »

covjek koji je na videu je moj daljnji rodjak, Bogu hvala ovo je prazivio a i ostatak rata i dan danas je ziv!
za inat cetaljima... :bih:
law2

#128 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by law2 »

BHF_Manijak

#129 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by BHF_Manijak »

smrdljivi_grad wrote:meni su sarajlije krive za svo zlo sto nam se dogodilo!
:x :x
somethings

#130 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by somethings »

smrdljivi_grad wrote:meni su sarajlije krive za svo zlo sto nam se dogodilo!
Objašnjenje?
Betand

#131 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Betand »

kurty wrote:
Joey Tribbiani wrote:

PS: isto tako moras biti poremecen pa da izjednacis snajperiste ARBiH i VRS.
Bas tako... Jedno je snajperista (bolesnik) koji je ubio 20 civila, a drugo je snajperista koji je ubio 20 vojnika...
tačno je tako , a kako ste sigurni da je snajperista arbije bih samo vojnike skidao? okle tolika sigurnost? to mi fini oni nisu ? de ba..
Betand

#132 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Betand »

babyline wrote: ja ga pamtim kao dobricu u raji. gdje li je sada :?:
ha isto mislimo , ja znam da je ko dijete plako zbog nepravde a nebi se htio potući , baš dobričak , nego je bio onako visok i krupan (debeljuca ko mali) pa izgledo zeznut , ma ja nevjerujem da je on pucao , bio je tjelohranitelj Raši i ekipi i ovi ga uhvatili s pištoljem u Holideju , znaš kako je bilo na početku , odmah snajperista i četnik
Eborg

#133 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Eborg »

@dzemmo: Hvala ti puno! Mislio sam da je to ona stijena koja je osvijetljena navečer negdje tamo iznad Grbavice no ovo izgleda još gore. Sve je kao na dlanu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#134 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

pustite se insinuacija i neprovjerenih zaključaka. pišite o konkretnim slučajevima. nemojte ni slučajno trolovati temu.

koliko se puta upozorenje mora ponoviti da bi ste ga razumjeli? :oops:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#135 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

easy wrote:moze li neko da pruzi vise informacija o snajperu koji je "sicao" po Skenderiji, tacnije u predjelu ispred i oko sadasnjeg Coloseuma? navodno je bio stacioniran u Metalci na Grbavici...
Bila su dva snajperska gnijezda na Kovačićima, jedno na Jevrejskom groblju, uz povremeno gađanje velikokalibarskim mitraljezom(PAM 12, 7mm) - koji su djelovali po Skenderiji.
Najgore je bilo 1992-e godine kada je na Skenderiji u MZ Podtekija ( u dvorištu porodice Čengić, nekadašnji poznatiji servis za auta), bilo mjesto za točenje vode.
Na Skenderiju je dolazilo svaki dan između 50 i 200 ljudi iz svih dijelova grada jer je česma bila jedna od najpouzdanijih u tom periodu.
Jedini prilaz je bio iz pravca mosta Skenderija uz obalu Miljacke, dok je nešto malo kasnije otvoren prolaz požarnim putem iza KSC Skenderija, pa su ljudi mogli zaobići snajpersko polje idući u ulicu Nova iza stambenih baraka(ispred kojih su stepenice vodile u dvorište sa česmom).

Nekoliko desetina ljudi je ranjeno noseći kanistere obalom Miljacke, a omiljena zabava jednog od snajperista je bilo bušenje kanistera što sam često gledao.Upozoravanje ljudi nikad nije imalo efekta i sarajlije nisu nikad odustale od tog puta, otvoreno rizikujući glavu.
Specifičnost terora je bilo RANJAVANJE, jer je svega par osoba poginulo između mosta Skenderija i današnjeg Coloseuma.Koliko znam, ranjeno je oko 50 ljudi, i to sa izvidničko stražarskog mjesta VRS smještenog u zgradi "Metalka".

Po otvaranju požarnog puta postalo je lakše bar za nas koji smo tu živjeli.U zimu 1992 prekinuto je i to.Požarni put je gađan granatama 82 mm nekoliko puta, a jednom prilikom je izmasakrirano troje male djece koja su se igrala u snijegu pokraj puta gdje su improvizovali malo sankalište.

Snajperi VRS na Kovačićima su postali kost u grlu tek kada je jedan od njih ( za kojeg se sumnjalo da je zapravo ukrajinac- nevezano za konkretnu temu sad..) počeo pucati na francuske marince (Druga regimenta mornaričke pješadije iz Frejus-a).Desilo se nešto što je prekinulo đavolji dogovor o ignorisanju četnika i francuza, a nikad nisam uspio dokučiti šta i pored velikog truda.

Nakon ranjavanja dvojice marinaca i ranjavanja djevojke jednog francuskog zubara( koju je dotični namjeravao oženiti), desio se incident gdje je srpsko-francusko izdajničko šurovanje prekinuto.

Bio sam svjedok dešavanja i izgledalo je , po najboljem sjećanju , ovako:

Tog dana na stražarsku smjenu u krugu Skenderije postavljeni su tek pristigli regruti Legije stranaca, prethodnica novog, mješovitog mornaričko -legionarskog kontingenta.Francuzi su namjeravali novopečene legionare malo očeličiti boravkom u napetoj, ali ipak relativno osiguranoj okolini(uhodane UN rute, ograničen mandat, neutralnost, nešto pucnjave ali relativno- sigurno).

Oprema i sitnice su stigle u par šlepera koje je istovario veliki blindirani viljuškar Caterpillar.Bilo je užasno vruće, i legionar je često izlazio iz viljuškara.Pušio je i pio colu.Imao je , kako mi je rekao, 19 godina, dečko uredan i pristojan(te godine je Legija promijenila koncepciju regrutovanja pa je došlo dosta običnih momaka).Iz jednog kamiona je donio pola paketa coca -cole i prišao tek postavljenoj žici gdje sam ja stajao sa gipsom na nozi i štakom u ruci, sa par drugova.Stali smo i pričali 10 minuta, i onda je otišao nazad prema viljuškaru.
Ušao je, upalio mašinu, i prije kretanja, otvorio je neprobojni prozor.Odjeknuo je pucanj i vidjeh da je momak samo klonuo u unutrašnjost kabine.
Na Vrbanji je izbio haos , jer su naši redovno čekali snajperiste, a francuzi su se ustrčali, počeli nasumice da pucaju iz oklopnog transportera, i na jedvite jade izvukli poginulog druga.Još jedan mladi legionar je dobio metak u nogu pri tome....

Nakon tog dešavanja, iduće sedmice, stiglo je oko 40-50 legionara , birano najokorjelijih i najbrutalnijih likova koje sam u ratu uopšte vidio.
Komandir im je bio Slovenac pod imenom, ko fol, "Srećko".Brzo je počeo pričati sa svima i otvoreno je govorio da je ovaj put stvar ličnog obračuna Legije sa " psima".
Po njihovim navodima, nakon alkohola i trave, ubili su dvojicu srpskih snaperista, a prethodno je jedan od njih otvoreno tražio da mu pomognemo mi, bataljon sa Vrbanje, što je uzrokovalo glasne svađe između marinaca i legionara.
Šurovanje sa nama i VRS, trgovina, šverc, vojno obavještajni kriminal i petljanje u lokalne relacije brzo su dostigli vrhunac, i ta grupa legionara je otišla nakon dva mjeseca.

Nakon tih obračuna, Ratko Mladić( po priči francuskih vojnika, lično je prijetio na nekom sastanku) je odlučio da francuzima očita bukvicu za sva vremena...(nastaviću u drugom postu)
viva_castro

#136 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by viva_castro »

Betand wrote:
kurty wrote:
Joey Tribbiani wrote:

PS: isto tako moras biti poremecen pa da izjednacis snajperiste ARBiH i VRS.
Bas tako... Jedno je snajperista (bolesnik) koji je ubio 20 civila, a drugo je snajperista koji je ubio 20 vojnika...
tačno je tako , a kako ste sigurni da je snajperista arbije bih samo vojnike skidao? okle tolika sigurnost? to mi fini oni nisu ? de ba..
Ma tu su neke sitne razlike u komandama "Pucaj na sve što hoda" i "Pucaj na vojnike".

Neke sitne razlike u tome što su s jedne strane ubijajući civile izvršavali naređenja, a s druge što su ubijajući civile kršili naređenja...

Uostalom saldo žrtava, čak i ako ga posmatramo procentualno, shodno mogućnostima, govori sam za sebe.

Sorry ako je off topic al morao sam odgovoriti na ovo.
dr.gog

#137 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

Betand wrote: tačno je tako , a kako ste sigurni da je snajperista arbije bih samo vojnike skidao? okle tolika sigurnost? to mi fini oni nisu ? de ba..

Đubre i pokvarenjak je ista osoba koju god uniformu da je nosio.Đubre i ratni zločinac u uniformi ABIH, sa snajperom PASP, je vođen nekim svojim zlom, hladnokrvno ubio dvoje djece, dvije nedužne djevojčice, na Grbavici.Zločin je bogato, i sa perverznim beskonačnim ponavljanjem, iskoristila SRNA na čelu sa mrtvim ratnim zločincem Ristom Đogom, novinarom RTRS, čime je u dijelu stranih medija nanesena nikad izbrisana mrlja Armiji BIH i Specijalnoj jedinici MUP-a.

Po direktnoj naredbi Izetbegovića( koji je bio uzbihuzuren , vjerovatno, protestima stranaca), đubre je premlaćeno, svezano i poslano u zatvor.

Nakon toga, nanesena je sramota sa suđenjem, gdje je utvrđeno da je zločinac bolestan i nesposoban da odgovara za svoj postupak u punoj mjeri, te je nakon kratkog vremena oslobođen.I pored svađa i protesta osoba koje su znale činjenice, đubre je izašlo na ulicu kao slobodan čovjek.Nikad se nije pokajao, porekao djelo i otvoreno se smijao, kao što se bezumnik uvijek smije zlu kojem napravi.
Lično. imao sam želju za prilikom u kojoj bih ga predao u ruke pripadnika jedinice vojvode Slavka Aleksića, bez imalo grižnje savjesti.I dan danas mislim isto i krivo mi je jer niko nije imao m..a da zločinca kazni primjerenom kaznom.
Nije mi, nažalost, poznato gdje je danas, a nadam se da će ga , po kraju bjednog života, stići presuda kojoj niko nikad nije umakao.
Eborg

#138 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Eborg »

@dr.gog: Je li to onaj snimak sa Youtubea ispred Zemaljskog muzeja?
dr.gog

#139 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

dr.gog wrote: Nakon tih obračuna, Ratko Mladić( po priči francuskih vojnika, lično je prijetio na nekom sastanku) je odlučio da francuzima očita bukvicu za sva vremena...(nastaviću u drugom postu)

Nikad do kraja razjašnjene veze između francuskih oficira i VRS, a protiv interesa ABiH su naročito došle do izražaja u vezi snajperskih djelovanja u blizini francuskih vanjskih kontrolnih tačaka.
Vojska Francuske je tolerisala, prikrivala i ignorisanjem potpomagala djelovanje snajperista i specijalnih jedinica VRS.Svojim očima smo gledali njihovo šetanje po Grbavici( vjerujem da ih je i SDB čak i snimio odnekud...), odlaske u tranšeje koje su vodile prema snajperskim kotama, zgrade odakle su pucali itd...Često znali drsko i nenajavljeno da dođu, sa do zuba naoružanom pratnjom i metkom u cijevi, na liniju kod nas, i to iza leđa, ne javljajući se nikome.Trik i blefiranje sa obilascima je trajalo desetak dana nakon čega je neko skužio stvar i francuzi otad nisu reagovali ni na pozdravljanje u našoj blizini.Neko na višem nivou je prekinuo njuškanje.

Imali su dva punkta u blizini : jedan na tranzitu ispod i niže ulice Urijandedina(iznad naselja Borak), okrenut prema Vracama, i drugi odmah do zgrade Metalka na Vrbanji, gdje su vrećama i žicom omeđili današnji prazni prostor između mosta, stare trafike, rijeke i zgrade Metalka.
Posade su brojale 6-7 vojnika, a znali smo da imaju "izvjesnu elektronsku opremu".
Nakon smjene marinaca i legionara, opet je izbio sukob na nekom nivou, pucnjave su postale češće i ranjavanja svakodnevna po Skenderiji.

Jedno jutro, oko 5-6 sati, naš drug M., je iz današnjeg OHR-a(tada izgorjeli Unioninvest) ugledao neobičnu scenu i pozvao ekipu da hitno dođe iz susjednog bunkera, te raju iz IKM-a Borak koji su imali pancirke i RPG.
Iz Lenjinove su u zgradu Metalka utrčali likovi u komplet francuskim smb uskim uniformama, šarenim pancirima i plavim šljemovima, njih 6, kako je prenio M.
Taman što se u Unioninvestu okupila naša ekipa, neko je sa sprata povikao da " sa balkona u prizemlju iskočiše nekakvi..".

Nastala je pucnjava i zapomaganje iz francuskog bunkera.Srpski specijalci u originalnim uniformama, sa francuskim puškama, upali su na punkt, ubili jednog vojnika, razoružali i pretukli ostatak ekipe.

Nastala je zbrka i znalo se da će biti , ovaj put, razračunavanje do kraja.

Legionari su poludili, i po zvaničnoj verziji, komandant, pukovnik, je nazvao direktno predsjedničku palatu zaobilazeći pretpostavljene.
Chirac je lično naredio napad. Komandir voda legije, ogromni crnac, sa svojih 5 ljudi je došao na Borak, dok je u transporteru iza njega dojurilo još nekoliko ljudi.Neki kapetan se derao i naređivao crncu da se vrati i da ne priča sa nama.Jedan lik mu je prišao, nešto rekao i kapetan je ušutio.

Mislili smo im pomoći tako da pucamo i štitimo im leđa kako god možemo, jer se igralo, ovaj put, otvoreno.

Dok su ljudi počeli sa pucanjem desilo se nešto zaprepašćujuće.Na naše iznenađenje, francuzi su se pokazali kao ludo hrabri.Bukvalno, nakon kratkih naredbi, na čelu sa komandirom, napravili su juriš i upali na punkt.Dva vojnika su poginula odmah i danas su njihova imena na mermenoj ploči s desne strane u pravcu Skenderije.Ne znam koliko srpskih specijalaca je poginulo, ali po priči francuza, dvojica su pobjegla, dvojica ubijena, a jednog su premlatili i zatvorili u kontejner na Skenderiji.

Razmjena je izvršena isto veče, i nakon toga , na duže vrijeme, utihnuli su snajperi na Skenderiji.
dr.gog

#140 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

Eborg wrote:@dr.gog: Je li to onaj snimak sa Youtubea ispred Zemaljskog muzeja?
Ne, ne postoji snimak ubijanja te djece.

Ti misliš na nešto sasvim drugo, koliko kontam to što ti pominješ je ranjavanje jednog sarajevskog umjetnika, čini mi se da se zove Faruk, i momak je i dan danas u kolicima.Na njega je pucano sa Kovačića, pretpostavljam iz Metalke :-?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#141 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by -LIBERO- »

Ovaj post dr.goga govori sve sam po sebi,mozda nije imao takvu tendenciju,ali jeste.

Koliko je snajperista,ubica iza haubica,minobacaca...iz VRS-a odgovaralo na ciljana pucanja i ubistva civila :?:
Eborg

#142 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Eborg »

dr.gog wrote:

Ti misliš na nešto sasvim drugo, koliko kontam to što ti pominješ je ranjavanje jednog sarajevskog umjetnika, čini mi se da se zove Faruk, i momak je i dan danas u kolicima.Na njega je pucano sa Kovačića, pretpostavljam iz Metalke :-?
Ne, ne, govorim o viljuškaru. Ne mogu da pronađem to na Youtubeu nikako. Uglavnom, snimak je kako UN vojnik upravlja viljuškarom pred Zemaljskim muzejem i pogodi ga snajperski metak. Ima taj video. Je li o tome govoriš, tome si prisustvovao?
dr.gog

#143 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

-LIBERO- wrote:Ovaj post dr.goga govori sve sam po sebi,mozda nije imao takvu tendenciju,ali jeste.

Koliko je snajperista,ubica iza haubica,minobacaca...iz VRS-a odgovaralo na ciljana pucanja i ubistva civila :?:
Ne toliko i na takav način da bi propagandom ili osvetom pokrivali masovno granatiranje i planski provođenu vojnu kampanju artiljerijskog maltretiranja i snajperskog terora nad gotovo svim otvorenim javnim mjestima i saobraćajnicama čitave 3, 5 godine.Ono što su posijali za tih tri i po godine, požnjeo je Momo Krajišnik kada je završio epizodu sa Sarajevom u par naredbi.I VRS i njihovi najbliži su prestali biti građani ovog grada, barem za mene, za sva vremena.
Nadam se da se Sarajeva neće više prisjećati kroz optiku snajpera i "sijača M-84", već preko razglednica u Schengenu, ili pogleda kroz prozor u nekoj istočnobosanskoj vukojebini( ili jeftinim beogradskim soliterima) gdje su navrat nanos postali "došlje" iz Sarajeva.

Nije ni to tragično, ni politički nekorektno od mene u današnje vrijeme "pomirbe slučajno zaraćenih strana".Živiće sa tim slikama, kao i njima slični, dok piju Trazem za spavanje, Haldol protiv psihotičnih halucinacija i Akineton za "otkočivanje" kako bi , jeli, mogli da se opuste pri banalnom sjedenju u wc.Mnogi su završili loše, a za njihove "specijalne" akcije za koje su imali "dozvole od koga treba" i time "doprinijeli odbrani srskog sarajeva", zahvalili su im ignorisanjem i srbijanskom Žandarmerijom, pa im sada podmladak kuka i pjeni na Stormfrontu.

Ipak su možda bolje prošli već mumificirana braća dobrovoljci iz Rusije, čije kosti sad besmisleno leže u Lukavici, nad kojima reda radi povremeno održi parastos Vasilije Himmler, pardon, Kačavenda.Patrotski osvještene porodice su svoje bližnje dostojno prenijeli, a braća Rusi ostaše pod sarajevskom zemljom, u besmislu čak i nakon smrti.Većinom, kako rekoh, nosiše snajpere, mitraljeze i slične sprave za ubijanje na daljinu...
mrtva kokoš

#144 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mrtva kokoš »

Eborg wrote:
dr.gog wrote:

Ne, ne, govorim o viljuškaru. Ne mogu da pronađem to na Youtubeu nikako. Uglavnom, snimak je kako UN vojnik upravlja viljuškarom pred Zemaljskim muzejem i pogodi ga snajperski metak. Ima taj video. Je li o tome govoriš, tome si prisustvovao?
mislis na ovaj...
dr.gog

#145 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

Eborg wrote: Uglavnom, snimak je kako UN vojnik upravlja viljuškarom pred Zemaljskim muzejem i pogodi ga snajperski metak. Ima taj video. Je li o tome govoriš, tome si prisustvovao?
Ne, ovo se odigralo na Skenderiji.Zamisli da staneš preko puta prodavnice HS (odmah je iza Coloseuma i one prodavnice jeftinom odjećom) na sred ceste koja vodi prema gore, Čobaniji.Ovo o čemu ja govorim zbilo se tačno na tom mjestu.
Žilet- žica je okruživala Skenderiju od parkinga( od DPO) pa preko raskrsnice gdje je bio ulaz u bazu Skenderija, te niz obalu Miljacke, gdje je na ulazu u ulicu Podtekija skretala ulijevo.Kasnije su napravili "zid" od ogromnih vreća napunjeih zemljom i šutom od srušene knjižare "Mladi tehničar".

Događaj se zbio 1992-e prije konačnog utvrđivanja francuza u Skenderiji, i postavljanja kontejnera i prave ograde oko Skenderije.Dva su im vojnika ubijena na identičan način.Snajperom u vrat.

edit: ovaj snimak gore bi trebao biti onaj na koji TI misliš.
Chmoljo

#146 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

dr.gog wrote:
Eborg wrote: Uglavnom, snimak je kako UN vojnik upravlja viljuškarom pred Zemaljskim muzejem i pogodi ga snajperski metak. Ima taj video. Je li o tome govoriš, tome si prisustvovao?
Ne, ovo se odigralo na Skenderiji.Zamisli da staneš preko puta prodavnice HS (odmah je iza Coloseuma i one prodavnice jeftinom odjećom) na sred ceste koja vodi prema gore, Čobaniji.Ovo o čemu ja govorim zbilo se tačno na tom mjestu.
Žilet- žica je okruživala Skenderiju od parkinga( od DPO) pa preko raskrsnice gdje je bio ulaz u bazu Skenderija, te niz obalu Miljacke, gdje je na ulazu u ulicu Podtekija skretala ulijevo.Kasnije su napravili "zid" od ogromnih vreća napunjeih zemljom i šutom od srušene knjižare "Mladi tehničar".

Događaj se zbio 1992-e prije konačnog utvrđivanja francuza u Skenderiji, i postavljanja kontejnera i prave ograde oko Skenderije.Dva su im vojnika ubijena na identičan način.Snajperom u vrat.

edit: ovaj snimak gore bi trebao biti onaj na koji TI misliš.
mda, osim toga događaj na onom gore klipu se odigrao kasnije, negdje '93 ako ne i '94. odlično se onoga sjećam.
SeNYC27

#147 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by SeNYC27 »

Da li mi moze neko vise reci o cuvenom Svabi snajperisti, pripadnik ARBIH, vecinom djelovao na Stupu? Cuo sam da je mnogo jada zadao cetama u Nedjaricima, uzvraco koliko ja mogao, jer dosta raje je nastradalo bas iz tih Nedjarica. Stari mi je ranjen bas iz Nedjarica a snajper ga je okrznuo po glavi kod Stupske petlje.

Pozdrav!!!
Chmoljo

#148 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

SeNYC27 wrote:Da li mi moze neko vise reci o cuvenom Svabi snajperisti, pripadnik ARBIH, vecinom djelovao na Stupu? Cuo sam da je mnogo jada zadao cetama u Nedjaricima, uzvraco koliko ja mogao, jer dosta raje je nastradalo bas iz tih Nedjarica. Stari mi je ranjen bas iz Nedjarica a snajper ga je okrznuo po glavi kod Stupske petlje.

Pozdrav!!!
Adolf? spominjao ga je Pospanko rahmetli. koliko znam, praga ga je pokosila kad su se naši povukli, a on ostao iza linije.
Betand

#149 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Betand »

dr.gog wrote:
Betand wrote: tačno je tako , a kako ste sigurni da je snajperista arbije bih samo vojnike skidao? okle tolika sigurnost? to mi fini oni nisu ? de ba..

Đubre i pokvarenjak je ista osoba koju god uniformu da je nosio.Đubre i ratni zločinac u uniformi ABIH, sa snajperom PASP, je vođen nekim svojim zlom, hladnokrvno ubio dvoje djece, dvije nedužne djevojčice, na Grbavici.Zločin je bogato, i sa perverznim beskonačnim ponavljanjem, iskoristila SRNA na čelu sa mrtvim ratnim zločincem Ristom Đogom, novinarom RTRS, čime je u dijelu stranih medija nanesena nikad izbrisana mrlja Armiji BIH i Specijalnoj jedinici MUP-a.

Po direktnoj naredbi Izetbegovića( koji je bio uzbihuzuren , vjerovatno, protestima stranaca), đubre je premlaćeno, svezano i poslano u zatvor.

Nakon toga, nanesena je sramota sa suđenjem, gdje je utvrđeno da je zločinac bolestan i nesposoban da odgovara za svoj postupak u punoj mjeri, te je nakon kratkog vremena oslobođen.I pored svađa i protesta osoba koje su znale činjenice, đubre je izašlo na ulicu kao slobodan čovjek.Nikad se nije pokajao, porekao djelo i otvoreno se smijao, kao što se bezumnik uvijek smije zlu kojem napravi.
Lično. imao sam želju za prilikom u kojoj bih ga predao u ruke pripadnika jedinice vojvode Slavka Aleksića, bez imalo grižnje savjesti.I dan danas mislim isto i krivo mi je jer niko nije imao m..a da zločinca kazni primjerenom kaznom.
Nije mi, nažalost, poznato gdje je danas, a nadam se da će ga , po kraju bjednog života, stići presuda kojoj niko nikad nije umakao.
ma lik je hodao okolo po Hrasnu tak da neznam da je bio u zatvoru i 7 dana , poslije ga nisam ni ja vidjao ... ali ono sto hocu da kazem je da je to ono sto se saznalo i razglasilo na sva zvona , a boga pitaj sta jos doticni ima na duši i oni slični njemu ... pisao sam ranije da sam bio kraj snajperiste što je ženu pogodio na prozoru na Grbavici dok je tresla stolnjak , treće moj komšija je bio snajperista i to stariji je bio čovjek , njega je kolega s druge strane pogodio i ostavio trajnim invalidom i mogu reči da nam ga u raji nije bilo ni malo zao ni dan danas jer znamo ko je bio i šta je radio uvjek smo govorili ko ga j...
dr.gog

#150 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dr.gog »

Chmoljo wrote:
SeNYC27 wrote:Da li mi moze neko vise reci o cuvenom Svabi snajperisti, pripadnik ARBIH, vecinom djelovao na Stupu? Cuo sam da je mnogo jada zadao cetama u Nedjaricima, uzvraco koliko ja mogao, jer dosta raje je nastradalo bas iz tih Nedjarica. Stari mi je ranjen bas iz Nedjarica a snajper ga je okrznuo po glavi kod Stupske petlje.

Pozdrav!!!
Adolf? spominjao ga je Pospanko rahmetli. koliko znam, praga ga je pokosila kad su se naši povukli, a on ostao iza linije.
Čuo sam , nepotvrđenu, priču da je bio bivši (neaktivni)oberfeldvebel (OFw), viši narednik, njemačke vojske...nisam pronašao pisanje o njemu u njemačkoj štampi...
Post Reply