Zenicka policija uzvraca udarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bosanski_kralj

#126 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

Shoshana wrote:
respo wrote:cmoljo shoshana nemate pravo da mu se smijete :D
POsto ja ne predstavljam nikakvu vlast - ja valjda smijem... A Chmoljo kao vlast bi vec trebao biti sankcionisan :D
Poćićemo vašim razmišljanjem?
Policajac vidi pankera - narkoman je.
Sudac vidi žensku pravo "napucanu" - nije silovana.
Mora me gledati bez predrasuda i da unaprijed ne donosi zaključke o meni. Jel vam jasnije? :roll:
Last edited by Bosanski_kralj on 27/12/2009 19:56, edited 1 time in total.
nino90

#127 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by nino90 »

kad bi svi policajci takvi bili, ne bi bilo kriminala kod nas
samo nek tuku, neka ga neko mrsko pogleda policajac smije da tuce, makar bi ja tako izmijeni zakon :)
Shoshana

#128 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Shoshana »

Bosanski_kralj wrote:
Shoshana wrote:
Bosanski_kralj wrote: On nema pravo da me gleda kako hoće....
:lol: :lol: :lol:
Najlakše je kad se nema šta pametno za reći, izvući misao iz konteksta i udri po smijehu.
Iz kog konteksta je izvadjena misao (eki 'misao' :-) ) da tebe policajac ne smije gledati kako hoce? Pa se jos drznuo da ti svojim pogledom ne ukazuje duzno postovanje? Mene ta prica podsjeca na jedno razmazeno derle iz bivseg komsiluka koje je vikalo : "Tajo, tajo, muha me gleda!" :D
Zlata M.

#129 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Zlata M. »

snaga_znanja wrote:Bojim se da neko brka kruske i jabuke.

Ima zaprjecena kazna i za voznju u alkoholiziranom stanju i za bjezanje policije. Samo nigdje kako u prekrsajnom tako ni u krivicnom zakonu ne pise da je kazna za voznju u pijanom stanju marisol od policije.
Plus sto se policija stavlja u poziciju i tuzitelja i sudije, a ne rade niti svoj posao dobro i kvalitetno.
A oni koji prizeljkuju Titinu policiju moraju znati da ta MILICIJA nije udarala za primjier obican narod vec najvece mangupe.Na kraju izaganja to sto je policija uradila je krivicno djelo i ako postoji snimak svi koji su tu bili ce dobiti otkaz....
...s tim sto je "obican covjek" znao dokle moze ici ! Za male stvari se lahko postajalo "neobicnim" i ondaK... :D
muha_sa

#130 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by muha_sa »

Shoshana wrote:
Iz kog konteksta je izvadjena misao (eki 'misao' :-) ) da tebe policajac ne smije gledati kako hoce? Pa se jos drznuo da ti svojim pogledom ne ukazuje duzno postovanje? Mene ta prica podsjeca na jedno razmazeno derle iz bivseg komsiluka koje je vikalo : "Tajo, tajo, muha me gleda!" :D
nisam ja Tita mi :D
zambaklija

#131 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by zambaklija »

Bosanski_kralj wrote:
Shoshana wrote:
POsto ja ne predstavljam nikakvu vlast - ja valjda smijem... A Chmoljo kao vlast bi vec trebao biti sankcionisan :D
Mora me gledati bez predrasuda i da unaprijed donosi zaključke o meni. Jel vam jasnije? :roll:
:shock: :shock: jel ovo moguće :-D :-D :-D :-D :-D
and

#132 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by and »

Zlata M. wrote:

Ima zaprjecena kazna i za voznju u alkoholiziranom stanju i za bjezanje policije. Samo nigdje kako u prekrsajnom tako ni u krivicnom zakonu ne pise da je kazna za voznju u pijanom stanju marisol od policije.
Plus sto se policija stavlja u poziciju i tuzitelja i sudije, a ne rade niti svoj posao dobro i kvalitetno.
A oni koji prizeljkuju Titinu policiju moraju znati da ta MILICIJA nije udarala za primjier obican narod vec najvece mangupe.Na kraju izaganja to sto je policija uradila je krivicno djelo i ako postoji snimak svi koji su tu bili ce dobiti otkaz....
...s tim sto je "obican covjek" znao dokle moze ici ! Za male stvari se lahko postajalo "neobicnim" i ondaK... :D
u ta vremena dečko bi još od roditelja dobio degenek .
donja_crtica

#133 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by donja_crtica »

Onog trenutka kada covjek popije i sjedne za volim, nestaje svaki promil mog suosjecanja za njega. Cuvam to za njegove zrtve potencijalne
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#134 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Chmoljo »

Bosanski_kralj wrote: Poćićemo vašim razmišljanjem?
Mora me gledati bez predrasuda i da unaprijed donosi zaključke o meni. Jel vam jasnije? :roll:
analogija ti umire od smijeha.

ovaj slučaj jednak tom tvom narkomanu znaš kako?

noć prije narkoman je upucao policajca. iduću noć policija vidi narkomana kako tetura razguljen ko zvijer, a nosi pištolj. TO je primjenjiva logika na ovaj slučaj.

gigante :mrgreen:
respo

#135 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

to je prvi kontakt naravno da ce to misliti dok te ne "upozna"
kako treba da ga gleda kao nekog pacifistu pa onda kasnije da skonta da ga je preveslo ko budalu ne budi smijesan
Zlata M.

#136 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Zlata M. »

and wrote:
Zlata M. wrote:

u ta vremena dečko bi još od roditelja dobio degenek .
nego sta !!!
ahhh, Boze dragi...pa ne budi nostalgicar... :)
Bosanski_kralj

#137 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

zambaklija wrote: :shock: :shock: jel ovo moguće :-D :-D :-D :-D :-D
Pa jel tebe policija, sud.. bez ikakvog valjanog razloga smije gledati kao kriminalca. Jer ako nekoga gledaš kao kriminalca, zna se kako ćeš postupati sa njim
Last edited by Bosanski_kralj on 27/12/2009 20:01, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#138 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by hrasno38 »

A oni koji prizeljkuju Titinu policiju moraju znati da ta MILICIJA nije udarala za primjier obican narod vec najvece mangupe.

Na kraju izaganja to sto je policija uradila je krivicno djelo i ako postoji snimak svi koji su tu bili ce dobiti otkaz....
Za primjer i ovi nisu izudarali obican narod nego kretena koji je sjeo pijan za volan i nije se zasutavio policijskoj patroli i vjerovatno kada se zaustavio poceo da prosipa silu i salvu uvreda. Dakle presao je iz onog "obican covjek" u "kriminalac i potencijalni ubica" s obzirom da smo slican slucaj imali vecer prije. Obican covjek ce stati, dati svoja dokumenta i ako je kriv uredno platiti kaznu ili jednostavno dozvoliti policiji da obavlja svoj posao kontrole. A MILICIJA je bila sila koja nije ni imala potrebu da udara obican narod jer je obican narod znao da zahvaljujuci radu te policije ima potpunu sigurnost i mir pa prema tome postivao rad e MILICIJE.
Da ti sutra takav pokupi nekoga iz familije bjezeci od policije rekao bi sto nisu na vrijeme ubili stoku a ne brabonjao o krivicnom zakonu i bla bla bla.
kijameta

#139 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by kijameta »

Stvarno ga nisu trebali tuci,trebali su pucati. :D :D
Narod se ostrvio ,osilio,podivljao,nema ni morala ni postenja,ni postovanja prema bilo cemu.Zasto je to tako,to je velika prica i dugacka ali izlaz je u svakome slucaju samo jedan-represija i sila.
Puna podrska policiji. ;-)
respo

#140 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by respo »

zato valjda postoji sud da bi dokazao da nisi kriv
kako ti gledas usanovica brankovica itd postenjacine nema sta jer nemamo licno dokaza da su oni krali pa su nam oni posteni a
stochar

#141 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by stochar »

policija je malo nadrkana koliko bi mogli biti. prvo - oni i po tri puta dnevno hvataju istog kriminalca, a tuzilastva ga puste. drugo - za prvih 9 mjeseci 2009. zabiljezeno je 87 napada na policajce!

od ovih 87, "ovlaštena službena lica bila su napadnuta upotrebom fizičke snage od strane napadača u 71 slučaju (prošle godine u 70). Razna oruđa i drugi predmeti upotrijebljeni su u 16 slučajeva (prošle godine u 24), te vatreno oružje u jednom slučaju (prošle u pet slučajeva).

U ovim napadima povrijeđena su 64 policajaca, dva teže i 62 lakše, što je za 19 (ili 22,9%) manje nego u istom periodu prošle godine. Najviše nastradalih ovlaštenih lica bilo je u Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo – po 14, Zeničko-dobojskom - 10, Tuzlanskom i Hercegovačko-neretvanskom – po osam, Posavskom i Zapadno-hercegovačkom- po tri, Srednjobosanskom, Kantonu10-Livno i Federalnoj upravi policije – po jedan."
Bosanski_kralj

#142 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

Chmoljo wrote:

noć prije narkoman je upucao policajca. iduću noć policija vidi narkomana kako tetura razguljen ko zvijer, a nosi pištolj. TO je primjenjiva logika na ovaj slučaj.

I odmah ubij narkomana.
:thumbup:
Prolaznik

#143 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:59, edited 1 time in total.
muha_sa

#144 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by muha_sa »

kralju Bosanski---da tebi Muha nešto rece :D
ponašaj se pristojno--nemoj pijan sjedat za volan--može ti neko dijete-nedo bog-izletit pod tockove a refleksi ti nula :-) ostatak života ceš žalit.
ako ,kojim slucajem, i sjedeš za volan malo pod gasom :-) pa ako te policija zaustavi ti fino stani--zaustaviš auto i nikom ništa---ne vjerujem da bi te ko i mrko poprijeko pogledo a kamo li izudaro.
idiot slinavi je noc prije pijan ubio policajca--oca dvoje djece--nije znao na znak stop i još ga ubio :-) :-)
postavljac teme dan poslije tog ubitstva postavlja temu i ko eto on bi pravdo svog havera što je pijan vozio i još nije znao na znak stop te se dao u bijeg :-)
Shoshana

#145 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Shoshana »

Bosanski_kralj wrote:
Chmoljo wrote:

I odmah ubij narkomana.
Ne care :oops:

Prvo ga zaustavis, a kada on - umjesto da izvuce licnu, digne pistolj u zrak - onda ga upucas :roll: Mrtav hladan!
The Nightwatchman

#146 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by The Nightwatchman »

Bosanski_kralj wrote:
Shoshana wrote:
Mora me gledati bez predrasuda i da unaprijed ne donosi zaključke o meni. Jel vam jasnije? :roll:

dovoljan je otpor pruzio time sto se oglusio na zaustavljanje ovlastenog lica. ja razumijem tvoje napore da stvari postavis realno i da sve stavis u kontekst zakona i pravicnosti, medjutim, moras shvatiti da javnost ostro reaguje na takve stvari samo iz straha.

na primjer, ne osjecam ni jednog truna suosjecanja za ovo derle sto su ga prebili, na isti nacin na koji on nije imao ni truna suosjecanja niti odgovornosti za ostale ucesnike u saobracaju. sto se mene tice, bjezati od policije sa automobilom je jednako nasumicnom pucanju vatrenim oruzjem sa zgrade po naselju. metak mozda nekog zakaci, mozda i ne zakaci, ali radi se o izazivanju opasnosti za ljude.

ja nemam ni truna osjecanja za to pijano derle niti za njegove savove po glavi, jer zamisljam sta bi bilo da sam ja vozio u suprotnom smjeru u trenutku kad je on zaobisao patrolu i stisnuo gas. automobil u rukama neodgovornog derleta nije nista manje razlicit od bilo kojeg drugog oruzja.

ja dajem podrsku tom policajcu koji ga je prebio, jer mislim da je zasluzio.

i samo da ponovim ono sto sam vec napisao - da mi je rodjeni brat pijan vozio i pokusao pobjeci, ja bi rekao policajcu "sto ga nisi jace!"
Last edited by The Nightwatchman on 27/12/2009 20:11, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#147 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

Prolaznik wrote:
Bosanski_kralj wrote:E sad je ovaj momak kojeg su slomili (samo u slučaju da nije pružao otpor) trebao njima sasuti par metaka u prsa. Zar na meni trebaju da liječe svoje frustracije, zbog toga što je neki sivonja tamo počinio neko kr. djelo
Eto vidiš djete drago kako razmišljaš. Onog koji je ubio policajca zoveš sivonjom i osuđuješ, a tvog jarana koji je spriječen da to isto uradi, a nije rečeno da ne bi uradio da ga nisu spriječili, je korištenje pretjerane sile. Ja tvog jarana gledam kao budalu i potencijalnu ubicu koji je: vozio pod dejstvom alkohola, sprečavao policajce da obavljaju svoju dužnost, ugrožavao ljude i imovinu.

Predlažem ti da kada tebe zaustave i ružno pogledaju izvadiš lijepo utoku i pokušaš tih par metaka da im ispališ u prsa.
Ali oni su trebali tog 19 godišnajka polomiti, a ne iživljavati se na nekoj trećoj osobi. Jer u tom slučaju će opet neko ni kriv - ni dužan naje*ati. U ovom konkretnom slučaju se ne zna da li su smijeli i trebali koristiti silu, i niko ne može 100% sa sigurnošću ni kriviti ni braniti policiju
respo

#148 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by respo »

Bosanski_kralj wrote:
Prolaznik wrote:
Bosanski_kralj wrote:E sad je ovaj momak kojeg su slomili (samo u slučaju da nije pružao otpor) trebao njima sasuti par metaka u prsa. Zar na meni trebaju da liječe svoje frustracije, zbog toga što je neki sivonja tamo počinio neko kr. djelo
Eto vidiš djete drago kako razmišljaš. Onog koji je ubio policajca zoveš sivonjom i osuđuješ, a tvog jarana koji je spriječen da to isto uradi, a nije rečeno da ne bi uradio da ga nisu spriječili, je korištenje pretjerane sile. Ja tvog jarana gledam kao budalu i potencijalnu ubicu koji je: vozio pod dejstvom alkohola, sprečavao policajce da obavljaju svoju dužnost, ugrožavao ljude i imovinu.

Predlažem ti da kada tebe zaustave i ružno pogledaju izvadiš lijepo utoku i pokušaš tih par metaka da im ispališ u prsa.
Ali oni su trebali tog 19 godišnajka polomiti, a ne iživljavati se na nekoj trećoj osobi. Jer u tom slučaju će opet neko ni kriv - ni dužan naje*ati. U ovom konkretnom slučaju se ne zna da li su smijeli i trebali koristiti silu, i niko ne može 100% sa sigurnošću ni kriviti ni braniti policiju
ako ni ti ne znas kao ni ja zasto branis tog koji se nije zaustavio i kad su ga zaustavili ne znas sta im je rekao jeli im psovao nasrtao na njih ili sta vec pa su oni upotrijebili silu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#149 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Chmoljo »

Shoshana wrote:
Bosanski_kralj wrote: I odmah ubij narkomana.
Ne care :oops:

Prvo ga zaustavis, a kada on - umjesto da izvuce licnu, digne pistolj u zrak - onda ga upucas :roll: Mrtav hladan!
sad se analogija cijepa od smijeha :lol:
michio

#150 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by michio »

Valjda znate da oni nikoga ne bi prebili da je vas neko zgazio. Policija uzvraća udarac my ass.
Last edited by michio on 27/12/2009 20:14, edited 1 time in total.
Post Reply