Bosanski_kralj wrote:Shoshana wrote:respo wrote:cmoljo shoshana nemate pravo da mu se smijete

POsto ja ne predstavljam nikakvu vlast - ja valjda smijem... A Chmoljo kao vlast bi vec trebao biti sankcionisan

Poćićemo vašim razmišljanjem?
Policajac vidi pankera - narkoman je.
Sudac vidi žensku pravo "napucanu" - nije silovana.
Mora me gledati bez predrasuda i da unaprijed ne donosi zaključke o meni. Jel vam jasnije?

dovoljan je otpor pruzio time sto se oglusio na zaustavljanje ovlastenog lica. ja razumijem tvoje napore da stvari postavis realno i da sve stavis u kontekst zakona i pravicnosti, medjutim, moras shvatiti da javnost ostro reaguje na takve stvari samo iz straha.
na primjer, ne osjecam ni jednog truna suosjecanja za ovo derle sto su ga prebili, na isti nacin na koji on nije imao ni truna suosjecanja niti odgovornosti za ostale ucesnike u saobracaju. sto se mene tice, bjezati od policije sa automobilom je jednako nasumicnom pucanju vatrenim oruzjem sa zgrade po naselju. metak mozda nekog zakaci, mozda i ne zakaci, ali radi se o izazivanju opasnosti za ljude.
ja nemam ni truna osjecanja za to pijano derle niti za njegove savove po glavi, jer zamisljam sta bi bilo da sam ja vozio u suprotnom smjeru u trenutku kad je on zaobisao patrolu i stisnuo gas. automobil u rukama neodgovornog derleta nije nista manje razlicit od bilo kojeg drugog oruzja.
ja dajem podrsku tom policajcu koji ga je prebio, jer mislim da je zasluzio.
i samo da ponovim ono sto sam vec napisao - da mi je rodjeni brat pijan vozio i pokusao pobjeci, ja bi rekao policajcu "sto ga nisi jace!"