Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ultima_palabra

#126 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:Nema udaranja po dzepovima, jer vlast pliva kraul u ovoj zabokrecini... Ne zna se ko je kome jetra, vlast seljoberima koji je biraju ili obratno...

Dakle, promjena vlasti, ali, s obzirom na to da je krug zatvoren, vrlo tesko, skoro nemoguce...
Nema supstance, iscurila...
Pazi, ima razlike između onih kojima je dobro i onih koji misle da im je dobro :-) Ovih drugih je jedno 10 puta više.
Neko, recimo misli da mu je dobro zato što dobije 150 maraka guzovače koja kasni i što mu se dopusti da montira štand sa piratskim CD-ovima na Ferhadiji. Ako bi se našao neko da mu objasni da bi mu neka druga vlast ponudila extra bodove na konkursu za državne firme, ili smanjen porez privatniku koji ga zaposli, ili povoljan kredit da otvori svoj mali biznis, možda bi čovjek drugačije razmišljao :D Najlakše je reć jebo glupane i dignut ruke od svega
uzmimerikardo

#127 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by uzmimerikardo »

Nedostaje reda i zakona.
brze bi se naucilo redu da se pucaju kazne,policija stoji i svakodnevno u mom komsiluku gleda voznju u kontrasmjeru jednosmjernom ulicom,baje vozaju po trotoaru i josh trube jer im smeta pjeshak.pse vodaju bez brnjice i vode ih da kenjaju oko zgrada.onda oni fijakeri koji svugdje vani imaju onaj spremnik za govna kod nas ta ista govna ostavljaju za sobom ....moglo bi se nabrajati zadugo da ne duljim treba neko pismen uvesti reda pa bi nam svima bolje bilo

Vazno je da nam je vjeronauka u obdanistu ipak bila prioritet:))
zonbirile

#128 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by zonbirile »

u odnosu snaga kakvo je danas u Sarajevu,samo vrijeme može učiniti nešto,doduše do tada će grad još više se unakaziti,ali to je cijena koja se plaća.Jednostavno u 4g je grad promijenuo polovicu svog stanovništva i to se moralo osjetiti,pogotovu što vlasti nema,a ono u tragovima ,regrutuje se iz iste one pridošle polovine.
somethings

#129 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by somethings »

uzmimerikardo wrote:Nedostaje reda i zakona.
brze bi se naucilo redu da se pucaju kazne,policija stoji i svakodnevno u mom komsiluku gleda voznju u kontrasmjeru jednosmjernom ulicom,baje vozaju po trotoaru i josh trube jer im smeta pjeshak.pse vodaju bez brnjice i vode ih da kenjaju oko zgrada.onda oni fijakeri koji svugdje vani imaju onaj spremnik za govna kod nas ta ista govna ostavljaju za sobom ....moglo bi se nabrajati zadugo da ne duljim treba neko pismen uvesti reda pa bi nam svima bolje bilo

Vazno je da nam je vjeronauka u obdanistu ipak bila prioritet:))
Meni je najjače dosad bilo kad je lik u autu uletio u lokvu na trotoaru i zalio me od glave do pete. :lol: Nije ni trubio... Ovo je efektnije bilo.
Zla polusestra

#130 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

da nije bilo Karadžića, mnogi ne bi znali šta je asfalt
to je zločin, za koji mu treba posebno suditi :twisted:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#131 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by PipiDugaDevetka »

Zla polusestra wrote:da nije bilo Karadžića, mnogi ne bi znali šta je asfalt
Da nisi ti supruga od Karla BIldta?
Image

Ako jesi, a i ako nisi,...Sakam da te fukam! :dance: :dance: :dance:
mehmedbey

#132 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by mehmedbey »

Previse si primitivna da zasluzis adekvatan odgovor. Radije nek se administracija tobom bavi...
michio

#133 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by michio »

Negdje vani urbani svijet se istice svojom solidarnoscu ali u Bosni valjda glavnu rijec vode takve gospodjice.
Ko fol najveca zelja gazde imanja da se doseli u popisani haustor. :-)
The Nightwatchman

#134 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by The Nightwatchman »

u zagrebu sam jednom bio u prolazu i imao sam par sati da prosetam po gradu. sjednem ja u park, bilo ljeto.

ide lik s kerom.

ker se istovari, a lik uze ono govno i baci ga u za to namijenjenu kantu.

e sad, sta bi bilo da je ker imao proljev? jos uvijek mi to pitanje zvoni u glavi.....
A-R-N-I

#135 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by A-R-N-I »

The Nightwatchman wrote:u zagrebu sam jednom bio u prolazu i imao sam par sati da prosetam po gradu. sjednem ja u park, bilo ljeto.

ide lik s kerom.

e sad, sta bi bilo da je ker imao proljev? jos uvijek mi to pitanje zvoni u glavi.....
to su EU kerovi, oni nemaju proljev :D :D :D
The Nightwatchman

#136 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by The Nightwatchman »

A-R-N-I wrote:
The Nightwatchman wrote:u zagrebu sam jednom bio u prolazu i imao sam par sati da prosetam po gradu. sjednem ja u park, bilo ljeto.

ide lik s kerom.

to su EU kerovi, oni nemaju proljev :D :D :D
valjda se dobro hrane, onako izdaleka cini mi se bijaše to zdrava stolica :D
100tnukmova

#137 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by 100tnukmova »

bijela wrote:
ins wrote:Nista. Mogu odseliti ili stvoriti svoj mikrosvijet u kojem nece imati dodira sa vecinom. Treceg nema.
strah me da je ovo istina, jednostavno kultura i principi nigdje ne funkcionisu osim u malom i filtriranom drustvu koje svako sebi moze napraviti. ne mogu a da ne spomenem svoj primjer - diplomirala sam prosle godine i evo vec godinu radim u jednoj osnovnoj skoli. znaci ne mogu vjerovati ko su nastavnici u ovoj drzavi i koji papanluk vlada medju njima (nama?!), nekakva malogradjanstina.. nafuranost da su najvazniji u drustvu a nisu procitali knjige otkad su diplomirali.. strasno majke mi. vjerovatno isto vlada i medju ostalim narodom.
(unaprijed izvinjenje svim prosvjetarima, medju kojima sam i ja, a koji se ne nalaze u gore opisanome :| )
Bijela super si ovo opisala i slazem se u potpunosti s tobom! Taj primjer koji si ti navela je najbolji primjer da skontamo ko je elita u ovom drustvu i koga moramo postovati kao da su bogovi! znaci seljaci koji nisu vidjeli grada do svoje 20, zavrse znj fakultete i onda misle da su carevi.nije problem sto su oni zavrsili faxove neka su drago mi je za to ali jednostavno onda krenu da ljece svoje komplekse i ispliva iz njih svo ono malogradjanstvo koje nose sa sobom dolazeci iz p.materine!!! zao mi je samo (u ovom slucaju tebe) nekoga ko zasluzuje vise, mnoooogo vise, ali u ovom drustvo mozes samo ostati tu gdje jesi i utopiti se u tu silnu masu stvorena od ufuranih papaka!! zalosto
vozdra
zonbirile

#138 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by zonbirile »

tako je uvijek bilo,dolazili,završavali školu i ostajali.Veći je problem što su sada došli kolektivno i oni što nisu htjeli/mogli da se školuju ni pod razno,a ostaše ovde.Trpe jadni oni,trpi grad,trpe napuštena imanja,svi trpimo.
Zla polusestra

#139 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

michio wrote:Negdje vani urbani svijet se istice svojom solidarnoscu ali u Bosni valjda glavnu rijec vode takve gospodjice.
Ko fol najveca zelja gazde imanja da se doseli u popisani haustor. :-)
pa i jeste san svakog seljaka da se doseli u haustor, evo kada je rat stao a niko ne ide u svoje selo, svi ostaju ovdje
izgleda da je haustor mnogima interesantan
zahvaljujući takvima Sarajevo nije što je nekada bilo
Zla polusestra

#140 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

mehmedbey wrote:
Previse si primitivna da zasluzis adekvatan odgovor. Radije nek se administracija tobom bavi...
primitivan si ti kada ti ne smeta primitivizam
da nema ove seljadije iz istočne Bosne, sarajevo bi bilo mnogo bolji grad
michio

#141 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by michio »

Pomislio bi covjek da se tako urbana sredina zna odbraniti od uticaja tih seljaka.
Zla polusestra

#142 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

michio wrote:Pomislio bi covjek da se tako urbana sredina zna odbraniti od uticaja tih seljaka.
pa ne može se odbraniti, kada su seljaci u većini
sada je u Sa najmanje sarajlija, na žalost
dođe jedan seljak, pa za njim još 100
Sa je sada postalo druga Foča, Srebrenica, Rogatica
michio

#143 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by michio »

Pa boze moj. Sarajlije otisli u izbjeglistvo iako je kvota bila namijenjena tim ljudima.
Zla polusestra

#144 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

i zato što je Sa poseljačeno, kod mene na poslu pola zaposlenih ne zna padeže, drže noge na stolu, pričaju o kiselom kupusu i bureku na poslu, viču po hodnicima, a kada im neko kaže da se ponašaju primitivno i da nisu u štali već u kancelariji slijedi odgovor: jeste vi sarajlije snobovi, ovo je sada NAŠ grad :x , nemoj da te razvalim toljagom :x

da ne govorim o tome kako pletu čarapice u kancelariji i gule krompir :twisted: , ponjeli seljačke običaje sa sobom i nisu se prilagodili

nas petero, koji smo gradska djeca se zgražavamo, dok nam kolegica pravi sataraš na poslu i priča kako je sinoć zaboravila isključiti ŠPARET :x ,
chuchumbamayumbe

#145 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by chuchumbamayumbe »

Zla polusestra wrote:i zato što je Sa poseljačeno, kod mene na poslu pola zaposlenih ne zna padeže, drže noge na stolu, pričaju o kiselom kupusu i bureku na poslu, viču po hodnicima, a kada im neko kaže da se ponašaju primitivno i da nisu u štali već u kancelariji slijedi odgovor: jeste vi sarajlije snobovi, ovo je sada NAŠ grad :x , nemoj da te razvalim toljagom :x

da ne govorim o tome kako pletu čarapice u kancelariji i gule krompir :twisted: , ponjeli seljačke običaje sa sobom i nisu se prilagodili

nas petero, koji smo gradska djeca se zgražavamo, dok nam kolegica pravi sataraš na poslu i priča kako je sinoć zaboravila isključiti ŠPARET :x ,
Jarane, dje ti to radis kada stizu praviti satarash, heklati carape, drzati noge na stolu, guliti krompir...
Sjooo.....
:cry:
MUNAFIK

#146 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by MUNAFIK »

Zla polusestra wrote:i zato što je Sa poseljačeno, kod mene na poslu pola zaposlenih ne zna padeže, drže noge na stolu, pričaju o kiselom kupusu i bureku na poslu, viču po hodnicima, a kada im neko kaže da se ponašaju primitivno i da nisu u štali već u kancelariji slijedi odgovor: jeste vi sarajlije snobovi, ovo je sada NAŠ grad :x , nemoj da te razvalim toljagom :x

meni je tebe zao!!!
:skoljka:
Prpa.ba

#147 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Prpa.ba »

Da ti odgovorim tebi razumljivim rjecnikom, urbano dakako: heil. :x
Zla polusestra

#148 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

Meni je žao gradske djece, koja su prinuđena da svaki dan rade po 8 sati sa tom bagrom seljačko-primitivnom.
Da nije bilo rata, mnogi ne bi znali šta je grad. Trebaju lizati svaki centimetar asfalta, po kojem hodaju i još se trebaju lijepo zahvaliti čika Raši, što im je to sve omogućio. Ostvario im je vjekovni san.
kanoute

#149 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by kanoute »

pozdrav svima,

prvi put vidim ovu temu pa reko da i ja kazem koju rijec. Krenuo sam od prve stranice ,naravno, i vidio sam da svi samo kukamo, navodimo primjere primitivizma i drugih drustvenih devijacija i zgrazavamo se.Nije mi se dalo da sve procitam al pretpostavljam da je tako u vecini postova.Ja predlazem da probamo da skontamo neko RJESENJE kako da se koliko toliko iscupamo iz ovakvog stanja.Ja za pocetak predlazem sljedece:

posto izgleda , ljudi o kojima ovdje pricamo, jednostavno ne zele da se uklope u gradsku sredinu i prihvate norme ponasanja sredine u koju su dosli nego na silu mijenjaju ovaj grad i prilagodjavaju ga sebi i postavljaju svoje nacine "ponasanja" kao standard MI se MORAMO potruditi da to zaustavimo.Za pocetak mozemo , kada god naidjemo na neki oblik papanluka u kontaktu sa ljudima, da to prestanemo precutno da odobravamo (naravno ako nismo u nekoj krajlnjoj situaciji kada nam egzistencija od toga ovisi, jbg).Kada se suocimo sa papcima moramo im dati do znanja da se ne mogu tako ponasati.Pocnimo od malih stvari npr. ako te neko nesto ne zamoli - nemoj mu uraditi , ako krene negdje da udje kada ti izlazis - reci mu prvo se izlazi, primjera je bezbroj - sky is the limit.Mislim da ste me shvatili i da bismo mogli makar od ovoga da pocnemo.Sta mislite o ovome? Dajte nove prijedloge da ovo mao razvijemo!!!

Hvala
MUNAFIK

#150 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by MUNAFIK »

Zla polusestra wrote:Meni je žao gradske djece, koja su prinuđena da svaki dan rade po 8 sati sa tom bagrom seljačko-primitivnom.
Da nije bilo rata, mnogi ne bi znali šta je grad. Trebaju lizati svaki centimetar asfalta, po kojem hodaju i još se trebaju lijepo zahvaliti čika Raši, što im je to sve omogućio. Ostvario im je vjekovni san.
Ti si bas neka urbano isfrustrirana zenska, puna kompleksa (100 % je moguce da u svom stablu imas korijene sa sela) pa sad se ljecis po forumu...

Da nije bilo rata ti bi ljudi normalno zivjeli u svojim domovima na svojoj zemlji i doprinosili ovod drzavi na svoj nacin, meni je zao sto sa takvim kompleksasima kojima su svi krivi za sve dijelim ulice ovoga grada... Vidim ja da bi ti vrlo rada pozvala na progone i ciscenja od 'SMECA'... E za takve postoji ime a i mjesto...
Locked