Volite li Metallicu ? .

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kyuss

#126 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Kyuss »

Image

Ako je ne'ko nas'o ovu lijevu u blatu poslije koncerta, neka mi javi ;), neka sam i ja docek'o jebeni Woodstock!
Pao i Battery i Fade, btw.
Last edited by Kyuss on 17/05/2010 10:49, edited 1 time in total.
Battery

#127 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Battery »

evo ja dosao kuci. blata preko glave, mokar kao mis. upala pluca zagarantovana ali vrijedilo je.

bio je i Battery 8-)
duboka_misao

#128 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by duboka_misao »

bilo jebeno nezaboravno vrijedi upale pluca (kabanice su cudo) i ne zalim sto sam jutros na poslu sa glavom tu negdje u pojasu od 2 Km
sesalmir

#129 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by sesalmir »

Stajati na granicu u Brodu 2 sata, biti mokar do koze na 7-8 stepeni uz vjetar, blato toliko duboko da oni koji su bili u tenama mogu jedva hodati, ali uz onakav nastup sve to nije bitno i opet bi otisao. I iskreno vec razmisljam o tome kada cu opet biti u mogucnosti da odem na njihov koncert.A svima koji pricaju gluposti kako su ispuhali, nastupi im sranje i sl. budalastine mogu samo reci METALICAAAAAAAA RULES!!!
duboka_misao

#130 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by duboka_misao »

sesalmir wrote:Stajati na granicu u Brodu 2 sata, biti mokar do koze na 7-8 stepeni uz vjetar, blato toliko duboko da oni koji su bili u tenama mogu jedva hodati, ali uz onakav nastup sve to nije bitno i opet bi otisao. I iskreno vec razmisljam o tome kada cu opet biti u mogucnosti da odem na njihov koncert.A svima koji pricaju gluposti kako su ispuhali, nastupi im sranje i sl. budalastine mogu samo reci METALICAAAAAAAA RULES!!!
2sata za 1 kilometar na granici to je bio jepeni dozivljaj :x jos nas granicar pita jel to idete na metallicu :oops:
Better Man

#131 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Better Man »

Vidim da su svirali ravno 2 sata što je malo, jer kad sam i ja gledao u Ljubljani svirali su 2 sata i 45 minuta. Inače davno sam ćuo za njihovo pravilo da im koncerti traju 3 sata ako imaju predgrupu, a ako nema predgrupe onda znaju sprašit i 4 sata. Doduše to je bilo u vrijeme crnog albuma kad su bili mlađi.
saga

#132 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by saga »

ja ne smijem pogledat u cizme koje sam skinula nakon koncerta (prethodno ih saprah u lokvetini :oops: )... eno ih na balkonu u kesi :D
bilo kako bilo... isplatilo se...
mi smo na granici bili sat, i na hipodromu jedno 6, cak mi je i kabanica na kraju propustila
a svirali su barem 2h i 15 min, mada su vala mogli i jos... ne znam kako bih izdrzala, jer sam se na kraju vise tresla od hladnoce, al' izdrzala bih
atko

#133 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by atko »

Prema izvjestaju umene mi mladjeg burazera i njegove ljepse polovine ... svirka je bila ono do koljena :D :D :D
Hendrix

#134 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Hendrix »

Svirka je bila stvarno fenomenalna, profesionalno i do daske, da nije bilo kiše moglo se i skakat kako treba ovako skočiš i samo se ukopaš dublje u blatu. :D Bilo je ultrasmiješnih padova u blato raje, pa kad se digne jebe sve živo a blato po faci curi , i samo se još više ukopa. :-D
adore

#135 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by adore »

Koncer kao koncert bio je dobar, ali 12 sati vožnje i čekanja na granicama, stajanje u blatu i na kiši 4 sata :( . Nisam siguran da je vrijedilo ali možda sam i ja ostario za ovu vrstu zajebancije :cry:
Battery

#136 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Battery »

ko kaze da nije bilo dobro ili je totalni idiot ili ne voli metallicu. pa odsvirali su fenomenalno(jedino malo problem sa razglasom ali kada pogledate koliko je kise palo nije ni cudo), lista pjesama fenomenalna. Nije bilo sutki ali ovamo gdje sam ja bio(do ograde u "stajanju") nije se ni moglo. pola koncerta sam bio u zraku zaglavljen izmedju 2 lika jer kad skocis nemas prostora da spadnes dole :D

bio je i battery. odusevio sam se kao malo dijete. suza naravno krenula ali aparat bio zamagljen i ne vidi se kada sam uslikao taj trenutak.
btw. ako je ko cuo jedno gromoglasno psovanje boga prije pocetka te pjesme to sam bio ja :D
(nisam imao namjeru psovati nego mi je to prvo palo na pamet a morao sam se proderati nekako) :-D
banjaluka078

#137 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by banjaluka078 »

Genijalna su mi bila izuvanja cura iz gumenih čizama, kad se čizma zaglavi, noga izleti i onda ostatak tijela odleti naprijed. :D I pokušaji šutki, jer nema šanse iskočiti iz onog gliba. Nekako smo klizali, bukvalno, pokisli manje-više, prezijevala radni dan...i sve bih opet ponovila, čak i s blatom. :-D

tranquil

#138 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by tranquil »

Koncert do jaja, blato do jaja :D

Set lista nenormalno dobra, i opet gunđam kako su mi falili harvester, wherever i may roam, a vala od novih su mogli radije svirati all nightmare long od svih ostalih (osim BB&S, ona je zakon). Ljudima nikada udovoljiti.
Amazonka27

#139 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Amazonka27 »

hajvan76 wrote:Image

Ako je ne'ko nas'o ovu lijevu u blatu poslije koncerta, neka mi javi ;), neka sam i ja docek'o jebeni Woodstock!
:lol: :thumbup: :D
Image
:D
Better Man

#140 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Better Man »

Ako je iko znao prasit uzivo onda je to Metallica. Ne znam dali je iko od vas bio 1999. godine na njihovom koncertu u Ljubljani na stadionu Bezigrad. Tad je na srecu vrijeme bilo idealno (mjesec juni, vedro nebo, suncan dan) i bio je pravi lom. Tad su kao predgrupe nastupili Monster Magnet, King Diamond i neki Slovenci. Oko mene tipovi od po 2 metra visine, duge kose do pola ledja i bicepsi u ruku ko u nogu. Tad su koncert otvorili sa Breadfan i nakon nje odmah uvezano (bez pauze) odsvirali Master of Puppets. Kakva je tad sutka bila na te dvije pjesme i kad tad nisam zavrsio polomljen na zemlji necu nikada. Kad Lars raspali palicama po bubnjevima sve se strese. Obzirom da su tada duze svirali nego u Zagrebu i lista je bila sira i bila je fenomenalna kao i Zagrebu, jedino je falila najbolja njihova pjesma Fade To Black koju su odsvirali u Zagrebu. A jos jedna legendarna je falila tada, a vidim nije ni u Zagrebu odsvirana je Welcome Home (Sanitarium) i ne znam zasto ni tada, a nisad u Zagrebu nije odsvirana orginalna Unforgiven, ali su odsvirane neke kojih nije bilo u Zagrebu kao Wherever I may Roam. I molim onekoji za metallicu kazu da je heavy metal da to ne cine, jer Metallica nikad to nije bila, oni su poceli kao Speed\Trash metal i to su oduvijek i bili (i pored faze Black albuma, Load i Reload). Heavy metal je Iron Maiden. Davno mi je jedan balavc tvrdio i ubjedivao da je Iron Maiden Death metal, a Metallica Heavy metal i nisi ga mogao u suprotno ubjediti. Obzirom da sam i Metallicu i Iron Maiden gledao uzivo, mogu reci da i jedni drugi prase fenomenalno i da mi je tesko reci koje bolji. Kad je u pitanju Maiden drago mi je da sam ih gledao na replici njihove World Slavery Tour, jer im je to bila najspektakularnija turneja i scenografija i dosta misticna. Sjecam se kad sam prije rata u Jugotonu kupio video kasetu Live After Death, a danas imam DVD verziju.
Kyuss

#141 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Kyuss »

Amazonka27 wrote:
hajvan76 wrote:Image

:lol: :thumbup: :D
Image
:D
Je da nosim 46, al' tuknu k'o da je 52 ;) Bar ova jedna sto je ostala...
Ovo je bilo samo zagrijavanje za Sonisphere, 19. Juna u Pragu, velika četvorka Thrash Metala: Slayer, Anthrax, Megadeth i naravno Metallica. Sa tim da je i Megadeth u Zg krajem šestog, u Boogaloo, znači na dohvat ruke.
Kristijana

#142 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Kristijana »

Pise na T portalu vijest neki Sarajlija ostao bez prstiju na koncertu, preskakao ogradu pa morao na amputaciju? Samo inicijali mu pisu i godine. Uzas. :(
Okudzava

#143 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Okudzava »

Better Man wrote:Ako je iko znao prasit uzivo onda je to Metallica. Ne znam dali je iko od vas bio 1999. godine na njihovom koncertu u Ljubljani na stadionu Bezigrad. Tad je na srecu vrijeme bilo idealno (mjesec juni, vedro nebo, suncan dan) i bio je pravi lom. Tad su kao predgrupe nastupili Monster Magnet, King Diamond i neki Slovenci. Oko mene tipovi od po 2 metra visine, duge kose do pola ledja i bicepsi u ruku ko u nogu. Tad su koncert otvorili sa Breadfan i nakon nje odmah uvezano (bez pauze) odsvirali Master of Puppets. Kakva je tad sutka bila na te dvije pjesme i kad tad nisam zavrsio polomljen na zemlji necu nikada. Kad Lars raspali palicama po bubnjevima sve se strese. Obzirom da su tada duze svirali nego u Zagrebu i lista je bila sira i bila je fenomenalna kao i Zagrebu, jedino je falila najbolja njihova pjesma Fade To Black koju su odsvirali u Zagrebu. A jos jedna legendarna je falila tada, a vidim nije ni u Zagrebu odsvirana je Welcome Home (Sanitarium) i ne znam zasto ni tada, a nisad u Zagrebu nije odsvirana orginalna Unforgiven, ali su odsvirane neke kojih nije bilo u Zagrebu kao Wherever I may Roam. I molim onekoji za metallicu kazu da je heavy metal da to ne cine, jer Metallica nikad to nije bila, oni su poceli kao Speed\Trash metal i to su oduvijek i bili (i pored faze Black albuma, Load i Reload). Heavy metal je Iron Maiden. Davno mi je jedan balavc tvrdio i ubjedivao da je Iron Maiden Death metal, a Metallica Heavy metal i nisi ga mogao u suprotno ubjediti. Obzirom da sam i Metallicu i Iron Maiden gledao uzivo, mogu reci da i jedni drugi prase fenomenalno i da mi je tesko reci koje bolji. Kad je u pitanju Maiden drago mi je da sam ih gledao na replici njihove World Slavery Tour, jer im je to bila najspektakularnija turneja i scenografija i dosta misticna. Sjecam se kad sam prije rata u Jugotonu kupio video kasetu Live After Death, a danas imam DVD verziju.
Hvala za mali izvestaj iz SLO '99. Ja bio u BG 2004, dobili smo Harvestera, al' i ti nisi tada lose prosao, Fight Fire With Fire, The thing that should not be... ima li igde za skinuti taj koncert iz Slovenije? Ovaj iz BG sam skinuo na http://www.livemetallica.com/catalog.aspx?doVault=1 gde ce uskoro osvanuti i ovaj iz ZG (kad ga izmiksaju); fantastican zapis, kao sa "Live shit"... ali jos uvek ni 10 sekundi ne videh / ne cuh iz Slovenije... poz iz Novog Sada.
Amazonka27

#144 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Amazonka27 »

Evo malo atmosfere od sinoc... :)

Battery

#145 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Battery »

ima li iko snimku battery-a? :D
ocajnicki je trebam. ne mogu da vjerujem da od 2000 telefona/digitalaca koje sam vidio ispred sebe(samo ispred a ko zna sta je iza bilo) na nothing else mathers niko nije snimio battery? :x
Koshpa

#146 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Koshpa »

Battery wrote:ima li iko snimku battery-a? :D
ocajnicki je trebam. ne mogu da vjerujem da od 2000 telefona/digitalaca koje sam vidio ispred sebe(samo ispred a ko zna sta je iza bilo) na nothing else mathers niko nije snimio battery? :x
htijeo sam je snimit, al mi ipak nesto bilo draze mahat glavom ( celav sam ) :mrgreen: nego je snimit :oops:
Koshpa

#147 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Koshpa »

Image

Uploaded with ImageShack.us

evo jedan mali doprinos i od mene :mrgreen:
Sunrise00

#148 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Sunrise00 »

kako vam samo zavidim :( :D

ja trebala ici, sestra nesto nije mogla.. :( i ne odoh :( :D
Battery

#149 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Battery »

Koshpa wrote:
Battery wrote:ima li iko snimku battery-a? :D
htijeo sam je snimit, al mi ipak nesto bilo draze mahat glavom ( celav sam ) :mrgreen: nego je snimit :oops:
znam i meni je bilo zato je nisam snimio.
ali evo nasao sam 3 komada imaju na YT. bice ih jos 20-ak za 5 dana
sumirprimus

#150 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by sumirprimus »

Znaci prodje i ovaj kijamet... :)
Elem od 17:12 do 23:18 kisa je neumoljivo natapala moje adrenalinom preplavljeno tijelo...
Mokrih i blatnjavih nogu,ukocenog od zime i kise vrata,nahladjenih bubrega,bez kune u dzepu,sa rukama u zraku,sirok osmeh i zlatan zub :D,NEPROCJENJIVO...
Na kraju sam bacio i reprezentativne cipele i pantole,nista odn jih nije ostalo...
Al kad poce take a look to the sky,just before u die.... :dance: :evil: svi problemi,hladnoca kisa,prestase,konacno svatih onu opresa-zivot cine male stvari... :)
Mislim ono,mogu ovako sad kenjat do prekosutra,al nema rijeci kojom bih iskazao svoju neizmjernu srecu sto pogledah svoje ljubimce uzivo,a cekam vec duuugo duuugo duuugo.-...
KOJA SRECA,koja ljepota,vrijedilo je svake sekunde, i da opet bude onakvo nevrijeme opet bih sve ponovio...mada malo sunca ne bi skodilo :D
btw...ovo bez kune,toliko sam bio opsjednut mislju da zbog nekog neracionalnog razloga necu moc uci na koncert da sam zaboravio razmijenit ćune...budalastina usli bez po muke.. jest da je izlaz bio malo kaljaviji hehehe... :)

Apel munaficima od politicara,ljudi ko hoce moj glas,nek dovede metallicu u bosnu... :bih:

p.s al ONE kad poce... nemoj djaba... :thumbup:
Post Reply