Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mostarac

#126 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by mostarac »

tema je "Tito kroz fotografije, govore, pjesme..." i jefferson molim te ne nasjedaj na provokacije jer ovakvih ce biti jos dosta koji ce doci da razvale temu jer su svjesni da o njihovim idolima ne mogu ni pano velik ko kutija cigara napravit, a da ga se posten covjek ne bi stidio.

Nego DANAS JE DAN REPUBLIKE. Dan drzave na koju smo samo mogli biti ponosni, Dan drzave u kojoj nismo bili robovi kao danas, Dan drzave u kojoj nije bilo idealno zivjeti, ali je bilo ogromnoj vecini stanovnika bolje nego ikada, Dan drzave koja nam je jedina bila garant slobode, a danas se ne zna kome je gore od Vardara pa do Triglava.

Image

Chisum

#127 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Chisum »

Image

I po stoti put:

Ekonomski fakultet u Sarajevu osnovan je 1952....

Pravni fakultet u Sarajevu osnovan 1946....

Pedagoska akademija 1945...

Stomatološki Fakultet u Sarajevu je osnovan 1960... (kao smjer na medicini, a 1974 ce prerasti u fakultet)....

Poljoprivredno-šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu je osnovan 1948. godine... (u BiH ostvarena su 1940. godine kada je u Sarajevu otvoren Šumarski fakultet u sastavu Beogradskog Univerziteta)

Institut za hidrotehniku Gradevinskog fakulteta u Sarajevu osnovan je 1954. godine....

Univerzitet u Sarajevu osnovan 1949. god. i Tehnicki fakultet sa Gradevinskim i Arhitektonskim odsjekom...

Odluku o otvaranju mašinskog odsjeka na Tehnickom fakultetu u Sarajevu 1958. god.... ima sljedece odsjeke: Arhitektonski, Gradevinski i Mašinski.

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu osnovan je 1950. godine...

Fakultet politickih nauka osnovan 1961....

Akademija likovnih umjetnosti 1972....

Akademija scenskih umjetnosti 1981...

1974.godine zajedno sa Prirodno-matematickim fakultetom u Sarajevu, Medicinski fakultet je osnovao Farmaceutski fakultet...

ANUBiH je osnovana 1966. godine, ponikla je iz Naucnog društva BiH osnovanog 1951. godine....

Da ga ne bi, kako smo bili poletni zadnjih 500 kuka........ :-D
jefferson

#128 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by jefferson »

mostarac wrote:tema je "Tito kroz fotografije, govore, pjesme..." i jefferson molim te ne nasjedaj na provokacije jer ovakvih ce biti jos dosta koji ce doci da razvale temu jer su svjesni da o njihovim idolima ne mogu ni pano velik ko kutija cigara napravit, a da ga se posten covjek ne bi stidio.

Nego DANAS JE DAN REPUBLIKE. Dan drzave na koju smo samo mogli biti ponosni, Dan drzave u kojoj nismo bili robovi kao danas, Dan drzave u kojoj nije bilo idealno zivjeti, ali je bilo ogromnoj vecini stanovnika bolje nego ikada, Dan drzave koja nam je jedina bila garant slobode, a danas se ne zna kome je gore od Vardara pa do Triglava.

Image

Ma ne nasjedam, ali mi zivac skoci 1000 na sat. jebote, 44% nezaposlenih, porezi koje ne bi ni Amerika i Japan izdrzali, potrosnja ista takva itd, i opet velicaju te idiote.
Sto keo rece na nekoj temi, ja mislim Stochar: ne mogu oni nas jebati toliko koliko mi mozemo izdrzat!
kentaur je pravi primjer toga!
mostarac

#129 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by mostarac »

Chisum wrote:Image

I po stoti put:

Ekonomski fakultet u Sarajevu osnovan je 1952....

Pravni fakultet u Sarajevu osnovan 1946....

Pedagoska akademija 1945...

Stomatološki Fakultet u Sarajevu je osnovan 1960... (kao smjer na medicini, a 1974 ce prerasti u fakultet)....

Poljoprivredno-šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu je osnovan 1948. godine... (u BiH ostvarena su 1940. godine kada je u Sarajevu otvoren Šumarski fakultet u sastavu Beogradskog Univerziteta)

Institut za hidrotehniku Gradevinskog fakulteta u Sarajevu osnovan je 1954. godine....

Univerzitet u Sarajevu osnovan 1949. god. i Tehnicki fakultet sa Gradevinskim i Arhitektonskim odsjekom...

Odluku o otvaranju mašinskog odsjeka na Tehnickom fakultetu u Sarajevu 1958. god.... ima sljedece odsjeke: Arhitektonski, Gradevinski i Mašinski.

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu osnovan je 1950. godine...

Fakultet politickih nauka osnovan 1961....

Akademija likovnih umjetnosti 1972....

Akademija scenskih umjetnosti 1981...

1974.godine zajedno sa Prirodno-matematickim fakultetom u Sarajevu, Medicinski fakultet je osnovao Farmaceutski fakultet...

ANUBiH je osnovana 1966. godine, ponikla je iz Naucnog društva BiH osnovanog 1951. godine....

Da ga ne bi, kako smo bili poletni zadnjih 500 kuka........ :-D

i da dodam svega 3.000 ( tri hiljade ) pismenih muslimanki u Bosni i Hercegovini 1941. godine.
StLouis

#130 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by StLouis »

Ma ljudina, ljudina, krsna ljudeskara je bio!! Ovi danasnji religiozno-fasisticko-nacional-sovinisti-dno-prkno od politicara ne mogu mu ni vezice zavezati!!!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#131 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Imao sam jednu zelju: bar da je duze malo TRAJALO!
:(
Chisum

#132 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Chisum »

StLouis wrote:Ma ljudina, ljudina, krsna ljudeskara je bio!! Ovi danasnji religiozno-fasisticko-nacional-sovinisti-dno-prkno od politicara ne mogu mu ni vezice zavezati!!!
Ma ne mogu oni meda, haveru... :-D
jaza_HZSA

#133 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by jaza_HZSA »

steta sto ne postoji vjecni zivot u njegovom slucaju :(
Last edited by jaza_HZSA on 29/11/2009 04:56, edited 1 time in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#134 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

piupiu

#135 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by piupiu »

grany-smith wrote:Sutra je dan državnosti nekadašnje države u kojoj sam se rodio,školovao, radio i proveo najbolje godine svog života.

Sretan vam Dan AVNOJ-a
Image

A.tebi druže Tito za sve one lijepe trenutke ,
VELIKO HVALA
Hvala, i tebi Sretan Dan Republike.
piupiu

#136 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by piupiu »

jefferson wrote:Tito je prekinuo diplomatske odnose sa Izraelom zbog Palestine, skolovao palestince, pomagao im.
Anegdota

Prosle godine, udjem u jednu postu u Sydney-u, da fotokopiram neke dokumente, i dajem covjeku na salteru, crnomanjastom liku kojeg nisam bas mogla smjestiti, ali mi je izgledao kao da bi mogao biti negdje s Bliskog Istoka, pasos, jedan od dokumenata cija mi fotokopija treba. I tako, brbljamo mi pomalo, neobavezno na engleskom, dok covjek ne pogleda mjesto mog rodjenja u pasosu i odjednom progovori na nasem jeziku, tecno, na ijekavici, sa prelijepom dikcijom. Pitao me je odakle sam. Ja mu kazem da sam iz Sarajeva, i pitam ga zasto pita. A on meni na to da je Palestinac koji je za vrijeme Tita studirao u Sarajevu, i kako mu je to bilo najljepsi period njegovog zivota, kako je veliki broj njegovih prijatelja studirao u Jugoslaviji, stipendiran, naravno, od jugoslovenske drzave. Covjek je, inace, tako upoznao i svoju zenu, inace Zagrepcanku, s kojom, eto, danas zivi u Sydney-u.

Ono sto ova danasnja omladina ne razumije je snaga i ugled drzave koju je Tito napravio, zbog koje i 29 godina nakon njegove smrti mozes sresti covjeka iz nekog drugog kraja svijeta, negdje na kraju svijeta, koji ce se te drzave, njenih ljudi i njenog predsjednika sjecati s postovanjem i radoscu -- jer je njemu ucinila neko dobro, iako s njom nema nikakve veze. A to moze samo JAKA drzava, sa idealima sirim od kolektivnog ego-centrizma ovcica iste boje. Nije to nostalgija, ni zal za mladost, nego ostavstina jednog vremena koju treba postovati.
jefferson

#137 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by jefferson »

piupiu wrote:
jefferson wrote:Tito je prekinuo diplomatske odnose sa Izraelom zbog Palestine, skolovao palestince, pomagao im.
Anegdota

Prosle godine, udjem u jednu postu u Sydney-u, da fotokopiram neke dokumente, i dajem covjeku na salteru, crnomanjastom liku kojeg nisam bas mogla smjestiti, ali mi je izgledao kao da bi mogao biti negdje s Bliskog Istoka, pasos, jedan od dokumenata cija mi fotokopija treba. I tako, brbljamo mi pomalo, neobavezno na engleskom, dok covjek ne pogleda mjesto mog rodjenja u pasosu i odjednom progovori na nasem jeziku, tecno, na ijekavici, sa prelijepom dikcijom. Pitao me je odakle sam. Ja mu kazem da sam iz Sarajeva, i pitam ga zasto pita. A on meni na to da je Palestinac koji je za vrijeme Tita studirao u Sarajevu, i kako mu je to bilo najljepsi period njegovog zivota, kako je veliki broj njegovih prijatelja studirao u Jugoslaviji, stipendiran, naravno, od jugoslovenske drzave. Covjek je, inace, tako upoznao i svoju zenu, inace Zagrepcanku, s kojom, eto, danas zivi u Sydney-u.

Ono sto ova danasnja omladina ne razumije je snaga i ugled drzave koju je Tito napravio, zbog koje i 29 godina nakon njegove smrti mozes sresti covjeka iz nekog drugog kraja svijeta, negdje na kraju svijeta, koji ce se te drzave, njenih ljudi i njenog predsjednika sjecati s postovanjem i radoscu -- jer je njemu ucinila neko dobro, iako s njom nema nikakve veze. A to moze samo JAKA drzava, sa idealima sirim od kolektivnog ego-centrizma ovcica iste boje. Nije to nostalgija, ni zal za mladost, nego ostavstina jednog vremena koju treba postovati.
Naravno, danas nas svugdje u svijetu ima. Svi znaju za Tita, i Milosevica, ali njega po necemu drugom.
SFRJ je bila hladnoratovska drzava sa svojom verijom socijalizma. Nije bila idealna drzava, daleko od demokratske, ali vise je imala demokratije od danasnje BiH.
Ono sto mnogi danas u BiH, a posebno generacije iz osmadesetih i devedesetih ne shvataju jeste da to sto oni imaju pravo glasat (a ne koriste ga) ne znaci da zive u demokratiji. Pravo glasanja je instrument demokratije, a drzava mora biti mnogo vise od pukog prava na glasanje da bi bila demokratija.
Zao mi je sto mnogi zive u zabludi, ali ako danasnja BiH ima veze sa demokratijom onda je Jugoslavija bila pojma demokratske drzave!
Skyfox

#138 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Skyfox »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Image

Ima li neko tekst?
jel ovo on, skroz izgleda neprepoznatljivo?
NIN

#139 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by NIN »

piupiu wrote:
Anegdota

:thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#140 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by ladyblue18 »

Pocisceno.

Svako skretanje sa teme ce rezultirati upozorenjem, a ukoliko se oglusite na njega slijedi ban!

Otvorite sebi teme o kanibalima, udbi, Aliji pa raspravljajte.

A vas koji hocete zdravu diskusiju molim da ne nasjedate na provokacije, vec ih prijavite.

Lista dobitnika ce bit naknadno saopstena.
amrica

#141 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by amrica »

Dragom drugu Tiletu i svoj raji

Sretan dan Republike :-D

Kako smo bili sretni, slobodni, sami svoji, a ne neciji hajvani, postovani svugdje, a ne kao sad, u tor pred ambasadu, pa u tor na granici... pa jos svasta ....

Tito je najveci genije koji se rodio na ovim prostorima, kad je uspio 50 godina drzati pod kontrolom stanje na Balkanu i sire.
A uz to, bio je dingospo, par excellence :)
mostarac

#142 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by mostarac »

necu ja nista zucnut, ja cu stavljat samo slike, a one govore vise od hiljadu rijeci :D
Updated

#143 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Updated »

stochar wrote:
Ovaj "Zdravko Colic" je nekad pjevo ko Danilo Zivkovic.
h2o

#144 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by h2o »

Ma Tito je bio zmaj. Nije sve stimalo 100% ali naspram danasnjih politicara ..... nema usporedbe.
Danas od silne ljepote svi idu vam BH i to po svaku cijenu. Blinda vrata su obavezna, djecu moras pratiti u skolu, a za kradje auta da ne pricam. I onda neko kaze Tito nevalja.
kmosst

#145 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by kmosst »

politika aktivne i miroljubive koegzistencije...zna li ova mala raja sta je to bilo...
opet ja

#146 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by opet ja »

Image
jefferson

#147 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by jefferson »

kmosst wrote:politika aktivne i miroljubive koegzistencije...zna li ova mala raja sta je to bilo...
Gdje ce znat!
michio

#148 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by michio »

sigurno zna starija generacija sto je zemlju u crno zavila :lol:
chuchumbamayumbe

#149 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by chuchumbamayumbe »

RANjENIKE NE SMIJEMO OSTAVITI
TITO

Image

sta reci?
chuchumbamayumbe

#150 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by chuchumbamayumbe »

Druže Tito maršal jesi
na sred Trsta top iznesi
pa zapucaj iz tog topa
da se strese sva Evropa.
Post Reply