Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- domovinabih
#126 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Da je Kodro ostao selektor umjesto Blazevica, dokle bi dogurali u minulim kvalifikacijama?
Ovu dvojicu je potpuno nerealno uopšte porediti sa Ćirom... Ćiro im može biti profesor !!!
Ovu dvojicu je potpuno nerealno uopšte porediti sa Ćirom... Ćiro im može biti profesor !!!
- Bosanski_kralj
#127 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Pa svima je nama Ćiro profesor. Dosta smo naučili na njegovim greškamadomovinabih wrote:Da je Kodro ostao selektor umjesto Blazevica, dokle bi dogurali u minulim kvalifikacijama?
- domovinabih
#128 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Bosanski_kralj wrote:Haj odi nađi kakvu tešku macolu(ako znaš šta je todomovinabih wrote:Kodro i Bola su u odnosu na Ćiru, poluprofesionalci... Sa njima bi osvojili 3 ili 4 mjesto...
Bez Ćire nemamo šansi !!!) i daj je nekom da te svom snagom udari po glavi.
Udari sebe slobodno !!! Ćiro je klasa iznad njih ! Prvi selektor sa kojim smo imali kontinuitet...
Osim Ćire jedino možemo imati selektore strance. Jer npr, Vaha, Meša i slični i ne pomišljaju biti BiH selektori !!!
- Bosanski_kralj
#129 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kada u svojim postovima počnem lupati gluposti, kao što ti činiš, udarit ću se .domovinabih wrote:Bosanski_kralj wrote:Haj odi nađi kakvu tešku macolu(ako znaš šta je todomovinabih wrote:Kodro i Bola su u odnosu na Ćiru, poluprofesionalci... Sa njima bi osvojili 3 ili 4 mjesto...
Bez Ćire nemamo šansi !!!) i daj je nekom da te svom snagom udari po glavi.
Udari sebe slobodno !!! Ćiro je klasa iznad njih ! Prvi selektor sa kojim smo imali kontinuitet...
Osim Ćire jedino možemo imati selektore strance. Jer npr, Vaha, Meša i slični i ne pomišljaju biti BiH selektori !!!
-
drmaga
#130 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Da vam novi "kolacic" nesto kaze(napise)..
Sa kodrom bi bilo ili bolje, ili gore...ovako kao ciro..nikako...
Sa kodrom bi dobili(barem jednom)..spaniju ili tursku...a izgubili bi protiv estonije ili belgije(barem jednom)
Sve u svemu uspjeh u baraz,treba zahvaliti terimu i turcima,sto su za razliku od nas sa slabijim ekipama igrali lose i podcjenjivacki..
Ovako..sa cirom smo bili u barazu, a niti jednu jacu ekipu nismo dobili...
Sa kodrom,bi mozda bilo obrnuto..i tako dan za danom...godine prolaze..shta ima,evo nema nista
Sa kodrom bi bilo ili bolje, ili gore...ovako kao ciro..nikako...
Sa kodrom bi dobili(barem jednom)..spaniju ili tursku...a izgubili bi protiv estonije ili belgije(barem jednom)
Sve u svemu uspjeh u baraz,treba zahvaliti terimu i turcima,sto su za razliku od nas sa slabijim ekipama igrali lose i podcjenjivacki..
Sa kodrom,bi mozda bilo obrnuto..i tako dan za danom...godine prolaze..shta ima,evo nema nista
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#131 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Malo da se podsjetimo kako je Miske opet zaigrao za reprezentaciju BiH
Zvjezdan Misimović nakon današnjeg sastanka sa selektorom Mehom Kodrom u Njemačkoj, predomislio se i u buduće će igrati za BiH!
Vijest koja će obradovati armiju naših navijača potvrdili su i Misimović i Kodro, a ozvaničena je prije nekoliko minuta i na oficijelnom web site-u NS/FS BiH.
„Sve nesuglasice smo riješili na obostrano zadovoljstvo. Ne bi sada govorio o detaljima sastanka, ali mogu reći da smo se selektor i ja složili u svim stvarima koje treba popraviti u i oko reprezentacije. Tačno, promijenio sam mišljenje, a to sam najviše uradio zbog naših fantastičnih navijača. Hvala im za podršku koju su mi pružili u proteklih nekoliko dana. Dali su mi snagu da stisnem zube i vratim se u reprezentaciju. Vjerujem da ću se njima, ali i izuzetno korektnom selektoru Kodri, igrama na terenu odužiti na najbolji način u predstojećim prijateljskim i utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo“, rekao je Misimović za http://www.sportsport.ba. istakavši i kako je poslao novo u pismo u NS/FS BiH, prema kojem je obavijestio i čelnike našeg saveza da će i dalje igrati za svoju državu.
Najzaslužniji što se naš trenutno ponajbolji fudbaler vratio u nacionalni tim je selektor Kodro.
„Razgovarao sam sa Zvjezdanom i drago mi je da se sve završilo dobro. Misimović će i dalje igrati za BiH. Pričali smo o fudbalu, ali i svim životnim krizama u koje svi nekada upadnemo. Međutim, Misimović je, kao igračka, ali i ljudska velićina, našao snage i prevazišao sve... “, kratko je naglasio Kodro.
Podsjetimo, kako je http://www.sportsport.ba ekskluzivno objavio prošlog utorka, Misimović je saopštio funkcionerima NS/FS BiH da ne želi više igrati za BiH. Od tada do danas, nagađalo se o razlozima njegove iznenadne odluke, da bi sve dileme bile razriješene danas.
Konačno, i u našem fudbalu jedna priča završi sa happy end-om!
- Admir_1984
#132 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kako je Kodro krenuo
Kako teku pripreme za majske termine. Bojite li se neželjenih otkaza?
Za mečeve sa Poljskom i Azerbejdžanom neću računati na Zlatana Bajramovića. On se još uvijek oporavlja od operacije. Ne trenira punim tempom i ne želimo ništa rizikovati. Važnije mi je ga sačuvati za kvalifikacije. Nadam da se neće ponoviti slučaj kao uoči utakmice sa Makedonijom.
Imate li neke nove igrače, hoćete li provjeravati nove? Recimo, Želimir Terkeš je uvjerljivo prvi strijelac Hrvatske?
Ovaj vikend ćemo gledati neke kandidate koji su nam zanimljivi. Imamo na spisku desetak igrača čiju ćemo formu provjeriti. U toj grupi je i Terkeš. Njega će u Zagrebu, kojem dolazi Zadar, gledati Sedin Tanović. Elvir Bolić ide u Srbiju. On će gledati potencijalne kandidate na utakmici Partizan i Čukarički. I ja ću biti na zadatku, ali vam nemogu otkriti koje ćemo sve igrače pratiti.
Gdje ste, na kojim pozicijama deficitarni?
Da ti budem iskren, volio bih da imam za svaku poziciju dva rješenja. Da nema opuštanja. Zato ćemo vrijeme do kvalifikacija iskoristiti da nađemo što više kandidata.
Za kraj, recite, hoće li se u Zenici igrati za Azerbejdžanom?
Još nismo odlučili. Istina je da na Bilinom polju imamo odličnu atmosferu. Ovih dana ćemo definitivno odlučiti - rekao je selektor Meho Kodro.
O Pjaniću
Pjanić će biti među kandidatima za utakmice sa Poljskom i Azerbejdžanom. Naravno, ako do tada bude sve riješeno oko njegovog pasoša. Ja se nadam da hoće. Pjanić je naša perspektiva - komplimentira Kodro veznjaku Meca, kojeg traže ponajbolji evropski klubovi.
- Admir_1984
#133 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
A kako ciro

BiH je u grupi sa evropskim prvakom. Šta možemo protiv Španaca?
"Ma kakva Španija. Dobićemo ih odmah na startu. Nikoga se ne bojim!"
A bojite li se reakcije navijača?
"Sine, Ćiro se ne boji nikoga. I u Hrvatskoj su mi skandirali da sam peder, pa sam osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Navijače ću osvojiti rezultatima. Rezultati su jedino pravo mjerilo i ako ih ne budem imao, prihvatiću kritike."
- _BaD_BoY
#134 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
da..trebao je reci mi od spanije ocekujemo da nas nabije ko kantu..naravno da je govorio upravo ono sto smo svi volili slusati..i upravo je to i stvorilu svu ovu euforiju zbog koje sam se tako lijepo osjecao a osjecam se i danas..a vjerujem da je i igrace samiim tim vise motivisao nego da je rekao oto dijeco idemo po petardu u spaniju..Admir_1984 wrote:A kako ciro
BiH je u grupi sa evropskim prvakom. Šta možemo protiv Španaca?
"Ma kakva Španija. Dobićemo ih odmah na startu. Nikoga se ne bojim!"
A bojite li se reakcije navijača?
"Sine, Ćiro se ne boji nikoga. I u Hrvatskoj su mi skandirali da sam peder, pa sam osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Navijače ću osvojiti rezultatima. Rezultati su jedino pravo mjerilo i ako ih ne budem imao, prihvatiću kritike."
- jeza u ledja
#135 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
drmaga wrote:Da vam novi "kolacic" nesto kaze(napise)..
Morate shvatiti da je 100% ucinak protiv slabijih ekipa kljuc uspjeha bilo kojih kvalifikacija.
- Admir_1984
#136 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Primjer Hrvatske ti govori da bash i nije tako. Ajd sad reci da Ukraina spada u slabije ekipejeza u ledja wrote:drmaga wrote:Da vam novi "kolacic" nesto kaze(napise)..
Morate shvatiti da je 100% ucinak protiv slabijih ekipa kljuc uspjeha bilo kojih kvalifikacija.
- Edin H.
#137 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
S Kodrom bi okrenuli Spance, rutinski...
I osvetili se za kradju na Mesaji
I osvetili se za kradju na Mesaji
- Edin H.
#138 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Po ovome interview-u djeluje da cemo najvise uspjeha imati sa novim selektorom
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ
http://www.youtube.com/watch?v=yuUWf_6vYCM
Cini se da ima sansi
Cini se da ima sansi
- Globus
#139 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Boloic namd je ndaada kako se covkjek opija nocsas svaka mu csaast boljji je od mene 
-
mejdanbl
#140 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Sta bi bilo da je bilo...? Da li bi se ova tema postavljala da su Ibricic i Dzeko/Muslimovic umjesto precki i stative pogodili za 1-2 tamo?
Ali dobro je pitanje, jer Kodro/Bolic predstavljaju "normalne" trenere, dakle ljude koji znaju raditi posao u normalnim uvjetima. Kako kod nas zbog ljudi koji su u N/FS BiH, nema ni n od normanih uvjeta, jedino tipovi ala Ciro (ili Baka) mogu nesto napraviti, jer osim sto je strucnjak on zna s takvim kao oni, a takve su bile okolnosti da mu se ovi nisu smjeli puno petljati u posao jer im je prijetio linc. Ciro je dosao da spasi NJIH dobrim rezultatima.
Mislim da Kodro/Bolic ne bi uspjeli, ne zato sto ne znaju ili ne mogu, nego sto bi im smradovi uvaljivali kojekakve jakirevice, kerkeze i sl. a kod Cire to ide malo teze. Barem je bilo tako sad cemo vidjeti, nakon sto su se smradovi spasili linca mozda pocnu ponovo sa svojim kriminalom (mislim punim kapacitetom, nikad nisu do kraja prestajali, evo vec su poceli skandali s sjedistima u lozi gdje nema mjesta za Misimovica a ima za kojekakve...fuj). Raduje me samo sto ce barem jedan, Usanovic, u zatvor na 5 godina. Kad treba poceti s izdrzavanjem kazne?
Ali dobro je pitanje, jer Kodro/Bolic predstavljaju "normalne" trenere, dakle ljude koji znaju raditi posao u normalnim uvjetima. Kako kod nas zbog ljudi koji su u N/FS BiH, nema ni n od normanih uvjeta, jedino tipovi ala Ciro (ili Baka) mogu nesto napraviti, jer osim sto je strucnjak on zna s takvim kao oni, a takve su bile okolnosti da mu se ovi nisu smjeli puno petljati u posao jer im je prijetio linc. Ciro je dosao da spasi NJIH dobrim rezultatima.
Mislim da Kodro/Bolic ne bi uspjeli, ne zato sto ne znaju ili ne mogu, nego sto bi im smradovi uvaljivali kojekakve jakirevice, kerkeze i sl. a kod Cire to ide malo teze. Barem je bilo tako sad cemo vidjeti, nakon sto su se smradovi spasili linca mozda pocnu ponovo sa svojim kriminalom (mislim punim kapacitetom, nikad nisu do kraja prestajali, evo vec su poceli skandali s sjedistima u lozi gdje nema mjesta za Misimovica a ima za kojekakve...fuj). Raduje me samo sto ce barem jedan, Usanovic, u zatvor na 5 godina. Kad treba poceti s izdrzavanjem kazne?
-
s_bjelava
#141 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
dobra tema
Pitanje je, naravno, cisto retoricko, sta bi bilo kad bi bilo, da su babi krila bila bi koka k'o avion i sl...
Licno mislim da bi Kodro i Bolic ( iako mi se ovaj drugi nikako ne svidja, nisam siguran da li bi njegovi privatni interesi prevagnuli) su dobro poceli.
Pokazali su u startu da su ostvarili dobru komunikaciju sa igracima, isli im na noge, razgovarali, ubjedjivali, molili da igraju, imali viziju ekipe i mnogo energije da ostvare rezultat. Kodro nije trener sa velikim iskustvom ali je prosao dobre skole i radio sa vrhunskim trenerima kroz svoju igracku karijeru.
Ne treba podcjeniti ni veliku ambiciju da bas preko BH reprezentacije, kao odskocne daske, napravi sebi ime u trenerskom svijetu.
To je po meni pozitivna karakteristika.
Na par mjesta na ovom i nekim drugim forumima provukla se opaska da Ciro nije neki takticar, nije nikad ni bio, nego dobar motivator.
To sto nikad nije, bar vodeci, BH tim detaljno analizirao protivnike nego se oslonio na nekakvog trenera Albanije ili trecerazrednog trenera iz Hrvatske ne znaci da je radio svoj posao kako treba. Dapace, razlog zasto smo osvojili samo bod protiv Turske i Spanije je upravo to, nedostatak detaljne analize i nepripremljenost na moguce scenarije tokom utakmice.
Mislim da bi Kodro to puno bolje uradio, mladji je, hodao bi po Europi i gledao svoje igrace, gledao protivnike i pokusao naci bolje rjesenje nego nabij na Dzeku pa sta Bog da.
Cini mi se da je argument da trener treba biti dobar motivatior a ne takticar stvar daleke proslosti. Fudbal je postao nauka, sa te strane se mora pristupiti da bi se postigao rezultat, razbijanje Rolexa i je***nje majke protivnicima ostavimo Braci Gumenoj Glavi da napali svoje pulene, igracima koji zaradjuju milione godisnje treba prici na drugi nacin.
Halalite ako sam previse kritican prema Ciri, ja se jos uvijek ne mogu pomiriti da necemo gledati nase momke u Africi.
Pitanje je, naravno, cisto retoricko, sta bi bilo kad bi bilo, da su babi krila bila bi koka k'o avion i sl...
Licno mislim da bi Kodro i Bolic ( iako mi se ovaj drugi nikako ne svidja, nisam siguran da li bi njegovi privatni interesi prevagnuli) su dobro poceli.
Pokazali su u startu da su ostvarili dobru komunikaciju sa igracima, isli im na noge, razgovarali, ubjedjivali, molili da igraju, imali viziju ekipe i mnogo energije da ostvare rezultat. Kodro nije trener sa velikim iskustvom ali je prosao dobre skole i radio sa vrhunskim trenerima kroz svoju igracku karijeru.
Ne treba podcjeniti ni veliku ambiciju da bas preko BH reprezentacije, kao odskocne daske, napravi sebi ime u trenerskom svijetu.
To je po meni pozitivna karakteristika.
Na par mjesta na ovom i nekim drugim forumima provukla se opaska da Ciro nije neki takticar, nije nikad ni bio, nego dobar motivator.
To sto nikad nije, bar vodeci, BH tim detaljno analizirao protivnike nego se oslonio na nekakvog trenera Albanije ili trecerazrednog trenera iz Hrvatske ne znaci da je radio svoj posao kako treba. Dapace, razlog zasto smo osvojili samo bod protiv Turske i Spanije je upravo to, nedostatak detaljne analize i nepripremljenost na moguce scenarije tokom utakmice.
Mislim da bi Kodro to puno bolje uradio, mladji je, hodao bi po Europi i gledao svoje igrace, gledao protivnike i pokusao naci bolje rjesenje nego nabij na Dzeku pa sta Bog da.
Cini mi se da je argument da trener treba biti dobar motivatior a ne takticar stvar daleke proslosti. Fudbal je postao nauka, sa te strane se mora pristupiti da bi se postigao rezultat, razbijanje Rolexa i je***nje majke protivnicima ostavimo Braci Gumenoj Glavi da napali svoje pulene, igracima koji zaradjuju milione godisnje treba prici na drugi nacin.
Halalite ako sam previse kritican prema Ciri, ja se jos uvijek ne mogu pomiriti da necemo gledati nase momke u Africi.
-
elSaik
#142 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kamo sreće...Edin H. wrote:Po ovome interview-u djeluje da cemo najvise uspjeha imati sa novim selektorom![]()
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ![]()
Cini se da ima sansi
-
estonija
#143 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Cini se da ima sansi
[/quote]
eh jedino preko majke,otac ..nemere sergej
Cini se da ima sansi
eh jedino preko majke,otac ..nemere sergej
- Edin H.
#144 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
eh jedino preko majke,otac ..nemere sergej[/quote]estonija wrote:SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ![]()
Cini se da ima sansi
Je'l se ti zezas ili...
- cyprus
#145 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
-
estonija
#146 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Nemere Nenad Senajidu naredivat?cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
-
callmethebreeeze
#147 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
dobro pitanje. da dodje sergej, kodro, gvadriola, tito, poceli bi ga pljuvati nakon tri poraza. mozda je bolje da sergej pocne s mladom reprezentacijom, ili da mu daju da bude savjetnik ciri, ili nekom iskusnijem. ipak bi bilo cudno da pocne voditi prvi tim s tako malo iskkustva.cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
- cyprus
#148 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Upravocallmethebreeeze wrote:dobro pitanje. da dodje sergej, kodro, gvadriola, tito, poceli bi ga pljuvati nakon tri poraza. mozda je bolje da sergej pocne s mladom reprezentacijom, ili da mu daju da bude savjetnik ciri, ili nekom iskusnijem. ipak bi bilo cudno da pocne voditi prvi tim s tako malo iskkustva.cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
-
estonija
#149 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
zentacijom, ili da mu daju da bude savjetnik ciri, ili nekom iskusnijem. ipak bi bilo cudno da pocne voditi prvi tim s tako malo iskkustva.[/quote]
Nemere Miroslav Dzemalu naredivat!Dje je tu jednakost?
Nemere Miroslav Dzemalu naredivat!Dje je tu jednakost?
- Neelix
#150 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
+1cyprus wrote:Upravocallmethebreeeze wrote:dobro pitanje. da dodje sergej, kodro, gvadriola, tito, poceli bi ga pljuvati nakon tri poraza. mozda je bolje da sergej pocne s mladom reprezentacijom, ili da mu daju da bude savjetnik ciri, ili nekom iskusnijem. ipak bi bilo cudno da pocne voditi prvi tim s tako malo iskkustva.cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?